مربای زغال اخته با 2 روش سریع و بدون هسته (تهیه در منزل)
مربای زغال اخته از مرباهای خوش رنگ و طعمی است که بدون شک عاشق طعم خاص آن می شوید. تهیه و دست کردن آن در خانه کار بسیار آسانی است. از همین رو جای دادن آن در میز صبحانه خالی از لطف نیست.
امروزه برای سرعت بخشیدن به کارها مربا و باقی مواد خوراکی را از سوپرمارکت ها و فروشگاه ها تهیه می کنیم. اما به دلیل مواد افزودنی و نگهدارنده، مصرف طولانی مدت آن ها باعث بیماری های مختلف می شود.
از همین رو برای پایداری سلامت بهتر است مواد خوراکی را تا جای ممکن در منزل تهیه کنید. در ادامه با آموزش پختن مربا زغال اخته به دو صورت آشنا خواهید شد.
1. طرز تهیه سریع مربای زغال اخته
یکی از دلایلی که مربا پختن در منزل سخت به نظر می آید زمان بر بودن طبخ آن است. خبر خوب برای دوستداران مربا این است که مربای زغال اخته نوعی طبخ دارد که تنها یک ساعت زمان می خواهد. برای آموزش این مربای لذیذ در ادامه همراه ما باشید.
مرباهای زیادی وجود دارد که آموزش و یادگیری آن ها می تواند میز صبحانه و عصرانه شما را رنگین کند نمونه های آن را در زیر آورده ایم:
مربای زرشک – طرز تهیه مربای شفاف و خانگی + 3 فایده برای سلامت
طرز تهیه مربای انار + نکاتی برای مربای بدون شکرک و کپک
خواص زالزالک ؛ 7 مورد فوق العاده از این میوه کوچک
مواد اولیه برای تهیه مربای زغال اخته
مواد اولیه | میزان |
زغال اخته | یک کیلوگرم |
شکر | یک کیلوگرم |
آبلیمو | یک قاشق غذاخوری |
وانیل | یک قاشق چایخوری |
مراحل تهیه مربای زغال اخته
1. ابتدا میوه های زغال اخته را می شوییم و آن ها را در یک پارچه می ریزیم و اجازه می دهیم کاملا خشک شوند.
2. در مدت زمانی که میوه های زغال اخته را گذاشته ایم تا خشک شوند به سراغ درست کردن شهد شکر و آب می رویم.
در ظرفی لعابی یک لیتر آب می ریزم و بر روی حرارت می گذاریم آب جوش بیاید. سپس شکر را به آن اضافه می کنیم. شکر کاملا باید در آب حل شود. حرارت و جوشیدن را تا زمانی ادامه می دهیم که محلول ما به اندازه ی شهد غلیظ شود.
3. پس از آن که شهد مربا آماده شد میوه های زغال اخته را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم مدت زمان نیم ساعت شهد و میوه ها با یک دیگر جوش بخورند.
نکته آشپزی: در هنگام پختن مربای زغال اخته درب ظرف نباید گذاشته شود. چرا که شفافیت و خوشرنگی مربا گرفته می شود.
4. پس از نیم ساعت که مربای زغال اخته پخته شد قبل از خاموش کردن حرارت به آن یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری وانیل اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با همان حرارت این مواد با مربای زغال اخته ترکیب شوند.
5. پس از خاموش کردن حرارت در همان ظرف می گذاریم مربای زغال اخته در دمای آشپزخانه خنک شود.
نکته آشپزی: برای آنکه شهد مربا کاملا به خورد میوه های زغال اخته برود، هنگام خنک شدن بهتر است روی ظرف یک دمکنی قرار دهیم تا شیرینی کاملا با میوه ترکیب شود.
ارزش غذایی و کالری مربا
مواد تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 278 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 68.86 گرم |
پروتئین | 0.37 گرم |
چربی | 0.07 گرم |
آب | 30.47 گرم |
فیبر | 1.1 گرم |
قند | 48.5 گرم |
نام ویتامین ها | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین E | 0.12 میلی گرم |
ویتامین C | 8.8 میلی گرم |
تیامین (B1) | 0.02 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.08 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 0.04 میلی گرم |
کولین (B4) | 10.2میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 0.02 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.02 میلی گرم |
فولات (B9) | 11میکروگرم |
نام مواد معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 20 میلی گرم |
آهن | 0.49 میلی گرم |
منیزیم | 4 میلی گرم |
فسفر | 19 میلی گرم |
پتاسیم | 77 میلی گرم |
سدیم | 32 میلی گرم |
روی | 0.06 میلی گرم |
مس | 0.10 میلی گرم |
منگنز | 0.04 میلی گرم |
سلنیم | 2 میکروگرم |
2. طرز پخت مربا زغال اخته بدون هسته
کودکان بسیار کوچک هنگام خوردن خوراکی های هسته دار ممکن است هسته را قورت دهند و این خطرناک خواهد بود. مربای زغال اخته را می توان با روشی دیگر بدون هسته درست کرد تا کودکان نیز با خیال راحت در صبحانه و یا عصرانه از آن میل کنند.
مواد اولیه برای تهیه مربای زغال اخته بدون هسته:
مواد اولیه | میزان |
زغال اخته | یک کیلوگرم |
شکر | یک کیلوگرم |
آبلیمو | یک قاشق غذاخوری |
وانیل | یک قاشق چایخوری |
مراحل تهیه مربای زغال اخته بدون هسته
1. ابتدا میوه های زغال اخته را کاملا می شوییم و اجازه می دهیم داخل یک پارچه کاملا خشک شود.
2. پس از خشک شدن میوه ها با یک نی هسته ها را از داخل میوه های زغال اخته خارج می کنیم.
3. داخل یک ظرف لعابدار کمی زغال اخته می ریزیم و روی آن را کمی شکر می ریزیم. سپس تا تمام شدن زغال اخته ها لایه لایه این کار را انجام می دهیم. به مدت یک الی دو ساعت ظرف حاوی زغال اخته و شکر را داخل یخچال می گذاریم.
4. پس از گذشت دو ساعت ظرف را از یخچال خارج می کنیم. باید دقت کنیم که روی میوه ها به اصطلاح آب انداخته شده باشد.
5. سپس ظرف را بر روی حرارت قرار می دهیم. بر اثر حرارت باقی شکر ها شروع به آب شدن می کنند در این هنگام به اندازه ی نصف لیوان به ترکیبات داخل ظرف آب اضافه می کنیم تا کاملا پخته شود.
نکته آشپزی: هنگام پخت مربای زغال اخته بر روی آن کف جمع می شود باید کف را از روی مربا جمع کرد تا مربایی شفاف داشته باشیم.
6. نیم ساعت مدت زمانی کافی است که مربای زغال اخته پخته شود. 5 دقیقه قبل از خاموش کردن مربا به آن آبلیمو و وانیل را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم این مواد با ترکیبات مربای زغال اخته کاملا به خورد یک دیگر روند.
7. پس از پخت کامل مربای زغال اخته باید بگذاریم در دمای آشپزخانه خنک شود. سپس آن را در ظرف های شیشه ای ریخته و در محیطی خنک نگهداری می کنیم.
مرباهای زیادی وجود دارد که آموزش و یادگیری آن ها می تواند میز صبحانه و عصرانه شما را رنگین کند:
مربای زرشک – طرز تهیه مربای شفاف و خانگی + 3 فایده برای سلامت
طرز تهیه مربای انار + نکاتی برای مربای بدون شکرک و کپک
خواص زالزالک ؛ 7 مورد فوق العاده از این میوه کوچک
در آخر:
تهیه مربای زغال اخته به این دو روش بسیار آسان است. این مربا را می توان بجای دسر بر روی پنکیک ریخته و آن را میل کرد. همچنین به یاد داشته باشید در مصرف این مربا باید تعادل را رعایت کرد. چرا که مصرف زیاد آن به دلیل داشتن گلوکز یا همان قند خوراکی فراوان باعث دیابت و اضافه وزن خواهد شد.