بیماری ها و سلامتسرطان

سرطان ریه با 11 نشانه، خطری جدی (پیشگیری و درمان)

سرطان ریه از جمله بیماری‌های سختی است که در بسیاری از مناطق افراد به آن مبتلا می‌شوند. از آنجایی که انواع سرطان، رشد غیر طبیعی بافت‌ها شناخته می‌شود، در سرطان ریه نیز بافت‌های ریه درگیر می‌شوند و علائم خاصی را بروز می‌دهند.

بهتر است با ادامه متن همراه باشید تا به توضیح مواردی از جمله گزینه‌های زیر در مورد این بیماری بپردازیم:

  • سرطان ریه چیست؟
  • علت ابتلا
  • علائم آن کدامند؟
  • راه درمان
  • پیشگیری

سرطان ریه چیست؟

سرطان از جمله بیماری‌های کشنده‌ای است که امروزه بسیاری از افراد را ممکن است درگیر کرده باشد. تکثیر غیر قابل کنترل سلول‌های بافت ریه سبب ایجاد توده‌هایی رو به رشد می‌شود که در این صورت ممکن است تنفس فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

در بین مبتلایان غیر سیگاری این نوع سرطان، احتمال ابتلا بین زنان بیشتر از مردان است. سالانه به تعداد افرادی که بر اثر ابتلا به این نوع سرطان جان خود را از دست می‌دهند، افزوده می‌شود. این سرطان نسب به سرطان روده بزرگ و سرطان سینه برای جوامع مختلف بیشتر اتفاق می‌افتد. برای افرادی که استعمال دخانیات دارند و سیگار می‌کشند احتمال ابتلا بیشتر است.

سرطان ریه چیست؟

با ایجاد کوچکترین اختلال در سلول که واحدی اساسی از اعضای بدن است، سرطان ایجاد می‌شود. ریه از ارگان‌های حیاتی بدن است که وظیفه تبادل اکسیژنی که نفس می‌کشیم با خون را بر عهده دارد. در واقع اکسید کربن را از خون خارج کرده و اکسیژن را به خون وارد می‌کند. ایجاد کوچکترین مشکل برای ریه می‌تواند اختلالاتی در این موضوع ایجاد کند.

مطلب پیشنهادی
سرطان رحم چگونه تشخیص داده می‌شود؟ (بررسی 9 نشانه شایع)

در ادامه این متن به بررسی علائم این نوع از سرطان خواهیم پرداخت تا با شناخت آنها در صورت مشاهده سریعا به پزشک مراجعه شود. زیرا این بیماری اگر زود تشخیص داده شود، قابل درمان است و می‌توان آنرا متوقف ساخت.

علائم ابتلا به سرطان ریه کدامند؟

سرطان ریه ممکن است سریعا بروز داده شود و یا چند سال طول بکشد تا به طور کامل بروز داده شود. این موضوع برای بسیاری از موارد بدون هیچ نشانه و علائمی خواهد بود.

رفته رفته با مهیا شدن شرایط، تشدید خواهد یافت و علائم آزار دهنده‌ای را برای بیمار ایجاد خواهد کرد. این نشانه‌ها و علائم شامل مواردی که در ادامه بیان خواهیم کرد می‌شوند.

1. سرفه؛ بارزترین نشانه سرطان ریه

از مهمترین و بارزترین نشانه‌های سرطان ریه سرفه‌های خشک به شمار می‌رود. این سرفه‌های مزمن برای طولانی مدت فرد را درگیر می‌کنند و گاهی اوقات ممکن است با خون و مخاط رنگی همراه باشد. همراه سرفه، خس خس سینه در مراحل ابتدایی از بارزترین نشانه‌ها هستند.

علائم سرطان ریه

2. احساس ضعف اندام‌ها و خستگی

احساس ضعف و خستگی در اندام‌ها به ویژه عضلات پا، بازوها و باسن احساس خواهد شد. البته برای این مورد نیاز است تا سایر علائم نیز بررسی شوند. از طرفی احساس خستگی ناشی از ابتلا به سرطان ریه سبب می‌شود که فرد دائما تمایل به استراحت و خوابیدن داشته باشد.

مطلب پیشنهادی
برجسته‌ترین علائم سرطان روده در 10 مورد + پیشگیری با تغذیه

3. ابتلا به عفونت‌های ریوی

بیمارانی که برای مدت زمان طولانی به عفونت‌های ریوی مبتلا می‌شوند، حتما باید در مورد این موضوع به پزشک مراجعه کرده و اطلاع دهند. از این رو با آزمایشات مکرر از بروز مشکل و بی‌خبر بودن از بیماری جلوگیری خواهد شد.

4. استخوان درد

در صورت تشدید علائم، ممکن است دردهای شدیدی برای استخوان‌های بدن احساس شود. معمولا این درد برای کمر و باسن بیشتر احساس خواهد شد.

5. کاهش وزن

در حالتی که تمام علائم وجود داشته باشد، رژیم غذایی مانند سابق پیروی شود و همینطور کاهش وزن برای فرد ایجاد شده باشد، احتمال ابتلا به این بیماری ممکن است افزایش یابد.

6. ایجاد التهاب

بزرگ سیاهرگ، وظیفه انتقال خون بدون اکسیژن به قلب را بر عهده دارد. سرطان ریه فشاری به این بزرگ سیاهرگ وارد می‌کند که سبب ایجاد التهاب برای صورت و گردن یا حتی گاهی اوقات دست خواهد شد.

علائم سرطان ریه چیست

7. بهم ریختن تعادل مواد معدنی

وارد شدن مواد معدنی بیشتر از جمله کلسیم، به علت ترشح موادی مانند هورمون در خون سبب بروز حالاتی مانند تکرر ادرار، یبوست، عطش، حالت تهوع، سرگیجه و حتی احساس درد شکمی برای فرد مبتلا خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
سرطان کبد با 8 نشانه واضح + راه درمان و پیشگیری موثر

8. احساس درد ناحیه نوک انگشتان و بزرگ شدن آنها

شایع‌ترین علت بزرگ شدن نوک انگشتان، ابتلا به سرطان ریه است. این موضوع به این علت است که مایعات و حتی خون بیشتری به نوک انگشتان منتقل می‌شود که ایجاد التهاب، قرمزی و حتی گرم شدن نوک انگشتان را در پی خواهد شد. این موضوع به علت انجام شدن سیتوکینز در بدن است.

9. تغییر در اندازه سینه

ناهنجاری‌های هورمونی ایجاد شده در بدن، سبب خواهد شد که سینه‌ها و یا حتی یکی از آنها ملتهب شود. این موضوع به علت تغییر سلول‌های بدن از جمله سلول‌های سرطانی است که اغلب در مردان بیشتر دیده می‌شود.

10. تنگی نفس برجسته‌ترین نشانه پیشرفت سرطان ریه

از بارزترین علائم سرطان ریه می‌توان به تنگی نفس اشاره کرد که اگر سرطان، از لوله‌های برونشیتی و کیسه‌های هوایی که به ریه راه پیدا می‌کنند، شروع شده باشد (که اغلب در افراد سیگاری دیده می‌شود) برای ورود و خروج هوا مشکل ایجاد خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
سرطان بیضه چه علائمی دارد؟ بررسی تشخیص تا درمان

11. احساس درد برای برخی از اعضای بدن

رشد تومور سرطانی در ریه ممکن است سبب تشدید احساس درد در قسمت‌هایی از جمله گردن، شانه و کمر شود که ناشی از وارد شدن فشار به اعصاب آنها خواهد بود.

بررسی مهمترین دلایل ابتلا به سرطان ریه

همانطور که در ابتدای متن به آن اشاره شد، از عوامل مهمی که سبب ابتلا به سرطان ریه می‌شود، استعمال دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود آن به شمار می‌رود.

به این نکته توجه کنید که تنها 15 درصد احتمال ابتلا به سرطان ریه برای افراد غیر سیگاری وجود دارد. در صورتی که احتمال ابتلا برای افراد سیگاری تا بیش از 90 درصد است. گزینه‌های زیر ممکن است احتمال ابتلا به انواع سرطان را بالا ببرند:

  • آلاینده‌های موجود در هوا به ویژه اورانیوم و نیکل
  • قرار گرفتن در معرض دود سیگار و استنشاق آن
  • سابقه خانوادگی و عوامل ژنتیکی
  • ضعیف بودن سیستم دفاعی بدن و نارسایی سیستم ایمنی بدن
مطلب پیشنهادی
سرطان سینه - (نشانه های پنهان آن + معرفی راه درمان)

تشخیص سرطان ریه چگونه است؟

معمولا فرد با مشاهده برخی از علائم به پزشک مراجعه کرده و مواردی که پزشک به آنها مشکوک می‌شود را برای تشخیص دقیق‌تر، بعد از بررسی علائم عمومی، بررسی می‌کند. مواردی از جمله گزینه‌های زیر را پزشک تجویز خواهد کرد:

  • عکس‌برداری از ریه‌ها با اشعه ایکس
  • آزمایش از نمونه خلط
  • سی تی اسکن برای تعیین موقعیت دقیق توده سرطانی
  • آزمایش تنفس معمولا برای پیش از شروع به درمان در نظر گرفته می‌شود
  • آزمایش خون برای تعیین سطح پروتئین و کلسیم
  • اسکن استخوان نیز معمولا بعد از تشخیص برای شروع به درمان در نظر گرفته می‌شود
  • نمونه برداری از غدد لنفاوی و ریه

درمان سرطان ریه چگونه است؟

درمان سرطان ریه
  • سوزاندن ضایعه با اشعه: برای عبور هوا، معمولا پزشک ضایعه را در این ناحیه به وسیله لیزر می‌سوزاند
  • تکه برداری: با جراحی بخشی از ریه که درگیر تومور سرطانی شده است را پزشک خارج می‌کند
  • شیمی درمانی: اغلب در صورتی که بیماری بسیار حاد شده باشد تجویز خواهد شد که داروهای آن اغلب سبب از بین رفتن سلول‌های سرطانی می‌شود
  • اشعه درمانی: این روش که به رادیوتراپی نیز شناخته می‌شود ممکن است برای فرد مشکلاتی از قبیل کاهش سیستم ایمنی بدن، کم خونی، کاهش گلبول‌های سفید و عوارض جانبی ناشی از آنها را ایجاد کند
  • درمان بیولوژی: در این روش سیستم دفاعی به وسیله آنتی بادی تقویت شده و به جهت کاهش رشد سرطان به کار گرفته خواهد شد
مطلب پیشنهادی
برجسته‌ترین علائم سرطان غدد لنفاوی + راه درمان لنفوم

پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه

این نوع از سرطان از جمله سرطان‌هایی است که به راحتی قابل پیشگیری است. راهکارهای بسیار راحتی برای پیشگیری از ابتلا به این نوع سرطان یا هر بیماری دیگری وجود دارد که می‌توان با رعایت آنها، از درگیری با بیماری‌ها دور ماند. نکات زیر را برای پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه جدی بگیرید تا از مبتلا شدن به آن در امان باشید:

  • پرهیز از استعمال دخانیات به ویژه سیگار
  • قرار نگرفتن در معرض دود سیگار
  • پرهیز از استعمال تنباکو و پرهیز از استنشاق دود ناشی از آن
  • در مواقع اضطراری آلودگی هوا، به دلیل وجود سرب در هوا از خارج شدن از منزل و انجام فعالیت‌های هوازی پرهیز کنید
  • رژیم غذایی سالم و متعادلی را برای جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیش بگیرید

نکات پایانی

در این متن به طور کامل در مورد سرطان ریه و عوامل ایجاد کننده آن توضیحاتی ارائه شد که با در نظر داشتن عمده علائمی که این بیماری ممکن است به همراه داشته باشد می‌توان به تشخیص هر چه سریع‌تر آن پرداخت. تشخیص سریع‌تر یعنی درمان سریع و به موقع، اما وقتی بیماری دیر تشخیص داده شود درمان نیز سخت‌تر خواهد شد. همواره سبک زندگی سالم و پرهیز از استعمال دخانیات به پیشگیری از ابتلا به این بیماری و بسیاری از بیماری‌های دیگر کمک خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
سرطان مری (7 علائم برجسته + درمان و پیشگیری موثر)

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *