تغذیهغذاهای سالم

خواص گشنیز – 21 دلیل برای آن که گشنیز بیشتر میل کنید

خواص گشنیز باعث بهبود سلامتی در شما می شود. جالب است بدانید این برگ سبز رنگ منبع غنی از منگنز، آهن، فیبر غذایی و منیزیم است.

همچنین با مصرف گشنیز می توانید با بیماری هایی نظیر درد معده، فتق، اسهال، گاز روده مقابله کنید. علاوه بر این اگر دچار دندان درد، درد مفاصل، سرخک شده اید استفاده از این گیاه عالی می تواند به درمان آن ها کمک کند.

جالب تر از آن مصرف گشنیز یک درمان طبیعی برای بیماری هایی است که از باکتری و قارچ نشات گرفته اند. اگر دچار مسمومیت غذایی شده اید می توانید با مصرف گشنیز از شدت آن جلوگیری کنید.

گشنیز چیست؟

گشنیز چیست

گشنیز یکی از سبزیجاتی است که هنگام پخت اغلب به عنوان چاشنی یا برای تزیین روی غذا از آن استفاده می کنند. اما خواص گشنیز بسیار بیشتر از یک گیاه برای تزیین است.

گشنیز گیاهی از خانواده Coriandrum sativum است. که بخشی از خانواده جعفری، هویج و کرفس نیز به حساب می آید. این گیاه به جعفری چینی نیز معروف است.

امروزه هم از برگ های سبز این گیاه هم از بذر های آن استفاده می کنند. جالب است بدانید هنگامی که برای طبخ از این دو استفاده می شود هر کدام طعمی متفاوت به غذا می دهند.

بسیاری از مردم از گشنیز در غذاهایی مانند سوپ و سالسا و همچنین غذاهای هندی، خاورمیانه ای و آسیایی مانند کاری و ماسالا استفاده می کنند.

مطلب پیشنهادی
خواص فلفل دلمه ای | 22 فایده ( لاغری + پوست + مو + سلامت)

برگ گشنیز اغلب به طور کامل مورد استفاده قرار می گیرد؛ در حالی که از دانه آن به صورت خشک یا آسیاب شده استفاده می شود.

گشنیز منبع فوق العاده ای از فیبرهای غذایی، منگنز، آهن و منیزیم است. علاوه بر این برگ گشنیز سرشار از ویتامین C، ویتامین K و پروتئین است. آن ها همچنین حاوی مقادیر کمی کلسیم، فسفر، پتاسیم، تیامین، نیاسین و کاروتن هستند.

خواص گشنیز برای پوست

1. کند کردن روند پیری از خواص گشنیز

امروزه نسبت به سال های قبل راهکار ها و دستگاه های زیادی به بازار عرضه می شوند تا روند پیر شدن پوست را عقب بیندازند؛ این مسئله به امری مهم برای خانم ها و آقایان تبدیل شده است.

اما اغلب پیشنهاد می شود به جای استفاده از مواد شیمیایی و دستگاه ها از مواد طبیعی برای کند کردن روند پیری پوست استفاده کنید.

اگر شما از طرفداران ماسک های طبیعی هستید پیشنهاد ما به شما این است از خواص گشنیز بهره مند شوید. گشنیز غنی از فولات، آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و بتاکاروتن است. این مواد جزو قوی ترین محافظ های سلول در برابر استرس اکسیداتیو محسوب می شوند.

زمانی که استرس اکسیداتیو نتواند به سلول ها آسیب برساند روند تحلیل و پیر شدن پوست کاملا به تاخیر خواهد افتاد. این مسئله باعث می شود تا پوست انعطاف پذیری خود را حفظ کند.

2. روشن شدن پوست با گشنیز

یکی از دلایلی باعث می شود پوست شما رو به تیرگی برود کم خونی است. شما برای رفع این مشکل می توانید از خواص گشنیز کمک بگیرید.

مطلب پیشنهادی
خواص شوید که کمتر آن را می شناسند + 16 فایده خاص

گشنیز یک نیروگاه آهن است که منجر به افزایش سطح هموگلوبین در بدن می شود؛ در نتیجه ی این عمل تیرگی پوست ناشی از کم خونی به طرز معجزه آسایی درمان می شود.

3. متعادل سازی چربی پوست

داشتن پوستی چرب یا خشک هر دو مشکل ساز است و برای درمان آن اغلب کرم ها و ماسک های شیمیایی زیادی وجود دارد. اگر شما هم به دنبال متعادل سازی چربی پوست خود هستید باید بگوییم خواص گشنیز به کمکتان خواهد آمد. تنها کافیست هر روز صبح ناشتا مقدار کمی از برگ های گشنیز را بجوید و از ماسک آن استفاده کنید.

4. درمان کک و مک با آب گشنیز

کک و مک هر اندازه که می تواند به زیبایی صورت شما اضافه کند همان اندازه نیز می تواند زیبایی را از آن بگیرد. درمان های لیزری و کرم های زیادی برای درمان آن وجود دارد، اما قبل از تمام این ها ما به شما پیشنهاد می کنیم از خواص گشنیز خود را محروم نکنید.

برای این کار کافیست روزانه صورت خود را با آب گشنیز بشویید. آب این گیاه خوش عطر باعث می شود پوست به مرور لایه برداری های سطحی انجام دهد. این عمل باعث کم رنگ شدن و درمان کک و مک می شود.

5. پوست صاف و درخشان با خواص گشنیز

داشتن پوستی صاف و شفاف آرزویی است که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. حتی افرادی که پوستی با نشاط دارند برای ماندگاری آن تلاش می کنند.

مطلب پیشنهادی
خواص شلغم و مواد مغذی موجود در آن کدام اند؟

شما می توانید از خواص گشنیز برای داشتن پوستی سالم استفاده کنید. گشنیز دارای آنتی اکسیدان و ویتامین هایی است که تمام باکتری و عفونت های سطح پوست را از بین می برند و استفاده مرتب از آن باعث می شود زخم ها سریع بهبود پیدا کنند و جایی از آن ها باقی نماند. حتی بهترین دارو برای درمان اگزمای پوستی است.

خواص گشنیز برای سلامتی

خواص گشنیز برای سلامتی

1. تقویت استخوان ها با مصرف گشنیز

یکی از مهمترین خواص گشنیز تقویت استخوان ها است. گشنیز منبع غنی از کلسیم است. این خاصیت برای افرادی که به فکر بالا بردن تراکم استخوان های خود هستند و شیر نمی توانند میل کنند یک گزینه ی عالی است.

کلسیم نقشی اساسی در رشد مجدد استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان دارد. این بدان معنی است که افزودن کمی گشنیز به رژیم روزمره به تقویت استخوان ها کمک می کند.

2. بهبود بینایی با خواص گشنیز

گشنیز مملو از ویتامین A، ویتامین C، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی است که می توانند نقش حیاتی و مهمی در تقویت بینایی داشته باشند.

با خواص گشنیز می توانید استرس و فشار روی چشم خود را کاهش دهید. این گیاه همچنین در برگ های خود حاوی بتاکاروتن است که می تواند از بسیاری بیماری های چشم در افراد مسن جلوگیری کند.

مطلب پیشنهادی
خواص کدو سبز ؛ از تاثیر بر لاغری تا کنترل دیابت و سرطان

3. کنترل قند خون با مصرف گشنیز

از مهمترین خواص گشنیز آن است که برای متعادل سازی قند خون می توان از آن استفاده کرد. گشنیز به بدن کمک می کند تا میزان ترشح انسولین را افزایش دهد.

به این ترتیب وقتی شما گشنیز مصرف می کنید، این گیاه غدد درون ریز را تحریک می کند که به تولید انسولین بیشتر در لوزالمعده کمک می کند.

این گیاه سبز رنگ برای تمامی افراد دیابتی مفید می باشد؛ چرا که با نوع عملکرد خود باعث افزایش انسولین می شود و از طرفی مقاومت انسولین به جذب گلوکز را کاهش می دهد که هر دوی این ها باعث می شود  به طور طبیعی سطح قند خون کاهش پیدا کند.

4. درمان کلسترول بالا با گشنیز

افرادی که دارای کلسترول بالا هستند با مشورت پزشک خود می توانند از خواص گشنیز برای کاهش و درمان بیماری خود کمک بگیرند.

ترکیبی به نام Normandin در دانه و برگ های گشنیز یافت شده است که می تواند هضم غذا را کنترل کند؛ در نتیجه ی این اتفاق شاهد کاهش کلسترول نیز خواهید بود. بذر های گشنیز به گفته ی پزشکان قادر هستند با چربی و کلسترول هایی که در بدن انباشته شده اند مبارزه کنند و آن ها را از بین ببرند.

5. کمک به هضم غذا با بذر گشنیز

اگر در هضم غذا مشکل دارید می توانید برای درمان آن از خواص گشنیز و دانه ی آن کمک بگیرید. این گیاه دارای فیبر گیاهی و آنتی اکسیدان هایی است باعث بهبود عملکرد دستگاه می شود.

مطلب پیشنهادی
خواص کنگر و خواص شیر کنگر + موارد منع مصرف

ترکیبات گشنیز باعث می شود کبد در سمزدایی مواد غذایی به آرامی عمل کند و همچنین باعث می شود حرکات طبیعی روده کمک خواهد کرد.

از طرفی فیبر های موجود در این گیاه باعث می شود غذا مدت زمان طولانی تری در معده باقی بماند. به این ترتیب معده مدت زمان کافی برای هضم و تجزیه غذا را دارد.

6. پیشگیری از سرماخوردگی

جالب است بدانید یکی از راهکار های طبیعی برای جلوگیری از سرماخوردگی مصرف متعادل گشنیز می باشد. از خواص گشنیز می توان به ضد سرماخوردگی بودن آن اشاره کرد.

گشنیز و بذر آن حاوی منبع عظیمی از ویتامین C است. این ویتامین در بدن مانند یک آنتی اکسیدان بسیار قوی عمل می کند، در نتیجه به بدن شما کمک می کند تا در برابر سرماخوردگی مقاوم باشد.

از طرفی اگر سرما خورده باشید از این گیاه می توانید برای کاهش طول درمان استفاده کنید. همچنین مصرف این گیاه به صورت دمنوش باعث درمان سرفه خواهد شد.

7. پیشگیری و درمان آبله

گشنیز حاوی ترکیباتی است که ماهیت آنتی اکسیدانی، ضد عفونی و ضد میکروبی دارند. همچنین گشنیز حاوی ویتامین C و آهن است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

نکته: البته باید به خاطر داشته باشید که اگر سیستم ایمنی قوی دارید این مسئله باعث می شود بدن شما به راحتی آلوده آبله نشود.

در مرحله اول از خواص گشنیز می توانید برای بالا بردن سیستم ایمنی خود کمک بگیرید تا از ابتلا به آبله جلوگیری کنید. اما اگر به هر دلیل به این بیماری مبتلا شدید، باز هم برای بهبود بیماری خود می توانید از گشنیز استفاده کنی؛ چرا که غذاهای حاوی ویتامین C می توانند به درمان آبله کمک موثری کنند.

مطلب پیشنهادی
خواص کرفس پخته و خام (بررسی 15 خاصیت درمانی)

8. گشنیز دارویی برای ورم ملتحمه

جالب است بدانید برای درمان طبیعی التهاب ملتحمه از خواص گشنیز کمک می گیرند. روغن گشنیز مانند گیاه آن حاوی ترکیباتی است که خاصیت ضد عفونی کننده و ضد میکروبی می باشد که از چشم محافظت می کنند. 

نکته: از ترکیبات گشنیز در دارو و محصولات چشمی بسیار استفاده می شود.

9. درمان زخم های دهان با گشنیز

درمان زخم های دهان با گشنیز

از خواص گشنیز می توانید برای درمان زخم های دهانی استفاده کنید. تحقیقات نشان داده است این گیاه دارای ماده ای به نام سیترونلا است. ترکیبات این ماده مانند یک ضدعفونی کننده دهان عمل می کنند و قادر هستند زخم های دهان را درمان کنند.

همچنین در گشنیز چند مولفه ی دیگر وجود دارد که که خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارند و میکروب های دهان را از بین می برند؛ در نتیجه این مسئله باعث می شود زخم های دهان سریع تر بهبود پیدا کنند.

10. از بین بردن بوی بد دهان

بوی بد دهان از مشکلات شایعی است که بسیاری از افراد برای درمان آن راهکار های زیادی را امتحان کرده اند. یکی از موثرترین روش ها برای کاهش و از بین بردن بوی بد دهان جویدن کمی گشنیز تازه است.

مطلب پیشنهادی
خواص پونه کوهی برای لاغری (سلامت بدن + زیبایی پوست و مو)

11. درمان بی نظمی های قاعدگی

از جمله مشکلاتی که برخی از خانم ها از آن رنج می برند بی نظمی های چرخه ی پریود آن هاست. شما می توانید برای درمان این مشکل از خواص گشنیز کمک بگیرید.

گشنیز دارای ترکیباتی است که اگر آن را به طور مرتب به رژیم غذایی خود اضافه کنید، این امر به منظم شدن پریود شما کمک شایانی خواهد کرد. 

از دیگر مزایایی که مصرف گشنیز برای خانم ها دارد این است که به دلیل ترکیبات فوق العاده ای که گشنیز دارد مصرف آن باعث می شود خونریزی های دوران قاعدگی کم شده و درد های ناشی از آن نیز بسیار کم شود.

12. کمک به درمان مشکلات معده با گشنیز

تحقیقات و بررسی ها بر روی خواص گشنیز نشان داده است مصرف آن باعث می شود تا گاز های اضافی معده از بین برود. گاز معده اگر زیاد باشد و درمان نشود بسیار خطرناک خواهد بود.

تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که یک قاشق چای خوری روغن گشنیز با مشورت پزشک خود به غذای خود اضافه کنید.

13. گشنیز یک دئودورانت طبیعی

گشنیز یک دئودورانت طبیعی

یکی از بزرگ ترین مشکلات بهداشت بدن از بین بردن بوی بد عرق است. دئودورانت های شیمیایی زیادی در بازار موجود می باشد که راه حل موقتی و حتی غیر قابل تاثیری برای این مشکل هستند.

مطلب پیشنهادی
خواص پیاز ( 13 بهبود سلامت بدن + 3 مو + 3 پوست )

شما می توانید از خواص گشنیز برای رفع این مشکل کمک بگیرید. گشنیز دارای ترکیباتی است که که باکتری های تولید کننده بوی بد بدن را از بین می برند. از طرفی زمانی که آب گشنیز را به بدن اسپری می کنید و با عرق بدن ترکیب می شود دیگر شاهد بوی بد نخواهید بود بلکه رایحه ای تازه و خوشبو از بدن پخش می شود.

14. افزایش میل جنسی با گشنیز

تحقیقات و بررسی ها بر روی خواص گشنیز نشان داده است مصرف گیاه و روغن آن باعث افزایش میل جنسی در آقایان و خانم ها می شود. 

تنها کاری که باید انجام دهید این است که مقداری گشنیز را در رژیم غذایی خود جای دهید تا شاهد تغییرات فوری در میل جنسی خود باشید. البته آقایان می توانند از روغن گشنیز به صورت موضعی نیز استفاده کنند.

در آخر:

مصرف گشنیز باعث کاهش کلسترول در شما می شود که به دنبال آن باعث بهبود سلامت قلب خواهد شد. این گیاه به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و مواد حیاتی که در خود دارد باعث می شود پوست صاف و درخشان داشته باشید. البته این را به یاد داشته باشید از این گیاه مانند هر خوراکی دیگر باید متعادل مصرف کنید.

منابع:
medlife
timesofindia
timesofindia
healthline

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *