بیماری ها و سلامت

تورم غدد لنفاوی گردن چه علائمی دارد؟ 8 راه درمان موثر

تورم غدد لنفاوی ممکن است برای هر نقطه از بدن اتفاق افتاده و مشکلاتی را برای بدن به همراه داشته باشد. غدد لنفاوی در سراسر بدن وظیفه تنظیم مایعات بدن، فیلتر مواد زائد و میکروب‌ها یا بسیاری از وظایف دیگر را بر عهده دارند. در ادامه این متن به بررسی دلایل و راهکارهای موثر در بهبود تورم غدد لنفاوی خواهیم پرداخت.

تورم غدد لنفاوی چرا ایجاد می‌شود؟

تعداد بسیار زیادی غدد لنفاوی در سراسر بدن وجود دارد. این غدد حتی ممکن است بر اثر یک سرماخوردگی ملتهب شوند. عوامل عفونی نیز ممکن است سبب بروز التهابات متعدد در غدد لنفاوی شوند. وجود اختلالات متعدد در سیستم ایمنی بدن نیز ممکن است سبب بروز این التهابات شود.

تورم غدد لنفاوی ناشی از مسدود شدن غدد لنف به وسیله ویروس‌ها، باکتری‌ها و یا سلول‌های غیرعادی ممکن است ایجاد شود. این موضوع اغلب در مواردی که فرد از ابتلا به برخی بیماری‌ها رنج می‌برد، تشدید خواهد شد زیرا غدد باکتری‌ها و ویروس‌ها را جمع‌آوری کرده و سبب بروز التهاب خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
رژیم غذایی کم کاری تیروئید (معرفی مواد غذایی مفید و مضر)

کدام قسمت‌ها از بدن دچار تورم غدد لنفاوی می‌شوند؟

غدد لنفاوی در سراسر بدن وجود دارند اما برخی از نواحی با حساسیت بیشتری که دارند، زمینه بیشتری برای ملتهب شدن را به همراه خواهند داشت. این قسمت‌ها شامل گزینه‌های زیر می‌شود:

  • اطراف فک پایین
  • دو طرف گلو
  • قسمت زیر بغل
  • کشاله ران‌ها

سلول‌های دفاعی بدن از طریق غدد لنفاوی با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند که در مواردی به دلیل عملکرد سیستم ایمنی بدن دچار التهاب می‌شوند. گاهی این التهابات به سبب بروز اختلالات خود ایمنی در بدن ایجاد می‌شوند که یکی از آنها مبتلا شدن به سرماخوردگی است. به همین دلیل شایع‌ترین موردی که اتفاق خواهد افتاد بروز تورم غدد لنفاوی گردن محسوب می‌شود که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

تورم غدد لنفاوی گردن

بسته به دلایل متعددی ممکن است التهاب و تورم غدد لنفاوی گردن ایجاد شود. این عوامل شامل ابتلا به انواع بیماری‌های عفونی، عفونت گلو، ابتلا به سرخک، عفونت گوش، عفونت دندان، ابتلا به بیماری‌های تضعیف کننده سیستم دفاعی مانند ایدز، تبخال، زخم سلولیت یا پوست، ابتلا به سرطان غدد لنفاوی و… می‌شود.

تورم غدد لنفاوی گردن

علاوه بر این موضوع هر گونه عفونت میکروبی برای دهان و دندان ممکن است سبب بزرگ شدن و ملتهب شدن غدد لنفاوی گردن شود. بیشترین علتی که سبب بروز این تورم می‌شود، ابتلا به عفونت ویروسی از جمله سرماخوردگی محسوب می‌شود.

مطلب پیشنهادی
تیروئید در بارداری چه علائم و عوارضی را در پی دارد؟

هر گونه عفونت در ناحیه دهان و دندان سبب بروز التهاب در غدد لنفاوی گردن خواهد شد. این عفونت‌ها می‌تواند باعث ملتهب شدن گردن، فک، گلو و حتی زیر بغل و سینه‌ها شده که باید در صورت مشاهده اولین نشانه از آنها به پزشک مراجعه کرد.

علائم تورم غدد لنفاوی گردن کدامند؟

این التهابات معمولا علائمی را به همراه دارند که با بررسی آنها پزشک به شدت بیماری پی خواهد برد. این علائم شامل گزینه‌های زیر می‌شوند:

  • بالا رفتن دمای بدن و تب
  • تعریق شبانه در حین خواب شبانه
  • التهاب غدد لنفاوی در ناحیه زیر گلو و اطراف گردن
  • گلودرد و آبریزش بینی یا دیگر علائم عفونت دستگاه تنفسی به ویژه برای تورم غدد لنفاوی گردن
  • ورم دست یا پا

بهترین راه درمان تورم غدد لنفاوی گردن

تقریبا راه درمان التهابات ایجاد شده در غدد لنفاوی یکسان است زیرا این غدد در زیر پوست قرار دارند و در واقع علت ابتلا سبب می‌شود تا راه درمانی متفاوتی نیاز باشد. در ادامه راه درمان خانگی برای بهبود این التهابات را ارائه خواهیم کرد اما باید در نظر داشت که ادامه روند پیشرفت التهابات ممکن است مشکلات متعددی را برای بدن ایجاد کند و بهتر است برای درمان و تشخیص دقیق به پزشک مراجعه کرد.

مطلب پیشنهادی
علت تورم غدد لنفاوی کشاله ران + 6 راهکار خانگی برای کاهش تورم و درد

درمان تورم غدد لنفاوی با کمپرس گرم

یکی از راهکارهای بسیار موثر که آسیبی را در پی نخواهد داشت، استفاده از کمپرس گرم محسوب می‌شود. دمای گرم علاوه بر کاهش التهاب به تسکین درد نیز منجر خواهد شد. برای این منظور می‌توان از یک کیسه آب گرم یا حوله داغ به مدت 15 الی 20 دقیقه روی ناحیه ملتهب استفاده کرد.

استفاده از ترکیب آب و نمک

درمان تورم غدد لنفاوی گردن به وسیله آب نمک راهی بسیار موثر خواهد بود. نمک به علت داشتن خاصیت ضد التهابی می‌تواند به بهبود التهابات ایجاد شده منجر شود. علاوه بر این موضوع می‌توان با این کار عفونت‌های ایجاد شده در گلو ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا را بهبود بخشید. برای این منظور تنها کافی است مقدار 2 قاشق نمک را به همراه نصف پیمانه آب ولرم ترکیب کرده و روزانه سه مرتبه از آن برای قرقره گلو بهره بگیرید.

هیدراته نگه داشتن بدن

نوشیدن آب به اندازه کافی در طول روز می‌تواند علاوه بر پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها سبب درمان آنها نیز شود. همانطور که اشاره شد غدد لنفاوی به متعادل ساختن مایعات در بدن منجر خواهند شد و با نوشیدن مقدار کافی بین 8 الی 12 لیوان در طول روز می‌توان مواد مغذی را به حد کافی برای بدن تامین کرد و التهابات و تورم غدد لنفاوی را کاهش داد.

مطلب پیشنهادی
پرکاری تیروئید چیست؟ 17 نشانه هشدار دهنده تیروئید پرکار

سیر برای درمان تورم غدد لنفاوی

سیر از جمله آنتی اکسیدان‌های طبیعی است که از گذشته تا به امروز از آن برای بهبود علائم بسیاری از بیماری‌ها می‌توان بهره گرفت. برای دریافت این خاصیت آنتی اکسیدانی لازم است تا از این داروی طبیعی روزانه 2 الی 3 حبه سیر مصرف شود.

ترکیب آبلیمو و عسل

آب یک عدد لیمو ترش تازه به همراه یک قاشق غذاخوری عسل در نصف لیوان آب ولرم می‌تواند خواص آنتی اکسیدانی بالایی را به بدن برساند. این نوشیدنی را روزانه یک مرتبه استفاده کنید تا نتیجه مطلوب آنرا شاهد باشید. علاوه بر این موضوع استفاده موضعی از عسل روی قسمتی که دچار التهاب شده است به درمان هر چه سریعتر، کمک خواهد کرد.

درمان تورم غدد لنفاوی گردن

استفاده از چند روغن مفید برای درمان تورم غدد لنفاوی

تورم غدد لنفاوی گردن را با ماساژ به وسیله برخی از روغن‌های ضد التهابی می‌توان درمان کرد. این روغن‌های بسیار مفید شامل گزینه‌های زیر هستند:

  • استفاده از روغن نعنا
  • روغن سویا
  • روغن بادام زمینی
مطلب پیشنهادی
علت تورم غدد لنفاوی کشاله ران + 6 راهکار خانگی برای کاهش تورم و درد

استفاده از برگ بو

برگ بو یکی از گیاهان دارویی است که تاثیر مستقیمی برای افزایش و تقویت سیستم دفاعی بدن دارد. مصرف دو مرتبه از دمنوش این گیاه می‌تواند در بهبود تورم غدد لنفاوی موثر باشد.

سرکه سیب بسیار موثر در بهبود تورم غدد لنفاوی

یک چهارم پیمانه سرکه سیب درون لیوان ریخته و مابقی آنرا با آب ولرم پر کنید. این ترکیب را روزانه دو مرتبه بنوشید تا علاوه بر دریافت خاصیت پاک کنندگی آن برای بدن، سطح آنزیم‌ها تنظیم شده و به متعادل‌سازی PH بدن منجر شود. علاوه بر مصرف خوراکی می‌توان از این نوشیدنی به شکل موضعی برای بهبود التهابات بهره گرفت.

نکات پایانی

در این متن در مورد تورم غدد لنفاوی به ویژه تورم غدد لنفاوی گردن توضیحاتی ارائه شد. برای بهبود می‌توانید از 8 راهکار بسیار موثری که در متن برایتان ارائه کردیم بهره‌مند شوید اما در مواردی که این التهابات درد و یا ابعاد بزرگی داشتند حتما باید به پزشک مراجعه کرد و راهکارهای پیشنهادی برای بهبود را با تجویز پزشک ادامه داد.

مطلب پیشنهادی
پرکاری تیروئید چیست؟ 17 نشانه هشدار دهنده تیروئید پرکار

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *