تغذیهغذاهای سالم

خواص انگور و بهبود سلامت + مصرف انگور در بارداری

خواص انگور و دیگر میوه ها به میزانی بالا است که پزشکان مصرف روزانه آن ها را همیشه توصیه می کنند. انگور میوه ای مقوی و مغذی می باشد که برای درمان و سلامت بدن می توان از آن استفاده کرد. انگور میوه ای با طبع گرم است که مصرف متعادل آن بسیار به سلامت بدن کمک خواهد کرد و همچنین در بالا بردن سیستم دفاعی بدن نقش بسزایی را ایفا می کند.
در این مقاله به خواص درمانی انگور پرداخته ایم و همچنین مصرف آن در بارداری را مورد بررسی قرار داده ایم

خواص انگور برای سلامت

خواص انگور برای سلامت

1. خواص انگور و معجزه در درمان کم خونی 

کم خونی از جمله بیماری هایی است که اکثریت به دلیل عادات بد غذایی یا بیماری های مختلف به آن دچار هستند. این بیماری باعث احساس خستگی روزمره می شود و فرد انرژی کافی برای انجام کارهای ساده را نخواهد داشت.
می توان به جای مصرف از انرژی های مصنوعی با نوشیدن یک لیوان آب انگور سفید انرژی را سریع به بدن خود بازگرداند.

مطلب پیشنهادی
خواص آب زرشک - (10 خاصیت درمانی و باروری) + مضرات

انگور سفید با وجود داشتن مواد معدنی مانند آهن، کم خونی را به طرز چشمگیری جبران می کند. اگر از آب میوه ی طبیعی انگور سفید به صورت مرتب استفاده شود خواهید دید فقر آهن کاملا از بین می رود و دیگر احساس خستگی در طی روز نخواهید داشت.

2. پیشگیری از بیماری های قلبی

در بدن و خون کلسترولی وجود دارد که به اختصار به آن LDL می گویند. این نوع کلسترول به نوع بد یا مضر نیز نام برده می شود. کلسترول بد باعث لخته شدن خون در بدن می شود؛ زمانی که این انسداد در قلب ایجاد شود شخص دچار مشکلات قلبی خواهد شد.

در انگور آنتی اکسیدان هایی برای جلوگیری از انعقاد خون  وجود دارد. این آنتی اکسیدان ها همچنین از آزاد شدن رادیکال آزاد در بدن جلوگیری کرده و باعث می شود احتمال انعقاد خون نیز در رگ ها کم شود؛ از طرفی تا حدود زیادی جلوی عملکرد کلسترول بد خون را نیز می گیرد.

مطلب پیشنهادی
خواص گلابی | 20 خاصیت گلابی برای بدن و پوست + بارداری

 نکته: این آنتی اکسیدان ها عمل سم زدایی خون را نیز انجام می دهند.

3. خواص انگور و درمان یبوست

یبوست یکی از اختلالات داخلی است که فرد نمی تواند مدفوع خود را به راحتی از بدن خارج کند. انگور میوه ای سرشار از فیبر های نامحلول است.
فیبر های نامحلول در معده تجزیه نمی شوند و بدون هضم شدن وارد دستگاه گوارشی می شوند؛ هنگامی که حجم فیبر در دستگاه گوارش زیاد شود تشکیل و دفع مدفوع راحت خواهد شد.

نکته: هنگام اسهال انگور نباید خورده شود؛ چرا که انگور خاصیتی در جذب آب ندارد و ممکن است اسهال را شدیدتر کند.

از طرفی انگور دارای سلولز، قند و اسید های ارگانیک است؛ این مواد عملکرد ماهیچه های معده و روده را  تنظیم می کنند، در نتیجه با این کار از یبوست پیشگیری می شود.

4. محافظت از کلیه ها

انگور جزو آن دست میوه هایی است که میزان ادرار را در بدن افزایش می دهد؛ با خارج شدن هر بار ادرار مقداری اسید اوریک از بدن خارج می شود، در نتیجه ی دفع زیاد ادرار از بدن، میزان قابل توجه ای، اسید اوریک در بدن کاهش پیدا می کند همچنین کاهش اسیداوریک باعث می شود فشار از روی کلیه ها برداشته شود.

نکته: انگور قرمز این خاصیت دفع اسیداوریک را بیشتر در خود دارد.

5. پیشگیری از سرطان سینه

در آزمایشات اخیر به این نتیجه رسیده اند آب انگور نقش به سزایی در کاهش تورم غدد سینه دارد. آن ها احتمال این را داده اند آب انگور جلوی ترشح بیش از اندازه استروژن را در خانم ها می گیرد در نتیجه، این عامل باعث جلوگیری پیشرفت سرطان سینه خواهد شد.

نکته: انگور دارای آنتی اکسیدان هایی است که جلوی انواع سرطان را می گیرد، اما این آنتی اکسیدان ها برای سرطان سینه نقش چشمگیر تری را ایفا کردند.

6. تقویت استخوان ها با مصرف انگور

از دیگر خواص انگور تقویت استخوان ها است. انگور در خود دارای آهن، مس و منگنز می باشد. این مواد مغذی در تشکیل و استحکام استخوان ها نقش بسزایی دارند.
اگر انگور به صورت روزانه و متعادل مصرف شود، از بیماری های مفصلی که با افزایش سن به سراغ انسان می آید می توان پیشگیری کرد؛ همچنین از مبتلا شدن به بیماری هایی نظیر پوکی استخوان در سن بالا جلوگیری می کند.

نکته: وجود منگنز در بدن بسیار مهم و ضروری است و نقش بسزایی را در بدن ایفا می کند. مانند: کمک به سوخت و ساز پروتئین ها، افزایش کلاژن سازی و بهبود عملکرد سیستم عصبی.

خواص انگور در بارداری

خواص انگور در بارداری

انگور از جمله میوه هایی است که در زمان بارداری باید آن را در سبد غذایی قرار داد. انگور سرشار از ویتامین، مواد معدنی و فیبر است. این مواد هم به سلامتی مادر و هم جنین کمک می کند.

1. استحکام استخوان مادر و جنین

انگور در خود دارای کلسیم و فولیک اسید است. این دو ماده در شکل گیری و استحکام استخوان های جنین نقش بسزایی را ایفا می کنند. علاوه بر اینکه انگور برای جنین مفید است نقش مهمی در استحکام استخوان های مادران نیز در زمان بارداری ایفا می کند و همچنین کمبود کلسیم را در بدن آن ها جبران می کند.

2. خواص انگور و تشکیل طناب نخاعی جنین

خانم های باردار باید توجه ویژه ای در زمان تشکیل طناب نخاعی جنین داشته باشند؛ چرا که تشکیل نشدن این طناب نخاعی کودک را دچار مشکلات بسیاری می کند. اسیدفولیک موجود در انگور کمک به سزایی در تشکیل این طناب نخاعی می کند، بنابراین با کمک از خواص انگور مادران باردار می توانند سلامت نخاعی جنین را به میزان زیادی تضمین کنند.

مطلب پیشنهادی
خواص زردآلو (ارزش غذایی + 13 خاصیت بسیار مهم)

3. کاهش ورم دوران بارداری با خوردن انگور

اکثر خانم ها در دوران بارداری دچار ورم در ناحیه پاها می شوند. این اتفاق بسیار آزار دهنده است و اغلب به آن ها توصیه می شود برای کاهش ورم پاها تحرک خود را بیشتر کنند؛ اما علاوه بر تحرک، آن ها می توانند با مصرف انگور ورم بدن خود را به میزان چشمگیری کاهش دهند.

انگور در خود دارای منیزیم و کلسیم است، که طی تحقیقاتبر روی انگور گفته شده است که، این دو ماده موجود در این میوه باعث می شوند ورم های دوران بارداری کاهش پیدا کنند.

مضرات مصرف انگور

  • بعضی از افراد به این میوه حساسیت دارند و باعث می شود بدنشان به این میوه واکنش های مختلفی نشان دهد، مانند: خارش و درد گلو، احساس سرماخوردگی و غیره.
  • مصرف زیاد این میوه باعث خواهد شد کربوهیدرات بدن زیاد شود، افزایش کربوهیدرات باعث ایجاد قند نوع دو و افزایش وزن می شود.
  • فیبر موجود در انگور به سیستم دستگاه گوارشی کمک زیادی خواهد کرد؛ اما در نظر داشته باشید مصرف بی اندازه از آن نیز دستگاه گوارش را دچار مشکل کرده و باعث سوء هاضمه خواهد شد.

 

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *