خواص انار ؛ 8 مورد از برجستهترین فواید انار برای سلامتی
خواص انار گزینههای متعددی را برای بدن به همراه دارد. یکی از مهمترین آنها به تصفیه شدن خون مربوط میشود که شاید بسیاری از افراد آنرا شنیده باشند. اما این مورد تنها خاصیت انار نیست.
این میوه پرخاصیت سرشار از ویتامینها و مواد مغذی است که به ویژه در فصل برداشت آن، یعنی حدود پاییز، میتوان این فواید را به بدن رساند. پیشنهاد میکنیم با ادامه این متن همراه باشید تا نکات بسیار مهمتری را در رابطه با این میوه در اختیارتان قرار دهیم.
نکات مهم در مورد شناخت انار
برای بهرهمندی از خواص انار نیازی نیست این میوه را موشکافانه بررسی کرد. اما نکات جالبی در مورد این میوه وجود دارد که بهتر است آنها را دانست. این میوه جادویی از درختی کوچک برداشته میشود که گاهی ارتفاع آن تا 6 متر ممکن است برسد.
از گذشته تا به امروز این میوه را به عنوان تصفیه کننده خون میشناسند که اشتباه نکردهاند. درخت این میوه در مناطق نیمه گرمسیری میروید و در بسیاری از مناطق ایران میتوان این میوه را یافت. گلهای قرمز رنگ و درشت انار بیبو هستند و از خشک شده آنها برای درمان برخی از بیماریها در طب سنتی کمک میگیرند.
در سراسر دنیا حدود 20 نوع انار وجود دارد که خواص شناخته شده آن سبب استفاده روزانه در بسیاری از رژیمهای غذایی شده است. وجود هر دو طعم ترش و شیرین انار سبب شده است تا سلائق و ذائقههای مختلف را راضی نگه دارد. به همین دلیل کمتر فردی پیدا میشود که این میوه پرخاصیت را دوست نداشته باشد.
ویتامینها مواد مغذی موجود در انار
انار سرشار از ویتامینها و مواد مغذی است که میتواند نیاز بدن به آنها را تامین کند. این میوه سرشار از ویتامینهای آنتی اکسیدانی است. ویتامین C و ویتامین K از جمله ویتامینهایی هستند که در ترکیب انار وجود دارند. ویتامینهای دیگری از جمله ویتامین A, E, B نیز از دیگر ویتامینهای مفید در انار به شمار میروند.
خواص انار از مواد معدنی و مغذی که در آن وجود دارد آمده و آنرا نسبت به سایر میوهها متمایز ساخته است. فیبر، فولات، پتاسیم، پروتئین، زینک، آهن، فسفر، سدیم و سلنیوم از جمله مواد مغذی هستند که در ترکیب این میوه پرخاصیت و خوش طعم وجود دارند.
طبع انار چیست؟
البته این نکته را باید در نظر داشت که طبع انار سرد و متمایل به تر است و افرادی که مزاج سرد دارند بهتر است آنرا با کمی زنجبیل و یا گلپر مزهدار کنند و مصرف کنند.
برجستهترین خواص انار برای سلامتی
دانههای خوش طعم انار شامل فواید و خواص بسیار زیادی برای بدن هستند. دلیل محکمی وجود دارد که از گذشته تا به امروز در ایران، انار را به عنوان نمادی از شب یلدا میشناسند. انار یکی از سالمترین و مفیدترین میوههایی به شمار میرود که در برخی از مناطق جهان وجود دارد.
انرژی یک عدد انار متوسط حدود 150 کالری است و تقریبا 25 گرم قند در این مقدار میتوان یافت. این میوه خوش آب و رنگ را میتوان به صورت رب انار و یا آب انار نیز مصرف کرد تا از خواصش در تمام فصول سال بهره گرفت. در ادامه این متن به خواص انار تازه خواهیم پرداخت که شامل موارد زیر میشود.
خواص انار برای کنترل فشار خون
انار از دیرباز تا امروز به عنوان میوهای شناخته میشود که برای کنترل فشار خون بسیار موثر است. فشار خون، بیماری خاموشی است که در صورت عدم درمان و کنترل، آسیبهای جدی را برای بدن ایجاد خواهد کرد.
مصرف آب انار به ویژه انار ترش به مقدار 2 لیوان در طول روز میتواند در عرض 15 روز فشار خون بالا را درمان کند. البته تنها خوردن انار کافی نیست و انار میتواند در کنار رژیم غذایی درست موثر واقع شود.
لاغری با کمک خواص انار
بسیاری از افرادی که نیاز به کاهش وزن برای رسیدن به تناسب اندام را دارند، بهتر است در رژیم غذایی خود دانههای انار یا آب انار و رب آن را بگنجانند. این کار سبب میشود تا چربیسوزی در طول رژیم و فعالیت بدنی بالا رود.
علاوه بر بالا رفتن متابولیسم بدن، خواص انار بر لاغری به داشتن فیبر و ویتامینها مفید آن باز میگردد. زیرا ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن در طول رژیم لاغری را تامین میکند. فیبر موجود در آن نیز سبب خواهد شد تا فرد در طول رژیم احساس سیری کرده که از پرخوری و اشتهای زیاد جلوگیری میکند.
بهتر است برای بهره بیشتر از آن برای جنبه لاغری، دانههای انار را درون سالاد استفاده کرد و حتی از رب انار برای تهیه سس مفید به عنوان چاشنی سالادها بهره گرفت.
خواص انار برای ورزشکاران
مصرف انار و یا آب انار نیم ساعت قبل از شروع ورزش روزانه مانند پیادهروی، ایروبیک و یا دویدن و… سبب میشود تا گردش خون در بدن بهبود یافته و در ادامه آن اکسیژنرسانی حین ورزش به خوبی انجام شود. این موضوع سبب میشود تا فرد پس از اتمام ورزش روزانه احساس خستگی نداشته باشد.
علاوه بر این موضوع، قند و کربوهیدرات ناچیز موجود در انار سبب میشوند فرد در طول ورزش افت انرژی نداشته باشد. از آب ان میوه نیز میتوان به عنوان یک نوشیدنیِ انرژیزایِ طبیعی استفاده کرد. این میوه بهتر است به عنوان بهترین جایگزین برای نوشیدنیهای مصنوعی به کار برده شود زیرا میتواند به بهتر شدن عملکرد فیزیکی بدن کمک کند.
خواص انار برای دوران بارداری
خانمهای باردار باید از انواع مواد غذایی و ویتامین در رژیم غذایی خود استفاده کنند. انار از جمله میوههایی است که به گردش خون بهتر در دوران بارداری و اکسیژنرسانی به جنین کمک موثری میتواند برساند. انار به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی کمک میکند تا از آسیب رسیدن به جنین بر اثر رادیکالهای آزاد جلوگیری شود.
دانههای انار از آسیب رسیدن به مغز جنین و همینطور انقباضات رحم جلوگیری خواهد کرد. همچنین فولات موجود در انار سبب میشود از بروز متولد شدن نوزاد ناقص جلوگیری شود.
نکته: مصرف نامتعادل از انار و هر ماده غذایی دیگری ممکن است سبب سقط جنین شود. بهتر است اعتدال در مصرف آن را رعایت کرده و روزانه 1 الی 2 عدد از میوه انار برای بهرهمندی از خواص آن را استفاده کرد.
درمان کم خونی با خواص انار
کم خونی آثاری همچون کسلی، بیحالی و خستگی را برای فرد مبتلا به همراه خواهد داشت. این موضوع در صورت شدید شدن میتواند موجب ریزش مو، رنگپریدگی و بسیاری از حالات دیگر برای فرد شود.
افرادی که به دنبال راهکارهای طبیعی برای درمان و بهبود کم خونی هستند، بهتر است از خواص انار در این رابطه غافل نشوند. این میوه نیز مانند لبو حاوی آهن است و برای ساخت هموگلوبین و حفظ آن بسیار مفید خواهد بود.
پیشگیری و درمان سرطان
خاصیت آنتی اکسیدانی انار سبب از بین بردن و خنثی کردن رادیکالهای آزاد برای بدن میشود. اگر رادیکالهای آزاد در بدن نهادینه شوند، به سلولها حمله کرده و آسیبهای جبران ناپذیری وارد خواهند کرد.
سرطان پروستات در آقایان و سرطان سینه در خانمها از شایعترین انواع سرطان به شمار میرود که با کمک خاصیت آنتی اکسیدانی بسیاری از خوراکیهای طبیعی، که انار از برجستهترین آنها است، میتوان در مقابل حملات رادیکالهای آزاد در امان ماند و از ابتلا به انواع سرطان پیشگیری کرد.
خواص انار مفید برای قلب و عروق
فواید انار سبب جلوگیری از تجمع تودههای چربی در شریانها خواهد شد. بسیاری از بیماریهای قلبی ناشی از فشار خون بالا و کلسترول بالا است که بسیاری از افراد با مصرف متعادل انار از ابتلا به آنها دور شدهاند.
انار با خاصیت آنتی اکسیدانی خود سبب کاهش جذب کلسترول بد شده و در ادامه آن سبب تولید کلسترول خوب بدن خواهد شد. همین موضوع سبب میشود تا علاوه بر پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، به درمان تدریجی آنها نیز کمک شایانی برساند.
خواص انار برای زیبایی پوست و مو
مصرف انار به صورت خوراکی و حتی موضعی تاثیر بسیار زیادی برای سلامت پوست و مو به همراه دارد. ویتامین C و تاثیرات آنتی اکسیدانی این میوه، میتواند از پیری پوست جلوگیری کرده و سبب تقویت فولیکولهای موی سر و بهبود اکسیژنرسانی به کف سر شود.
طرز تهیه ماسک با انار برای پوست
برای تهیه ماسک صورت میتوان از تنها 2 قاشق پودر پوست انار به همراه 2 قاشق آب لیمو و عسل بهره گرفت. با قرار دادن این خمیر به مدت 20 دقیقه روی صورت و آبکشی آن با آب ولرم، علاوه بر اینکه روزنههای پوست جمع خواهند شد، لکهای پوست به مرور زمان کمرنگ شده و همینطور از پیری پوست نیز جلوگیری خواهد کرد.
نکته: روغن هسته انار نیز خواص بسیاری برای پوست و مو به همراه دارد که زیبایی و سلامتی را برای موها و پوست ایجاد خواهد کرد. در تهیه بسیاری از ماسکهای خانگی از این روغن نیز بهتر است استفاده کرد.
خواص دارویی انار کدامند؟
همانطور که در طول متن به آن اشاره شد، خواص انار شامل گزینههای بسیاری برای سلامتی است. از این میوه پرخاصیت باید روزانه به اعتدال مصرف کرد تا از ابتلا به بسیاری از بیماریها جلوگیری شود. علاوه بر فواید بیان شده این میوه، میتوان به خواص دارویی که به همراه دارد نیز در موارد زیر اشاره کرد:
- پونیسیک اسید موجود در هسته انار به عنوان اسید چرب مفیدی است که برای سلامتی بدن ضروری است.
- پونیکالاجین به عنوان آنتی اکسیدانی قوی، در ترکیبات انار و پوست انار است که برای مقابله با ابتلا به بسیاری از بیماریها موثر عمل خواهد کرد.
جمعبندی
در این متن به 8 مورد از خواص انار پرداختیم که از برجستهترین خاصیتهای این میوه خوش طعم و رنگ هستند. بهتر است روزانه از این میوه در رژیم غذایی مصرف کرد تا از ابتلا به بسیاری از بیماریها دور ماند.
در فصل پاییز تا انتهای زمستان این میوه پر خاصیت به وفور یافت میشود. در این فصول بهترین زمان برای مصرف روزانه از انار به شمار میرود. حتی میتوان برای بهرهمندی از خواص این میوه در فصول دیگر، از آن رب انار، ترشی، لواشک و بسیاری از مواد خوراکی دیگر را تهیه و مصرف کرد.