خواص بلوبری ؛ 14 خاصیت بی نظیر بلوبری در درمان بیماری ها
بلوبری میوه ای شیرین و منبع غنی از فیبر است که متعلق به خانواده توت ها می باشد. میزان کالری در این میوه بسیار پایین است و نقش بسزایی در کاهش وزن دارد. این میوه تابستانی طبیعت سرد و خشکی دارد و نسبتا کوچک است. بلوبری تاثیر بسزایی در کاهش وزن، کاهش کلسترول بد و حفظ سلامت پوست و مو دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با خواص بلوبری آشنا کنیم، در ادامه با ما همراه شوید.
از خواص بلوبری در درمان بیماری ها چه می دانید؟
بلوبری در درمان فشار خون بالا، کلسترول بالا، عفونت ها، کشیدگی عضلات و پیشگیری از آلزایمر مفیداست و به بدن برای عملکرد بهتر کمک می کند در ادامه مفصلا به هر کدام از خواص بلوبری پرداخته خواهد شد. به خواند ادامه دهید.
خواص بلوبری برای قلب
همان طور که می دانید پر فشاری خون عامل بروز سکته مغزی و بیماری های قلبی است. مصرف بلوبری نقش مهمی در کاهش فشارخون دارد، چرا که میزان سدیم در این میوه پایین است و حاوی مقادیر بالایی از کلسیم، منیزیم و پتاسیم است.
اکسید شدن لیپوپروتئینهای کلسترول بد خون (LDL)، نقش مهمی در بروز بیماری های قلبی دارند. فیبر و آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری از روند اکسید شدن LDL می کاهند و از جذب کلسترول بد خون جلوگیری می کنند. بنابراین با پایین بودن مقدار کلسترول و فشار خون می توان از سلامت قلب مطمئن شد.
خواص بلوبری برای از استخوان ها
جذب مواد معدنی و ویتامین هایی چون کلسیم، منیزیم، فسفر، منگنز، روی، آهن و ویتامین K در تقویت استخوان ها و مفصل و حفظ ساختار آن ها نقش مهمی دارد. بلوبری با دارا بودن این ویتامین ها باعث افزایش تراکم استخوان ها و حفظ سلامت آن ها می شود.
درمان دیابت و کنترل سطح قند خون
میزان قند موجود در بلوبری نسبت به سایر میوه ها کمتر است. همان طور که گفته شد این میوه حاوی فیبر و آنتوسیانین است که باعث متعادل کردن سطح گلوکز خون می شود و نقش موثری برای بهبود علائم افراد مبتلا به دیابت نوع 1 دارد. از طرفی تاثیرات ضد دیابتی این میوه باعث تنظیم سطح قند خون می شوند. در نتیجه نقش موثری برای درمان افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دارد.
ضد سرطان
بلوبری بالاترین میزان آنتی اکسیدان را در بین تمام میوه ها دارد. این عناصر در برابر رادیکال های آزاد که به ساختار سلولی آسیب می رسانند، مقابله می کنند و مانع از رشد سلول ها می شوند. از طرفی آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری از آسیب های اکسیداتیو DNA که باعث پیری زودرس و افزایش بروز بیماری هایی مانند سرطان می شود، می کاهند.
دستگاه گوارش
بلوبری حاوی فیبر است که باعث هضم راحت غذا و افزایش حرکات روده می شود. همچنین عصاره آن از ایجاد ویروس هلیکوباکتر پیلوری که عامل زخم معده است، جلوگیری می کند و همچنین در تسکین دردهای معده موثر است. بنابراین مصرف بلوبری باعث تنظیم سیستم گوارش می شود.
مقابله با عفونت های مجاری ادراری
خاصیت ضد چسبندگی مواد موجود در بلوبری و آب آن مانع از قرار گرفتن باکتریهای اشیریشیا کُلی (E.coli) به دیواره مثانه می شوند. در واقع ویتامین C و پروآنتوسیانین موجود در این میوه خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارند که می تواند برای درمان عفونت های دستگاه ادراری مفید باشند.
تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر
فلاونوئیدهای موجود در آنتی اکسیدان ها با نورن های سالم مغز ارتباط برقرار می کنند و باعث افزایش هوشیاری می شوند. علاوه بر این وجود آنتوسیانین ها در بلوبری در تقویت سلول های مغزی موثر هستند و مانع از بروز بیماری های عصبی و آلزایمر می شوند.
کاهش گرفتگی و درد عضلانی
ورزشکاران یا بدنسازان ممکن است پس از فعالیت بدنی دچار دردهای عضلانی شوند و مقدار زیادی از انرژی خود را از دست بدهند. مصرف بلوبری می تواند از ایجاد استرس اکسیداتیو و التهاب موضعی بکاهد و در رفع خستگی آن ها موثر باشد.
کاهش وزن و چربی سوزی
از دیگر خواص بلوبری تاثیر آن در کاهش اشتها و لاغری است. فیبر موجود در بلوبری باعث می شود تا فرد با مصرف آن احساس سیری کند و مانع از پرخوری می شود. در نتیجه برای کاهش اشتها و وزن مفید است. همچنین باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود و نقش موثری در چربی سوزی و به خصوص از بین بردن چربی های شکمی و پهلو دارد.
مفید برای نوزادان و کودکان
فیبر و فنول های موجود در بلوبری برای سلامت قلب کودکان مفید است و ویتامین های موجود در آن (ویتامین K، کلسیم و منیزیم) در تقویت و رشد استخوان ها موثر است. از دیگر خواص بلوبری می توان به سلامت دستگاه ایمنی و تقویت بینایی و حافظه در کودکان اشاره کرد.
از خواص بلوبری تقویت بینایی
آنتوسیانین ها و فلاونوئید های موجود در آنتی اکسیدان ها در حفظ سلامت چشم موثر هستند و مانع از بروز بیماری هایی چشمی چون آب مروارید، عفونت های شبکیه، نزدیک بینی، دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد)، هیپرتروپیا و خشکی چشم می شود. همچنین می تواند باعث تقویت دید در شب شود و در درمان شب کوری نیز موثر است.
حفظ سلامت پوست و مو
آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری با رادیکای های آزاد که عامل ایجاد لک، خشکی و چین و چروک پوست هستند، مقابله می کنند. وجود پروتئین کلاژن به میزان کافی باعث کاهش چین و چروک پوست می شود. بنابراین ویتامین C موجود در بلوبری نقش مهمی در افزایش تولید کلاژن پوست دارد.
بلوبری در درمان بیماری های پوستی چون آکنه نیز مفید است و میزان بالای سالیسیلیک اسید موجود در آن با رفع آکنه، تاثیر بسزایی در لایه برداری و پاکسازی پوست صورت دارد. از طرفی بلوبری حاوی ویتامین B12 است که نقش مهمی در جلوگیری از سفید شدن مو دارد. همچنین پروانتوسیانیدین موجود در این میوه با تحریک فولیکول های مو باعث افزایش رشد مو می شود.
خواص بلوبری در دوران بارداری و شیردهی
همان طور که گفته شد بلوبری حاوی ویتامین C است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از بروز عفونت ها در دوران بارداری دارد. فیبر موجود در بلوبری باعث هضم آرام غذا و حرکت روده ها می شود. بنابراین مانع از یبوست در دوران بارداری می شود و می تواند در درمان یبوست موثر باشد. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه باعث تنظیم فشارخون (کاهش فشار خون) در زنان باردار و رشد استخوان ها در جنین می شوند. مصرف بلوبری در دوران بارداری از اضافه وزن جلوگیری می کند و باعث کاهش استرس و افسردگی در زنان باردار می شود.