بیماری ها و سلامت

درد دست چپ و ارتباط آن با ناراحتی قلبی (5 راهکار درمانی)

درد دست چپ با اینکه در برخی از افراد از جمله علائم ناراحتی‌های قلبی محسوب می‌شود، اما همیشه نشانه‌ای از آن نیست و ممکن است به دلایل متعدد دیگر ایجاد شده باشد. در ادامه متن به بررسی این دلایل و معرفی راهکارهای موثر برای تسکین و درمان خواهیم پرداخت.

علت درد دست چپ چیست؟

گاهی یک کشیدگی ساده برای بازوی دست، ایجاد درد را به همراه خواهد داشت. حتی گاهی انجام غلط یک حرکت ورزشی ممکن است آسیبی را ایجاد کرده و سبب بروز درد برای دست چپ و حتی دست دیگر شود.

اما این درد به دلیل وجود رگ‌های عصبی رد شده از قلب و دست‌ها، ممکن است برای بسیاری از افراد نشانه‌ای مشکوک از ناراحتی قلبی باشد. بهتر است دلایل را مرور کنیم تا دقیق‌تر به این موضوع پی ببریم.

سکته قلبی معروف‌ترین علت درد دست چپ

همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره شد، بروز درد در ناحیه دست چپ، در بسیاری از افراد نشانه‌ای از ابتلا به ناراحتی‌های قلبی از جمله سکته قلبی است. اما این اتفاق چطور ممکن است؟

درد دست چپ و ناراحتی قلبی

بالا رفتن ضربان قلب، مانند زمانی که فرد در حال ورزش کردن است، ممکن است درد برای دست چپ ایجاد شود و حتی در ناحیه زیر بغل بیشتر احساس شود. وقتی حمله قلبی ایجاد می‌شود که اکسیژن کافی به قلب نرسیده باشد و در این صورت به بخشی از عضله قلب آسیب وارد خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
چرا درد در شب شدیدتر می شود؟ راه درمان چیست؟

درد دست چپ تنها نشانه حمله قلبی محسوب نمی‌شود و معمولا با علائمی همچون گزینه‌های زیر همراه خواهد بود:

  • ایجاد عرق ناگهانی و سرد که حتی گاهی ممکن است فرد احساس گر گرفتگی را نیز تجربه کند
  • احساس حالت تهوع و سرگیجه
  • ایجاد ناراحتی یا احساس درد در ناحیه وسط قفسه سینه که گاهی ممکن است از بین رفته و مجددا بازگردد
  • احساس ناراحتی از جمله احساس درد، بی حسی و گزگز کردن در ناحیه پشت گردن، شکم و یا کتف و همینطور فک پایین
  • احساس سنگینی قفسه سینه
  • احساس سیری و سوزش شکمی

نکته: در صورتی که به همراه درد دست چپ، هر یک از این حالات نیز وجود داشت سریعا باید به پزشک مراجعه کرد.

درد دست چپ چه ارتباطی با سکته قلبی دارد؟

این که بعد از بروز ناراحتی قلبی چرا درد برای دست چپ ایجاد می‌شود به این علت است که بازوی دست چپ و قلب هر دو سیگنال‌های عصبی که ارسال می‌کنند به سمت یک سری از سلول‌های مغزی است.

مطلب پیشنهادی
با 7 تا از بهترین کارها، از شر کمر درد خلاص شوید

این یعنی وقتی هر دو در مورد ناراحتی ایجاد شده سیگنال‌هایی را ارسال می‌کنند ممکن است مغز دچار اشتباه شده و درد را درست تشخیص ندهد که دقیقا برای کدام قسمت است. این نوع دردها را درد ارتجاعی می‌گویند.

درد دست چپ نشانه‌ای از تحت فشار بودن اعصاب

یکی از دلایلی که سبب بروز درد دست چپ خواهد شد، ایجاد تنش‌های عصبی و تحت فشار بودن اعصاب محسوب می‌شود. این درد معمولا در ناحیه‌ای ایجاد خواهد شد که عصب تحت فشار باشد.

درد ناشی از آن در مسیر عصب خواهد بود و ضعف عضله، بی حسی و درد را ایجاد خواهد کرد. درد دست چپ نیز گاهی ممکن است بر اثر این موضوع ایجاد شود و فعالیت بدنی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

علت درد دست چپ

بروز آسیب‌هایی در عضله دست

یکی از دلایل شایعی که سبب بروز درد دست چپ می‌شود و معمولا حملات قلبی با آن‌ها اشتباه گرفته می‌شوند، ایجاد آسیب‌دیدگی برای عضلات دست است. این درد اغلب با فعالیت بدنی انجام شده و حرکات ورزشی که غلط انجام می‌شوند و سبب کشیدگی عضله، پارگی و گرفتگی آن شده است، رابطه مستقیم دارند.

مطلب پیشنهادی
هالوکس والگوس یا انحراف شست پا چگونه درمان می‌شود؟

آسیب به رباط دست چپ

یکی دیگر از دلایل ایجاد درد دست چپ وارد شدن آسیب به رباط مچ، آرنج و یا کتف است که سبب بروز درد می‌شود و گاهی این موضوع دست راست را نیز ممکن است درگیر کند اما آنرا نمی‌توان نادیده گرفت.

برای بهبود و تسکین حتما باید مدت زمانی را به استراحت مطلق برای دست اختصاص داد و در بسیاری از موارد اگر درد تشدید شود باید حتما برای درمان به پزشک مراجعه کرد.

دلایل مختلف برای درد دست چپ

برخی دلایل برای دست راست و دست چپ مشترک هستند و معمولا موضوعی که بهتر است به صورت تخصصی برای درد دست چپ بررسی کرد، بروز مشکلات قلبی است که در ابتدای متن به طور کامل در مورد آن توضیحاتی را ارائه کردیم. اما برخی دلایل وجود دارند که عمومی هستند و شامل گزینه‌های زیر می‌شوند:

  1. وجود آسیب‌های وارد شده بر استخوان: دردی که بر اثر انجام دادن حرکت احساس می‌شود و بر روی یک نقطه از دست است و با علائم دیگری همراه نیست.
  2. شکستگی: در حالاتی که استخوان دست دچار شکستگی شود، بر اثر صدمه وارد شده، درد بروز داده خواهد شد.
  3. بورسیت: کیسه‌ای از مایعات که بین استخوان‌ها ایجاد شده و روی بافت‌های اطراف ایجاد فشار خواهد کرد. با التهاب آن درد بیشتری در ناحیه سرشانه و کتف احساس خواهد شد که بر اثر عفونت یا وارد شدن ضربه ممکن است ایجاد شده باشد.
  4. التهاب مفصل: تاندونیت برای عضلات یا استخوان‌ها ممکن است ایجاد شود که معمولا درد را برای آرنج یا کتف به همراه خواهد داشت.
  5. دیسک کمر: شکستن یکی از دیسک‌ها سبب تحت تاثیر قرار دادن سایر قسمت‌ها خواهد شد و درد، بی‌حسی و ضعف را در پی خواهد داشت که گاهی با مشکلات قلبی اشتباه گرفته می‌شوند.
  6. پارگی عضله: با بالا رفتن سن و فرسودگی بافت‌ها ممکن است درد برای نواحی مختلف بدن از جمله دست چپ احساس شود.
مطلب پیشنهادی
واریس بر اثر چه عواملی ایجاد می‌شود؟ + (7 راه درمان)

راه درمان درد دست چپ

با مطلع شدن از علت اصلی ایجاد درد برای این ناحیه باید راه درمان درست را پیش گرفت. در صورت مشاهده علائم درد به همراه احساس سوزش، حالت تهوع، تپش قلب و احساس ناراحتی برای ناحیه قلب باید حتما به پزشک مراجعه کرد و از اقدامات خودسرانه پرهیز کرد.

تنها راهی که بهتر است با مشاهده علائم بروز ناراحتی برای قلب انجام داد نفس‌های عمیق، حفظ آرامش، نوشیدن مقدار کمی آب تا رسیدن به پزشک است.

درمان درد دست چپ

راهکارهای درمانی موثر و بی‌ضرری برای این منظور وجود دارد که می‌توان انجام داد. برای تسکین درد دست بنا به علت‌هایی غیر از مشکلات قلبی، می‌توانید اقدامات زیر را پیش گرفته و آنرا درمان کنید:

  • استفاده از کمپرس سرد روی ناحیه‌ای که احساس درد می‌کند
  • کاهش تنش و استرس‌های ایجاد شده
  • فعالیت بدنی مناسب برای تقویت عضلات را پیش گرفته تا عضلات تقویت شده و دردهای کمتری ایجاد شوند
  • استراحت یکی از راهکارهای درمانی بسیار موثر است که به طور کامل آنرا بهبود خواهد بخشید
  • استفاده از پمادهای موضعی و یا ترکیبی از پودر زنجبیل، پودر میخک و روغن زیتون بر محلی که درد میکند
مطلب پیشنهادی
آرتروز گردن چه علائمی دارد؟ 5 ورزش برای آرتروز گردن

نکات تکمیلی

در این متن به بررسی دلایل درد دست چپ پرداختیم که گاهی برخی از موارد ممکن است با بروز ناراحتی‌های قلبی ایجاد شده باشند. بهتر است با مشاهده علائمی از جمله سرگیجه، حالت تهوع، درد قفسه سینه و خس خس کردن سینه حتما به پزشک مراجعه کرد.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *