بیماری ها و سلامتسلامت زنان

علت درد سینه چیست؟ (بررسی 13 علت اصلی و درمان موثر)

درد سینه برای افراد مختلفی ممکن است بنا به دلایل متعدد، ایجاد شود. این دردها گاهی می‌توانند تا حدود ناحیه بازو را تحت تاثیر قرار دهند و برای بسیاری از افراد اذیت کننده باشند.

با ادامه متن همراه باشید تا دلایل ایجاد این نوع از دردها را بررسی کرده و بعد از آن بهترین راهکارهای درمانی را برایتان بیان کنیم.

درد سینه یا پستان‌ها چرا ایجاد می‌شود؟

درد سینه مشکلی ناراحت کننده است که ممکن است گاهی به صورت مقطعی ایجاد شود و گاهی یکباره ایجاد شده و برای مدت زمان طولانی فرد را درگیر کرده باشد. علاوه بر این موضوع دردها ممکن است شدت‌های متفاوتی در افراد مختلف داشته باشد.

بارداری و تغییرات هورمونی ناشی از آن از جمله مواردی است که می‌تواند درد سینه را به همراه داشته باشد. یکی از علائم بارداری، درد سینه و تغییر سایز سینه است که آماده برای شیر دادن به نوزاد می‌شود.

درد سینه چیست؟

گاهی به علت تغییرات هورمونی مانند قبل یا بعد از قاعدگی، گاهی در طول دوران قاعدگی هر دو سینه را درگیر می‌کند، حتی بعضی اوقات ممکن است به چرخه قاعدگی ارتباطی نداشته باشد و برای مدت طولانی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. قاعدگی نامنظم ممکن است دلیل شایعی برای اختلال در هورمون‌های جنسی باشد که سبب درد سینه می‌شود.

مطلب پیشنهادی
ناباروری چه دلایلی دارد؟ معرفی 5 راه درمان رایج و موثر

قاعدگی تنها تغییرات هورمونی نیست که زنان و افراد دارای اندام منتسب به زنان تجربه می‌کنند و تغییرات هورمونی ناشی از دوران یائسگی نیز می‌تواند دلیلی بر ایجاد این دردها باشد.

این موارد را می‌توان به عنوان نشانه‌های غیر سرطانی درد سینه دانست اما برای بسیاری از خانم‌ها نگران کننده است که آیا این دردها، نشانه سرطان سینه هستند یا خیر؟ دلایل دیگری که سبب درد سینه می‌شود چیست؟ در ادامه متن نکات دقیق‌تری را در رابطه با این موارد بیان خواهیم کرد. با ادامه متن همراه باشید.

وجود کیست

کیست سینه شایع‌ترین علت درد سینه است. با اینکه بعد از 50 سالگی و در سنین یائسگی بروز داده می‌شود، با زمینه سازی فیبروکیستیک قبل از این سن نیز ممکن است ایجاد شوند.

مشکلات فیزیکی سینه

ساختار سینه مانند مشکلاتی در آناتومی سینه از قبیل اختلال در دیواره قفسه سینه و هر موضوعی که سبب بروز این ناهنجاری شده باشد، مانند جراحی و یا ضربه خوردن، گاهی سبب درد می‌شود. معمولا این نوع دردها مقطعی هستند و خود به خود از بین خواهند رفت.

مطلب پیشنهادی
درد مثانه ؛ بررسی 5 علت اصلی این درد و راه درمان هر یک

عوامل موثر بر تغییرات هورمونی

تولید هورمون تحت تاثیر عواملی از جمله سیکل قاعدگی، یائسگی و یا دوران بارداری برای خانم‌ها و افراد دارای اندام منتسب به خانم‌ها است. این دردها برای بسیاری از این گروه افراد شایع است به ویژه درد سینه پیش از دوران قاعدگی و حتی بعد از آن را بسیاری از آنها تجربه کرده‌اند که طبیعی است و جای نگرانی ندارد. با کمی کمپرس گرم و یا دوش آب گرم می‌توانند این درد را تسکین دهند.

متعادل نبودن اسید چرب خون

متعادل نبودن اسید چرب می‌تواند حساسیت بافت سینه را در افراد دارای اندام زنانه تحت تاثیر قرار دهد. برای بهبود این وضعیت باید رژیم غذایی درستی را پیروی کرد که به بهبود منجر خواهد شد.

سایز سینه‌ها

بزرگ بودن سینه‌ها دردهایی را به همراه دارد که به قسمت‌هایی از جمله گردن، کتف و شانه‌ها منتقل می‌شود و ممکن است به صورت نامنظم فرد را درگیر کند.

مطلب پیشنهادی
پولیپ رحم چه انواعی دارد؟ راه‌ درمان و علت آن چیست؟

جراحات وارد شده بر سینه

جراحی سینه به هر دلیلی که باشد تا بهبود کامل زخم‌ها ممکن است درد را به همراه داشته باشد. برای تسکین و بهبودی باید سعی کرد راهکارهای درمانی را مو به مو و دقیق انجام داد تا شرایط به حال سابق بازگردد.

مصرف داروهایی که سبب درد سینه می‌شوند

مصرف برخی داروها مانند داروهای پیشگیری کننده از بارداری، داروهای ضد افسردگی و بسیاری از داروهای دیگر، عوارضی همچون درد سینه را ممکن است به همراه داشته باشند.

داروهایی که سبب درد سینه می‌شوند

دردهای عفونی

عفونت دنده‌ها و جناغ که سوزش بسیاری را ایجاد خواهد کرد از دیگر دلایلی است که موجب درد پستان می‌شود و برای رهایی از آن باید راهکارهای درمانی تجویز شده توسط پزشک را پیش گرفت تا بهبود یافت. این موضوع اغلب ناشی از بیماری‌های تنفسی مربوط به ریه و یا درد قفسه سینه ایجاد می‌شود.

فیبروکیستیک

هورمون درمانی پیش از یائسگی نیز ممکن است راهی برای درمان اختلالات بعد از دوران یائسگی در نظر گرفته شوند. همین موضوع ممکن است ناصافی سینه‌ها، تورم و افتادگی سینه را به همراه داشته باشد. این تغییرات فیبروکیستیکی برای برخی از افراد با درد همراه خواهد بود.

مطلب پیشنهادی
یائسگی و 10 نشانه اصلی آن + راه‌های کنترل و تسکین

لباس زیر نامناسب

یکی از دلایلی که بسیاری از زنان و افراد دارای اندام منتسب به زنان، آنرا پیش پا افتاده قلمداد می‌کنند، لباس زیرهای نامناسبی است که سبب درد سینه می‌شود. بهتر است جنس نخی و گزینه استانداری برای این منظور تهیه شود.

ماستیت یا التهاب سینه در دوران شیردهی

التهاب سینه در دوران شیردهی ممکن است بر اثر عفونت ایجاد شده باشد. تب، خستگی، قرمزی و تورم سینه یا حساسیت پستان‌ها و درد شکمی نیز احساس خواهند شد. برای بهبود حتما باید تحت نظارت پزشک داروهای آنتی بیوتیکی استفاده شود.

شرایط روحی و استرس

متعادل بودن سطح هورمون در بدن، به شرایط متعددی مربوط است که یکی از مهمترین آنها استرس است. این موضوع در حالتی است که درد سینه در زمان قاعدگی بیشتر احساس خواهد شد.

ابتلا به سرطان سینه

آیا هر دردی در ناحیه را می‌توان به عنوان شکی برای ابتلا به سرطان سینه در نظر گرفت؟ تا چه حدی درد سینه به سرطان مربوط است؟

مطلب پیشنهادی
فیبروم رحم - آشنایی با نشانه های شایع + علل + انواع

نکته قابل توجه اینکه معمولا سرطان سینه دردی را به همراه ندارد اما بیشترین نگرانی هنگام درد سینه، به سمت سرطان سینه می‌رود. معمولا سرطان سینه با التهاب همراه است و از نشانه‌های اولیه آن التهاب و تورم است. علائم سرطان سینه که پیش از درد بروز داده می‌شوند شامل گزینه‌های زیر است:

  • توده و سطوح برجسته و ناهموار
  • درد ممتد که با پایان قاعدگی بهبود نمی‌یابد
  • ترشحات غیر عادی از سینه
  • سرخ شدن یا وجود چرک روی سطح پوست سینه

درمان و کنترل درد سینه

درمان درد سینه

در صورت بروز مکرر این حالات، برای درمان بهتر است حتما به پزشک مراجعه کرد. پزشک برای تشخیص علت اصلی معمولا ماموگرافی، سونوگرافی یا در صورت حاد بودن نمونه برداری از پستان را تجویز خواهد کرد. اما در مواردی می‌توان با چند راهکار ساده این حالت را بهبود بخشید. به نکات زیر برای کنترل توجه کنید:

  • لباس زیر مناسب بپوشید و سعی کنید جنس‌های نخی با سایز مناسب را انتخاب کنید
  • با روغن گل پامچال، روغن زیتون، روغن کندر و یا روغن کرچک سینه را ماساژ دهید
  • برای انجام فعالیت بدنی از لباس زیر مناسب که سینه‌ها را سفت نگه می‌دارد استفاده کنید تا با انجام فعالیت پرتحرک درد ایجاد نشود
  • ماساژ درمانی را پیش بگیرید
  • داروهای ضد بارداری را تغییر دهید و یا قطع کنید و از روش دیگری برای جلوگیری از بارداری استفاده کنید
  • کمپرس گرم یا سرد را برای تسکین استفاده کنید
  • مصرف کافئین را کاهش دهید
  • رژیم غذایی کم چرب و کم کربوهیدرات را پیش بگیرید
مطلب پیشنهادی
7 اپلیکیشن برای خانم ها که باید روی گوشی خود نصب کنند

نکات پایانی

با بروز درد سینه نگران نشوید. همیشه این دردها با دلایل خطرناکی همراه نیستند و تنها ممکن است بر اثر تغییرات هورمونی ایجاد شده باشند. بهترین راهکار در صورت مکرر شدن این دردها مراجعه به پزشک است و اقدامات خودسرانه برای مصرف دارو ممکن است سبب تشدید آن شود.

راهکارهای تسکین دهنده پیشنهاد شده می‌تواند تا حد مطلوبی درد را تسکین دهد و با بررسی بر حالات بدن می‌توان علت اصلی را متوجه شد تا با رفع آن به درمان پرداخت.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *