10 نکته طلایی رژیم غذایی برای کبد چرب (مواد غذایی مجاز و ممنوع)
رژیم غذایی برای کبد چرب نیازمند حذف برخی از مواد غذایی در کنار مصرف بیشتر برخی دیگر از مواد غذایی است. حالا سوال اینجاست که مواد غذایی مضر برای کبد چرب کدامند؟ چه غذاهایی برای درمان کبد چرب مناسب هستند؟
در این متن به طور کامل پاسخی برای این قبیل سوالات و هر آنچه که در رژیم غذایی برای بهبود کبد چرب نیاز است گردآوری کردهایم و پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشید تا آنها را برایتان ارائه دهیم. در واقع در ابتدا به بررسی علت ایجاد این ناراحتی میپردازیم و سپس نکات طلایی و روندی برای تغذیه درست را خدمتتان ارائه خواهیم کرد.
علت ایجاد کبد چرب
تجمع چربی بیش از حد در کبد، سبب ایجاد کبد چرب میشود. حال این نکته قابل توجه است که بدانیم چه مواردی به تجمع چربی در کبد منجر خواهند شد. موارد زیر برای ایجاد کبد چرب نقش به سزایی دارند:
- تحرک کم
- مصرف بیش از حد الکل
- بالا بودن چربی خون
- بالا بودن قند خون و ابتلا به دیابت
- مصرف مواد غذایی چرب و غیر مفید در طولانی مدت
بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب
بهترین راه برای کنترل و درمان این است که از رژیم غذایی متناسب و متعادل در این زمینه پیروی شود. ورزش منظم و فعالیت بدنی روزانه در کنار رژیم غذایی متعادل که در این مطلب تمام نکات مربوط به آن را ارائه خواهیم، بسیار موثر در بهبود و درمان کبد چرب و حتی پیشگیری از ابتلا به آن موثر خواهد بود.
از آنجایی که کبد چرب معمولا با نشانه و علامت خاصی همراه نیست باید همیشه راهکارهای کنترلی برای حفظ سلامتی کبد را پیش گرفت. اما در صورت ابتلا و تشخیص توسط پزشک در کنار راه درمان دارویی که پزشک تجویز میکند، میتوان از رژیم غذایی برای کبد چرب، که برای درمان بسیار موثر هستند، کمک گرفت.
نکات مهم در مورد رژیم غذایی برای کبد چرب
- در رژیمی که افراد مبتلا برای بهبود کبد چرب پیش میگیرند باید از مصرف روغن جامد صنعتی پرهیز شود.
- یخ، باید از نوشیدنیها حذف شود. حتی آب یخ و نوشیدنیهای یخ نیز نباید مصرف شوند.
- از مصرف مواد غذایی سرخ کردنی و چرب باید پرهیز کرد.
- گوشت چرب مصرف نشود و از گوشتهای بوقلمون، شتر، ماهی و مرغ جایگزین گوشت گوساله استفاده شود.
- پرهیز از مصرف مواد غذایی فست فود، شور، چرب و غیر مفید باید جدی گرفته شود.
- مواد غذایی به صورت آبپز شده و یا کباب شده بهتر است مصرف شوند.
چه مواد غذایی باید طی رژیم غذایی برای کبد چرب مصرف کرد؟
با حذف برخی مواد غذایی، لازم است جایگزینی در نظر گرفته شود تا برای درمان و تسریع در بهبود کبد چرب موثر باشد. نیاز به تهیه مواد غذایی خاصی نیست و تنها باید درست انتخاب کرد. از این طریق روندی همیشگی برای سلامت زندگی کردن، در اختیار قرار خواهد گرفت.
مواد غذایی مفید برای این منظور، مواد غذایی هستند که تازه و بسیار سلامت هستند و به راحتی میتوان با تغییراتی در سبک زندگی به آنها دست یافت. به موارد زیر برای بهبود کبد چرب توجه کنید:
- عرقیات طبیعی از جمله نوشیدنیهایی هستند که می توان از آنها به جای نوشیدنیهای مضر و آب سرد استفاده کرد. عرق کاسنی، عرق خارشتر، عرق شاتره، عرق بیدمشک و عرق نعنا گزینههای بسیار مفیدی برای بهبود کبد چرب هستند.
- دمنوشهایی از جمله، دمنوش زعفران و عسل، دمنوش زرشک گزینههای بسیار موثری در این زمینه محسوب میشوند.
- استفاده از آب لیموی تازه، آبغوره، هر میوه و سبزیجاتی که طعم ترش و گس داشته باشد مانند سیب ترش، کیوی، انار و سماق به بهبود و درمان کبد چرب کمک خواهند کرد.
- آبمیوهها و نوشیدنیهای مفیدی مانند سکنجبین، آب سیب و کرفس، ترکیب سرکه سیب و آب با دمای ولرم بسیار مناسب برای درمان کبد چرب به ویژه مصرف قبل از غذا را به همراه خواهند داشت.
چه روندی برای رژیم غذایی کبد چرب مناسب است؟
برای درمان بیماری کبد چرب و پیش گرفتن رژیم کاهش وزن نباید از رژیم سختگیرانهای پیروی کرد. تنها با رعایت چند نکته و اعتدال در مصرف بسیاری از مواد غذایی میتوان به نتیجه مطلوب و درمان رسید.
کاهش میزان مصرف کربوهیدرات، استفاده از روغنهای چرب غیر اشباع مانند روغن زیتون، مصرف فیبر بیشتر از طریق میوه و سبزیجات، مصرف بیشتر از غلات سبوس دار، کم کردن میزان مصرف مواد غذایی در وعده شام، استفاده از لبنیات کم چرب از مواردی هستند که طی روند رژیم غذایی کبد چرب باید از آنها پیروی کرد.
سخن پایانی
با مشاهده بروز علائمی همچون درد گرفتن شکم در ناحیه مرکزی، سفید شدن رنگ زبان، تعریق شدید، گود رفتن و سیاه شدن اطراف چشم حتما باید به وجود علائم کبد چرب پی برد. پیش گرفتن رژیم غذایی برای کبد چرب بهترین راهکار برای درمان کبد چرب به شمار میرود. به همین منظور مطالبی که در این متن ارائه شد کاملا موثر در بهبود کبد چرب و حتی پیشگیری از بروز آن به شمار میرود.