خواص بی نظیر زغال اخته

زغال اخته جزو میوه های محبوب و خوش طعم محسوب می شود. این میوه کوچک و ریز دارای خواصی می باشد که برای بهبود سلامت بدن بسیار مفید است. شاید اغلب ما این میوه را بخاطر طعم خوبش مصرف می کنیم. اما جالب است بدانیم این میوه قرمز رنگ دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی و دیگر خواص معجزه آسایی است که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت.

10 دلیل برای مصرف زغال اخته

فواید مصرف زغال اخته

1. بهبود عملکرد روده

روده قسمتی از دستگاه گوارش به حساب می آید که اختلال در عملکرد آن باقی قسمت های این دستگاه را دچار مشکل کرده و در مواقع حاد موجب آزار و اذیت فرد می شود.

برخی از خوراکی ها مانند زغال اخته دارای ترکیباتی هستند که از روده به خوبی محافظت می کنند. رنگدانه های این میوه به گونه ای می باشد که قادر است مانند یک محافظ از روده در برابر میکروب ها دفاع کند. همچنین خوردن این میوه عضلات روده را تا حد چشمگیری تقویت می کند.

2. سلامت قلب با مصرف زغال اخته

یکی از خواص زغال اخته این می باشد که مصرف متعادل آن باعث می شود سطح کلسترول خوب بدن بالا برود. زمانی که این اتفاق در بدن بیفتد، ناخودآگاه میزان کلسترول های بد خون به اندازه ی قابل توجهی پایین می آید.

مطلب پیشنهادی
منگوستین میوه‌ای گرمسیری با 7 خاصیت باور نکردنی

زمانی که کلسترول بد در خون نباشند، خون رسانی به بدن راحت تر صورت می گیرد. با این عملکرد ریسک رسوب کلسترول در رگ ها پایین می آید؛ در نتیجه فشار از روی قلب و مغز برداشته خواهد شد.

نکته: زغال اخته دارای خواص ضد التهابی است که این خاصیت خود باعث می شود ریسک فشار خون و امراض قلبی پایین بیاید. 

3. مبارزه با کلسترول ال دی ال

تمامی مواد خوراکی های مصرفی ما حاوی مقادیری از کلسترول هستند. حال این کلسترول می تواند از کلسترول ال دی ال یا همان کلسترول بد یا کلسترول خوب ( اچ دی ال) تشکیل شده باشد. زغال اخته دارای ترکیباتی است که به طور غیر قابل باوری پس از مصرف آن کلسترول اچ دی ال را بالا می برد. در نتیجه ی این اتفاق به گونه ای بهبود سلامت تضمین می شود.

نکته: این میوه تری گلیسرید خون را در بدن تنظیم می کند در نتیجه ی این اتفاق باعث خواهد شد ریسک ابتلا به بیماری قلبی پایین بیاید.

4. سلامت و درمان مشکلات معده

معده یکی از اصلی ترین قسمت دستگاه گوارش است که هضم کامل مواد غذایی در آنجا صورت می گیرد. اگر کوچکترین اختلالی در معده صورت گیرد هضم با مشکل روبرو خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
5 مورد از بهترین میوه ها برای سرماخوردگی و درمان سریع

زغال اخته دارای خواص معجزه آسایی است که قادر می باشد، دیواره های آسیب دیده معده را ترمیم کند. برخی ها نیز معتقد اند، مصرف متعادل آن در افرادی که دارای زخم معده هستند، می تواند زخم را در معده ترمیم کند.

این میوه دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیار بالایی می باشد. به گونه ای که زمانی وارد می شود میکروب های داخل معده را از بین می برد. همین عامل باعث خواهد شد عضلات معده تقویت شوند و عملکرد بهتری برای جذب و هضم غذا از خود نشان دهند.

5. کمک به درمان عفونت ادراری

زغال اخته در خود دارای میزان فراوانی از فلاونوئید است. این ماده باعث می شود تا باکتری ها در مجاری ادراری نتوانند به فعالیت کنند. همچنین این میوه قرمز رنگ خوش طعم دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار بالایی می باشد. همین عامل باعث می شود جلوی عواملی که باعث التهابات مجاری ادرار شوند را بگیرند. با این عملکرد ادرار کامل خارج می شود و این گونه ریسک عفونت ادراری بسیار پایین خواهد آمد.

مطلب پیشنهادی
مهمترین خواص گریپ فروت در 11 مورد + مواد تشکیل دهنده آن

از طرفی آنتی اکسیدان های موجود در زغال اخته باعث خواهند شد، اگر باکتری و عفونتی وارد مثانه یا مجاری ادراری شود آنتی اکسیدان ها تا جای ممکن جلوی فعالیت و رشد آن ها را خواهند گرفت. 

6. محافظت از سلامت کلیه ها

سلامت کلیه ها با زغال اخته

یکی از عواملی که سلامت کلیه ها را تهدید می کند، التهابات ناشی از عفونت مجاری ادراری می باشد. این عفونت ها اگر درمان نشوند یا در برابر آنتی بیوتیک ها عفونت از خود مقاومت نشان دهند، قادر می باشند خود را تا کلیه ها برسانند.

در نتیجه ی این اتفاق یکی از نشانه های آن التهابات و درد های مزمن در این ناحیه می باشد. زغال اخته شاید راه درمانی برای کلیه ها نباشد اما دارای خواص ضد التهابی قوی در خود است که با مصرف متعادل آن می تواند کمک شایانی به کاهش التهابات ناحیه کلیه انجام دهد.

7. پیشگیری از سرطان

زغال اخته و بیشتر میوه ها دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشند. آنتی اکسیدان ها مانند یک محافظ به دور سلول های بدن می پیچند و از آن ها در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند.

مطلب پیشنهادی
رژیم میوه 3 روزه (بهترین میوه‌ها برای پاکسازی سموم و چربی سوزی)

رادیکال های آزاد سیگنال های مضری هستند که طی متابولیسم های شیمیایی در بدن ایجاد می شود. این سیگنال یا همان الکترون های آزاد در داخل بدن سلول های سالم را هدف قرار می دهند و باعث می شوند این سلول ها سالم گاهی به سلول های سرطانی تبدیل شوند.

سلول ها در حالت عادی در حال تکثیر شدن هستند، اما زمانی که سلول یا بافتی سرطانی شود به طور غیر طبیعی شروع به تکثیر بیش از حد خود می کنند. در نتیجه ی این اتفاق فرد دچار انواعی از سرطان می شود.

9. کمک به بهداشت دهان

خوراکی های بسیاری وجود دارند که باعث خواهند شد بهداشت دهان به خطر بیفتد. اما زغال اخته جزو آن دسته از خوراکی هایی می باشد که به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی که در خود دارد برای لثه و دندان بسیار مفید می باشد.

بررسی ها نشان داده است اگر فردی دچار التهابات و عفونت لثه شود. می تواند با بهره گیری از زغال اخته التهابات و عفونت دهان را برطرف کند. همچنین این میوه با خواصی که دارد باعث می شود پلاک ها به دور دندان جمع نشود؛ در نتیجه ی آن ریسک بروز خراب شدگی و پوسیدگی دندان پایین می آید.

مطلب پیشنهادی
خواص خرمالو و برخی از عوارض مصرف آن

10. کمک به درمان یبوست

یبوست حالتی است که در آن روده فرد بیمار قادر نمی باشد مدفوع را خارج کند. میوه زغال اخته یکی از کمک های درمانی برای این بیماری محسوب می شود. این میوه در خود دارای فیبرهای غیر محلول است. زمانی که این فیبر ها وارد معده شوند، بدون هضم شدن به روده راه پیدا می کنند و فعالیت خود را در آنجا آغاز می کنند.

فیبر این میوه حالت ملین به خود می گیرد و همین عامل باعث دفع راحت مدفوع از روده ها می شود. از طرفی دیگر این نوع از فیبر قادر می باشد باکتری های مضر روده را از بین ببرد. زمانی که میزان باکتری های مضر در روده کم شود باکتری های مفید فعالیت بهتری از نشان می دهد. در نتیجه این اتفاق روده حرکات منظم تری برای دفع مواد اضافی بدن پیدا می کند. از طرفی دیگر این فیبر ها دارای ترکیباتی هستند که عضلات روده را قوی تر از حالت معمولی می کند.

مطلب پیشنهادی
شاه توت با 5 خاصیت درمانی (مواد مغذی و ویتامین‌های شاتوت)

آیا می توان زغال اخته را در بارداری مصرف کرد؟

خانم های باردار دوران بسیار حساسی را سپری می کنند. اغلب این را می دانند که باید و نباید هایی را در رژیم غذایی خود رعایت کنند. مصرف زغال اخته در سه ماهه بارداری به بسیاری از خانم ها توصیه نمی شود؛ چرا که این میوه دارای ترکیباتی است که باعث رقیق شدن خون می شود.

رقیق شدن خون در سه ماهه اول بارداری بسیار خطرناک است و ریسک سقط جنین را بسیار بالا می برد. در سه ماهه اول رحم هنوز قدرت کافی را برای نگهداری جنین در خود پیدا نکرده است؛ در نتیجه هر عاملی می تواند خطرساز باشد.

اما خانم های باردار در ماه های امن بارداری می توانند از این میوه استفاده کنند و از خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آن برای سلامت خود و جنین بهره گیرند. اما باید این را به خاطر داشته باشند که از این میوه به اندازه ی متعادل مصرف کنند.

مطلب پیشنهادی
آشنایی کامل با خواص و عملکرد توت فرنگی برای سلامت + کالری

تاثیرات مصرف میوه زغال اخته بر پوست

در چند دهه اخیر خانم ها و آقایان پس از دیدن چروک بر روی صورت خود به آن فکر می کنند که دنبال راهکار برای جلوگیری از پیری و لکه های پوستی باشند. امروزه بر این علم رسیده اند که بهتر است قبل از پیدایش خطوط بر صورت، مواد مغذی لازم را به پوست برسانند.

کرم و محلول های شیمیایی زیادی در بازار موجود است که به سلامت و تغذیه پوست بسیار کمک می کند؛ اما اغلب این مواد آرایشی و بهداشتی گران و سرشار از موادی هستند که ممکن است پوست را در خطر بیشتری قرار دهند. بر این اساس تجربه نشان می دهد بهتر است از مواد طبیعی برای سلامت پوست استفاده کرد.

زغال اخته دارای خواص آنتی اکسیدانی، قدرت آبرسانی و سرشار از ویتامین C می باشد. این سه ترکیب عواملی هستند که برای پوست مانند یک بمب سلامت و زیبایی محسوب می شوند. این میوه را هم می توان به صورت ماسک بر صورت گذاشت هم می توان با خوردن آن از تاثیراتش برای بهبود سلامت پوست بهره گرفت.

مطلب پیشنهادی
خواص انگور و بهبود سلامت + مصرف انگور در بارداری

ارزش غذایی و کالری زغال اخته

ارزش غذایی و کالری زغال اخته
تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
انرژی (کالری)57 کیلوکالری
کربوهیدرات14.49 گرم
پروتئین0.74 گرم
چربی0.33 گرم
آب84.21 گرم
فیبر2.40 گرم
قند9.96 گرم
کلسترول0.00 میلی گرم
زغال اخته
نام ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم6.00 میلی گرم
آهن0.28 میلی گرم
منیزیم6.00 میلی گرم
فسفر12.00 میلی گرم
پتاسیم77.00 میلی گرم
سدیم1.00 میلی گرم
روی0.16 میلی گرم
مس0.06 میلی گرم
منگنز0.34 میلی گرم
زغال اخته
نام ویتامینمقدار در 100 گرم
ویتامین A3.00 میکروگرم
ویتامین D0.00 میکروگرم
ویتامین E0.57 میلی گرم
ویتامین K19.30 میکروگرم
ویتامین C9.70 میلی گرم
تیامین (B1)0.04 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2)0.04 میلی گرم
نیاسین (B3)0.42 میلی گرم
کولین (B4)6.00میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5)0.12 میلی گرم
ویتامین B60.05 میلی گرم
فولات (B9)6.00میکروگرم
ویتامین B120.00 میلی گرم
زغال اخته

در آخر:

زغال اخته یک میوه ی بسیار مفید برای بدن محسوب می شود. این میوه دارای مزاج سرد و تر از نظر طب سنتی می باشد. بنابراین افرادی که دارای مزاج سرد هستند در کنار آن باید از خوراکی هایی با مزاج گرم مصرف کنند. از آن جایی که این میوه سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات ضد التهابی است، توصیه می شود به تعادل به وعده های مصرفی اضافه شود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید