درد پشت سر چه علتی دارد؟ 7 راه درمان سریع و خانگی
درد پشت سر میتواند بنا به دلایل متعددی ایجاد شده باشد.
این درد اغلب اذیت کننده است اما با راهکارهای در دسترس خانگی هم میتوان آن را بهبود بخشید. با ادامه این مقاله همراه ما باشید تا در ابتدا علت درد پشت سر را بررسی کنیم. سپس راهکارهای درمانی در دسترس برای آن را معرفی کنیم.
مطالب پیشنهادی مرتبط با درد پشت سر
- آموزش 5 دمنوش خانگی عالی برای درمان هر نوع سردردی
- 6 داروی موثر و بدون نیاز به نسخه، برای درمان سردرد را بشناسید.
- بررسی عملکرد 10 قرص خواب معروف + بررسی عوارض مصرف قرص خواب آور
علت درد پشت سر چیست؟
ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که پشت سرتان درد بگیرد.
پیش از هر چیزی باید در نظر داشته باشید که سردرد ممکن است دلایل متعددی داشته باشد. همچنین درد در هر ناحیه از سر نشان دهنده مشکل متفاوتی در بدن خواهد بود. اما یکی از قسمتهایی که درد آن خیلی آزار دهنده میتواند باشد، پشت سر است.
معمولا دردی که پشت سر ایجاد میشود، خود به خود از بین نمیرود و باید راهکارهای درمانی موثری برای آن انجام داد. این درد ممکن است ریشه در برخی از اختلالات بدنی داشته باشد که لازم است آنها را بررسی کرد.
1. کشش ماهیچهای
یکی از دلایلی که میتواند درد پشت سر را به همراه داشته باشد، کشش ماهیچهای است. این اتفاق اغلب به دلیل نشستن نادرست در مدت زمان طولانی ممکن است بروز داده شود. برای اینکه چنین وضعیتی بهبود یابد نیاز به تغییر وضعیت، استفاده از کمپرس گرم و کشش مناسب عضلات است.
گاهی در پی آسیب به گردن و شانه نیز ممکن است این نوع سردرد بروز داده شود.
2. درد پشت سر ناشی از تنشهای روزانه
در صورتی که درد پشت سر به سمت راست متمایل است، احتمالا سردرد تنشی ایجاد شده است. این نوع درد اغلب برای خیلی از افراد ایجاد میشود که ممکن است همراه فشار در پشت احساس شود.
3. میگرن
سردردهای میگرنی معمولا در قسمتهای مختلف سر احساس میشوند. بدترین نوع سردرد را میتوان این نوع معرفی کرد. در پی این نوع سردرد ممکن است اختلالات بینایی نیز برای فرد ایجاد شود. میگرن با احساس ضربه زدن به سر همراه است.
پیشنهاد میکنیم، برای اینکه راهکارهای درمانی برای سردردهای میگرنی را بشناسید، حتما مقاله درمان میگرن بدون دارو و با 13 روش مطمئن را مطالعه کنید.
4. تومورهای مغزی که پشت سر را درگیر میکنند
دردی که تیز باشد و به طور خاص در قسمت چپ مغز بیشتر احساس شود، ممکن است ناشی از وجود تومور مغزی باشد.
تومورهای مغزی میتوانند آسیب به اعصاب و بافت مغز را به همراه داشته باشند. در پی این نوع سردرد فرد حتما افت بینایی، کاهش یا از دست رفتن حس دو دست، کاهش شنوایی و همینطور سرگیجه را نیز تجربه میکند.
5. فعالیت بدنی بیش از اندازه
یکی دیگر از دلایلی که سبب درد پشت سر میشود، فعالیت بدنی شدید است. حتی گاهی در پی روابط زناشویی نیز ممکن است این نوع سردرد بروز داده شود که متخصصین به آن سردرد ارگاسمی نیز میگویند. این درد به علت فشرده شدن رگهای خونی پشت سر ایجاد میشود.
6. انقباض عروق خونی
دلیل دیگری که برای درد پشت سر وجود دارد، انقباض عروق خونی است. این موضوع باعث فشرده شدن عصب سه گانه خواهد شد. در نتیجه درد پشت سر و سوزش را میتواند در پی داشته باشد.
7. آسیبهای موقتی
گاهی وارد شدن آسیب و ایجاد التهاب در قسمت شریانهایی که خون را به مغز میرسانند، ممکن است سبب درد در ناحیه پشت سر و حتی قسمتی از گردن شود. این نوع آسیبها، میتوانند دردی شبیه درد سردر میگرنی ایجاد کنند.
8. آسیب به عصب
در بعضی از مواقع، ممکن است آسیب به پس سر که در قسمت بالای طناب نخاعی تا قسمت پایه گردن آمده است، سبب بروز درد پشت سر شود. این درد بیشتر در پایه جمجمه احساس میشود.
9. سردردهای مربوط به آرتروز
این دردها به علت ورم مفاصل، التهاب نخاع یا گردن بروز داده میشوند. دردی که ناشی از آرتروز باشد، اغلب با انجام حرکت تشدید میشود.
10. عوارض دارویی
عوارض بعضی از داروها ممکن است سردرد روزانه را به همراه داشته باشند. به ویژه اگر این داروها بیش از 10 ماه مصرف شده باشند. همچنین ممکن است علاوه بر درد پشت سر، سبب بروز اضطراب، عصبانیت، مشکل در خواب و بی قراری شوند.
11. آپنه خواب
اختلال آپنه خواب برای بعضی از افراد درد پشت سر را ایجاد میکند. اغلب با کنترل آپنه خواب، این درد نیز از بین میرود.
12. سینوزیت
گاهی ممکن است سینوزیت سبب درد در ناحیه پشت پلک و پیشانی شود. این درد در برخی از موارد به سمت پشت سر سرایت میکند.
13. سردرد ناشی از بیماری قلبی
درد پشت سر ممکن است در پی بیماری قلبی ایجاد شده باشد. گاهی حمله قلبی، موجب این نوع درد میشود. طبق مطالعات انجام شده، 33 درصد افرادی که دچار حمله قلبی شدند، درد پشت سر را نیز تجربه کردند. البته به طور معمول این درد در پی باز کردن عروق کرونری رفع میشود.
14. سرفه و ایجاد درد پشت سر
سرفه میتواند سبب درد در ناحیه پشت سر شود. هر قدر سرفه شدیدتر باشد، ممکن است دردی که احساس میشود، بیشتر باشد.
15. سرطان متاستاز
سرطان متاستاز علائم متعددی به همراه دارد.
البته هر سردردی را نباید ناشی از وجود سرطان یا تومور مغزی دانست. اغلب این نوع سرطان با علائمی همچون درد در پشت سر، سخت شدن فرایند صحبت کردن و دشواری در بلع همراه است.
16. پایین بودن فشار خون
معمولا افت فشار خون، احساس درد در دو طرف سر را به همراه دارد. ولی در برخی از موارد، در پی تنش یا فعالیت فیزیکی بیشتر، ممکن است درد در ناحیه پشت سر نیز احساس شود.
درمان خانگی درد پشت سر
برای اینکه سریع و راحت درد پشت سر را متوقف کنید، راهکارهای متعددی وجود دارد. در ادامه این راهکارها را بیان خواهیم کرد.
1. کمپرس گرم
برای اینکه بتوانید درد را کاهش دهید، بهترین راه استفاده از کمپرس گرم است. برای این منظور میتوانید از یک کیسه آب گرم یا یک حوله یا پارچهای که گرم کردید استفاده کنید.
برای مدت ده الی بیست دقیقه آن را روی قسمتی که درد میکند و همینطور روی قسمتی از گردن قرار دهید. نگه داشتن کمپرس گرم به شل شدن عضلات گردن و رفع درد کمک شایانی میرساند.
2. استراحت کافی برای درمان درد پشت سر
برای اینکه درد پشت سر کاهش یابد، باید استراحت کافی داشته باشید. برای این منظور در اتاق ساکتی بروید و چراغها را خاموش کنید. یک بالشت مناسب انتخاب کنید که موقعیت مناسبی برای سر و گردن ایجاد کند. در این مدت باید تنشهای عصبی را از خود دور کنید تا درد سریعتر از بین برود.
3. مصرف داروهای بدون نسخه
میتوانید از داروهای ضد التهابی که بدون نسخه پزشک ارائه میشوند استفاده کنید. استامینوفن یا ناپروکسن، گزینههایی هستند که برای رفع درد پشت سر میتوان از آنها استفاده کرد.
4. تمدد اعصاب
داشتن آرامش و تمدد اعصاب میتواند به رفع انواع سردردها کمک کند. پیشنهاد میکنیم حتما از روشهایی مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات آرامش بخش کمک بگیرید.
5. حالت مناسب برای بدن
از نظر فیزیکال، پشت سر دقیقا به مهرههای گردن متصل شده است. در نتیجه وقتی بدن در حالتهای مختلف قرار میگیرد، فشار از ستون فقرات به گردن و سر نیز منتقل میشود. در نتیجه اگر شغل شما حالت نشسته دارد، تمریناتی کششی انجام دهید که عضلات پشت گردن را تقویت کند تا از آسیب کاسته شود.
6. ماساژ درمانی
برای اینکه درد پشت سر کاهش یابد، بهتر است از ماساژ درمانی کمک بگیرید. برای این منظور کمی پشت گردن و سر را با حوله داغ گرم کنید. سپس به طور خیلی ملایم عضلات پشت گردن را ماساژ دهید.
در صورتی که درد شدید و طولانی مدتی شما را درگیر کرده باشد، میتوانید از فیزیوتراپیست نیز کمک بگیرید.
برای اینکه سردرد خود را با ماساژ درمان کنید، حتما مقاله درمان سردرد با ماساژ 3 قسمت از سر را مطالعه کنید.
7. تحریک عصبی
تحریک عصب پس سری، روش دیگری برای درمان درد پشت سر است. معمولا برای این موضوع پالسهای الکتریکی به عصبهای پس سر وارد میشود. در نتیجه پیام رسانهای درد به سمت مغز برای مدتی مسدود میشوند.
درد پشت سر چه مواقعی نگران کننده است؟
درد پشت سر معمولا با راهکارهای خانگی و استراحت کافی از بین میرود. اما در صورتی که موارد زیر در کنار این درد وجود داشتند، باید برای تشخیص و درمان مشکل اصلی به پزشک مراجعه کرد:
- سردرد اگر شدید باشد و بیش از چند روز طول بکشد
- دردی که به طور ناگهانی ایجاد میشود
- وقتی درد پشت سر با اختلال در بینایی، شنوایی، لکنت زبان و همینطور ضعف همراه باشد
- در صورتی که درد همراه با حساسیت به لمس ایجاد شده باشد
- سردردها روی فعالیتهای روزمره اختلال ایجاد کرده باشند
- روزانه درد نسبت به روز قبل شدیدتر شود
مطالب پیشنهادی مرتبط با درد پشت سر
- آموزش 5 دمنوش خانگی عالی برای درمان هر نوع سردردی
- 6 داروی موثر و بدون نیاز به نسخه، برای درمان سردرد را بشناسید.
- بررسی عملکرد 10 قرص خواب معروف + بررسی عوارض مصرف قرص خواب آور
جمعبندی
در این مقاله به بررسی علت درد پشت سر پرداختیم. سپس راهکارهای خانگی موثر برای درمان آن را مطرح کردیم. تنشهای عصبی یکی از مهمترین عوامل بروز سردرد هستند. بهتر است برای اینکه به درمان این موضوع بپردازید، آرامش کسب کنید و راهکارهای مراقبتی مناسبی پیش بگیرید.