کاشت مو با روشهای جدید؛ 6 نکته مراقبت بعد از پیوند مو
کاشت مو یا پیوند مو، امروزه به یکی از پرطرفدارترین جراحیهای زیبایی، البته بعد از جراحی بینی، تبدیل شده است. نیاز به وجود پیوند مو به دلیل همه گیر شدن ریزش مو ایجاد شده است. در واقع بسیاری از افراد از ریزش مو و کم پشتی موهایشان شاکی هستند.
دلایل مختلفی سبب این موضوع شده است که در ادامه متن علاوه بر بررسی آنها به گزینههای از جمله انواع روشهای کاشت مو، مراقبتهای لازم بعد از کاشت و حتی اینکه برای چه افرادی منسبتر است، خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
چرا کاشت مو گاهی نیاز است؟
موضوع ریزش مو به جنسیتهای مختلف بر نمیگردد و عارضه ریزش مو ممکن است برای هر فردی به دلایل مختلف ایجاد شود. اما عواملی که ممکن است نیاز به کاشت مو را ایجاد کند، اغلب شامل موارد زیر میشود:
- ریزش مو وراثتی
- تغییرات مختلف در تعادل هورمونها
- فشارهای روحی و احساسی
- استرس و اضطراب بیش از حد
- کم کاری تیروئید
- کم خونی و حتی مشکلات مربوط به خون
- تغذیه نادرست و عدم تامین نیاز بدن به ویتامینها و مواد مغذی
- تحت درمان قرار گرفتن برخی از بیماران با روش شیمی درمانی
- سندروم تخمدان پلی کیستیک
این موارد میتوانند دلایل محکمی برای ابتلا به ریزش مو باشند. برخی از این دلایل را میتوان به کمک درمان دارویی و راهکارهای مناسب از بین برد و بهبود بخشید.
اما در این بین برخی از دلایل مانند دلایل وراثتی قابل درمان و از بین بردن نیستند. به همین دلیل نیاز به کاشت کاملا وجود خواهد داشت. این روش امن قابل تجویز برای بسیاری از بیماران برای درمان و بهبود طاسی خواهد بود که در ادامه توضیحات بیشتر و کاملتری را در مورد آن ارائه خواهیم داد.
کاشت مو چیست؟
نیاز به کاشت مو بر اساس شدتی که فرد ممکن است در ریزش مو تجربه کرده باشد، ایجاد میشود. در واقع به زبان ساده کاشت مو را میتوان جابجا کردن مو از بخشهایی از سر، که مویی پرپشت دارند به قسمتهایی از سر که دچار طاسی و یا کم پشتی شدهاند، دانست.
برای کاشت مو، نیازی به اضافه کردن مو نیست و تنها کافی است از بخشی از ریشهی موهای قسمتی از سر برداشته شود و به قسمت مناسب که نیاز به کاشت دارد، پیوند مو انجام گیرد.
متخصصین در این زمینه اغلب برای پیوند مو از موهای سالمی که معمولا در قسمت پشت سر قرار دارند برای این منظور بهره میگیرند که تنها در کلینیکهای تخصصی انجام میشود. روشی مناسب برای دست یافتن مجدد زیبایی محسوب میشود که اگر زیر نظر متخصصین انجام شود عوارضی را در پی نخواهد داشت.
در حین عمل کاشت مو چه احساسی ایجاد خواهد شد؟
تکنولوژیهای امروزه پیشرفت ایدهآلی را برای تمام جراحیها فراهم آورده است. روشهای متعددی برای این منظور ابداع شده است که بنا به پیشرفت علم، شرایط متفاوتی را برای استفاده ایجاد کرده است.
عمل جراحی کاشت مو روشی سرپایی برای زیبایی محسوب میشود که بسیار ساده است. در تمامی روشهایی که برای این منظور پیش گرفته میشود، بیحسی موضعی برای فرد انجام خواهد شد که فرد دردی را احساس نخواهد کرد و حتی بعد از انجام عمل و رفع بیحسی نیز دردی احساس نخواهد شد.
قبل از کاشت مو به چه مواردی باید توجه شود؟
پیش از اقدام به انجام روشهای مختلف برای رفع طاسی، پزشک اطلاعات خاصی را در اختیار فرد قرار خواهد داد. در ادامه نیز آزمایشاتی برای بررسی بهتر انجام خواهد شد.
این آزمایشات شامل آزمایش خون برای بررسی وضعیت فرد در مورد ابتلا به بیماریهای ویروسی و میزان انعقاد خون برای فرد خواهد بود.
علاوه بر آزمایشاتی که انجام میشود تجویزی برای مصرف برخی داروها و مکملها توسط پزشک برای بیمار انجام خواهد شد. مصرف داروهایی از جمله مکمل ویتامین C و مکمل ویتامین E یک هفته قبل ضروری خواهد بود.
توصیه دیگری که فرد پیش از کاشت مو باید در نظر گیرد شامل پرهیز از مصرف الکل است که سبب رقیق شدن خون میشود و باید از مصرف آن پرهیز شود.
کاشت مو برای چه قسمتهایی انجام میشود؟
ترمیم بسیاری از قسمتهایی که نیازمند کاشت مو هستند با روشهای مختلف برای زیبایی، در کلینیکهای تخصصی صورت میپذیرد. در بسیاری از موارد برای درمان طاسی بسیاری از قسمتها تنها راه چاره کاشت مو است.
بخشهایی که نیاز به مو دارند برای زیبایی، مانند ابروها، ریش، موی سر و سبیل قابل انجام عمل کاشت مو هستند. به هر دلیلی که دچار طاسی شده باشند با روشهای درمان مناسبی که امروزه وجود دارد، عمل پیوند مو از قسمتی از سر به قسمت مورد نظر انجام خواهد شد.
به چه روشهایی کاشت مو انجام میشود؟
امروزه 2 روش رایج برای انجام کاشت مو وجود دارد که از روشهای قدیمی بسیار مناسبتر و موثرتر خواهند بود. اغلب برای پیش گرفتن این روش از قسمت پشت سر استفاده میکنند. این موضوع به دلیل داشتن موهای با کیفیت و مناسب برای پیوند مو در این قسمت است و به آنها “بانک مو” نیز گفته میشود. این 2 روش را در ادامه به طور کامل معرفی خواهیم کرد.
1. کاشت مو به روش Fut
از جمله روشهایی است که قدمت بیشتری نسبت به سایر روشها دارد، این روش است. در روش Fut از داروی بیهوشی برای شروع عمل استفاده میکنند و بیمار طولعمل را متوجه نمیشود.
در ادامه آن قسمتی از پوست پشت سر که دارای موی مناسبی است به شکل لایهای جدا شده و به قطعات کوچکتری تقسیم خواهد شد. سپس در قسمت مورد نظر پیوند زده میشود. بعد از گذر زمان خطی از این عمل به چشم خواهد خورد.
مدت زمانی که برای این عمل زیبایی ممکن است صرف شود، بازه زمانی بین 3 الی 5 ساعت است. نکته جالب دیگر اینکه موهای سر را به طور کامل نمیتراشند و بیش از 95 درصد افرادی که از این روش برای کاشت مو استفاده کردهاند از آن راضی هستند و نتیجه دلخواه و مناسب را کسب کردهاند.
2. کاشت مو به روش Fit
در این روش مانند روش قبل پوست سر جدا نخواهد شد. لایههای پوستی عمیقی برداشته نمیشود و فقط فولیکولهای مو یا به صورت تکی و یا به صورت گروهی از پشت سر جدا شده و به قسمتهایی که نیاز دارند بعد از ایجاد حفرههایی مناسب پیوند زده میشود.
این روش موضعی که به صورت سرپایی انجام میشود، بدون نیاز به بیهوشی و تحمل دوران نقاهت طولانی خواهد بود. به دلیل ظرافتی که در این روش وجود دارد اغلب از آن برای زیبایی ظاهری صورت، ریش، ابرو و حتی موها میتوان استفاده کرد.
نکته: هر یک از این روشها برای افراد مختلف مناسب هستند اما بسته به شدت طاسی و قسمت انتخاب شده، ممکن است از ترکیبی از هر دو روش برای کاشت مو به کار گرفته شود.
کاشت مو برای چه افرادی مناسب است؟
برخی از افراد نیاز به کاشت مو را تنها با اندکی ریزش مو در خود احساس میکنند. اما وقتی فرد دچار ریزش مو میشود نباید اولین راه کاشت مو را پیش گیرد. برخی درمانهای دارویی و مفیدی هستند که میتوانند راهکارهای سریعی برای درمان طاسی و ریزش مو باشند.
البته در برخی موارد مانند آسیبهای جسمی و یا عوامل وراثتی ممکن است با راهکارهای درمانی دارویی بهبود نیابند و نیاز به کاشت مو وجود داشته باشد. از این رو بهتر است با تشخیص مناسب توسط پزشک متخصص در این زمینه، مشاوره گرفت و بهترین راهکار برای رفع ریزش مو و درمان طاسی را طی کرد.
چه مدت بعد از کاشت مو همه چیز عادی خواهد شد؟
پس از کاشت مو همه چیز بعد از گذشت یک سال عالی خواهد شد. البته نکته جالب اینکه در برخی موارد حتی بعد از گذشت 4 ماه رویش مجدد موها آغاز شده و نتیجه مطلوب حاصل شده است.
بهتر است برای ماندگاری بیشتر این روش، علت اصلی ریزش مو بررسی شود و مشکل از ریشه درمان شود. زیرا ممکن است حتی بعد از کاشت مو، مجدد حالت اولیه برای فرد ایجاد شود.
همان گونه که دلایل در ابتدا سبب ریزش مو و طاسی شده است اگر برطرف نشوند قطعا در ادامه مجددا موجب ریزش مو و طاسی میشود که در ادامه آن نیاز به کاشت مو ایجاد خواهد شد.
چه مراقبتهایی بعد از کاشت باید انجام داد؟
لازم است بعد از انجام هر یک از روشها برای کاشت مو، مراقبتهایی انجام شود تا پس از انجام آنها نتیجه ایدهآل حاصل شود. به ویژه در 2 هفته ابتدایی بهتر است مراقبتهای درستی انجام شود.
- از کلاه، هد، سربند و در خانمها شال یا روسری نباید استفاده شود.
- از وارد کردن ضربه مستقیم، دست زدن و لمس کردن برای قسمتی که کاشت مو انجام شده است باید پرهیز کرد.
- بهتر است در 3 شب ابتدایی سر با زاویه حدود 45 درجه بالاتر از سایر نقاط بدن قرار گیرد تا از تجمع خون و التهاب ناشی از آن کاسته شود.
- با مشاهده علائم خاصی مانند تب کردن، التهاب و خونریزی ناگهانی حتما باید به پزشک مراجعه شود.
- استفاده از کرمهای ضد عفونی کننده و محلولهایی که برای اسپری کردن توسط پزشک تجویز میشود باید به صورت منظم باشد.
- بعد از گذشت تعداد روزهایی که پزشک مشخص کرده است تا بعد از آن سر شست و شو شود، نباید برای شست و شو فشاری بر روی کف سر آورد.
کاشت مو چه عوارضی به دنبال خواهد داشت؟
در صورتی که کاشت مو توسط پزشکان متخصص و مجرب انجام شود، عوارضی به همراه نخواهد داشت. اما گاهی ممکن است قسمتهایی که پیوند شدهاند تا مدت زمانی که بهبود یابند جای سوراخها و یا بریدگیهای سطحی که ایجاد شده است قابل تشخیص و در چشم باشند که حتی این موضوع بعد از گذشت مدت زمانی از بین خواهد رفت.
سخن پایانی
امروزه کاشت مو یکی از روشهای بسیار عالی برای خلاص شدن از طاسی و زیبایی به شمار میرود. این موضوع نباید اولین راه برای رفع طاسی باشد و بهتر است علت اصلی طاسی و ریزش مو بررسی شود. در غیر این صورت حتی بعد از کاشت مو نیز مجددا ریزش مو و طاسی ایجاد خواهد شد.