پماد کالامین چیست؟ + برای درمان چه بیماری هایی استفاده می شود؟
پماد کالامین در رده ی داروهای موضعی دسته بندی شده است. این پماد از جمله داروهای بسیار موثر برای درمان بیماری های پوستی که با خارش و سوزش همراه است؛ می باشد.
کالامین از ترکیباتی ساخته شده است که می تواند احساس خارش های شدید پوستی مانند زمانی که شما آبله مرغان می گیرد را کاهش دهد. البته به این نکته باید اشاره کرد این دارو راهکار های درمانی دیگری نیز دارد که با همراهی این مطلب با آن ها آشنا خواهید شد.
مطالب پرطرفدار سایت را دنبال کنید
- با این رژیم غذایی به افزایش طول عمر برسید
- 10 تقویت کننده طبیعی برای افزایش ترشح سروتونین در مغز
- با 7 تا از گران ترین ورزش های جهان آشنا شوید
نحوه عملکرد پماد کالامین روی پوست چگونه است؟
زمانی که پماد کالامین را روی ناحیه آسیب دیده پوستی می زنید احساس خنکی خواهید کرد، مانند این است که یک لوسیون با عصاره اکالیپتوس را روی پوست خود ماساژ می دهید.
این خنکی به علت ترکیبات شیمیایی است که آن را به صورت موضعی در آورده اند. کالامین از دو ترکیب اصلی هیدروکلراید و دیفن هیدرامین ساخته شده است که باعث خنکی پوست می شوند.
1. نقش دیفن هیدرامین در کالامین
دیفن هیدرامین دارای ترکیبات شیمیایی خاصی است که التهابات ناشی از بیماری های پوستی مانند اگزما را کاهش می دهد. زمانی که التهابات کاهش پیدا کنند شاهد خواهید بود درد شما نیز کمتر می شود.
از طرفی دیگر این ماده ی شیمیایی خاصیت ضد درد و مسکن بودن را دارا است که به کم کردن خارش و سوزش روی بافت پوست کمک شایانی می کند.
2. نقش هیدروکلراید در پماد کالامین
هیدروکلراید از دیگر ترکیبات دارویی است که نقش اصلی آن در این پماد ایجاد بی حسی موضعی بر روی پوست است؛ با این عملکرد احساس آزار دهنده ی خارش سریع از بین می رود.
همچنین جالب است بدانید این ماده شیمیایی مانند یک آنتی هیستامین عمل می کند. در نتیجه با تشخیص پزشک این پماد خنک کننده می تواند یک گزینه مناسب برای حساسیت های پوستی باشد.
پماد موضعی کالامین در چه مواقعی استفاده می شود؟
پماد کالامین را باید در نظر گرفت مانند هر دارویی دیگر حتما پزشک آن را تجویز کند. اما آن را بدون نسخه نیز در داروخانه ها نیز می توان تهیه کرد. همانطور که در بالا به آن اشاره شد این پماد یک داروی موضعی برای درمان بیماری و آسیب های پوستی است.
1. اگزما و استفاده از پماد کالامین
اگزما بیماری پوستی است که اغلب آن را در نوزادان مشاهده می کنیم. اما این بیماری می تواند به دلایل مختلفی در بزرگسالی نیز روی هر ناحیه از بدن پیدا شود.
زمانی که ناحیه ای از پوست دچار اگزما شود علائم اولیه خود را با خارش و التهابات قرمز رنگ نشان می دهد و گاهی با خشک شدن ناحیه ای از پوست بدون هیچ خارشی روی پوست ظاهر می شود.
اگر این بیماری در مرحله پیشرفته خود قرار نگرفته باشد با تجویز پزشک می توان برای کاهش التهابات و کم کردن خارش بر روی قسمت هایی که دچار اگزما شده است از پماد کالامین استفاده کرد.
اگزما در هر سنی می تواند هر فردی نمایان شود و با خارش و سوزش خود باعث آزار بسیار شود. اما راهکار های خانگی برای درمان آن وجود دارد که می توانید با مطالعه مطلب زیر با آن ها آشنا شوید:
اگزما چیست؟ + 5 راهکار بسیار آسان برای درمان خانگی
نکته: زمانی که اگزما پیشرفت می کند پوست دچار زخم های نسبتا عمیق می شود که در این زمان از این پماد نباید استفاده کرد.
2. نقش پماد کالامین در زمان آبله مرغان
آبله مرغان بیماری است که اغلب افراد در سنین کودکی تا نوجوانی به آن مبتلا می شوند. این بیماری بر روی پوست التهابات تاولی شکل را ایجاد می کند. این را به خاطر داشته باشید اگر این التهابات ترکانده شوند جای آن بر روی پوست مانند حفره ای کوچک می ماند.
اما مشکلی که باعث می شود اغلب کودکان طاقت نیاورند و این التهابات تاولی را بترکانند احساس شدید خارش و سوزش پوستی می باشد که بسیار آزار دهنده است.
اغلب پزشکان برای آن که افراد دچار آبله مرغان دوران این بیماری را راحت تر بگذرانند برای آن ها پماد کالامین را تجویز می کنند. همچنین این نکته را به یاد داشته باشید برای جلوگیری از ترکیدن این التهابات بهتر است پماد را با یک گوش پاک کن بر روی آن پخش کرد.
این پماد باعث احساس خنکی در ناحیه التهابات تاولی می شد و همچنین ترکیبات پماد کالامین باعث می شود التهابات اطراف پوست نیز کاهش پیدا کنند.
از طرفی دیگر کالامین موجب کاهش درد و خارش پوست می شود. علاوه بر آن این پماد از ترشحات احتمالی مایع داخل دانه های آبله مرغان جلوگیری می کند.
آبله مرغان از جمله بیماری هایی است که اغلب در سنین کودکی به آن مبتلا می شویم. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با این بیماری و راهکارهای بهبود سریع آن مطلب زیر را مطالعه کنید:
آبله مرغان چه علائمی دارد؟ 6 راه درمان موثر خانگی
3. آفتاب سوختگی و عرق سوز شدن
آفتاب سوختگی و عرق سوز شدن آسیب های سطحی پوست هستند. اما همین آسیب های سطحی همراه با سوزش بسیار هستند. به گونه ای که گاهی عادت های روزانه ی شما را می تواند با اختلال روبرو می کند. در این زمان دارویی لازم است که پوست را بی حس کرده و التهابات احتمالی را کاهش می دهد.
بهترین و بدون عوارض ترین دارو برای درمان این نوع آسیب های پوستی پماد کالامین است؛ چرا که در ابتدا درد های سطحی پوست را از بین می برد و دیگر با خوردن لباس به پوست سوزش ها چند برابر نمی شود و از طرف دیگر التهابات ناشی از سوختگی را به مرور می خواباند.
داشتن پوستی شفاف و بدون لکه آرزویی است که بیشتر افراد به دنبال آن هستند؛ برای بدست آوردن آن روش های گران قیمت زیادی وجود دارد. اما در مطالب زیر ما شما را با راهکار های خانگی و ارزان برای رسیدن به این آرزو آشنا خواهیم کرد:
- از بین بردن چربی صورت با 3 راهکار معجزه آسا و خانگی
- درمان زخم – آشنایی با انواع و درمان های زخم بدن و پوست
- روشن کردن پوست با 5 ترفند و ماسک خانگی بسیار موثر
تفاوت لوسیون کالامین و پماد آن در چیست؟
کالامین محصولی دیگری دارد که مانند لوسیون یا مشابه یک محلول است. شاید ابتدا به نظر بیایید پماد کالامین و لوسین آن یکی باشد اما این طور نیست؛ آن ها در ترکیبات شیمیایی و برخی از عملکرد های خود برای بهبودی پوست تفاوت هایی دارند.
- لوسیون کالامین با تجویز و تشخیص پزشک می تواند گزینه ای باشد برای رفع لک های صورت در صورتی که پماد آن تنها جوش و التهابات آن را از بین می برد.
- ترکیبات لوسیون کالامین به گونه ای است که یک لایه برداری سطحی بر روی پوست انجام می دهد که این باعث روشن شدن پوست می شود.
- لوسیون ها اغلب دارای ترکیباتی هستند که به پوست آبرسانی و رطوبت رسانی می کنند، این مزیتی است که نسبت به پماد خود دارد. از همین رو می تواند گزینه خوبی برای اگزمای نوزادان باشد
این نکته را به خاطر داشته باشید اگزما از مشکلات بسیار شایع در میان نوزادان است و برای درمان آن باید به یک متخصص اطفال مراجعه کنید. تا داروهای مناسب نوزادان را تجویز کنند. همچنین راهکار های کمک کننده به درمان اگزما وجود دارد که اغلب پزشکان از شما می خواهند آن را انجام دهید. برای آشنایی با این راهکارهای خانگی مطلب زیر را مطالعه کنید.
اگزما در کودکان – (علت اگزما + 3 درمان خانگی)
نحوه استفاده از پماد کالامین
1. ابتدا محل آسیب دیده بر روی پوست را با یک پارچه مرطوب تمیز کرده و سپس آن را خشک می کنید.
2. با کمک یک گوش پاک کن یا پنبه پماد کالامین را بر روی نواحی آسیب دیده به آرامی ماساژ دهید تا کمی جذب شود.
3. اگر آسیب پوستی زیر لباس است توصیه می شود کمی صبر کنید. اما اگر پماد از طریق لباس به قسمت های دیگر پوست پخش شود هیچ مشکلی ندارد.
4. اغلب طول استفاده از این پماد 7 روز است.
5. برای هر بار استفاده از پماد محتوای باقی مانده از پماد روی پوست را پاک کنید.
آیا کالامین با عوارض همراه است؟
1. احتمال این که پماد کالامین عوارض داشته باشد بسیار کم است و به راحتی می توان از آن استفاده کرد.
2. اگر پوستتان دچار خارش های شدید تر شد و همچنین شاهد کهیر های غیرعادی شدید؛ مصرف این پماد را باید قطع کنید و به پزشک مراجعه کنید.
3. این پماد برای بیماری های ناحیه مقعدی اصلا مناسب نیست؛ چرا که یک پماد موضعی است و ممکن است به داخل بدن برود و مشکلات بیشتری را ایجاد کند.
4. اگر در ناحیه چشم دچار آسیب پوستی شده اید باید با احتیاط از این پماد استفاده کنید.
مطالب پرطرفدار سایت را دنبال کنید
- با این رژیم غذایی به افزایش طول عمر برسید
- 10 تقویت کننده طبیعی برای افزایش ترشح سروتونین در مغز
- با 7 تا از گران ترین ورزش های جهان آشنا شوید
در آخر:
پماد کالامین یک پماد موضعی برای درمان خارش های پوست است که بدون نسخه در داروخانه ها به مشتری فروخته می شود. همچنین کالامین دارای لوسین نیز می باشد که اغلب پزشکان آن را برای نوزادان تجویز می کنند.
از این پماد و لوسین می توان برای درمان آفتاب سوختگی و عرق سوز شدن نیز استفاده کرد. اگر شما از این پماد استفاده کرده اید پشنهاد می کنیم تجربه خود را با همراهان کوئیک فیت از طریق کامنت در میان بگذارید.
پماد کالامین خیلی عالی ولایه برداره خوبی است