رژیم سم زدایی برای دورههای مختلف تنظیم میشود که میتوانند مواد سمی بدن را از بین ببرند. این رژیم، وقتی مورد نیاز است که سموم بدن بالا رفته باشند و نیاز به دفع آنها برای از بین بردن عوارض ناشی از آنها باشد.
سوال اینجاست عوارض ناشی از سموم در بدن چه گزینههایی هستند؟ روند این رژیم چگونه است؟ چطور موجب بهبود سلامت بدن میشود؟ با ما همراه باشید تا به پاسخهایی کامل، برای سوالاتی از این قبیل را برایتان ارائه دهیم.
رژیم سم زدایی چیست؟
رژیم سم زدایی با اعمال اصلاحاتی در سبک زندگی و انتخاب مواد غذایی ایجاد خواهد شد. این رژیم برای بازههای زمانی خاص، بسته به نیاز بدن هر فرد، باید به کار گرفته شود.
در این دوره ممکن است مواد غذایی ناسالم یا حتی سالم حذف شوند و جایگزین آنها دمنوش، آب، میوه یا سبزیجات قرار گیرد. حتی در مواردی باید روزهداری پیش گرفته شود تا روده بزرگ به طور کامل تخلیه و پاکیزه شود.
در ادامه این رژیم بدن قادر به دفع سموم و اداره مواد غیر مفید و زائد خواهد بود. این رژیم غذایی، محبوب بسیاری از افراد است تا در بازههای زمانی کوتاه، سبب تمیز کردن خون آنها شود.
رژیم سم زدایی چه فوایدی دارد؟
- کمک به کبد برای خلاص شدن از سموم اضافی
- بهبود گردش خون
- استراحت برخی از اندامهای بدن به وسیله روزه
- خلاصی از سموم بدن از طریق مدفوع، ادرار یا تعریق
- کمک به جذب و به تعادل رساندن مواد مغذی مورد نیاز بدن
وجود سموم در بدن بر اثر رژیم غذایی نادرست و یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، آلایندهها و فلزات سنگین، امروزه یک موضوع همه گیر است که در برخی افراد بیشتر دیده میشود.
نکته جالب اینکه، این سبک رژیمهای غذایی به منظور مواجه شدن با مشکلاتی از جمله آلرژیهای مزمن، التهابات بدن، نفخ، چاقی، سیستم ایمنی ضعیف و بسیاری از مشکلات دیگر بدن تنظیم شدهاند.
9 نکته مهم که باید در رژیم سم زدایی رعایت کرد
- تنظیم خواب و خواب کافی برای تقویت سیستم دفاعی بدن و از بین بردن پیامدهای ناشی از آن مانند فشار خون و دیابت
- هیدراته نگه داشتن بدن با نوشیدن بیش از 8 لیوان آب در طول روز به منظور کمک به هضم غذا، تامین مواد مغذی و حذف سموم از طریق ادرار
- کاهش و حذف مواد قندی و فراوری شده برای حفظ سلامتی کلیهها و کبد با جایگزینی میوه و سبزیجات
- تغذیه سالم به وسیله آنتی اکسیدانها برای حذف و مقابله با رادیکالهای آزاد (غذاهای ناسالم مانند فست فودها میتوانند سیستم دفاعی بدن و قدرت سم زدایی را کاهش دهند)
- مصرف نمک را کاهش داده و برای تامین پتاسیم مورد نیاز بدن در طول رژیم سم زدایی از مواد غذایی غنی از این ماده مغذی مانند موز، لوبیا قرمز و اسفناج استفاده میتوان بهره برد
- فعالیت بدنی مناسب و روزانه برای اکسیژن رسانی و گردش خون بهتر
- الکل را به طور کل باید حذف کنید
- نوشیدنیهای کافئیندار از جمله چای و قهوه را حذف و یا خیلی کم مصرف کنید
- مصرف مواد شیمیایی را به حداقل برسانید (لوازم آرایشی و بهداشتی را تا جای ممکن کاهش دهید)
این رژیم غذایی چگونه تاثیر میگذارد؟
برخی افراد بعد از اتمام دوره این رژیم غذایی احساس بهتری را تجربه کردند اما برخی دیگر در طول رژیم سم زدایی کمی اذیت شده و آنرا ادامه ندادهاند. وقتی وضعیت بهتر برای فرد ایجاد خواهد شد که تمرکز اصلی بر مصرف مواد غذایی مفید و حذف مواد غذایی ناسالم باشد و از این طریق سموم از بدن دفع خواهند شد.
آیا رژیم سم زدایی در کاهش وزن و لاغری موثر است؟
توجه بیشتر این رژیم بر حفظ سلامت بدن است و کمتر فردی آنرا برای کاهش وزن پیش میگیرد. این موضوع ممکن است برای برخی افراد ایجاد شده باشد و دلیل آن فقط از دست دادن آب بدن به شمار رود. به همین دلیل کاهش وزن پایدار و ماندگاری را به همراه نخواهد داشت.
در برخی از رژیمهای سم زدایی مانند رژیم لیمو برای برخی افراد کاهش سایز و کاهش BMI نیز ایجاد شده است که بسته به پایبندی آنها این کاهش وزن میتواند پایدار باشد. اگر رژیم سم زدایی همراه با محدودیت مصرف کالری باشد، میتواند به شکل ویژهای در کاهش وزن موثر باشد.
جمعبندی رژیم سم زدایی
این رژیم، با اینکه روندی معروف در جوامع مختلف است اما ممکن است نواقصی از جمله کاهش مواد مغذی و ویتامینها که به دنبال آن خستگی و احساس ضعف ایجاد خواهد شد را به همراه داشته باشد. گاهی برخی افراد مانند افراد مبتلا به دیابت برای کاهش قند خون، رو به پیش گرفتن این نوع رژیمهای غذایی آورده که با افت قند شدید مواجه میشود.
از این رو بهتر است برای درمان و کنترل بیماری یا هر نوع مشکل سطحی یا حادی که در بدن ایجاد میشود، راهی اصولی که مورد تایید پزشک است پیش گرفته شود تا از بروز صدمات و آسیبهای جبران ناپذیر آنها جلوگیری شود.