تغذیهغذاهای سالم

هندوانه ابوجهل برای دیابت و لاغری (بررسی خواص و مضرات)

هندوانه ابوجهل گیاهی از خانواده کدوییان است.
البته باید در نظر داشته باشد که خانواده کدوییان تنوع بسیار بالایی دارند. هندوانه ابوجهل نیز یکی از انواع آنها است اما معمولا کمتر به تاثیراتی که با مصرف آن به بدن می‌رسد پرداخته می‌شود.
این میوه خواص بسیاری دارد که در این مقاله به نکات مهمی در رابطه با آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط با هندوانه ابوجهل

آشنایی با هندوانه ابوجهل و خواص آن

این میوه یکی از میوه‌هایی است که شاید در حین خوردن ترشی‌های آماده آن را دیده باشید.
ظاهری شبیه هندوانه گرد دارد اما ابعاد آن اندازه یک گردو یا پرتقال ممکن است باشد. این میوه یکی از انواع صیفی‌جات است که روی زمین آن را کشت می‌کنند.
جالب است بدانید گیاه این میوه در برخی از شهرها به صورت وحشی رشد می‌کند و اغلب بومی جنوب ایران شناخته می‌شود. هندوانه ابوجهل اسامی دیگری نیز دارد:

  • سیب تلخ
  • کدوی تلخ
  • خربزه روباه
  • خیار تلخ
  • خنظل
مطلب پیشنهادی
هر آنچه از خواص و مصرف آناناس باید دانست + کالری

میوه‌ای که از این گیاه حاصل می‌شود، از جمله گیاهان علفی و چند ساله است.
وقتی هندوانه ابوجهل کامل برسد پوست آن به رنگ زرد در می‌آید. تخمه‌های داخل میوه تعداد زیادی دارند و درشت هستند. بوی آن تند است و طعم آن کاملا تلخ است.
اما کال این میوه سبز رنگ است و به دلیل اینکه تخم‌های داخل آن نرم‌تر هستند، در این مرحله آن را خشک و استفاده می‌کنند.

هندوانه ابوجهل

جالب است بدانید یکی از ترکیبات این میوه کوکوربیتاسین است که خاصیت درمانی زیادی دارد. به همین دلیل اغلب آن را جزء گیاهان دارویی دسته بندی می‌کنند.
ولی باید در نظر داشته باشید که غشای معده و روده نسبت به این ترکیب شیمیایی حساس هستند و لازم است در مصرف آن با احتیاط عمل کرد. چون ممکن است کولیت روده را به همراه داشته باشد.
البته معمولا برای مصرف این میوه، آن را خشک کرده و سپس پودر و آسیاب می‌کنند. در ادامه به طور دقیق‌تر به خواص این میوه خواهیم پرداخت.

مطلب پیشنهادی
خواص هلو ؛ 11 خاصیت بی نظیر هلو برای سلامتی

تاثیر مصرف هندوانه ابوجهل بر کاهش وزن و لاغری

یکی از ترکیباتی که این میوه دارد، فیبر است.
طبق تحقیقات انجام شده، مصرف فیبر تاثیر به سزایی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش دارد. بهبود عملکرد دستگاه گوارش از ابتلا به یبوست جلوگیری می‌کند. از این رو با مصرف این میوه و دریافت فیبر، از ابتلا به یبوست جلوگیری می‌شود.
از طرف دیگر شواهدی مبنی بر اینکه مصرف این میوه به افزایش چربی سوزی و کاهش وزن کمک می‌کند نیز وجود دارد.
اما به هیچ وجه توصیه می‌شود از چنین راهکارهایی به عنوان تنها راهکار برای کاهش وزن استفاده کنید. چون به تنهایی تاثیرگذار نیستند و در کنار رژیم غذایی و فعالیت بدنی ممکن است تاثیراتی را بر جای بگذارند.

نکته مهم: به هیچ وجه نباید بیش از اندازه از این میوه استفاده کرد. زیرا ممکن است به ارگان‌های اصلی مانند کلیه، قلب و کبد آسیب وارد کند. قبل از مصرف حتما باید با پزشک تغذیه خود مشورت دریافت کرد.

مطلب پیشنهادی
منگوستین میوه‌ای گرمسیری با 7 خاصیت باور نکردنی

خواص هندوانه ابوجهل برای دیابت

مهمترین علت معروف بودن هندوانه ابوجهل، تاثیر آن بر دیابت و کاهش قند خون است.
تاثیر کاهندگی قند خون از این میوه به صورت علمی اثبات نشده است اما به صورت تجربی اغلب نتایج مطلوبی را در کاهش قند خون بر جای گذاشته است. این میوه می‌تواند ترشح انسولین را افزایش داده و به تنظیم سطح قند خون کمک کند.

هندوانه ابوجهل

البته برای مصرف آن لازم آن را خشک کرد و به صورت پودر شده به شکل کپسول در آورد و به اندازه دوز متعادل از آن استفاده کرد.
بیماران مبتلا به دیابت در صورت مصرف انسولین یا داروهای کنترل کننده قند خون، باید از پزشک خود در رابطه با درمان با این روش مشورت دریافت کنند.

تاثیر بر معده و دستگاه گوارش

فیبر از جمله ترکیباتی است که این میوه به مقدار زیادی دارد. به همین دلیل می‌تواند تاثیرات مطلوبی بر موارد زیر داشته باشد:

  • درمان یبوست (خاصیت مسهل دارد اما به افراد دارای التهاب روده توصیه نمی‌شود)
  • بهبود مشکلات کبد
  • بهبود مشکلات کیسه صفرا
مطلب پیشنهادی
سالم ترین میوه های جهان که باید بشناسید و مصرف کنید

شکل تازه آن معمولا برای بهبود چنین مواردی کاربرد دارد. اما باید در نظر داشته باشید که این میوه ترکیبات متفاوتی از سایر میوه‌ها دارد و برای جنبه‌های درمانی در صورت وجود مشکل بدنی، باید جانب احتیاط را رعایت کرد.

خاصیت آنتی بیوتیکی

این میوه یکی از تاثیراتی که دارد، خاصیت آنتی بیوتیکی آن است. معمولا از آن برای از بین بردن سم حشراتی مانند عقرب و مار به عنوان پادزهر استفاده می‌کنند.

خاصیت ضد سرطانی هندوانه ابوجهل

طبق مطالعات انجام شده، این میوه تاثیرات ضد سرطانی دارد.
با اینکه به عنوان تنها راه درمان و کنترل سرطان نمی‌توان استفاده کرد اما می‌تواند گزینه‌ای کمک کننده در کنار راهکارهای درمانی تجویز شده توسط پزشک باشد. زیرا از رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی می‌تواند جلوگیری کند.

استفاده از روغن هندوانه ابوجهل

یکی از مواردی که برای بهبود برخی از مشکلات بدنی در طب سنتی، برای مصارف موضعی توصیه می‌شود، روغن هندوانه ابوجهل است. روغن آن برای موارد زیر تاثیرگذار است اما به عنوان تنها راه درمان نمی‌تواند باشد:

  • تسکین درد مفاصل
  • بهبود درد سیاتیک
  • کنترل نقرس
مطلب پیشنهادی
خواص نارنج برای سلامتی + 10 خاصیت پوست نارنج

عوارض مصرف نامتعادل هندوانه ابوجهل

هندوانه ابوجهل

این میوه خواص بالقوه‌ای دارد اما نباید در مصرف آن نامتعادل عمل کرد. برای اینکه بتوانید از عوارض آن در امان باشید باید مقدار متعادل را مصرف کنید.
عوارض زیاده روی در مصرف این میوه شامل موارد زیر می‌شود:

  • تاثیرات منفی بر دستگاه گوارش با مصرف بیش از اندازه آن ممکن است ایجاد شود
  • تحریک کننده معده و روده است و می‌تواند سبب اسهال خونی و ادرار خونی شود
  • احتمال آسیب به کلیه، در پی مصرف دائمی و نامتعادل آن وجود دارد
  • تشنج و فلج در پی مصرف طولانی مدت و بیش اندازه

مقدار مصرف هندوانه ابوجهل

معمولا توصیه می‌شود مقدار مصرف پودر خشک شده‌ی این میوه، بیشتر از یک قاشق غذاخوری در روز نباشد. بیشتر از این مقدار می‌تواند به مرور زمان، عوارض بیان شده را در پی داشته باشد.

هندوانه ابوجهل در بارداری و دوران شیردهی

اغلب به زنان در دوران بارداری و شیردهی توصیه می‌شود که از مصرف این میوه پرهیز کنند. زیرا به دلیل ترکیباتی که دارد ممکن است سقط جنین را به همراه داشته باشد. همچنین به دلیل داشتن ترکیبات سمی، با مصرف در دوران شیردهی، برای نوزاد زیان رسان باشد.

مطلب پیشنهادی
گوجی بری - 21 دلیل برای آن که این میوه ناشناخته را بخوریم

مطالب مرتبط با هندوانه ابوجهل

جمع‌بندی

در این مقاله به نکاتی در رابطه با هندوانه ابوجهل پرداختیم. با توجه با تاثیرات مطلوبی که دارد می‌توان از آن به اعتدال استفاده کرد اما با توجه به عوارضی که دارد نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *