زنجبیل در بارداری با 10 فایده مهم + ممنوعیتهای مصرف
زنجبیل در بارداری میتواند تاثیرات به سزایی در جلوگیری از ایجاد حالت تهوع صبحگاهی در طول بارداری داشته باشد. نکته مهم این است که مادران باید مراقب مقدار مصرفی آن باشند و نکاتی را در این رابطه رعایت کنند. به همین منظور با ما همراه باشید تا فواید و نکات مهمی را در این رابطه برایتان بیان کنیم.
آیا خوردن زنجبیل در بارداری بی ضرر است؟
دوران بارداری یکی از حساسترین دورانهایی است که مادران نگران نکات تغذیهای در طول آن هستند. مصرف زنجبیل در بارداری ضرری برای مادران به همراه ندارد. حتی این ریشه خشک فواید بسیار مطلوبی را نیز برای مادران در این دوران به همراه خواهد داشت.
نکته مهم اینکه زنجبیل تا زمانی مفید است که از آن به صورت متعادل مصرف شود. اضافه کردن مقدار متعادلی از آن در چای یا غذا فواید بسیار مطلوبی را به همراه دارد که در صورت مصرف بیش از حد حتی ممکن است سبب آسیب به جنین و سقط جنین را به همراه داشته باشد.
چه مقدار زنجبیل در بارداری میتوان مصرف کرد؟
تغذیه بارداری و مواد خوراکی مصرفی در دوران بارداری نکته بسیار مهمی است که میتواند سلامت جنین و مادر را تحت تاثیر قرار دهد. مقدار مصرف مواد غذایی، انواع داروهای گیاهی و ادویهها نکته بسیار مهمی است که باید علاوه بر اینکه در مورد آنها از پزشک پرسیده میشود، حد اعتدال را در نظر داشت. زنجبیل در بارداری بسیار مفید است تا زمانی که حد اعتدال در مصرف آن رعایت شود.
مادران در این دوران میتوانند روزانه 1 گرم زنجبیل تازه با دوزهای مختلف به صورت جداگانه استفاده کنند. خوشبختانه نوعی از خوراکیهای تهیه شده با زنجبیل مانند آبنبات، بیسکویت و… وجود دارد که مادران میتوانند با مصرف آنها این مقدار را به بدن برسانند.
رفع حالت تهوع با مصرف زنجبیل در بارداری
یکی از مواردی که بسیاری از مادران در دوران بارداری تجربه میکنند، حالت تهوع به ویژه در سه ماهه ابتدایی است. تغییرات دیگری مانند تغییر در خلق و خوی نیز در این سه ماه ابتدایی به علت تغییرات هورمونی ممکن است ایجاد شود.
با اینکه باید در این سه ماه بسیار مراقب تغذیه خود باشید اما مقداری متعادل از برخی مواد غذایی میتواند به رفع این حالات کمک کند. زنجبیل یکی از این موارد است که مقدار یک گرم از آن در طول روزهای این دوران مجاز است. میتوانید چای زنجبیل با ریشه تازه زنجبیل تهیه کرده و هر زمانی که حالت تهوع داشتید نوش جان کنید. فقط بیش از حد متعادل آن نباید مصرف کنید.
خواص مصرف زنجبیل در بارداری
مادران میتوانند زنجبیل تازه را به صورت چای دم کرده و یا پودر آنرا در تهیه غذا به کار ببرند. از این طریق فواید مطلوبی از آنرا به بدن خواهند رساند. مزایای احتمالی که مصرف متعادل زنجبیل در بارداری به همراه خواهد داشت شامل موارد زیر خواهد بود:
- افزایش گردش خون و رسیدن جریان خون کافی برای جنین
- کنترل سطح کلسترول و پیشگیری از ایجاد کلسترول بالا در دوران بارداری
- رفع مشکلات صبحگاهی مانند حالت تهوع و مشکلات گوارشی
- راهی برای بهبود سرماخوردگی و سرفه در دوران بارداری؛ مصرف زنجبیل در بارداری به تقویت سیستم دفاعی بدن منجر میشود و از ابتلا به بسیاری از بیماریها جلوگیری خواهد کرد
- کنترل سطح گلوکز خون و پیشگیری از ابتلا به دیابت بارداری؛ به افزایش انرژی و رفع خستگی در این دوران نیز کمک خواهد کرد
- رفع سوزش سر معده که یکی از عوارض بارداری است با مصرف متعادل زنجبیل، عسل و مقداری آب ولرم ممکن میشود
- هضم غذا در بارداری کند میشود تا مواد مغذی مورد نیاز جنین کاملا جذب شود؛ این موضوع نفخ و یبوست را ممکن است برای مادر به همراه داشته باشد که یک قاشق آب زنجبیل میتواند برای رفع مشکلات گوارشی اینگونه بسیار موثر باشد
- قطعهای زنجبیل به همراه عسل میتواند به رفع تورم و التهابات ایجاد شده این دوران کمک شایانی را به همراه داشته باشد
- زنجبیل در بارداری به تسکین دردهای ناشی از این دوران مانند درد عضلات، درد سیاتیک یا کمر درد و درد پا کمک خواهد کرد (منبع)
- بهبود میل جنسی با گرم کردن گردش خون
ممنوعیتها و عوارض احتمالی مصرف زنجبیل در بارداری
- در صورت مصرف داروهای انعقاد خون و فشار خون باید از پزشک خود در مورد آن جویا شوید
- در صورت وجود خونریزی واژینال و یا سرگیجه باید از مصرف آن اجتناب کرد
- مادران مبتلا به دیابت بارداری باید در مورد مصرف آن از پزشک خود جویا شوند
- از مصرف بیش از حد زنجبیل در بارداری باید پرهیز شود
نکات پایانی
در این متن در مورد فواید و ممنوعیتهای مصرف زنجبیل در بارداری توضیحاتی را ارائه کردیم. از مصرف بیش از حد آن جدا خودداری کنید. در صورت وجود هر گونه حساسیت و یا محدودیت در دوران بارداری، در مورد مصرف آن باید از پزشک خود مشورت گرفت.