تغذیهرژیم کودکان

بی اشتهایی کودک – (آشنایی با علل بد غذایی کودک + راهکار)

بی اشتهایی کودک یکی از مشکلاتی است که خانواده ها امروزه بسیار با آن درگیر هستند. اگر به صحبت های مادران و پدران دقت کنید متوجه این موضوع خواهید شد که فرزندانشان علاقه ای به غذا خوردن نشان نمی دهند.

این امر در سنین رشد کودکان بسیار حیاتی است تا رژیم غذایی مناسبی داشته باشند. برای رفع این مشکل در کودکان ابتدا باید خانواده ها دلیل این مشکل را به کمک یک پزشک متخصص پیدا کنند، سپس راهکار های درمانی را در پیش بگیرند.

6 علت شایع بی اشتهایی کودک

علل شایع بی اشتهایی کودک

1. بی اشتهایی کودک و زنگ خطری از بیماری

اصلی ترین عاملی که باعث بی اشتهایی کودک می شود بیمار شدن آن ها است. کودکان در مقابل درد و شرایطی که آن ها را آزار می دهد بسیار کم طاقت هستند و هر بیماری که آن ها را آزار دهد اولین اتفاقی که برای آن ها می افتد این می باشد که اشتهایشان نسبت به غذا را از دست می دهند. بیماری هایی چون موارد زیر می تواند باعث بد غذایی کودک شود:

  • آفت دهان
  • دندان در آوردن
  • زخم های دهانی
  • هر بیماری که باعث شود چشایی کودک کم شود
  • بی اشتهایی
  • تهوع و استفراغ بعد از غذا خوردن
مطلب پیشنهادی
غذاهای مفید برای معده درد ؛ 5 گروه بسیار موثر تسکین دهنده

البته بیماری های دیگری چون سرماخوردگی و آنفولانزا نیز باعث می شود کودک اشتهای خود را برای مدت زمان کوتاهی یعنی تا زمان بهبودی از دست بدهد. این مسئله کاملا طبیعی است.

اگر پس از گذشت یک ماه اشتهای کودک به غذا و خوراکی های دیگر باز نشد حتما لازم است نزد یک متخصص رفته و روده های او را مورد آزمایش قرار دهند؛ چرا که ممکن است کودک دچار انگل شده باشد. همچنین در برخی از مواقع این امکان وجود دارد معده کودک دچار بیماری شده باشد.

2. میان وعده های ناسالم و بدغذایی کودکان

متاسفانه امروزه با وجود خوراکی های سرشار از گلوکز و کربوهیدرات های بالا رژیم غذایی کودکان بسیار ناسالم و مضر شده است. بسیاری خانواده ها به عنوان میان وعده به کودکان خود خوراکی های حاوی چربی بالا می دهند.

این را باید در نظر داشت معده کودک نسبت به بزرگسالان مدت زمان بیشتری نیاز دارد تا خوراکی هایی را که خورده است هضم کند. در نتیجه با خوردن این مواد غذایی ناسالم و با ارزش غذایی کم دیگر کودک میلی به خوردن غذاهای اصلی ندارد و به مرور دچار بی اشتهایی کودک خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
کنترل وزن در دوران بارداری فقط با رعایت 5 نکته موثر

3. ارتباط بیماری یبوست با بی اشتهایی در کودک

یبوست یکی از بیماری های گوارشی است که در هر سنی می تواند فرد را درگیر خود کند. این بیماری می تواند بر اثر کمبود آب، اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و غیره برای کودک اتفاق بیفتد. این بیمار در کودکان زمانی مشخص می شود که مادر و پدر متوجه این مسئله می شوند که کودکشان به راحتی عمل دفع را انجام نمی دهد.

زمانی که کودکی دچار یبوست شود از آن جایی که دستگاه گوارش او با اختلال روبرو شده است در نتیجه معده هم درگیر این بیماری می شود و کودک به مرور به غذا خوردن بی میل می شود. در نتیجه شاهد بی اشتهایی کودک خواهید بود.

4. تنش های عصبی و غذا نخوردن کودک

کودکان بسیار باهوش تر از آن چیزی هستند که نشان می دهند و کوچک ترین تنش را در خانواده متوجه می شوند. بسیاری از کودکان مانند بزرگسالان هنگامی که دچار استرس و تنش های عصبی می شوند به غذا خوردن بی میل می شوند.

مطلب پیشنهادی
بهترین زمان غذا خوردن برای کاهش وزن سریع چه ساعتی است؟

البته این تنش های عصبی تنها به خانه ختم نمی شود بلکه کودک شما می تواند در مدرسه یا همبازی های خود مشکل داشته باشند و از ترس دعوا شدن آن را بیان نکنند؛ در نتیجه ممکن است در این زمان با بی اشتهایی کودک روبرو شوید.

5. اصرار به غذا خوردن

یکی از دلایلی که باعث بی اشتهایی کودک می شود اصرار پدران و مادران برای غذا خوردن است. اغلب کودکان این اخلاق را دارند که اصرار به غذا خوردن را مانند زورگویی می بینند و در مقابل آن رفتار معکوس نشان می دهند. این را خانواده ها باید در نظر داشته باشند برای آن که کودک به غذا بی میل نشود صبوری باید خرج کنند.

6 خواب کودکان

از مهمترین مسائلی که می تواند باعث بی اشتهایی کودک شما شود خواب او است. بررسی و تحقیقات زیادی نشان داده است کودکان باید خواب منظم و کافی داشته باشند. در غیر این صورت کودک دچار نوسان خلق می شود و وعده های غذاییش را کامل میل نمی کند و برای غذا خوردن کاملا بی میل است.

مطلب پیشنهادی
ورزش کودکان با 11 فایده مهم + عوارض ورزش حرفه‌ای کودکان

بیشتر متخصصان و پزشکان اطفال این پیشنهاد را به والدین می دهند تا 2 سالگی کودک حتما خواب منظم عصر و شب داشته باشد و بعد از آن تنها می توانند گاهی عصر ها نخوابند. زمانی که کودک در زمان مناسب بخوابد اشتها و میل او به غذا خوردن نیز درست خواهد شد.

درمان بی اشتهایی کودکان

درمان بی اشتهایی کودکان

از همان ابتدای راه باید خانواده ها این را در نظر داشته باشند برای درمان بی اشتهایی کودک باید خود را آماده صبوری و حوصله زیادی کنند؛ چرا که کودکان برعکس بزرگسالان عادات بد غذایی خود را دیر ترک می کنند.

1. تحرک و درمان بی اشتهایی کودک

امروزه به دلیل شرایط خاص جامعه، خانواده ها ترجیح می دهند کودکشان بیشتر در خانه بماند و با گوشی و لپ تاپ بازی کنند و کمتر زمان دارند آن ها را با خود بیرون ببرند تا تحرک کافی داشته باشند.

زمانی که کودکان تحرک جسمی کافی نداشته باشند شاهد بی اشتهایی کودک خواهیم بود؛ چرا که سوخت و ساز در آن ها بسیار پایین است و انرژی هنوز در بدن خود دارند و تمایلی به خوردن وعده های غذایی اصل ندارند.

مطلب پیشنهادی
میان وعده رژیمی - 5 عصرانه مغذی برای کاهش وزن سریع

2. برنامه غذایی درست و سالم

برای درمان بی اشتهای کودک خانواده ها لازم است آن ها را نزد یک پزشک متخصص تغذیه برده و از او برای رفع این مشکل کمک بگیرند. بدون شک پزشک از خانواده ها می خواهد تا خوراکی های دارای گلوکز و کربوهیدرات بالا را از میان وعده و وعده های غذایی او حذف کنند تا مشاهده کنند چقدر آسان اشتها و میل کودک به غذا باز می شود.

درآخر:

نکته: افزایش اشتهای کودکان از دغدغه های خانواده ها است. بدون شک راهکار های زیادی را پیش رو گرفته اند که ممکن است برای مدتی تنها پاسخگو بوده باشد اما با رجوع به مطلب راهکار های آسان و تاثیرگذار برای افزایش اشتهای کودکان می توانند این مشکل را به راحتی در صورت بیمار نبودن کودک برای همیشه رفع کنند. 

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *