خوردن سیر در بارداری

 خوردن سیر در بارداری از مسائلی است که اغلب خانم های باردار درباره ی مصرف آن سوال هایی دارند. سوال هایی از قبیل آن که آیا می توانند آن را در وعده ی غذایی خود جای دهند یا خیر؟ آیا مضراتی برای جنین دارد؟

از آنجایی که سیر یک ماده بسیارمفید برای بدن به حساب می آید، ممکن است خانم ها در دوران بارداری در مصرف کردن و یا مصرف نکردن آن دچار تردید باشند. این مقاله به خانم های باردار کمک خواهد کرد تا بدانند تا چه میزان از این خوراکی مصرف کنند.

فواید مصرف سیر در بارداری فوایدی

فواید مصرف سیر در بارداری فوایدی

سیر یکی از مواد مغذی و مقوی به حساب می آید که، در بین مردم اغلب دارای محبوبیت است. اما همانگونه که می دانید در دوران بارداری به علت شرایط خاص مادر، بدون شک باید تغییراتی در رژیم غذایی ایجاد شود. رژیمی که هم مادر و هم جنین داخل رحم را تقویت کند.

مطلب پیشنهادی
این 7 خوراکی مقوی بهترین جایگزین قند هستند

1. تاثیرات خوردن سیر در بارداری برای جلوگیری از ریزش مو

سیر دارای خواص بسیار زیادی است که یکی از مهم ترین آن ترکیباتی است که از ریزش مو جلوگیری خواهد کرد.
در دوران بارداری یکی از شایعترین اتفاقاتی که برای خانم های باردار می افتد، ریزش موهایشان است. این ریزش گاهی به حدی زیاد می شود که مادر را دچار نگرانی خواهد کرد. حتی بعد از به دنیا آمدن نوزاد نیز ممکن است ریزش مو ادامه داشته باشد و یا موهای ریخته شده رشد مجدد نداشته باشند.

نکته مثبت این است که با خوردن سیر در بارداری میتوان جلوی ریزش موها را گرفت؛ همچنین سیر در بارداری می تواند باعث رشد مجدد موهای ریخته شده نیز شود.

سیر حاوی آلیسین است، این ماده ترکیبی از خانواده سولفور می باشد. آلیسین کمک به رشد مجدد موها می کند. همن خاصیت این ماده باعث می شود، از ریزش مو ها به طور چشمگیری جلوگیری شود.

مطلب پیشنهادی
کنترل وزن در دوران بارداری فقط با رعایت 5 نکته موثر

2. بهبود افزایش فشار خون و کاهش کلسترول در دوران بارداری

در هنگام بارداری، به علت تغییرات هورمونی و غذایی خیلی از خانم ها ممکن است دچار فشار خون یا افزایش کلسترول بد در بدن شوند. این دو مورد عارضه‌ های است که برای خانم های باردار بسیار خطرناک است و باید به سرعت جلوی آن گرفته شود.

سیر در خود دارای آلیسین است. این ماده موجود در سیر  کلسترول خون را به اندازه چشم گیری کاهش می دهد. در نتیجه خوردن سیر در بارداری فشار خون و کلسترول را به اندازه ی شایانی  پایین خواهد آورد.

آلیسین موجود در سیر به رقیق شدن خون بسیار کمک می کند و در نتیجه از حملات قلبی و یا مشکلات مغزی جلوگیری خواهد کرد.

3. مقاوم سازی سیستم دفاعی بدن

یکی از معروف ترین خواص سیر، مقاوم سازی سیستم دفاعی بدن است. خانم های باردار از آنجایی که بدنشان در دوران بارداری به جنین مواد مقوی و مغذی می‌رساند، بدنشان به شدت آسیب پذیر خواهد شد. بنابراین مستعد سرماخوردگی و آنفولانزا هستند.

مطلب پیشنهادی
برای آشپزی سالم تر باید به این 8 نکته مهم توجه کنید

سیر باعث کاهش ویروس ها و باکتری های مضر در بدن می شود.؛ این عامل بسیار کمک می کند تا ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا مادر و همچنین جنین داخل رحم را تهدید نکند‌.

4. درمان عفونت های واژن در دوران بارداری

عفونت های واژن یکی از مشکلات شایع در دوران بارداری است. خانم ها به دلیل ساختار واژن، در طی حیات ممکن است با عفونت های مختلفی از واژن رو به رو شده‌ باشند؛ امّا در زمان بارداری، به علت تغییرات هورمونی و یا سخت بودن رعایت کردن بهداشت بدن خانم ها بیشتر احتمال دارد دچار این عفونت ها شوند.

سیر یکی از موادی است که، به علت داشتن خاصیت آنتی اکسیدان با باکتری ها، ویروس ها و همچنین قارچ ها مبارزه می کند؛ در طب سنتی آمده است که استفاده از سیر می تواند کمک شایانی به برطرفی این عفونت ها داشته باشد.

نکته:  برای استفاده از سیر برای از بین بردن این نوع عفونت ها بهتر است با دکتر خود مشورت انجام دهید.

مضرات خوردن سیر در باراری

مضراتی مصرف سیر در زمان بارداری دارد

همانطور که گفته شد، سیر دارای خواص بسیار زیادی است، به طوری که اغلب پزشکان خوردن سیر در بارداری را پیشنهاد می کنند. اما همین گیاه مفید و مغذی در دوران بارداری می تواند خطرات خود را نیز اشته باشد.

مطلب پیشنهادی
اشتهای کاذب - (عوامل ایجاد ذهن گرسنه + راهکار برای درمان)

1.از آنجایی که سیر دارای آلیسین است و این ماده رقیق کننده خون به حساب می آید، مصرف بیش از اندازه آن می تواند باعث سقط جنین و یا خونریزی واژینال شود.

2. سیر فشار خون را پایین می آورد، مصرف بیش از اندازه آن در دوران بارداری بسیار خطرناک است. یکی از خطراتی که مادر را تهدید می کند پایین آمدن بیش از حد فشار خون است؛ زمانی که خانم باردار فشارش پایین بیاید دچار سرگیجه های مزمن، سستی، بی حالی و تهوع خواهد شد.

3. بعضی از خانم های باردار دچار مشکل معده و مشکلات گوارشی هستند، مصرف سیر ممکن است در دوران بارداری این مشکل را در آن ها تشدید کند؛ در نتیجه قبل از مصرف این ماده مغذی بهتر است با دکتر خود مشورت داشته باشید.

4. سیر خاصیت رقیق کنندگی خون را در خود دارد و این یعنی، انعقاد خون را با مشکل روبرو خواهد کرد؛ در نتیجه اگر خانم ها با خوردن سیر در بارداری مشکلی نداشته‌اند، اما هنگام نزدیک شدن به زایمان، باید مصرف سیر را قطع کنند.
چرا که هنگام زایمان دچار خونریزی های شدید خواهند شد؛ همچنین هنگام قاعدگی پس از بارداری، خونریزی آن ها به شدت افزایش پیدا خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
رژیم تابستانی (4 گروه مواد غذایی تابستانی برای لاغری)

5. خانم هایی که قبلا سابقه ی سقط جنین داشته اند، بهتر است تا جای ممکن سیر مصرف نکنند.

در آخر:

زمان بارداری بدن خانم ها بسیار حساس تر از قبل خواهد شد، ممکن است در زمانی غیر از بارداری خیلی از خوراکی ها و غذاها را بدون روبرو شدن با مشکل مصرف کنند. اما این نکته بسیار مهم را باید در نظر داشت که، هنگام بارداری بدن ممکن است به خیلی از مواد مغذی و مقوی واکنش و یا حساسیت های آلرژیک نشان بدهد و یا اینکه آن ماده در زمان بارداری مادر و جنین را تهدید کند.

سیر یک خوراکی بسیار مقوی و مفید برای بدن محسوب می شود. اما خوردن سیر در بارداری، ممکن است مادر را دچار مشکلاتی کند. پس قبل از مصرف آن و هر ماده غذایی دیگر بهتر است با دکتر خود مشورت داشته باشند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید