مناسب ترین تغذیه در دوران پریود

تغذیه در دوران پریود از مهمترین رژیم غذایی است که باید در این دوره آن را تا جای ممکن رعایت کرد. در این دوره هورمون های بدن کاملا بهم می ریزد و افراد دارای رحم و تخمک خون زیادی را هر ماه از دست می دهند لازم است رژیم غذایی خاص و سالمی را دنبال کنند.

با توجه کردن به رژیم غذایی در این دوره تا میزان زیادی درد های پریود کاهش پیدا می کند و حتی ممکن است به مرور علائم سندروم پیش از قاعدگی نیز در افرادی که ماهیانه پریود می شوند کمتر شود.

آشنایی با کلیت پریود

آشنایی با کلیت پریود

افرادی که دارای تخمدان و رحم هستند پس از رسیدن به سن بلوغ هر ماه از تخمدان ها یک تخمک آزاد می شود. زمانی که تخمک آزاد می شود بدن طی تغییرات هورمونی قرار می گیرد به گونه ای که 10 الی 15 روز مانده به پریود برخی از خانم ها دچار سندروم پیش از قاعدگی می شوند.

مطلب پیشنهادی
این 7 خوراکی مقوی بهترین جایگزین قند هستند

تخمک به مدت 48 ساعت در لوله های فالوپ برای بارور شدن باقی می ماند و دیواره های رحم به طور طبیعی ضخیم تر می شود. زمانی که باروری صورت نمی گیرد مویرگ های ضخیم شده دیواره ی رحم کم کم پاره می شوند و این خون از ناحیه واژن خارج می شود که به آن پریود می گویند.

نقش تغذیه در دوران پریود بر PMS
  • در طی تحقیقاتی که انجام شده است به این نتیجه رسیده اند حدود 30 درصد از افرادی که پریود می شوند سندرم پیش از قاعدگی را تجربه می کنند. این شرایطی است که میزان هورمون شادی به حداقل خود می رسد و فرد احساس افسردگی یا خشم فراوانی می کند. متاسفانه این سندرم برای بیشتر افراد ناآشناست و آن را با درد های قبل از پریود اشتباه می گیرند. برای آشنایی بیشتر با این سندرم می توانید به مطلب سندروم PMS چیست ؟ و آیا راه درمانی دارد را مطالعه کنید.
مطلب پیشنهادی
ورزش در قاعدگی مفید است یا مضر؟ 6 فایده مهم + مراقبت‌های لازم

شناخت بهترین تغذیه در دوران پریود

در دوران پریود به دلیل تغییرات هورمونی و جسمی که در بدن اتفاق می افتد التهابات بدن افزایش پیدا می کند و فرد دچار نفخ شکم می شود. همچنین افرادی که پریود می شوند درد های کم تا مزمنی را در این دوره تجربه می کنند یا خونریزی آن ها بسیار زیاد است. تمام مشکلات دوران قاعدگی را می توان با رعایت مناسب ترین تغذیه دوران پریود به حداقل خود رساند.

1. آب و تغذیه در دوران پریود

آب و تغذیه در دوران پریود

هنگامی که فردی پریود می شود بدن تصور می کند با از دست دادن خون دارد آب زیادی را نیز است دست می دهد، در نتیجه مایعات را میان بافت های بدن جمع می کند یا به اصطلاح احتباس مایع میان بافتی اتفاق می افتد. تجمع این مایعات باعث التهابات در بافت ها بدن می شود و به همراه آن درد های مزمن فرد را آزار خواهد داد.

مطلب پیشنهادی
بی اشتهایی کودک - (آشنایی با علل بد غذایی کودک + راهکار)

در نتیجه بهتر است بدون هیچ نگرانی در زمان پریود تا جای ممکن آب میل کنید تا از طریق ادرار مایعات دفع شوند و التهابات و درد های ناشی از آن کم شود. بنابراین آب می تواند یکی از بهترین تغذیه های دوران پریود باشد.

2. ماهی سالمون

نقش ماهی سالبمون در تغذیه در دوران پریود

تغذیه در دوران پریود باید به گونه ای باشد که التهابات ناشی از آن را کاهش دهد تا درد و حالت تهوع های ناشی از آن نیز درمان شود. ماهی سالمون از ماهی های چرب است که سرشار از اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 است. این ماهی به دلیل داشتن این دو ترکیب یک ضدالتهاب و مسکن عالی برای درد های داخلی است. همچنین مصرف این ماهی در دوران پریود حس افسردگی را کم کرده و باعث می شود سطح انرژی بالا بماند.

3. مصرف مکمل ها

مصرف مکمل ها برای تغذیه دوران پریود

یکی از بهترین گزینه ها برای تغذیه در دوران پریود استفاده از مکمل های حاوی ویتامین ها و مواد معدنی است. برای مثال مکمل های حاوی ماده معدنی آهن و اسید فولیک کمک می کند که رحم قوی تر شود و خونریزی در این دوره کمتر شود. همچنین برخی از ویتامین ها مانند ویتامین ای باعث می شود سطح افسردگی و خشم در دوران پریود کمتر شود.

مطلب پیشنهادی
کنجد در بارداری - 4 خاصیت اصلی (کالری + ارزش غذایی)

خوراکی های دیگری که نقش مسکن و کاهش دهنده التهاب در دوران پریود را دارند شامل موارد زیر می شود:

  • دمنوش زنجبیل
  • دمنوش بابونه
  • سبزیجات تازه
  • اسفناج
  • زردچوبه
  • شکلات تلخ
  • عرق نعنا
  • دمنوش نعنا
  • مرغ
  • تخم مرغ

تغذیه بهترین میوه ها در دوران پریود

تغذیه بهترین میوه ها در دوران پریود

1. پرتقال و تغذیه دوران پریود

پرتقال یکی از میوه های مناسب برای تغذیه در دوران پریود است. این میوه منبعی از ویتامین D است که علائم تنش های عصبی در دوران پریود را کم می کند. از طرفی این میوه دارای قند قابل توجهی است که می تواند کاهش قند را در این دوره را جبران کند.

2. انواع لیمو ها

انواع لیمو ها جزو گزینه های خوب برای تغذیه در دوران پریود هستند؛ چرا که همگی دارای ترکیباتی از سیترات می باشند. این ماده باعث می شود احساس سرزندگی و شادابی آنی به فرد باز گردد. جالب است بدانید حتی بو کردن این میوه می تواند این نقش را ایفا کند. از طرفی لیمو منبعی از ویتامین C است که می تواند در کاهش حالت تهوع و رفع خستگی مفید واقع شود.

مطلب پیشنهادی
غذاهای نفاخ در دوران شیردهی (درمان نفخ شیر + دمنوش)

3. هندوانه و میوه های آبدار

برای تغذیه در دوران پریود بهتر است خوراکی های آبدار مانند هندوانه را در میان وعده های خود جای دهید. این میوه علاوه بر آن که می تواند قند و انرژی بدن را متعادل نگه دارد، همچنین به دلیل آب زیادی که دارد کمبود آب این دوره را جبران می کند و از طرفی با ایجاد ادرار آب های جمع شده در بافت ها را خارج می کند.

4. نقش موز در دوران پریود

افرادی که پریود می شوند گاها دچار مشکلات گوارشی مانند یبوست می شوند. با مناسب ترین تغذیه در دوران پریود این افراد می توانند این مشکل را رفع کنند. موز میوه ای است که باعث بهبود عملکرد روده می شود. همچنین این میوه منبع بزرگی از پتاسیم و منیزیم است که می تواند التهابات روده را کاهش دهد.

خوراکی های نامناسب در دوران پریود

تغذیه در دوران پریود بسیار مهم است چرا همان طور که می تواند درد را کاهش دهد می تواند باعث افزایش درد یا مشکلات دیگر شود. خوراکی هایی که در این دوره باید از آن ها دوری کرد شامل موارد زیر می شود:

  • خوراکی و غذاهای کنسرو شده
  • ادویه جات تند
  • خوراکی های حاوی گلوکز و کربوهیدرات
  • نمک
  • کافئین
مطلب پیشنهادی
پیاده روی بعد از غذا خوب است یا بد؟

در آخر:

تغذیه در دوران پریود از اهمیت بالایی برخوردار است. در این دوره سیستم جسمی و روحی بهم می ریزد و لازم است این افراد برنامه غذایی سالمی را دنبال کنند تا از فشار های عصبی این دوره کم کنند. همچنین اغلب افرادی که پریود می شوند دچار کم خونی می شوند، در نتیجه لازم است خوراکی هایی مصرف کنند که کمبود مواد خونساز در بدن را جبران کند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید