بیماری کودکانبیماری ها و سلامت

سکسکه نوزاد چه علتی دارد؟ 5 راه متوقف کردن اصولی و سریع

سکسکه نوزاد اتفاق اذیت کننده و ناراحت کننده‌ای برایشان محسوب می‌شود که دلایل مختلفی دارد. حتی ممکن است نوزادان هنگامی که در رحم مادر هستند نیز دچار سکسکه شوند. اغلب مادران و خانواده‌ها سعی دارند، این اتفاق را از بین ببرند.

راهکارهایی نیز برای این کار وجود دارد که می‌توان به وسیله آن‌ها به متوقف ساختن سکسکه‌های اذیت کننده پرداخت. اما بهتر است با ما همراه باشید در ابتدای این متن به بررسی علت ایجاد شده بپردازیم و بعد راهکارهای بسیار موثر درمانی را برایتان بیان کنیم.

علت ایجاد سکسکه در نوزادان

سکسکه ممکن است حتی برای نوزاد درون رحم نیز ایجاد شود. این داستان کاملا علمی و طبیعی است، درنتیجه جای هیچ نگرانی وجود ندارد. پرده دیافراگرام بافتی است که قسمت شکم از سینه را مجزا ساخته است. سکسکه نوزادان هنگامی اتفاق می‌افتد که پرده دیافراگم جابجایی و حرکت ناگهانی داشته باشد. به دنبال انقباضات ایجاد شده در پرده دیافراگم، تارهای صوتی بسته می‌شوند که با صدای آشنای سکسکه همراه است.

مطلب پیشنهادی
تلخ‌ شدن شیر مادر (15 علتی که سبب تغییر طعم می‌شود)

 

مطالب مرتبط با سکسکه نوزادان

دلایل مختلفی برای سکسکه نوزادان وجود دارد که ممکن است سبب اذیت شدن آنها شود. نوزادان نسبت به بزرگسالان بیشتر به سکسکه دچار می‌شوند.

این موضوع ممکن است به دلیل بد شیر خوردن و هوا رفتن در معده آنها باشد. زیرا نوزادان هنوز کوچک هستند و در صورت احساس گرسنگی تنها به بلعیدن غذا فکر می‌کنند و هنوز نمی‌دانند روش صحیح شیر نوشیدن چگونه است.

علت سکسکه نوزاد

مدت زمانی که نوزاد سکسکه می‌کند ممکن است بین یک تا چند دقیقه متفاوت باشد. این زمان می‌تواند به شدت دلایلی که آن را ایجاد کرده است، بستگی داشته باشد. هر مدت زمانی که باشد برای نوزاد خطرناک نیست و آسیبی را برای آنها به همراه نخواهد داشت.

مطلب پیشنهادی
تغذیه نوزاد شش ماهه + آموزش 3 غذای مفید برای شروع

نکته: سکسکه‌هایی که مدت زمان زیادی طول می‌کشند، ممکن است بر اثر رفلاکس معده یا گاز معده ایجاد شده باشند.

راههای درمان سکسکه نوزادان

روش‌های سنتی و قدیمی بسیاری وجود دارد که اکثر اوقات بزرگترها از آن برای بهبود وضعیت نوزادان استفاده می‌کنند. گاهی برخی از انواع روش‌ها خطرناک هستند و ممکن است آسیب جدی را در پی داشته باشند.

بهتر است به این نکته توجه داشت که سکسکه روندی طبیعی دارد که بعد از طی شدن دوره خود متوقف می‌شود. اما بزرگترها نگران هستند و نیاز به انجام روش‌های درست برای رفع سکسکه نوزادان دارند. در ادامه مناسب‌ترین آنها را بیان خواهیم کرد.

1. گرفتن آروغ بعد از شیر خوردن

پیشنهاد می‌شود، برای بهتر بودن حال نوزاد و پیشگیری از ایجاد سکسکه حتما بعد از شیر خوردن، آروغ نوزاد گرفته شود. بعد از بروز سکسکه نوزادان ممکن است با چند دقیقه در آغوش گرفتن به صورت عمودی روی سینه و ماساژ دادن، بسیار آرام شوند و این حالت بهبود یابد. با آروغ گرفتن نوزاد مقدار هوایی که در معده نوزاد رفته است خارج می‌شود.

مطلب پیشنهادی
ادرار سوختگی کودک و 7 گام برای درمان خانگی سریع

نکته: اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه می‌کند، حتما باید بعد از تغذیه شدن آروغ گرفته شود.

2. پستانک

سکسکه نوزادان را می‌توان با پستانک مخصوص این سن از بین برد. نوزاد با مکیدن پستانک از سکسکه رهایی می‌یابد، اما بهتر است از این راه برای نوزادان بالای 6 ماه استفاده کرد.

پستانک برای درمان سکسکه نوزاد

با مکیدن پستانک غذایی وارد معده نوزاد نمی‌شود اما باعث شل شدن دیافراگم و از بین رفتن سکسکه می‌شود.

3. گریپ میکسچر

داروی گریپ واتر که بین مادران به گریپ میکچر معروف است ترکیباتی طبیعی دارد که برای درمان برخی ناراحتی معده در نوزادان بسیار موثر است. ترکیبات طبیعی این دارو دلیل بر آن نیست که هر قدر و هر بار که نوزاد دچار مشکل شد از آن برای بهبود بتوان استفاده کرد. بهتر است نوزادان تا 6 ماهگی تنها با شیر مادر تغذیه کنند.

ترکیباتی از جمله عصاره زنجبیل، بابونه و دارچین در این شربت وجود دارد. این دارو بادشکنی قوی است و موجب تسکین معده نوزادان می‌شود. می‌توان برای از بین بردن سکسکه از این شربت بی‌عوارض بهره‌مند شد.

مطلب پیشنهادی
افزایش شیر مادر برای وزن‌گرفتن نوزاد + 5 علت کم بودن شیر مادر

4. زمان دهید تا سکسکه خود به خود متوقف شود

وقتی سکسکه ناراحتی و اذیتی برای شما و نوزاد ندارد بهتر است اجازه داده شود تا دوره خود را طی کند و خود به خود متوقف شود. اگر راهی برای جلوگیری از سکسکه پیش گرفته نشود، بعد از اینکه دوره تمام شد، خود به خود از بین می‌رود.

برطرف شدن سکسکه نوزاد بعد از مدت کوتاه

بسیار نادر است که سکسکه ساعت‌ها و چند روز ادامه داشته باشد که در این صورت باید به پزشک متخصص مراجعه شود. اما سکسکه‌هایی که به طور روزمره به صورت مقطعی ایجاد می‌شوند با دست و پا زدن نوزاد از بین می‌روند. اما برای اذیت نشدن معده آنها بهتر است بعد از شیر خوردن برای مدت کوتاه عمودی در آغوش باشند تا آروغ آنها گرفته شود.

5. ماساژ کمر نوزاد

در آغوش گرفتن و ایجاد آرامش گامی بسیار مهم برای کنترل سکسکه است. دمر گرفتن نوزاد روی یک دست یا قرار دادن سر نوزاد روی سینه راهی خوب برای تسکین دردها و ناراحتیهای معده‌شان است.

ماساژ کمر نوزاد

بهتر است در این حالت به آرامی کمر نوزاد را ماساژ داد. تا جای ممکن از ضربه زدن به پشت نوزاد زیر شش ماه پرهیز کنید و از ماساژ آرام استفاده کنید. با انجام این کار علاوه بر اینکه آروغ نوزاد گرفته می‌شود، به تسکین اسپاسم معده و سکسکه نیز منجر خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
زردی نوزادان چه علائمی دارد؟ علت ایجاد + 6 درمان خانگی

هنگام سکسکه سلامت نوزاد را به خطر نیندازید

هنگامی که نوزاد دچار سکسکه می‌شود نیازی به انجام کارهای خارق العاده برای متوقف ساختن آن نیست. روش‌های سنتی که برای توقف سکسکه پیش گرفته می‌شدند احتمال به خطر انداختن سلامت نوزادان به ویژه نوزادان زیر 6 ماه را به همراه داشت.

اقداماتی نظیر بالا و پایین انداختن کودک، کشیدن زبان و نوشیدن آب به مقدار زیاد از جمله نمونه‌هایی است که به شدت برای کودکان مضر است و نباید آنها را انجام داد. استفاده از داروهای خانگی نیز می‌تواند راهی غلط برای از بین بردن این روند طبیعی است.

مطالب مرتبط با سکسکه نوزادان

مطلب پیشنهادی
سرماخوردگی نوزاد ؛ از پیشگیری تا راهکارهای درمانی

سخن پایانی

مادرانی که صاحب فرزند می‌شوند به ویژه بانوانی که اولین تجربه مادر شدن را دارند، به هنگام مشاهده هر اتفاقی ممکن است به شدت نگران سلامتی نوزاد خود شوند. حفظ آرامش و مدیریت شرایط بحرانی برای یک مادر بسیار نکته مهمی است. با هر اتفاقی نباید هول شد و به جای مدیریت بهینه راهکارهای غلط را پیش گرفت.

قبل از انجام راههای غلط برای بهبود سلامتی نوزاد با پزشک در مورد آن مشورت کنید. دلیل ایجاد سکسکه همیشه مشخص نیست و بهبود آن موضوع چالش برانگیزی به شمار نمی‌رود. تنها با گذشت مدت زمانی کوتاه، کودک به حالت اولیه خود باز خواهد گشت.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام،دختر من ۷۳ روزشه بیشتر اوقات بعد از شیر خوردن و آروغ زدن دچار سکسکه میشه و مجبور میشم برای قطع سکسکه دوباره بهش شیر بدم،حس میکنم عادی نیست این اتفاق

    1. سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      دوست عزیز بهتر است کودک دلبند را بعد از شیر خوردن حدود چند دقیقه به صورت عمودی در آغوش داشته باشید. حتی بعد از اینکه آروغ زد هم آن را به صورت عمودی به مدت 5 الی 10 دقیقه نگه دارید. در صورتی که این شرایط ادامه دار شد، حتما از متخصصین کودک و نوزاد هم مشورت دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *