تغذیهغذاهای ناسالم

7 تا از بدترین عادات غذایی که بلای جان هستند!

اغلب در رابطه با عادات سالم تغذیه‌ای نکات متعددی گفته می‌شود. اما در رابطه با بدترین عادات غذایی اطلاعات کمی وجود دارد. در حدی که اغلب نادیده گرفته می‌شوند. ولی فراموش نکنید که بدون اینکه سختگیری زیادی اعمال کنید، می‌توانید تنوعی از مواد غذایی سالم را در رژیم خود داشته باشید. از این طریق به طول عمر و کیفیت عمر دست خواهید یافت.
مواردی که به عنوان عادات غذایی بد معرفی می‌کنیم را می‌توانید به مرور در برنامه غذایی روزانه خود کمرنگ کنید تا به مرور به عادات سالم غذایی تبدیل شوند. اما در این مدت خود را سرزنش نکنید و مسیر درست را ادامه دهید.

مقالات پیشنهادی مرتبط با بدترین عادات غذایی

1. مصرف نمک فراوان یکی از بدترین عادات غذایی است

به عنوان اولین عادت بد غذایی می‌توان به افزودن نمک اشاره کرد.
سرانه مصرف نمک در ایران 2 الی 3 برابر استاندارد جهانی است. مصرف بالای نمک می‌تواند زمینه ساز بیماری‌های جدی مانند موارد زیر شود:
فشار خون بالا
بیماری‌های قلب و عروق
دیابت نوع 2
برخی از انواع سرطان
بیماری‌های گوارشی
بیماری‌های کلیوی

مطلب پیشنهادی
11 راه هوشمندانه برای کاهش هزینه های خورد و خوراک

معمولا در غذاهایی که به صورت آماده هستند مقدار بیشتری نمک به کار برده می‌شود. سدیم و مواد نگهدارنده موجود در غذاهای فراوری شده غذاهای آماده می‌تواند سلامت را به طور کل تحت تاثیر قرار دهند. حتی مصرف چاشنی‌هایی مانند ترشیجات هم می‌تواند میزان بالایی نمک به بدن برساند. سعی کنید نمکدان را از سر سفره حذف کنید و برای تهیه غذا از طعم‌دهنده‌های زیر کمک بگیرید:
آب لیموترش تازه
آبغوره
آب نارنج
انواع فلفل تند یا شیرین

2. به همه غذاها روغن اضافه می‌کنید

یکی دیگر از بدترین عادات غذایی استفاده از روغن در تهیه همه غذاها است. در مورد مصرف روغن هم ما ایرانی‌ها در رده بالا قرار داریم. اغلب در تهیه برنج از روغن استفاده می‌کنیم و اکثر مواد غذایی را سرخ می‌کنیم. حتی اگر حس کنیم غذا خشک است، کمی به آن روغن یا حتی کره اضافه می‌کنیم تا خوشمزه‌تر شود.

بدترین عادات غذایی

علاوه بر این موضوع، اغلب روغن‌های مفید را کمتر در برنامه غذایی خود به کار می‌بریم. معمولا از روغن‌های حیوانی استفاده می‌کنیم و روغن زیتون در تهیه غذا به کار برده نمی‌شود. حتی خیلی از افراد اگر هم روغن زیتون به کار می‌برند، آنقدر آن را حرارت می‌دهند که مواد غذایی سالم موجود در آن به مواد سرطان‌زا تبدیل می‌شود.

مطلب پیشنهادی
با 14 خواص گرمک میوه لذیذ تابستانی آشنا شوید

3. غذا بدون نوشابه یا آب از گلو پایین نمی‌رود!

نوشیدن انواع نوشیدنی بین غذا فرایند گوارش را با مشکل مواجه می‌کند. اگر گزینه‌های نامناسبی مانند نوشابه انتخاب شوند این مشکلات به مرور زمان چند برابر می‌شوند. نوشیدنی‌های سنتی مانند موارد زیر گزینه‌های سالم‌تری نسبت به نوشیدنی‌های صنعتی هستند:
دوغ کم چرب
شربت سکنجبین
شربت گلاب
آب خالص هم یکی از بهترین گزینه‌ها است. انواع نوشابه قند زیادی دارند و در طولانی مدت می‌توانند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به همراه داشته باشند. سعی کنید این مورد از بدترین عادات غذایی را به مرور کم کنید تا همیشه سلامت خود را تضمین کنید.

4. شام زیاد اما صبحانه کم!

بدترین عادات غذایی

یکی از وعده‌های اصلی و محبوب در ایران وعده شام است. معمولا در این وعده غذاهای کربوهیدراتی مانند برنج و خورشت‌های چرب میل می‌شود. مصرف چنین غذاهایی در این وعده غذایی فرایند گوارش و دفع را با سختی مواجه می‌کنند و بدن فرصتی برای هضم مناسب و دفع آنها ندارد. حتی اغلب به صورت چربی در کبد و اطراف شکم و پهلو ذخیره می‌شود.
چنین مواردی می‌تواند جان را به طور کلی با خطر مواجه کند.
بهتر است وعده صبحانه و وعده شام هر دو به مقدار متعادل مصرف شوند و هیچکدام به طور کلی از وعده‌های غذایی حذف نشوند.

مطلب پیشنهادی
بی اشتهایی در بارداری - آشنایی با تمامی علت ها و راه درمان

5. سریع غذا خوردن

نکته جالبی که وجود دارد این است که حدود 20 دقیقه زمان نیاز است تا سیگنال‌های سیری به مغز برسد. افرادی که سریع غذا می‌خورند، معمولا متوجه سیری و پر شدن معده خود نمی‌شوند. طبق مطالعات انجام شده وقتی آهسته غذا می‌خوریم، حدود 65 کالری کمتر به بدن انرژی رسانده می‌شود.
وقتی سریع غذا خوردن به یک عادت تبدیل شود، می‌تواند به مرور زمان آسیب جدی را برای بدن به همراه داشته باشد. سعی کنید آهسته غذا خوردن را به یک عادت همیشگی تبدیل کنید تا بتوانید همیشه در وزن متعادل بمانید.

6. همیشه در فریزر غذای آماده هست

یکی از بدترین عادات غذایی که می‌تواند سلامت هر فرد را با خطر مواجه کند، میل کردن غذاهای فریزری است. فریز کردن طولانی مدت مواد غذایی کیفیت آنها را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. انواع سبزیجات، مرغ و گوشت یا حتی غذاهای پخته شده و… وقتی در طولانی مدت در فریزر نگهداری می‌شوند، خواص و فواید آنها به حداقل می‌رسد.

مطلب پیشنهادی
رژیم غذایی سالم در دوران بارداری (7 نیاز مهم تغذیه‌ای)

7. هیچ غذایی دور ریخته نمی‌شود

خیلی از خانواده‌ها مدعی این هستند که ما هیچ غذای را دور نمی‌ریزم!
برنج را برای ناهار می‌پزند. مابقی آن را برای شام نگه می‌دارند. در آخر هر مقدار که ماند را در یخچال برای وعده‌های بعدی نگهداری می‌کنند. یعنی حدودا 12 ساعت آن را در دمای معمولی نگه می‌دارند و 12 ساعت دیگر آن را در یخچال نگهداری می‌کنند.
یکی از بدترین عادات غذایی ما ایرانی‌ها این است که غذای باقیمانده را تا چند روز نگهداری می‌کنیم و سپس میل می‌کنیم. اما باید در نظر داشته باشید که این برنج تمام مواد غذای خود را از دست می‌دهد و ممکن است به یک ظرف کشت باکتری هم تبدیل شده باشد. این باکتری‌ها می‌تواند گوارش را با مشکل مواجه کنند. تکرار این کار در طولانی مدت می‌تواند خطر مرگ را هم به همراه داشته باشد.

مقالات پیشنهادی مرتبط با بدترین عادات غذایی

مطلب پیشنهادی
خوردن سیر در بارداری (فواید و مضرات سیر برای مادر و جنین)

چگونه بدترین عادات غذایی را کنار بگذاریم؟

سختگیرانه پیش نروید. به مرور زمان هر یک از عادات را کنار بگذارید و جایگزین آنها عادات سالم را پیش ببرید. یک مورد را در ابتدا شروع کنید و چند هفته آن را رعایت کنید. سپس وقتی یک عادت بد کنار رفت و عادت خوب جایگزین شد، سراغ مورد بعدی بروید.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *