روحی و روانی

هیپنوتراپی – هر آنچه از تکنیک های هیپنوتیزم درمانی باید دانست

هیپنوتراپی روشی درمانی بر پایه علم روانکاوی است که در آن پزشک یا درمانگر بیمار را تحت هیپتونیزم قرار می دهد. در این روش بیمار به حالت خلسه می رود و با کمک پزشک بر قسمت هایی که آسیب جسمی و روحی دیده است تمرکز گذاشته می شود. 

البته در این روش درمانی که طرفداران خود را دارد فرد بیمار باید تمرکز خوبی داشته باشد تا بتوانند سیگنال های ذهن و مغز را به سمت درد خارجی یا روانی هدایت کنند. البته برخی این روش را یک مراقبه شخصی می دانند که فرد به اعماق وجود خود نفوذ می کند و با الهام از منابع طبیعی خود را به آرامش روحی و ذهنی می رساند.

هیپنوتراپی برای چه استفاده می شود؟

از آن جایی که هیپنوتراپی یا هیپنوتیزم درمانی یک درمان کمکی کنار درمان های اصلی روانکاوی، روانپزشکی و پزشکی است، در نتیجه کاربرد های درمانی بسیار زیادی دارد.

از هیپنوتیزم درمانی می توان برای درمان موارد زیر استفاده کرد:

  • اضطراب
  • ترس های غیر طبیعی
  • فوبیا
  • اعتیاد به مواد مخدر
  • اختلال عملکرد جنسی
  • رفتارهای نامطلوب ناخودآگاه
  • عادت های بد مانند وسواس
مطلب پیشنهادی
اضطراب را با بوییدن این 5 عصاره گیاهی کاهش دهید

همچنین می توان از هیپنوتراپی برای بهبود خواب، اختلالات یادگیری، ارتباطات و روابط استفاده کرد.
هیپنوتیزم درمانی می تواند به درمان درد نیز کمک کند. برای مثال به برطرف کردن شرایط پزشکی مانند اختلالات گوارشی، مشکلات پوستی، عوارض گوارشی دوران بارداری و شیمی درمانی کمک کند.

همچنین این روش می تواند یک گزینه ی مناسب برای کمک به دندانپزشکان باشد؛ چرا که بسیاری از افراد به خصوص کودکان از دندانپزشکی ترس دارند و با علم هیپتونیزم تراپی می توانند ترس های بیمار خود را کنترل کنند و با آرامش و بدون مشکلی درمان بیمار را به پایان برسانند.

عملکرد کلی هیپنوتیزم درمانی چگونه است؟

عملکرد کلی هیپنوتراپی چگونه است

پزشکان روش ها و تکنیک های مختلفی برای درمان با هیپنوتراپی به کار می گیرند. اما به طور کلی برای هیپنوتیزم درمانی نیاز به یک محیط بسیار آرام و درمانی است.

  1. درمانگر یا پزشک فرد بیمار را با تکنیک هایی که آموزش دیده است به سمت یک حالت متمرکز و آرام هدایت می کند.
  2. از او می خواهد به اتفاق های مثبت و آرامش بخش فکر کند و تمرکز خود را روی محیط های دور از تنش بگذارد.
  3. سپس با روش های بکارگیری شده توسط پزشک فرد بیمار به یک حالت از خلسه درونی می رود که مانند خواب و بیداری است. 
مطلب پیشنهادی
بادکش درمانی را به طور کامل بشناسید + 9 فایده بادکش

نکته: در هیپتونیزم درمانی فرد کنترل خود را به هیچ عنوان از دست نمی دهد؛ این بدان معنا است که صحبت های درمانگر را می شنود اما برای عمل به آن تصمیم به خود بیمار است.

آیا هیپنوتیزم تراپی برای روان درمانی استفاده می شود؟

آیا هیپنوتیزم تراپی برای روان درمانی استفاده می شود

بله. گاهی اوقات در شرایط خاص هیپنوتراپی برای روان درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. هیپنوتیزم در این موارد در مکانی آرام و بدون صدا انجام می شود و روانشناس آموزش دیده، فرد بیمار را در حالت خواب مصنوعی یا همان خلسه نگه می دارد. در این زمان بیمار به کمک تکنیک های هیپنوتیزم درمانی به قسمت هایی از خاطرات خود که می تواند خطرناک، آسیب زا و سرکوبگرانه باشد دسترسی پیدا کند.

این خاطرات آزار دهنده تمایل به پنهان شدن در ذهن آگاه انسان دارند و خود را در آشکارا نشان می دهند. به گونه ای که ممکن است فرد بیمار آن ها را به یاد نیاورد.

مطلب پیشنهادی
آب درمانی چیست؟ 8 مزیت هیدروتراپی برای دردهای بدنی

با این اتفاق پزشک روانکاو به قسمت های آسیب زننده روحی فرد دست پیدا می کند و در نتیجه می تواند نحوه درمان خود را تغییر دهد یا فرد مراجعه کننده را با ترس ها و آسیب های درونی خود روبرو کند و به او تکنیک های مقابله با مشکلات درونی اش را آموزش بدهد. در نتیجه تمام این تلاش ها فرد بیمار قادر می باشد تغییرات مثبت را در زندگی خود ایجاد کند. 

چه روش هایی درمانی در هیپنوتراپی رایج است

چه روش هایی درمانی در هیپنوتراپی رایج است

1. پیشنهاد درمانی در هیپنوتراپی چگونه است؟

پیشنهاد درمانی یکی از زیر شاخه های هیپنوتراپی است. در این روش درمانی پزشک معالج بر روی پاسخ به پیشنهادات و سوال هایی که از فرد بیمار می گیرد متکی است، در حالی که بیمار حالت خلسه یا نیمه خواب را دارد تجربه می کند.

  • این روش معمولا برای کنترل یا متوقف کردن رفتار های ناخواسته و ناسالم مانند سیگار کشیدن، قمار و پرخوری استفاده می شود.
  • مطالعات نشان داده است از روش پیشنهادی هیپنوتیزم درمانی می توان برای معالجه درد های مزمن جسمی نیز استفاده کرد.
  • علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که پیشنهاد درمانی قادر است باعث تقویت رفتارهای مثبت و سالم مانند انگیزش خود و اعتماد به نفس شود.
  • همچنین این روش ممکن است به بیماران کمک کند تا ریشه روانی یک مشکل یا اختلال را کشف کنند. به عنوان مثال ، ریشه اضطراب اجتماعی فرد، افسردگی یا آسیب های گذشته.
مطلب پیشنهادی
طب سوزنی چیست؟ (هر آنچه از فواید و عملکرد آن باید بدانید)

نکته: درک این نکته مهم است که احساسات یا خاطرات مرتبط با تروما تمایل به پنهان کردن در حافظه ناخودآگاه فرد دارند تا فرد به یادآوری (از یک سطح آگاهانه) ترومای خود را تجربه نکند.

2. تجزیه و تحلیل در هیپنوتیزم چیست؟

تجزیه و تحلیل یکی دیگر از روش های شایع هیپنوتراپی است. در این روش برای حفر کردن عمیق در ذهن ناخودآگاه برای بازیابی خاطرات سرکوب شده یا آسیب های گذشته بسیار موثر است. همه این موارد می تواند مشکلات زیر را برای فرد به همراه داشته باشد:

  • پریشانی روانشناختی
  • شرایط سلامت و روانی ناسالم
  • رفتارهای مشکل ساز غیر طبیعی 

این روش همچنین به عنوان رگرسیون درمانی نیز شناخته می شود. در حقیقت هدف اصلی تجزیه و تحلیل می تواند تعیین علت اصلی، مشکل، اختلال یا علائم پریشانی فرد بیمار باشد.

  • در زمان تحلیل، یک روانشناس ابتدا با قرار دادن فرد بیمار در حالت آرامش فرد را هیپنوتیزم می کند.
  • سپس او به این فرد کمک می کند تا رویداد های گذشته را در زندگی خود کشف کند.
  • هدف این است که خاطرات ناخودآگاه فرد را از وقایع یا رویدادهای یاد شده بررسی کند.
مطلب پیشنهادی
انرژی درمانی چیست؟ آشنایی با انواع آن + 3 روش رایج

نکته: این روش به معنای درمان یا تغییر مستقیم رفتار یک فرد نیست و هدف تعیین علت اصلی پریشانی فرد و درمان آن از طریق روان درمانی است

در آخر:

هیپنوتراپی یا هیپنوتیزم درمانی یک روش روان درمانی تنها به حساب نمی آید بلکه بیشتر یک ابزار یا تکنیک است که به آسان شدن روند بیماری و معالجه پزشکی کمک می کند.

البته این نکته قابل ذکر است تنها افرادی که دارای مجوز هیپنوتیزم بالینی هستند می توانند برای بیمار تصمیم بگیرند برای سرعت بخشیدن به روند معالجه آن را به کار گیرند یا خیر. البته در اینجا بیمار نیز باید تصمیم خود را برای انجام این نوع درمان اعلام کند.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *