دلایل خستگی روزانه را بشناسید تا بتوانید سرحال باشید
دلایل خستگی روزانه ممکن است متفاوت باشند.
برای خیلی از ما پیش آمده است که در طول روز دائما خسته باشیم و انرژی کافی برای انجام امور ضروری را نداشته باشیم. احساس خستگی ممکن است در پی عوامل مختلفی ایجاد شود. باید این عوامل را بشناسیم که با برطرف کردن آنها بتوانیم سرحالتر باشیم. با ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت همراه ما باشید تا نکات مهمی را در این رابطه بررسی کنیم.
مقالات پیشنهادی مرتبط با دلایل خستگی روزانه
- درمان بی حالی و کسالت (فقط 7 راهکار برای بازگشت انرژی)
- 7 عادت مخرب که به مرور جان را می گیرند
- چگونه طول عمر خود را افزایش دهیم؟ فقط با 5 راهکار ساده
1. از مهمترین دلایل خستگی روزانه کمبود خواب است
کم خوابی میتواند خستگی شدید را به همراه داشته باشد. در صورتی که کم خوابی طولانی مدت باشد، تاثیرات منفی جدی را بر بدن وارد میکند. باید خواب شبانه بین 7 الی 8 ساعت داشته باشید تا نیاز به خواب تامین شود. صبح زمان مشخصی بیدار شوید تا بتوانید برنامه ریزی مناسبی برای خواب شبانه داشته باشید. برای اینکه بتوانید راحتتر بخوابید تا سرحال بیدار شوید، از راهکارهای زیر کمک بگیرید:
برای داشتن بهداشت خواب برنامه ریزی داشته باشید
مطمئن شوید رختخوابتان به اندازه کافی راحت است
اتاق را کاملا تاریک کنید
دمای هوا نباید زیاد گرم باشد و بهتر است کمی خنک باشد
تلوزیون را خاموش کنید
صدای تلفن و موبایل را قطع کنید
قبل از خواب مدیتیشن انجام دهید و شکرگزاری داشته باشید
در صورتی که مدت طولانی است از بی خوابی رنج میبرید باید برای کنترل این وضعیت به پزشک مراجعه کنید. زیرا کم خوابی میتواند زمینه ساز خیلی از مشکلات بدنی شود.
2. بیش از اندازه کافئین مصرف میکنید
خیلی از افراد برای اینکه بتوانند در طول روز بیشتر بیدار بمانند یا سرحال باشند، نوشیدنیهای کافئیندار مانند قهوه و چای مصرف میکنند. کافئین میتواند هوشیاری و انرژی را افزایش دهد. اما مصرف بیش از اندازه آن میتواند تاثیرات نامطلوبی داشته باشید:
افزایش ضربان قلب
افزایش فشار خون
اضطراب
تشدید بیخوابی
اما وقتی تاثیر کافئین از بین رفت، فرد احساس خستگی و به هم ریختگی را تجربه خواهد کرد.
در صورتی که عادت به مصرف بیش از اندازه نوشیدنیهای کافئین دار، قهوه و چای را دارید، بهتر است به مرور مصرف آنها را از منابعی مانند نوشیدنی، آدامس، داروها یا مکملها و خوراکیهای مختلف، کاهش دهید. اما نباید یک مرتبه مصرف آن را ترک کنید. زیرا ممکن است علائم ترک آن برای شما اذیت کننده باشد و مجدد به آن رجوع کنید.
3. عفونت مجاری ادراری میتواند یکی از دلایل خستگی روزانه باشد
یکی دیگر از دلایل خستگی روزانه عفونت مجاری ادراری است. از دیگر علائم عفونت مجاری ادراری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درد حین دفع ادرار
سوزش حین دفع ادرار
نیاز فوری به دفع ادرار
تکرر ادرار
اما باید در نظر داشته باشید که این نوع عفونت میتواند سبب خستگی و بروز ضعف شود. در صورتی که به وجود عفونت در مجاری ادراری مشکوک هستید، بهتر است از پزشک مشورت دریافت کنید. درمان این بیماری با آنتی بیوتیکها انجام میشود. روند درمان آن تا 2 هفته ممکن است ادامه داشته باشد که تاثیراتی همچون خستگی و سایر علائم نیز به مرور برطرف خواهد شد.
4. کم آبی بدن را جدی بگیرید
کم آبی بدن میتواند خیلی از مشکلات بدنی را به همراه داشته باشد و یکی از دلایل خستگی روزانه باشد. باید در نظر داشته باشید که نوشیدن آب فقط سبب رفع تشنگی نمیشود. بلکه میتواند در رفع خستگی تاثیر به سزایی داشته باشد. مواقع تشنگی ممکن است هر نوشیدنی مختلفی به رفع تشنگی کمک کند اما بهترین گزینه آب است.
آب بدون کافئین، قند و کالری است.
معمولا توصیه میشود روزانه 8 لیوان آب بنوشید ولی باید در نظر داشته باشید که بدن هر فرد طبق شرایط مختلف ممکن است آب بیشتری نیاز داشته باشد. مواقعی که ورزش میکنید، مواقعی که در آب و هوای گرم هستید، زمانی که فعالیت بدنی زیادی دارد و خیلی از زمانهای مختلف بدن به آب بیشتری نیاز دارد.
در صورتی که آب کافی بنوشید رنگ ادرار شما زرد روشن خواهد بود. اما اگر بدنتان کم آب شود، رنگ ادرار تیرهتر دیده میشود. یعنی به مایعات بیشتری نیاز دارید.
5. کم خونی یکی از مهمترین دلایل خستگی روزانه است
معمولا کم خونی با احساس خستگی همراه است و علائمی همچون سرگیجه، احساس سرما، کج خلقی و بیحالی را از خود بروز میدهد. کم خونی یک مشکل شایع در زنان در سنین باروری است. کم خونی زمانی اتفاق میافتد که سلولهای قرمز در بدن فرد کافی نباشد و میتواند دلایل مختلفی داشته باشد.
شایعترین علت خستگی در زنان فقر آهن است. سلولهای قرمز خون، وظیفه حمل اکسیژن در بدن را دارند. آهن جزء اصلی این سلولها است. بدون آهن کافی بدن نمیتواند اکسیژن کافی دریافت کند. زنان در طول دوران قاعدگی به دلیل از دست دادن خون بیشتر ممکن است احساس خستگی بیشتری را تجربه کنند و بیشتر در معرض کم خونی ناشی از فقر آهن باشند.
باید کم خونی را به عنوان یکی از دلایل خستگی روزانه جدی گرفت زیرا میتواند مشکلات دیگری را هم به مرور ایجاد کند.
برای تشخیص کم خونی باید نتایج آزمایش انجام شده را به کمک پزشک بررسی کرد. در صورتی که علت خستگی روزانه شما کم خونی ناشی از فقر آهن باشد، به مرور با مصرف مکمل برطرف خواهد شد. همچنین میتوانید از غذاهای سرشار از آهن کمک بگیرید:
اسفناج
کلم بروکلی
لوبیا
گوشت قرمز
مغزها
غلات غنی شده از آهن
برنج قهوه ای به جای برنج سفید
همچنین بهتر است از منابع ویتامین C در کنار آنها استفاده کنید تا بهتر جذب شوند.
6. کم کاری تیروئید را تشخیص دهید
علائم تیروئید کم کار یا هیپوتیروئیدی شامل موارد زیر است:
خستگی بیش از حد
تنبلی
مریض احوالی و کسالت
افسردگی
افزایش وزن
عدم تحمل سرما
همانطور که میبینید اولین نشانه کم کاری تیروئید خستگی بیش از حد است. غده تیروئید وظیفه تنظیم سوخت و ساز بدن را بر عهده دارد. میتوانید با انجام آزمایش به اختلالات این غده پی برده و با برطرف کردن آنها به بهبود وضعیت دست یابید.
7. دیابت را جدی بگیرید
دیابت هم میتواند یکی دیگر از دلایل خستگی روزانه باشد. خستگی بیش از حد، تشنگی افراطی، تکرر ادرار و کاهش وزن از علائم اصلی دیابت هستند.
زمانی که سطح قند خون بالا باشد، به جای اینکه تولید انرژی انجام شود، در جریان خون باقی میماند و احساس خستگی را ایجاد میکند. از طرف دیگر قند خون پایین هم میتواند سبب عدم تامین سوخت کافی شده و زمینه خستگی را فراهم کند.
مقالات پیشنهادی مرتبط با دلایل خستگی روزانه
- درمان بی حالی و کسالت (فقط 7 راهکار برای بازگشت انرژی)
- 7 عادت مخرب که به مرور جان را می گیرند
- چگونه طول عمر خود را افزایش دهیم؟ فقط با 5 راهکار ساده
جمعبندی
عوامل مختلفی میتواند سبب ایجاد خستگی شود. زمانی که علت آن را پیدا کنید با برطرف کردن آن میتوانید بهبود یابید. فقط سعی کنید در این دوران از راهکارهای ناایمن مانند مصرف داروهای خودسرانه پرهیز کنید.