داروی لاغری شیمیایی یا طبیعی؟ طرز تهیه یک قرص لاغری بسیار موثر
داروی لاغری به یکی از راهکارهای میانبر برای کاهش وزن معروف شده است. وزن ایده آل و فرم اندامی زیبا، به آرزویی دست نیافتنی برای برخی افراد تبدیل شده که به همین دلیل یکی از راهکارهایی که به فکر برخی از افراد برای کاهش وزن سریع میرسد، استفاده از دارو است. اما آیا روشی امن است و میتوان خودسرانه رو به این راهکارها آورد؟
با ادامه متن همراه باشید تا موارد مهمی را در این رابطه با یکدیگر بررسی کنیم. در انتهای متن خواهیم دریافت چه راهکاری مناسبتر برای کاهش وزن اصولی است.
کاهش وزن با داروی لاغری شدنی است؟
پیش گرفتن رژیمهای لاغری غلط یا درست، ورزش و تحرک، راهکارهایی هستند که برخی افراد برای رسیدن به وزن ایده آل پیش گرفته و گاهی تحت شرایطی از آنها شکست میخورند. به همین دلیل دنبال روش و راهکارهایی سریع و کمک کننده، برای کاهش دادن وزن اضافی بدن خود هستند.
طی مدت زمان طولانی، پس از تجمع یافتن چربیها در بدن، افراد دنبال راهکارهایی میانبر و راحت برای کاهش چربی بدن خود میگردند. رژیمهای لاغری چند روزه و سریع به همراه مکملها و قرصهای لاغری را انتخاب کرده و از آنها استفاده میکنند.
اما در این میان لازم است تا عملکرد هر کدام از قرصهای لاغری را بدانند و عوارض احتمالی را بشناسند تا به نسبت نیاز از آنها استفاده کنند. بهتر است قبل از هزینه زیاد برای خرید داروهای لاغری و استفاده از آنها، نحوه صحیح مصرف آنها و بروز عوارضشان آشنا شد.
بهتر است به پاسخ این پرسش رسیده باشید که آیا قرصهای لاغری به لاغر شدن کمک میکنند و نسبت به سایر روشها آسان تر و بهتر هستند؟ در هر صورت به هیچ وجه مصرف خودسرانه از انواع دارو به ویژه داروهای کاهش وزن را راه درستی نباید در نظر داشت. با ادامه متن همراه باشید تا نکات بسیار مهمی را در این زمینه برایتان بیان کنیم.
عملکرد داروی لاغری چگونه است؟
گزینهها و موارد مشترکی بین داروهای لاغری وجود دارد که سبب میشود تا حدودی مکانیسم اثرشان یکسان باشد. این موضوع در صورتی است که ترکیبات متفاوتی دارند و باید نسبت به بدن هر فرد نوع مناسب برای او انتخاب شود.
به همین دلیل است که میگوییم نباید خودسرانه مصرف کرد. هر کدام از آنها با اینکه نتیجه یکسانی دارند اما ترکیبی متفاوت را شامل میشوند که بهتر است نیاز به هر یک را طبق شرایط بدنی فرد، پزشک تشخیص دهد.
با این حال داروی لاغری اغلب با مکانیسمها و عملکردهای زیر روی بدن تاثیر میگذارد و در نهایت به کاهش وزن منجر میشود. این گزینهها راهبردی مشترک بین داروهای لاغری برای کاهش وزن هستند:
- با مصرف داروهای لاغری برای کاهش وزن، اشتها کاهش مییابد
- فرد احساس سیری و پری در معده خود را خواهد داشت
- متابولیسم بدن را افزایش داده و باعث چربی سوزی میشوند
- کالری بیشتری از بدن، برای تامین انرژی مورد نیاز بدن، سوخته خواهد شد
- جذب برخی مواد مغذی مانند چربی را کاهش داده و موجب کاهش یافتن کالری از غذاهای دریافتی میشود
داروهای لاغری شیمیایی
داروهایی که به منظور کاهش وزن استفاده میشوند حاوی ترکیبات چربی سوزی از جمله کافئین و افدرین هستند. افدرین با منبسط کردن ریهها، ضربان قلب و فشار خون را بالا میبرد. اما با کاهش دادن اشتها باعث لاغری در کوتاه مدت میشود.
این داروها باعث افزایش دمای بدن شده و باعث میشوند، بدن انرژی بیشتری از دست دهد. انواعی از این داروها وجود دارد که به عنوان راهبردی سریع برای کاهش وزن استفاده میشوند و هر کدام عوارض خود را دارند. چند نمونه از داروهای لاغری را برایتان معرفی کردهایم اما تاکید میکنیم از مصرف خودسرانه آنها بپرهیزید.
1. قرص لاغری ادیوس: اشتها را کاهش داده و باید روزانه مصرف شود. یبوست، حالت تهوع و سرگیجه از عوارض احتمالی این قرص به شمار میرود.
2. قرص ارلیستات: جذب چربی را کاهش میدهد. این دارو با اینکه مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا است، شامل بروز عوارضی بر کبد است. مصرف طولانی مدت از این دارو باعث بروز کبد چرب خواهد شد و لازمست تحت نظر پزشک مصرف شود.
3. قرص سیبوترامین: اثرگذاری این دارو بر کاهش اشتها و در نهایت منجر شدن به کاهش وزن است. ترکیبات به کار گرفته شده در این قرص ممکن است اعتیاد آور باشد.
4. قرص ونوستات: قرصی تایید شده توسط وزارت بهداشت و درمان است. اثر چربی سوزی بالایی نسبت به سایر موارد را دارد. مهار آنزیمهای چربی توسط ونوستات، باعث کاهش وزن میشود. حالت تهوع، نفخ شکم و معده درد از عوارض این قرص است.
5. زنولیپ: کپسولی برای چربی سوزی است که با ترکیباتی از ارلیستات ساخته شده است. این دارو جذب چربی را کاهش میدهد و عوارضی مانند عدم جذب ویتامینها و مواد مغذی، سردرد، نفخ و مدفوع چرب را در پی دارد.
به هیچ وجه از داروهای بیان شده به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک نباید مصرف کرد.
داروهای لاغری طبیعی
بین تمام داروهایی که برای لاغری مصرف میشود، از مواد غذایی طبیعی میتوان بهترین بهره را دریافت کرد. البته لازم است تا در کنار رژیم غذایی متعادل و مناسب، ورزش و فعالیت بدنی منظم از این نوع داروها استفاده کرد تا به نتیجه مطلوب رسید.
خوراکیهایی نظیر سرکه سیب یا انگور، قرص چای سبز، قرص تخم کتان، قرص دارچین و دمنوشهایی مانند دمنوش چای ترش و چای سبز گزینههایی موثر برای چربی سوزی هستند. به عنوان یک داروی لاغری طبیعی به قرص زیر، که با ترکیبات گیاهی است، میتوان اشاره کرد.
قرص اسلیم کوئیک
در ترکیبات این داروی لاغری از پودر کرفس و چای سبز بهره گرفته شده است. بیماران قلبی و عروقی میتوانند از این قرص طبق تجویز و صلاحدید پزشک معالج استفاده کنند.
قرص اسلیم کوئیک عمل دفع را بالا برده و موجب کاهش زمان ماندن مواد غذایی در معده خواهد شد. به همین دلیل باعث میشود ویتامینها و مواد معدنی فرصت جذب در روده را نداشته باشند. این موضوع ممکن است در طولانی مدت بدن را با افت مواد مغذی و ویتامینی که عوارضی جبران ناپذیر را در پی دارد مواجه کند.
تهیه داروی لاغری طبیعی در منزل
مواد غذایی ساده و پرکاربردی وجود دارند که برای لاغری بسیار مفید هستند. به عنوان یک قرص طبیعی برای بالا بردن متابولیسم بدن و رسیدن به کاهش وزن تنها کافی ست از مواد طبیعی، بهینه مصرف کنید.
در کنار رژیم غذایی و داشتن فعالیت ورزشی منظم، از این دارو که خودتان تهیه کرده اید، استفاده کنید. در ابتدا مواد لازم زیر را با مقادیر گفته شده تهیه کنید:
مواد لازم:
1 قاشق زردچوبه
1 قاشق پودر زیره (سبز یا سیاه بودن زیره برای این مورد فرقی نمی کند)
1 قاشق پودر زنجبیل
1 قاشق پودر ثنا (در صورت مبتلا بودن به یبوست از این پودر استفاده کنید)
1 قاشق عسل
طرز تهیه:
برای آماده شدن این داروی لاغری پودرهای گفته شده را در ظرفی ریخته و خوب باهم ترکیب کنید. عسل را به این ترکیب اضافه کرده و خمیری یکدست تهیه کنید. از این خمیر به اندازه یک لوبیا برداشته و اجازه دهید تا خشک شوند.
روزانه میتوانید دو عدد از این قرصها را در رژیم غذایی خود به کار ببرید تا به نتیجه مطلوب برسید. ترکیبات موجود در این قرص سوخت و ساز بدن را بالا برده و عوارضی برای بدن به همراه ندارد.
سخن پایانی
اصلاح سبک زندگی و کنترل غذاهایی که در طول روز مصرف میشود، به همراه فعالیت بدنی منظم و مداوم نقشی مفید و موثر در از بین بردن اضافه وزن خواهد شد. نباید داروهای لاغری را بدون تجویز پزشک مصرف کنید و باید این موضوع را در نظر داشته باشید که هر داروی لاغری اثر خاص خود را دارد.
هر بدنی با بدن دیگر متفاوت است و ممکن است اثر دارو متفاوت نشان داده شود. پس سعی کنید بدون مشورت پزشک از داروهای لاغری استفاده نکرده و از مصرف داروهای غیر مجاز خودداری کنید. بهتر است داروهای مکمل را از مراکز بهداشتی و داروخانههای معتبر تهیه کنید.