دمنوش زنجبیل – خواص + طرز تهیه 2 ترکیب مختلف آن
دمنوش زنجبیل یک چای و معجون عالی برای درمان و کاهش بیماری ها محسوب می شود و طعم این دمنوش تندی دلپذیری دارد. امروزه علاوه بر مصرف طبیعی از این گیاه از مشتقات آن در داروهای شیمیایی نیز استفاده می شود. در این مقاله درباره طرز تهیه انواع دمنوش زنجبیل همراه با خواص آن صحبت خواهیم کرد.
طرز تهیه چای زنجبیل و خواص آن
- ریشه زنجبیل: 250 گرم یا پودر زنجبیل: اندازه نوک قاشق چایخوری
- آب: دو فنجان
- عسل: به میزان لازم
1. ابتدا داخل قوری آب را به جوش می آوریم.
2. سپس ریشه های زنجبیل را تمیز کرده و آن ها را کمی ریز می کنیم. البته در نبود ریشه ی زنجبیل می توانیم از پودر آن نیز استفاده کنیم.
3. زنجبیل را داخل قوری اضافه می کنیم و اجازه می دهیم حدود 5 الی 8 دقیقه جوش بخورند؛ سپس حرارت زیر قوری را کم می کنیم تا دمنوش ما دم بکشد.
البته در صورت نبود وقت می توانیم زنجبیل را داخل یک لیوان آب جوش بریزیم؛ درب لیوان را حدود 10 دقیقه می گذاریم. این گونه دمنوش زنجبیل ما آماده می شود.
خواص دمنوش زنجبیل
- از بین بردن حالت تهوع
- مبارزه با سرگیجه
- انرژی بخش
- بالا بردن متابولیسم بدن
- کمک به لاغری
- کاهش درد
- باز کردن راه تنفس و آسودگی در عمل دم و بازدم
- مبارزه با ویروس سرماخوردگی
خواص چای زنجبیل و عسل
1. خاصیت ضد عفونی کردن بدن
عسل خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریالی بالایی دارد. همچنین زنجبیل نیز این خاصیت را در خود دارا می باشد؛ بنابراین مخلوط کردن عسل در زنجبیل باعث خواهد شد خواص آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال چند برابر از قبل شود. این دو خوراکی مفید دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی بالایی برای بدن نیز در خود هستند.
2. کاهش تهوع با دمنوش زنجبیل
چای زنجبیل و عسل باعث خواهد شد احساس تهوع و استفراغ بسیار کاهش پیدا کند. مشکل معده می تواند از مشکلات فیزیکی و یا تنش های عصبی سر چشمه بگیرد. اما در هر دو حالت مصرف دمنوش زنجبیل و عسل باعث خواهد شد عملکرد معده بهبود پیدا کند.
3. تقویت سیستم ایمنی بدن
هنگام سرماخوردگی نیاز است تا جای ممکن سیستم دفاعی بدن تقویت شود تا دوره ی سرماخوردگی کوتاه و بهبودی سریع تر حاصل شود. زنجبیل و عسل با وجود آنتی اکسیدان های موجود در خود، طول این دوره را بسیار کاهش می دهند. آنتی اکسیدان ها جزو مبارز های خوب در مقابل ویروس ها و باکتری ها به حساب می آیند.
از طرفی زنجبیل سرشار از ویتامین C می باشد. این ویتامین خاصیت با سرماخوردگی و آنفولانزا را در خود دارا می باشد. ویتامین C قادر است بدن را به تولید کردن گلبول سفید تحریک کند؛ در نتیجه ی این کار باعث خواهد شد، بدن در مقابل ویروس ها قوی ظاهر شود.
مصرف دمنوش زنجبیل در بارداری
برخی از خانم ها در طی دوران بارداری به دلیل تغییرات فیزیکی و هورمونی دچار حالت تهوع و استفراغ می شود. این حالت دوران بارداری را برای آن ها بسیار سخت خواهد کرد. از آن جا که در این دوره نمی توانند قرصی برای رفع این مشکل مصرف کنند، بهتر است به دنبال خوراکی های طبیعی برای این مشکل باشند.
پیشنهاد می شود با مصرف دمنوش زنجبیل و عسل در صبح یا قبل از خواب کاملا این مشکل را رفع کنند.
نکته: از آن جایی که بارداری یکی از زمان های بسیار مهم برای مادر و جنین به حساب می آید و بدن ممکن است به هر ماده ای واکنش نشان دهد، بهتر است خانم ها قبل از مصرف دمنوش زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت داشته باشند.
نکته: در سه ماه اول بارداری بهتر است از این دمنوش مصرف نشود؛ چرا که با رقیق شدن خون این امکان وجود دارد خطر سقط جنین بالا رود.
دمنوش زنجبیل و دارچین و خواص آن
برای تهیه این دمنوش تنها کافی است هنگام دم کردن زنجبیل به آن تکه ای کوچک چوب دارچین اضافه کنیم و اجازه دهیم چوب دارچین همراه با زنجبیل در قوری دم بکشد.
- این دمنوش برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند بسیار مفید می باشد. هم دارچین و هم زنجبیل دارای طبعی گرم و خشک می باشند.
- افرادی که رژیم غذایی لاغری را دنبال می کنند و از طرفی می خواهند نتیجه ی سریع تری بگیرند، پیشنهاد می شود روزی یک استکان دمنوش زنجبیل و دارچین میل کنند؛ چرا که این دمنوش علاوه بر آن که در سوختن چربی ها به خصوص در ناحیه پهلو نقش موثری دارد؛ اشتها را به شدت کاهش می دهد.
- برخی افراد ممکن است پس از ورزش کردن های سخت احساس ضعف کنند یا به اصطلاح بگویند بدنشان خالی کرده است، در این مواقع ممکن است برای بازگشت انرژی رو به مصرف نوشیدنی انرژی زا های مصنوعی بیاورند.
اما بدون شک این انرژی زا ها مضراتش برای بدن بیشتر از فوایدشان است؛ به همین علت است که در رژیم غذایی ورزشکاران حرفه ای اکثرا مصرف دمنوش زنجبیل و دارچین دیده می شود، این دو ماده ی خوراکی انرژی بدن را به طرز شگفت انگیزی بالا می برد.
مضرات دمنوش زنجبیل
همانطور که هر ماده ی خوراکی فوایدی دارد بدون شک مضراتی را نیز دارد و برخی افراد از مصرف آن باید پرهیز کنند.
- افرادی که دارای کاهش وزن است تا جای ممکن از مصرف این دمنوش باید خودداری کنند؛ چرا که زنجبیل یک چربی سوز بسیار قوی در میان خوراکی های گیاهی محسوب می شود.
- افرادی که دارای بیماری های نظیر هموفیلی هستند به هیچ عنوان نباید از دمنوش زنجبیل میل کنند؛ چرا که زنجبیل باعث خواهد شد خون رقیق شود.
- افرادی که داروی فشار خون بالا و یا انسولین استفاده می کنند تا جای ممکن نباید این دمنوش را میل کنند. از آنجا که این امکان وجود دارد ترکیبات زنجبیل با ترکیبات شیمیایی این دارو ها واکنش خطرناک نشان دهد.