تغذیهسیستم گوارش

چرا ایستاده غذا خوردن بد است؟ 6 دلیل که حتما باید بدانید

ایستاده غذا خوردن خطرناک نیست ولی جالب است بدانید که احساس گرسنگی را برطرف نمی‌کند.
در دنیای امروزه در پی مشغله زیاد، خیلی از ما زمان کافی برای غذا خوردن در آرامش را نداریم. این موضوع ممکن است باعث شود بایستیم و زمان کمتری را برای صرف غذا بگذاریم.
با ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت همراه ما باشید تا بررسی کنیم چرا ایستاده غذا خوردن بد است؟ و اینکه چرا نشسته غذا خوردن برای ما خوب و مفید است؟

مقالات پیشنهادی مرتبط با ایستاده غذا خوردن

چرا ایستاده غذا خوردن بد است؟

ایستاده غذا خوردن

1. موجب سوء هاضمه و نفخ می‌شود

یکی از عوارضی که ایستاده غذا خوردن به همراه دارد، سوء هاضمه و نفخ است. سوء هاضمه ممکن است برای هر فردی بروز داده شود و می‌تواند علائمی همچون موارد زیر را به همراه داشته باشد:
احساس پری و سیری
احساس سوزش و گزگز در معده
خروج بیش از اندازه باد از گلو

مطلب پیشنهادی
کندر در بارداری مفید است یا مضر؟ کودکی باهوش یا بیش فعال؟

دلایلی مانند پرخوری، دراز کشیدن بلافاصله بعد از صرف غذا، سیگار کشیدن، عوارض داروها، مصرف الکل، غذاهای تند و چرب، همچنین برخی از عادات غذایی و سبک زندگی می‌تواند سبب سوء هاضمه و نفخ شود. ولی باید در نظر داشته باشید که ایستاده غذا خوردن یکی از عادات روزمره و سبک زندگی محسوب می‌شود که می‌تواند زمینه بروز این مشکل را ایجاد کند.

غذا از لحظه‌ای که در دهان قرار می‌گیرد، به فرایند هضم وارد می‌شود. با عجله و ایستاده غذا خوردن ممکن است باعث شود روند هضم با اختلال مواجه شود و غذا به طور مناسب هضم نشود. حتی سبب بلع هوا هم می‌شود که نفخ را تشدید می‌کند.

2. کاهش رضایت از تغذیه و سیری را به همراه دارد

وقتی ایستاده غذا می‌خورید در خیلی از موارد ممکن است کالری بیشتری هم مصرف کنید ولی باز هم احساس گرسنگی داشته باشید. این موضوع به این دلیل است که با شتاب بیشتری غذا می‌خورید ولی نیاز بدن به آن مدت زمانی که باید صرف تغذیه شود، برطرف نشده است.

مطلب پیشنهادی
شکلات تلخ برای لاغری با 5 تاثیر عالی + بهترین زمان مصرف

3. باعث پرخوری و تند خوری می‌شود

وقتی ایستاده و با عجله غذا بخوریم، قاعدتا تند خوری خواهیم داشت تا سریع‌تر به ادامه امور خود بپردازیم. پرخوری و تند خوردن غذا، باعث می‌شود در روند افزایش وزن و چاقی قرار بگیریم.

بدن برای اینکه احساس سیری کند، احتیاج به آرامش دارد. وقتی ایستاده و با عجله مواد غذایی را نوش جان کنیم، تا مدتی که پیام سیری به مغز برسد، غذا میخوریم. این موضوع باعث دریافت کالری بیش از اندازه و نامتعادل برای ما می‌شود. همه‌ی این موارد سبب بالا رفتن وزن و عواقب نامطلوب آن می‌شود.

4. کاهش لذت از غذا خوردن را به همراه دارد

وقتی ما برای میل کردن غذا، زمان صرف کنیم، علاقه بیشتری به تغذیه سالم و پیش بردن سبک غذایی سالم خواهیم داشت. ایستاده غذا خوردن باعث می‌شود احساس اجبار در تغذیه برای ما ایجاد شود و حس خوبی که باید از تغذیه سالم به بدن ما القا شود را به همراه نداشته باشد. سعی کنید برای لذت بیشتر از تغذیه و غذا خوردن، بنشینید و غذای خود را با آرامش نوش جان کنید.

مطلب پیشنهادی
با این 10 خوراکی بینایی خود را تقویت کنید

5. سبب ابتلا به واریس می‌شود

واریس یکی از مشکلات مربوط به عروق است که بر اثر اتساع سیاهرگ‌ها یا وریدها ایجاد می‌شود. چاقی، بارداری و خیلی از موارد دیگر زمینه بروز واریس را ایجاد می‌کنند.
اما در نظر داشته باشید که ایستادن طولانی مدت یکی از دلایلی است که سبب بروز واریس می‌شود. سعی کنید اگر در طول روز زمان زیادی را می‌ایستید، حداقل برای صرف غذا و دور ماندن از عوارض ایستاده غذا خوردن، روی زمین یا روی میز غذا میل کنید.

6. از انتخاب غذاهای سالم دور خواهید شد

یکی دیگر از نکاتی که در رابطه با ایستاده غذا خوردن باید در نظر داشته باشید این است که احتمالا برای اینکه سریع‌تر غذای خود را نوش جان کنید، غذاهای ناسالمی را انتخاب کنید. مثلا ممکن است غذاهای سرخ کردنی مانند نیمرو با روغن را انتخاب کنید چون سریعتر آماده می‌شود و تمایلی به صرف زمان برای تهیه تخم مرغ آبپز نداشته باشید. چون لازم است زمان بیشتری برای آماده شدن تخم مرغ آبپز صرف کنید.

مطلب پیشنهادی
رژیم تابستانی (4 گروه مواد غذایی تابستانی برای لاغری)

با فواید نشسته غذا خوردن آشنا شوید

ایستاده غذا خوردن

برای اینکه کمتر به ایستاده غذا خوردن بپردازید، بهتر است با فواید نشسته غذا خوردن آشنا شوید. در ادامه به 4 فایده مهم و موثر نشسته غذا خوردن خواهیم پرداخت.

1. هضم بهتر اتفاق می‌افتد

طبق تحقیقات انجام شده، داشتن تمرکز در طول میل کردن غذا و لذت بردن از آن باعث می‌شود هضم بهتری انجام شود. بنشینید، آهسته و آرام غذای خود را نوش جان کنید. این کار باعث می‌شود سیستم گوارشی زمان آن را داشته باشد تا به بهترین شکل غذای مصرفی را هضم کرده و ویتامین‌ها و مواد معدنی آن را جذب کند.

2. مغز را آماده گوارش بهتر می‌کند

بخش مهمی از هر وعده غذایی، ذهنیت است.
متمرکز ساختن ذهن روی تغذیه هنگام صرف غذا کمک می‌کند تا از پرخوری جلوگیری شود. حتی این فرایند به شما کمک می‌کند تا علاوه بر دریافت به موقع پیام سیری، پیام هضم و گوارش غذا هم به موقع به سیستم گوارشی برسد.

مطلب پیشنهادی
خوردن خرمالو در بارداری خطرناک است؟ (ارزش غذایی و کالری)

3. کالری کمتری دریافت می‌کنید

نشسته غذا خوردن باعث می‌شود تا کالری کمتری مصرف شود. این موضوع سبب پیشگیری از اضافه وزن و چاقی خواهد شد. طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که آرام‌تر غذا میل می‌کنند، در مقایسه با افرادی که سریع غذا میل می‌کنند، کالری کمتری دریافت می‌کنند. در نتیجه گروهی که با آرامش غذا میل می‌کنند، در محدوده وزن سالمتری قرار می‌گیرند.

4. سبب تقویت قلب می‌شود

طبق تحقیقات انجام شده، ایستاده غذا خوردن باعث بالا رفتن ضربان قلب می‌شود. قلب هنگام ایستاده غذا خوردن 10 تپش بیشتر از مواقعی که نشسته غذا می‌خوریم خواهد داشت.
برای اینکه از آریتمی قلبی دور بمانیم و به تقویت قلب خود بپردازیم، بهتر است نشسته به صرف غذا بپردازیم.

مقالات پیشنهادی مرتبط با ایستاده غذا خوردن

مطلب پیشنهادی
کمبود پتاسیم با 5 نشانه واضح + منابع طبیعی حاوی پتاسیم

شما بگویید

با توجه به نکات بیان شده در این مقاله از مجله کوئیک فیت، شما ترجیح می‌دهید ایستاده غذا میل کنید یا اینکه بنشینید و با آرامش بیشتر به صرف غذا بپردازید؟ پاسخ این سوال را برای ما و سایر همراهان کوئیک فیت در قسمت ارسال دیدگاه‌ها درج کنید.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *