بیماری ها و سلامتروحی و روانی

قاتل افسردگی پاییزی را بشناسید (9 راهکار در دسترس)

افسردگی پاییزی معمولا در ابتدا با علائم کمرنگی بروز داده می‌شود اما به مرور در برخی از افراد ممکن است علائم شدیدتری را بروز دهد.
این اختلال عاطفی با اینکه در یک فصل بروز داده می‌شود، می‌تواند علائم آزار دهنده روحی و روانی بالایی را برای فرد ایجاد کند. خوشبختانه راهکارهای کنترل کننده متعددی امروزه وجود دارد که می‌توان از آنها برای کنترل این اختلال بهره گرفت.
با ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت همراه باشید تا راهکارهای کنترل این اختلال عاطفی را بررسی کنیم.

مقالات پیشنهادی مرتبط با افسردگی پاییزی

از کجا بفهمیم افسردگی پاییزی داریم یا خیر؟

این وضعیت روحی می‌تواند با علائم خفیفی در فرد خفته بماند. طوری که حتی فرد از آن باخبر نشود. اما در برخی از افراد دیگر علائم به مرور تشدید می‌شوند. به طور کلی علائمی که از افسردگی پاییزی بروز داده می‌شود، ممکن است برخی از موارد زیر باشند:

  • افت انرژی
  • احساس یاس و ناامیدی
  • احساس گناه و حتی بی ارزشی
  • مشکلات خواب یا خواب بیش از حد
  • احساس افسردگی روزانه
  • بی میلی به انجام فعالیت‌های مورد علاقه
  • تغییر در اشتها و وزن
  • بروز اختلالات تمرکزی
  • افکار مربوط به مرگ و خودکشی
  • آشفتگی و کسلی مداوم
  • احساس تنهایی و انزوا
مطلب پیشنهادی
10 غذایی که برای مبارزه با افسردگی توصیه می شوند

بروز چنین علائمی ممکن است هشداری برای بروز اختلالات روحی و روانی باشد. بهتر است با پی بردن به چنین علائمی، راهکارهای کنترل کننده و درمانی را زیر نظر پزشک ادامه داد.

افسردگی پاییزی چه زمانی به اوج خود می‌رسد؟

برای پی بردن در مورد ابتلا به افسردگی پاییزی باید حداقل دو دوره افسردگی در فصل بروز داده شده باشد. بعد از پی بردن به این نوع افسردگی می‌توان با در نظر گرفتن زمان شروع افسردگی، روند درمانی را 2 الی 3 هفته زودتر آغاز کرد.

9 راه خلاصی از افسردگی پاییزی یا فصلی

افسردگی پاییزی

استفاده از رایحه آرامش بخش اسطوخودوس

بوها به طرز شگفت انگیزی می‌توانند در تنظیم احساسات، عواطف و هیجانات تاثیرگذار باشند. زیرا لُب‌های بویایی با مراکز قشر مغز در ارتباط هستند. پژوهش‌ها حاکی از آن هستند که رایحه‌های خوشبو مانند بوی اسطوخودوس یا بوهایی که خاطرات خوش را تداعی می‌کنند، می‌تواند در ایجاد احساس شادمانی تاثیرگذار باشد.

لذت بردن از رنگ‌ها

طیف رنگی سرخ سبب ایجاد احساسات هیجانی، برانگیختگی و تحرک می‌شود. از طرف دیگر طیف رنگی آبی سبب ایجاد احساس آرامش و تعادل می‌شود. این اتفاق به دلیل تاثیر رنگ‌ها بر میانجی‌های عصبی رخ می‌دهد. میانجی‌های عصبی وظیفه انتقال پیام‌های عصبی را بر عهده دارند.
رنگ مشکی و تاریکی معمولا با افسردگی شناخته می‌شود. افسردگی سبب احاطه کردن فرد در رنگ‌های تیره و مشکی می‌شود. با این اوصاف بهتر است برای کنترل حالات افسردگی از رنگ‌های قرمز و طیف رنگی قرمز مانند نارنجی، صورتی، سرخابی و زرشکی و.. بیشتر در این فصل استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی
برای آرامش ذهن مشغول چه باید کرد؟

توجه به زمان‌بندی خواب

وقتی یک شب بیدار بمانید، به بهبود نسبی علائم افسردگی دست خواهید یافت. اما این روش برای تمام شب‌ها عملی و شدنی نیست. برای غلبه به افسردگی پاییزی خوابیدن در ابتدای شب و بیدار شدن در صبح زود، بهترین راهکار است.

جدی گرفتن نورپردازی درون خانه

سعی کنید از هر راهکاری برای آوردن نور به منزل استفاده کنید. پرده‌های کمرنگ و نازک را برای این فصل انتخاب کنید یا پرده‌ها را کنار بزنید تا نور بیشتری وارد منزل شود. یکی از دلایل بروز افسردگی در فصل پاییز کوتاه شدن روز، وجود روزهای ابری و کم شدن نور خورشید است.
در نتیجه از نور طبیعی و مصنوعی برای درمان افسردگی پاییزی استفاده کنید.

رسیدگی به تغذیه

تغذیه روی سلامت عموم هر فرد نقش به سزایی دارد. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند یک علت بروز حالات شبه افسردگی باشد. مواد غذایی نشاسته‌ای به عنوان غذاهای شادی‌آور معرفی می‌شوند.
مواد غذایی مانند ماکارونی، شکلات و زعفران می‌توانند تاثیرات ضدافسردگی مطلوبی را به همراه داشته باشند. حتی نوشیدن آب فراوان بر احساس شادی بیشتر تاثیر مستقیم خواهد داشت. پروتئین از منابع گوشتی و مصرف چربی حیوانی هم می‌تواند گزینه خوبی برای این هدف باشد.

مطلب پیشنهادی
بیماری مانیا چیست؟ (تمام علائم شیدایی در 21 مورد و راه درمان)

پیاده روی و ورزش در شب و روز

افسردگی پاییزی

معمولا افرادی که شاد هستند، تمایل بیشتری به فعالیت بدنی و تحرک دارند. بر خلاف افراد شاد، افراد افسرده و غمگین میل به سکون دارند. می‌توان گفت اگر افرادی که افسرده هستند، بیشتر به فعالیت بدنی بپردازند، روحیه بهتری خواهند داشت. برای انجام فعالیت بدنی محدودیت در نظر نگیرید و فقط خود را در این مسیر قرار دهید.

معاشرت بیشتر با دوستان و خویشاوندان

طبق تحقیقات انجام شده، افسردگی در افراد گوشه گیر و منزوی بیشتر دیده می‌شود. ارتباط با دوستان و خویشاوندان به بهبود نسبی افسردگی کمک می‌کند. البته بهتر است دوستان و خویشاوندانی را در کنار خود داشته باشید که بهبودبخش باشند تا آسیب زننده! هر چیزی که سبب افزایش ارتباطات دوستانه و عاطفی شود، به کنترل بیشتر افسردگی می‌انجامد.
حتی حمایت از بینوایان و حمایت از حیوانات، آب دادن به گل و گیاهان هم در بهبود این وضعیت کمک کننده است.

مطلب پیشنهادی
بیماری اوتیسم چیست؟ علائم و راه های درمان این بیماری

توجه بیشتر به نیازهای اساسی و اولیه

برآورده کردن نیازهای اساسی و اولیه همچون تغذیه سالم، خواب کافی، تمرین ورزشی و نوشیدن آب به تضمین سلامت مغز و سلامت عمومی بدن کمک شایانی می‌رساند. این موارد روی کنترل استرس و افسردگی تاثیر به سزایی دارند. حتی احساس بهتر نسبت به خود را در هر فردی ایجاد می‌کند.

طبیعت گردی بیشتر

در روزهای پاییزی زمان بیشتری را برای گردش در طبیعت اختصاص دهید. ارتباط برقرار کردن با طبیعت به ویژه در ساعات روز تاثیر بالایی در کنترل افسردگی دارد. از این راهکار در کنار دوستان و خویشاوندان صمیمی کمک بگیرید تا حال روحی بهتری برایتان حاصل شود.

مقالات پیشنهادی مرتبط با افسردگی پاییزی

نکات مهم در رابطه با افسردگی پاییزی

در حالت کلی افسردگی در زنان بیشتر از مردان است. این نسبت در افسردگی پاییزی هم صدق می‌کند. اما نابسامانی خلقی ناشی از این اختلال در مردان و زنان یکسان است.
این نوع افسردگی می‌تواند برایندی از عوامل مختلف اجتماعی، زیستی و روانی باشد. در نتیجه تشخیص ابتلا و درمان آن در خیلی از موارد به کمک گرفتن از روانپزشک بستگی دارد. حتی بسته به علائم و عوامل مختلف لازم است زیر نظر پزشک راهکارهایی همچون دارودرمانی، مشاوره، تغییر سبک زندگی و به کار بردن راهکارهای علمی و سلامت بیان شده را برای کنترل این بیماری پیش برد.

مطلب پیشنهادی
10 تقویت کننده طبیعی برای افزایش ترشح سروتونین در مغز

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *