لیست غذاهای ممنوع برای افرادی که تپش قلب دارند
افرادی که تپش قلب دارند باید از مصرف برخی از غذاها اجتناب کنند.
البته برخی از افراد بعد از صرف غذا به تپش قلب دچار میشوند که این موضوع ممکن است به دلایل مختلف بروز داده شود. مواردی مانند رژیم غذایی، مصرف مواد غذایی محرک، مصرف برخی از داروها و خیلی از موارد دیگر هستند که میتوانند بعد از غذا تپش قلب را به همراه داشته باشند.
با ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت همراه ما باشید تا غذاهایی که باعث تپش قلب بیشتر میشوند را برایتان معرفی کنیم.
مقالات پیشنهادی مرتبط با تپش قلب
- تپش قلب چه دلایل دیگری دارد؟
- اطلاعاتی جامع و ضروری در مورد تپش قلب در بارداری
- علائم سکته قلبی و عوامل ایجاد کننده آن کدام اند؟
رژیم غذایی و افرادی که تپش قلب دارند
طبق نظر انجمن قلب آمریکا، ضربان قلب نرمال بین 60 الی 100 تپش در دقیقه است. افزایش این تعداد میتواند برای خیلی از افراد خطرناک باشد. در پی بالا رفتن ضربان قلب، عوارضی همچون تعریق، تنگی نفس، سرگیجه و از دست دادن هوشیاری و خیلی از عوارض دیگر میتواند ایجاد شود. در چنین شرایطی اگر برخی از مواد غذایی به بدن رسانده شوند، ممکن است این تپش قلب تشدید شود.
زیرا مواد غذایی مصرفی به طور مستقیم روی ضربان قلب ما تاثیرگذار هستند. از این رو باید افرادی که با تپش قلب مواجه میشوند از خوردن لیستی که در ادامه مطرح خواهیم کرد، اجتناب کنند.
1. غذاهای تند و فلفلی مصرف نکنید
جالب است بدانید محققان دانشگاه مریلند به این نتیجه رسیدند که فلفلهای تند میتوانند از آریتمی قلبی (بی نظمی ضربان قلب) جلوگیری کنند. آریتمی قلبی میتواند عوارضی همچون کاهش جریان خون در مغز و همینطور سایر اندامها را به همراه داشته باشد. اما یکی از ترکیبات مفید در فلفلهای تند کپسایپین است که به افرادی که آریتمی قلبی ندارند کمک میکند تا از آن دور بمانند. کپسایین به بهبود گردش خون و جلوگیری از تپش قلب ناگهانی کمک میکند.
اما افرادی که تپش قلب دارند یا دچار آریتمی قلبی هستند نباید از این ماده غذایی و غذاهای تند و فلفلی استفاده کنند. زیرا این امر سبب تشدید این وضعیت خواهد شد.
2. کافئین را کنار بگذارید
نوشیدنیها و غذاهایی که حاوی کافئین هستند، میتوانند ضربان قلب را تحت تاثیر قرار دهند. در واقع سبب بالا رفتن ضربان قلب میشوند. کافئین به عنوان محرک سیستم مرکزی اعصاب شناخته میشود و تحریک کننده مغز و سیستم عصبی است.
افرادی که به آریتمی قلبی، تپش قلب و فشار خون بالا دچار هستند، نباید سراغ مواد غذایی حاوی کافئین بروند. تا جای ممکن باید از مصرف چنین ترکیباتی خودداری کنند:
چای سبز
چای سیاه
انواع قهوه
انواع شکلات و ترکیبات کاکائویی
نوشابهها و نوشیدنیهای انرژیزا
نوشیدنیهای گازدار
انواع نوشابه
3. حذف قند و شکر را جدی بگیرید
مواد غذایی که قند خون را افزایش میدهند، میتوانند عاملی برای افزایش ضربان قلب هم باشند. وقتی قند خون بالا میرود، اختلالات متعددی در رگهای خونی ایجاد خواهد شد. در پی آن بالا رفتن فشار خون، آریتمی قلبی و افزایش ضربان قلب هم بروز داده میشود.
افرادی که تپش قلب دارند باید ممنوعیت قند و شکر را جدی بگیرند. مواردی همچون گزینههای زیر را لازم است از سبد غذایی خود به طور کامل حذف کنند:
دسرهای شیرین
نان و غلات تهیه شده با آرد سفید
آبنباتها
انواع نوشابه
کمپوت و مرباها
کوکی، شیرینی و انواع کیک
بجای چنین مواردی میتوان از انواع سبزیجات، انواع لوبیاها، نان کامل، میوه و انواع کربوهیدراتهای پیچیده استفاده کرد.
4. الکل را به طور کامل ترک کنید
الکل از جمله خوراکیهای ممنوع دیگری است که به طور جدی بی نظمی در ضربان قلب را ایجاد میکند. این موضوع در حدی است که به مرور باعث ضعیف شدن قلب خواهد شد. نوشیدنیهای حاوی الکل میتوانند به سلولهای قلب آسیب شدید وارد کنند و در پی آن تپش قلب را افزایش دهند.
نوشیدن الکل علاوه بر به خطر انداختن سلامت قلب، سبب بروز مشکلات کبدی و کلیوی متعددی میشود. برای پیشگیری از چنین مواردی تنها راهکار کنار گذاشتن الکل است.
5. مواد غذایی حاوی تئوبرومین را بشناسید و مصرف نکنید
در تحقیقات انجام شده، تئوبرومین به طرز عجیبی میتواند سبب بالا رفتن ضربان قلب شود. افرادی که تپش قلب دارند باید از مصرف خوراکیهای حاوی این ماده پرهیز کنند. در واقع تئوبرومین یک محرک قوی سیستم عصبی است. مواد غذایی مانند شکلات و خوراکیهای طعم دار شده با شکلات، حاوی این ترکیب هستند.
6. از مواد غذایی حاوی تیرامین فاصله بگیرید
تیرامین یک آمینو اسید است. این نوع از آمینو اسیدها میتوانند افزایش فشار خون و تشدید تپش قلب را به همراه داشته باشند. مواد غذایی مانند گوشت کباب شده، نوشیدنیهای حاوی الکل، میوه خشک یا میوه خیلی رسیده و همینطور پنیرهای کهنه دارای مقادیری تیرامین هستند که برای جلوگیری از تشدید تپش قلب باید از مصرف آنها جلوگیری کرد.
7. افرادی که تپش قلب دارند باید از مصرف خودسرانه گیاهان دارویی اجتناب کنید
خیلی از گیاهان دارویی هستند که علاوه بر بهبود وضعیت بدنی میتوانند آسیبی را برای برخی از مکانیزمهای بدن به همراه داشته باشند. گیاهی همچون افدرا برای درمان حساسیت و حتی سرماخوردگی به کار برده میشود. اما میتواند بالا رفتن فشار خون و آریتمی قلبی را به همراه داشته باشد. مصرف این نوع گیاهان سبب بروز حملات قلبی و همینطور مرگ زودرس خواهد شد.
از این رو اغلب توصیه میشود از مصرف خودسرانه گیاهان دارویی به ویژه افرادی که مشکل بدنی خاصی دارند، پرهیز شود.
چطور باید تپش قلب را درمان کرد؟
افرادی که تپش قلب دارند باید علاوه بر ممنوعیتها برخی از راهکارها را هم پیش بگیرند. البته در صورتی که تپش قلب موجب مشکلات جدی شده باشد، باید راهکار درمانی را زیر نظر متخصص پیش برد. احتمالا در موارد شدید نیاز به داروهای ضد آریتمی قلبی باشد که دوز مناسب برای هر فرد با فرد دیگر کاملا متفاوت است.
در صورتی که تپش قلب خطر جانی را برای فرد به همراه داشته باشد، پزشک از دستگاههای تنظیم کننده ضربان قلب و همینطور الکتروشوک قلبی کمک خواهد گرفت. ولی در مواردی که یک مرتبه در سال این اتفاق بروز داده شود، میتوان از راهکارهای زیر کمک گرفت ولی در شرایط نگران کننده باید حتما از پزشک مشورت دریافت کرد:
- انجام تکنیکهای آرامش بخش مانند مراقبه و تمرینات تنفسی
- نوشیدن آب
- پرهیز از غذاهای ممنوعه که بیان کردیم
مقالات پیشنهادی مرتبط با تپش قلب
- تپش قلب چه دلایل دیگری دارد؟
- اطلاعاتی جامع و ضروری در مورد تپش قلب در بارداری
- علائم سکته قلبی و عوامل ایجاد کننده آن کدام اند؟
در آخر
تپش قلب ناگهانی میتواند آسیبهای متعددی را به همراه داشته باشد. افرادی که به طور مکرر دچار تپش قلب میشوند باید با مشورت پزشک راهکارهای درمانی مناسب را پیش ببرند.