بیماری کودکانروحی و روانیسلامت اجتماعی

برای صحبت کردن با کودکان این 5 اصل مهم را جدی بگیرید

کودکان هر لحظه از هر نظر در حال رشد و تغییر هستند. آنها یاد می‌گیرند، مستقل می‌شوند و والدین هم همپای آنها تغییر می‌کنند.
بر این اساس محصولات و ایده‌های متعددی برای ارتباط کودکان با والدین طراحی شده است که نیازهای متعدی از آنها را برطرف می‌کند. اما تعامل با کودکان جنبه‌های بسیار زیادی را شامل می‌شود. چگونگی تعامل با آنها دنیای وسیعی از واژگان و آگاهی را می‌طلبد. زیرا آنها با خلاقیتی که دارند می‌توانند سوالات همواره چالش برانگیزی را در رابطه با مسائل مختلف جویا شوند.
صحبت کردن با کودکان ممکن است برای خیلی از افراد ترسناک باشد. اما اگر چند اصل مهم و کلیدی را بلد باشید، هم برای کودک گام مفیدی برداشته‌اید، هم خودتان را در ارتباط با آنها آگاه ساخته‌اید. با ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت همراه ما باشید تا به بررسی این نکات بپردازیم.

مقالات پیشنهادی مرتبط با صحبت کردن با کودکان

مطلب پیشنهادی
اگزما در کودکان - (علت اگزما + 3 درمان خانگی )

1. در صحبت کردن با کودکان به تُن صدا توجه کنید

توجه به تن صدا حین مکالمه با کودکان اولین و مهمترین نکته‌ای است که باید مد نظر قرار دهید. معنا و مفهوم عمیقی در تن صدا نسبت به کلماتی که گفته می‌شوند وجود دارد. طبق مطالعات انجام شده، با شنیدن لحن مناسب برای صدا، می‌توانیم یادگیری بیشتری داشته باشیم. معمولا والدین درخواست تغییر تن صدای کودکان را دارند اما تا چه حد به تن صدای خودشان توجه می‌کنند؟

تن صدا می‌تواند هماهنگی خوبی با چیزی که گفته می‌شود و قاطعیت ما ایجاد کند. همواره در نظر داشته باشید که کودکان نیاز دارند که با آنها قاطعانه برخورد شود تا دچار پارادوکس نشوند. در واقع باید تن صدا محترمانه، با آرامش اما محکم باشد. از این طریق هم کودک هم خود ما که در ارتباط با او هستیم، آرامش بیشتری خواهیم داشت.

وقتی در حال تصحیح رفتار کودکان هستیم، کودکان به احتمال زیاد کلماتی که قبلا به آنها گفته‌ایم را به یاد خواهند آورد. حتی احساسات و لحن یا تن صدایی که با آن به کودکان موردی را گفته‌ایم، به یاد خواهند آورد.

صحبت کردن با کودکان

احساساتی که کودکان بعد از گفت و گو با والدین یا دیگران دارند، باعث می‌شود مشکلات، سوالات یا هر احساس دیگری مانند لذت‌ها را با والدین خود در میان بگذارد یا حتی در برخی از موارد آنها را از والدین خود پنهان کند. همواره در نظر داشته باشید که تغییرات کوچک در تن صدا روی ارتباط با کودکان به طور مستقیم تاثیرگذار است.

مطلب پیشنهادی
ورزش کودکان با 11 فایده مهم + عوارض ورزش حرفه‌ای کودکان

2. با توجه به سن کودکان صحبت کنید

در مکالمه با کودکان حتما به سن و سال آنها توجه داشته باشید. تن صدای شما حین صحبت کردن با کودکان باید از کودکی تا بزرگسالی تغییر کند. مثلا برای صحبت کردن با نوزادان و کودکان کم سن و سال باید با تن صدای آرام‌تری صحبت کنید یا برای نوجوانان از صدای شدید و قاطع‌تری لازم است استفاده کنیم.

در مواردی که آنها با تندی پاسخ می‌دهند، تعجب نکنید! کودکان در دنیای امروزی دسترسی ساده‌تری به اطلاعات دارند ولی تونایی درک آنها را به طور کامل ندارند. گاهی آنها فقط به دلیل قرار گرفتن در معرض این حجم از اطلاعات ممکن است سوالات زیادی داشته باشند.

علاوه بر این موارد، صحبت کردن با کودکان در رابطه با موضوعات مختلف نکته بسیار مهم و حساسی است. بهتر است موضوعات بزرگ را به قسمت‌های کوچک تقسیم کنید و از مطرح کردن جزئیاتی که برای آنها ضرورتی ندارد پرهیز کنید.
البته فقط سن تقویمی را مد نظر قرار ندهید. سن ادراک کودک هم نکته بسیار حائز اهمیتی است. هنگام صحبت، به این فکر کنید که کودک در این سن چه چیزهایی را می‌تواند درک کند.

مطلب پیشنهادی
پرخوری در کودکان - 4 علت اصلی و اثبات شده+ راه حل

3. به کودک گوش دهید

اگر فکر می‌کنید که هنگام صحبت کردن با کودکان فقط باید آنها به ما گوش دهند، کاملا در اشتباه هستید. زیرا لازم است این مکالمه دو طرفه باشد و ما هم به آنها به طور کامل گوش دهیم. در مورد اینکه کودک چه احساسی پیدا می‌کند در رابطه با موضوع مطرح شده، از او حتما سوال بپرسید.

صحبت کردن با کودکان

حتی آنها را تشویق کنید تا افکار و پیشنهاداتی که دارند را به اشتراک بگذارند. اینکه به آنها عامدانه گوش دهید و توجه کنید باعث افزایش عزت نفس و افزایش قدرت درک آنها می‌شود. وقتی به آنها گوش دهید، انگار به طور غیرمستقیم آنها را برای گوش دادن به صحبت‌های خودتان تشویق کرده‌اید. سعید کنید در این مکالمات از تعیین بایدها و نبایدها پرهیز کنید و واضح با آنها صحبت کنید.

4. آگاهی و دانش خود را بالا ببرید

باید شناخت خوبی در رابطه به موضوع مورد بحث، شخصیت کودک و خودتان داشته باشید تا بتوانید ارتباط بهتری را برقرار کنید. کودکان معمولا سوالات عجیبی می‌پرسند. لازم است آمادگی متناسبی داشته باشید. از موارد زیر برای این منظور کمک بگیرید:

  • خودتان را خوب بشناسید تا بتوانید یک پاسخ کامل و آماده در مورد خودتان در موارد لزوم برای کودک داشته باشید
  • شناخت نسبی در مورد خلقیات کودک داشته باشید تا بدانید چگونه باید با او صحبت کنید
  • موضوع مورد بحث با کودک را بشناسید تا اطلاعات کافی و لازم را بتوانید در اختیار او قرار دهید
  • پیشرفت‌های کودکان را برجسته کنید
  • زمانی که کار نادرستی انجام می‌دهید که با آنها مرتبط است، حتما از آنها عذرخواهی کنید
مطلب پیشنهادی
این 3 آسیب فضای مجازی برای کودکان را جدی بگیرید!

5. صداقت داشته باشید

کودکان توجه و حافظه خیلی خوبی دارند. باید سعی کنید همیشه با آنها صادق باشید. اگر موضوعی قابل عنوان و توضیح نیست به جای عدم صداقت، پاسخ دادن را به زمان دیگری موکول کنید. عدم صداقت والدین یا حتی اطرافان با کودک، مشکلات متعددی را برای بزرگسالی او رقم می‌زند.
گاهی برخی از مسائل قابل عنوان برای کودکان نیستند اما می‌توانید راهی پیدا کنید تا توضیح کامل مسئله را به زمان بهتری موکول کنید.

مقالات پیشنهادی مرتبط با صحبت کردن با کودکان

جمع‌بندی

گاهی صحبت کردن با کودکان خیلی لذت بخش است و گاهی هم ممکن است خیلی سخت باشد. آنها با تمام یکرنگی و صداقتی که دارند نکات جالبی را یادآور می‌شوند. اما بزرگسالان باید چگونگی صحبت کردن با آنها را یاد بگیرند و با اصول مناسبی با آنها صحبت کنند.

مطلب پیشنهادی
بهترین سن خرید موبایل برای کودکان چه سنی است؟

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *