رژیم ایتالیایی – (چگونه باعث تناسب اندام و لاغری می شود؟)
رژیم ایتالیایی شاید زمانی که نامش به گوش بخورد این تصور ایجاد شود که یک سبک رژیم غذایی با مدت زمان و حذف برخی از غذا ها باشد. اما این تصور کاملا اشتباه است؛ چرا که رژیمی به نام ایتالیایی بر روی سبک و نوع غذا خوردن افراد ساکن ایتالیا تمرکز دارد.
پاستا ها و پیتزاهای کشور ایتالیا بسیار معروف هستند و می توان گفت نوعی غذای سنتی و اصلی آن جا به حساب می آید. اما طی تحقیقاتی که انجام شد افراد ایتالیایی با وجود مصرف غذاهایی از نشاسته و کربوهیدرات اما اکثریت آن ها از تناسب اندام خوبی برخوردار هستند. در نتیجه مسئله چیز دیگریست که در ادامه به آن به طور کامل و جامع به راز این رژیم غذایی پرداخته ایم.
رژیم ایتالیایی چیست؟
هر کشور یا منطقه ای را که نگاه کنیم متوجه آن می شویم سبک های غذایی آن ها تا چه اندازه متفاوت است. حتی متخصصان هر منطقه ای با توجه به نوع خوراکی های مصرفی آن منطقه رژیم غذایی را برای لاغری و سلامت آن ها تنظیم می کنند. به فرض مثال رژیم غذایی به سبک های مدیترانه ای بیشتر به گونه ای تنظیم شده است که سلامت و بهبود عملکرد قلب را بالا ببرد.
اما رژیم ایتالیایی یک رژیم بر پایه حذف و اضافه ها غذا ها نیست، بلکه با تحقیقاتی که انجام شده است بیشتر یک نوع عادات غذایی است که تا سالیان برای افراد بیرون از این کشور مانند یک راز به حساب می آمد. اما با سفرهای متعدد و تحقیقاتی که پزشک آکالین روی رژیم غذایی ایتالیایی انجام داد در آخر پرده از راز رژیم غذایی ایتالیایی و تناسب اندام آن ها برداشت.
1. راز شماره یک رژیم ایتالیایی: با تفریح و به آهستگی غذا می خورند
در این سفر این پزشک متخصص سریعا متوجه شد رژیم ایتالیایی سبک و عادت های غذایی است. در مرحله اول به این راز پی برده شد که ایتالیایی ها نیز مانند سایر افراد مدیترانه ای هنگام سرو وعده های غذایی اصلی (صبحانه، نهار و شام) بسیار با حوصله و کاملا تفریحی وعده های غذایی خود را میل می کنند.
بدون شک در بسیاری از فیلم های ایتالیایی این را دیده ایم که تا چه اندازه غذا خوردن آن ها به آهستگی و با تفریح است. به گونه ای که انگار از غذا خوردن و نشستن بر پای میز غذا برای مدت طولانی خسته نمی شوند
2. راز دوم رژیم غذایی ایتالیایی: مصرف خوراکی های سالم
یکی از آشکارترین نکاتی که در رژیم ایتالیایی به آن پی برده شد، این مسئله بود که منوی رستوران های ایتالیایی کاملا برعکس و متفاوت از منوی آمریکایی و ایرانی است. اگر به منوی غذایی ایتالیایی ها نگاه انداخته شود متوجه خواهیم شد خوراکی های آن ها سرشار از مواد غذایی زیر می باشد:
- میوه
- سبزیجات
- لوبیا
- ماهی های پرچرب
- مرغ
- روغن زیتون
- گوجه فرنگی
- تمامی غلات
- لبنیات
- شراب قرمز
- مقدار بسیار کم از گوشت قرمز
3. راز سوم رژیم غذایی افراد ایتالیایی
یک جمله معروف است که اغلب پزشکان آن را درباره عادت رژیم ایتالیایی می گویند و آن این است که: ایتالیایی ها نگران کالری غذای خود نیستند چرا که آن ها با سیر شدن شکم از غذا دست می کشند.
حال این جمله به چه معناست؟ بدن انسان به گونه ای است که هنگام غذا خوردن، مغز سیگنال سیر شدن را بسیار دیر به بدن ارسال می کند به همین علت است که اغلب افراد پس از خوردن وعده های اصلی احساس سنگینی بسیار می کنند.
جالب است بدانید همان آهسته و با فراغت خوردن غذا در میان ایتالیایی ها باعث می شود زمانی که معده به اندازه ی کافی از غذا پر شد سریع احساس سیری کنند و از غذا خوردن دست بکشند.
همچنین از دیگر عادات غذایی ایتالیایی ها این است که آن ها بخش های بسیار کوچکی از غذا را در دو وعده اصلی یعنی صبحانه و ناهار میل می کنند و وعده ی شام آن ها در مقایسه با کشور های دیگر متوسط به حساب می آید. خوراکی هایی که آن ها در وعده های غذایی خود استفاده می کنند سرشار از فیبر و کربوهیدرات های کم است. همچنین از روغن های اشباع شده تا جای ممکن استفاده نمی کنند و به جای آن روغن زیتون در این کشور بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
وعده غذایی ایتالیایی ها چگونه است؟
وعده صبحانه رژیم ایتالیایی
در رژیم ایتالیایی اکثر افراد عادت دارند صبحانه ی سبکی میل کنند. برای مثال یک فنجان قهوه با شیر (به جای خامه) همراه با غلات یا تکه ای کیک کوچک میل می کنند.
وعده ناهار در رژیم غذایی ایتالیایی
ناهار از خانواده تا خانواده و در سراسر کشور ایتالیا متفاوت است اما به طور معمول در رژیم ایتالیایی در نهار از دو بشقاب غذا استفاده می شود. برای مثال در بشقاب اول خوراکی هایی مانند ساندویچ و سالاد سرو می شود و بشقاب دوم آن ها از مقدار کمی ماکارونی تشکیل شده و به دنبال آن یک تکه ماهی یا مرغ و سبزیجات نیز تهیه می شود.
وعده شام در میان ایتالیایی ها
در رژیم ایتالیایی شام یک وعده غذایی بزرگتر در بین دو وعده دیگر محسوب می شود، اما خیلی دیر سرو نمی شود و به این دلیل زمان کافی برای هضم شدن کامل غذا وجود دارد.
شام آن ها معمولاً ماکارونی همراه با سس گوجه فرنگی یا سبزیجات است. همچنین مقدار کمی از ماهی یا گوشت، سبزیجات و میوه برای دسر میل می کنند و آب معدنی نوشیدنی ترجیحی به همراه یک لیوان شراب قرمز است.
میان وعده کودکان و بزرگسالان
وقتی بچه ها میان وعده نیمه شب یا عصر می خواهند، معمولاً ماست یا میوه دارند. تا جای ممکن کیک، کوکی یا شیرینی به آن ها داده نمی شود.
در رژیم ایتالیایی بزرگسالان غالباً قهوه یا کاپوچینو ساخته شده با شیر را انتخاب می کنند (نه قهوه های مخصوص که با کرم خامه ای های دارای کالری بالا درست می شوند).
سبک زندگی روزمره در ایتالیا
یکی از مهمترین عاداتی که به رژیم غذایی ایتالیایی کمک می کند آن است که آن ها زندگی بسیار پر تحرکی دارند. آن ها این عادت را دارند تا جای ممکن از دوچرخه برای رفت و آمد های خود استفاده کنند و هر نسلی عصر ها برای گرد هم آمدن پیاده روی های گروهی طولانی دارند.
این بدان معنا است که در کنار یک رژیم غذایی سالم آن ها تحرک و ورزش لازم را دارند و این به آن ها کمک می کند علاوه بر نداشتن اضافه وزن تناسب اندام خوبی نیز داشته باشند.
(منبع: webmd)
در آخر:
رژیم ایتالیایی یک رژیم غذایی خاص بر پایه ی یک برنامه ریزی خاص نیست بلکه بهتر می توان گفت یک عادت و سبک زندگی است که از کودکی با آن بزرگ شده اند. جالب است بدانید حتی پیتزاهای آن ها نسبت به پیتزا و پاستایی که در ایران یا کشور های دیگر سرو می شود بسیار متفاوت است و کالری آن نسبت به آن ها بسیار پایین تر می باشد.