طرز تهیه زرشک پلو

برای پیش بردن طرز تهیه زرشک پلو ترکیبات ثابتی لازم است اما خوشمزه شدن آن به نوع طبخ و مزه دهی به مواد اولیه مربوط می‌شود. این غذای خوشمزه یکی از اولین گزینه‌هایی است که برای مهمانی‌ها پخت می‌شود. برای خوشمزه شدن آن باید نکات مختلف اما ساده‌ای را رعایت کرد.
در این مقاله قرار است تمام فوت و فن‌های تهیه زرشک پلو را برای شما بیان کنیم. با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط با طرز تهیه زرشک پلو

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ برای 4 نفر

طرز تهیه زرشک پلو

از غذاهای پرطرفدار ایرانی زرشک پلو است.
دستور تهیه‌های مختلفی برای این غذا وجود دارد و تقریبا هر فردی به نوعی مختلف آن را ممکن است بپزد. اما نتیجه نهایی با این ترکیبات یک غذا ات و آن هم زرشک پلو می‌شود.
این خورشت مجلسی را در این مقاله برای 4 نفر آموزش خواهیم داد.

مطلب پیشنهادی
کتلت و 2 نوع طرز تهیه + دانستن کالری و ارزش غذایی

مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ 4 نفره

مواد لازممقدار مورد نیاز
برنج4 پیمانه
مرغران مرغ 4 عدد (یا 4 تکه سینه مرغ)
زرشک1 پیمانه
زعفران دم کردهنصف استکان
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط2 عدد
کره آب کرده2 قاشق غذاخوری
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه کافی
روغن مایعبه اندازه کافی
هویج متوسط1 عدد (در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید)
ساقه کرفس1 عدد (در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید)
سیر2 حبه (در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید)

مراحل طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

برای طی کردن مراحل طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نیازی نیست زمان زیادی صرف کرد و مراحل سختی را طی کرد. در ادامه آنها را به صورت مجزا توضیح خواهیم داد.

مرحله اول: آماده کردن تکه‌های مرغ

برای انتخاب قطعه‌های مرغ بهتر است اگر زرشک پلو با مرغ مجلسی قرار است بپزید، آنها را زیاد ریز نکنید. ران مرغ را درسته نگه دارید و اگر سینه مرغ هم اضافه می‌کنید، آن را به دو قطعه تقسیم کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه عدسی برای صبحانه و نهار (فواید آن برای سلامت)

سپس مرغ را به همراه یک عدد پیاز خرد شده سرخ کنید تا کمی برشته شود. بعد از آن یک عدد هویج، سیر، ساقه کرفس و نمک، فلفل و زردچوبه و یک لیوان آب، را به آنها اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن آنها را روی شعله ملایم قرار دهید.

نکته: می‌توانید هویج و ساقه کرفس را چند قطعه کنید تا طعم و عطر آنها مرغ را خوشمزه کند.

طرز تهیه زرشک پلو

بعد از گذشت یک ساعت، در ظرفی مجزا مقداری روغن بریزید و رب را به آن اضافه کنید. روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی سرخ شود.
بعد از کمی سرخ شدن رب، آن را به مرغ اضافه کنید. اجازه دهید کمی بجوشد. بعد از حل شدن رب و ترکیب آنها با یکدیگر مرغ را کمی تست کنید. بعد از اینکه از پخت مرغ مطمئن شدید و آب آن به اندازه کافی کشیده شد، شعله را خاموش کنید. کمی روی آن زعفران بریزید و آن را کنار بگذارید.
برای پخت کامل مرغ بین یک و نیم الی دو ساعت زمان کافی است.
می‌توانید در زمانی که مرغ در حال پخته شدن است، سایر ترکیبات را آماده کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه فرنی رژیمی و فرنی کودکان + نکات سلامتی

مرحله دوم طرز تهیه زرشک پلو: آماده کردن برنج

می‌توانید در زمانی که مرغ در حال طبخ است، برنج را به طور کامل آماده کنید.
برنج را بشویید و در آب و نمک بخیسانید.
درون یک قابلمه مناسب آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه آب جوشید، برنج را به آن اضافه کنید.
سپس اجازه دهید برنج روی حرارت بجوشد و برنج بپزد.
برنج را آبکش کنید. بعد از آن کف قابلمه را کمی چرب کنید و ته دیگر دلخواه مانند نان لواش را کف قابلمه بگذارید. سپس برنج را در قابلمه اضافه کنید و کمی روغن روی آن بریزید. حالا درب قابلمه را دم کنی بگذارید و اجازه دهید کامل دم بکشد.

مرحله سوم طرز تهیه زرشک پلو: آماده کردن زرشک و پیاز داغ

یک عدد پیاز را به شکل خلالی نازک خرد کنید.
درون تابه مقداری روغن بریزید و پیازها را درون آن سرخ کنید. در ظرفی مجزا کره اضافه کنید و روی حرارت خیلی کم قرار دهید. اجازه دهید کره کمی آب شود و بعد زرشک را به آن اضافه کنید.
نیازی نیست زرشک خیلی سرخ شود و دانه‌های آن بترکد. فقط باید کمی روی حرارت نرم شود.
سپس زرشک و پیاز را با یکدیگر ترکیب کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سس تارتار بسیار خوشمزه + آموزش نوع رژیمی

مرحله چهارم: زرشک پلو آماده است

حالا تمام ترکیبات آماده هستند و باید کمی سلیقه به خرج دهید تا یک زرشک پلوی خوشمزه با ظاهری اشتها آور داشته باشید. برای این منظور مراحل زیر را طی کنید:

  • کمی از برنج دم شده، را درون ظرف کوچک بریزید و روی آن زعفران دم کرده اضافه کنید و خوب ترکیب کنید تا یکدست شود
  • مابقی برنج سفید را درون دیس یا ظرف مورد نظر بکشید
  • سپس به شکلی که می‌خواهید دیس را تزیین کنید و برنج زعفرانی و زرشک را روی آن اضافه کنید
  • سپس قطعه‌های مرغ را روی آن قرار دهید
  • آب خورشت را درون یک پیاله بریزد و کنار دیس قرار دهید
  • زرشک پلوی شما آماده است

نکات مهم برای طرز تهیه زرشک پلو با مرغ

  • می‌توایند مقداری خلال بادام یا خلال پسته را به همراه زرشک تفت دهید تا طعم و رنگ بهتری داشته باشید
  • برای پخت مرغ اگر مرغ شما تازه باشد به آب متری نیاز دارد و زمان کمتری برای پخت لازم است
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه حلوا زعفرانی مجلسی در 3 مرحله + ارزش غذایی این دسر

ارزش غذایی و کالری زرشک پلو

طرز تهیه زرشک پلو

برای اینکه بتوانید تناسب اندام خود را حفظ کنید، باید به ارزش غذایی و کالری غذاهایی که مصرف می‌کنید، توجه داشته باشید.
زرشک پلو با مرغ برای اینکه از ترکیبات مختلفی تهیه می‌شود و ممکن است در برخی از موارد ترکیبات افزونی داشته باشد، کالری متفاوتی دارد. اما اغلب با مصرف 100 گرم زرشک پلو با مرغ 230 الی 300 کالری به بدن رسانده می‌شود. اگر مقدار روغن کمتر و نوع طبخ برنج به صورت آبکش باشد، مقدار کالری کمتری به بدن رسانده خواهد شد.

ویتامین‌ها و مواد معدنی که زرشک پلو با مرغ به بدن می‌رساند، شامل موارد زیر می‌شود:

  • پروتئین
  • ویتامین A
  • ویتامین E
  • ویتامین B3
  • کلسیم
  • منیزیم
  • فسفر
  • سدیم
  • پتاسیم
  • آهن

مطالب مرتبط با طرز تهیه زرشک پلو

جمع‌بندی

برای اینکه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ را به دقت پیش ببرید بهتر است مراحل بیان شده را با آرامش و صبوری طی کنید. توصیه می‌کنیم برای کاهش کالری دریافتی آن، مقدار روغن مصرفی را کم کنید. برای این منظور می‌توانید از سینه مرغ به جای ران هم استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کشک بادمجان + نکات سلامت و آشپزی

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید