مربای انگور و خواص آن

مربای انگور یکی از خوراکی های مغذی برای صرف در وعده های صبحانه و عصرانه می باشد. این مربا مانند خود انگور می تواند با ترکیبات خاصی که دارد انرژی و ضعف از دست رفته را به شخص باز گرداند. اگر به دنبال مربایی سرشار از انرژی و خوش طعم هستید، این مربا می تواند یکی از بهترین انتخاب ها باشد؛ همچنین علاوه بر مغذی بودن؛ طرز تهیه بسیار آسانی نیز دارد.

طرز تهیه مربای انگور

طرز تهیه مربای انگور

مواد اولیه 

  • انگور بی دانه: نیم کیلو
  • شکر: نیم کیلو 
  • وانیل: یک قاشق چای خوری
  • آب: 3 الی 4 لیوان
  • آبلیمو: یک قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مربای انگور

1. ابتدا لازم است انگورهای بی دانه را از شاخه جدا کنیم و پس از شستن اجازه دهیم آب آن ها کاملا خشک شود.

2. در ظرفی لعابی آب و شکر را بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا تبدیل به شهد شود. زمانی که به غلظت مطلوب رسید انگور ها را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم حدود نیم ساعت با دمای ملایم حبه انگورها داخل شهد کاملا پخته شوند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای کدو حوایی بدون شکرک در منزل با آب آهک

3. بعد از نیم ساعت وقتی از پخته شدن مربای انگور خود مطمئن شدیم به آن آبلیمو و وانیل را اضافه می کنیم، صبر می کنیم این دو ماده با مربا به مدت 5 دقیقه جوش بخورند تا کاملا با ترکیب مربا مخلوط و یکی شوند.

4. پس از پخت مربای انگور حرارت را خاموش کرده و در دمای آشپزخانه می گذاریم کاملا خنک شود، سپس مربا را داخل ظرف های شیشه ای می ریزم و در محلی خنک نگهداری می کنیم.

نکات طلایی برای پخت مربای انگور

پخت مربا انگور

1. شکرک زدن مربا یکی از مشکلاتی است که اغلب در پخت این نوع مربا پیش می آید؛؛ تنها کافیست نکات ریزی هنگام طبخ رعایت شود تا دیگر مربای انگور شکرک نزند. 

  • میزان شکر و حبه انگور باید با یکدیگر برابر یا حتی کمتر باشد. بیشتر شدن شکر باعث شکرک زدن مربای انگور می شود.
  • حتما به مربا باید مقداری خوراکی دارای خاصیت اسیدی مانند آبلیمو یا جوهرلیمو اضافه کرد تا جلوی شکرک زدن احتمالی را بگیرد.
  • اگر انگور بسیار شیرین باشد بهتر است میزان شکر استفاده شده نصف باشد.
مطلب پیشنهادی
مربای پوست پسته - 2 نوع طرز تهیه با عسل و ساده + خواص

2. پس از پخت مربای انگور این امکان وجود دارد تا کمی طعم آن به گس بودن بزند؛ علت این طعم وجود دانه های انگور و جدا نشدن کامل شاخه از حبه های انگور می باشد.

3. پس از مدتی شاید متوجه شوید مربای شما کپک زده است. علت آن سه مورد می باشد. 

  • خشک نشدن کامل انگورها پس از شستن.
  • هنگامی که انگور ها به شهد اضافه می شوند. اگر زمان پخت آب اضافی داخل آن کاملا بخار نشود بعد از مدتی مربا کپک خواهد زد.
  • وارد شدن قاشق خیس داخل مربای انگور پخته شده.

4. برای شفاف شدن مربای انگور بهتر است از ظروف لعابی استفاده شود.

5. اگر مربا شکرک زد، کافیست مقداری آب و آب لیمو به آن اضافه و اجازه دهیم بر روی دمای ملایم دوباره ترکیبات با یک دیگر بجوشند.

خواص مربای انگور 

خواص مربای انگور

1. تامین انرژی بدن با مربای انگور

انگور جزو خوراکی هایی هست که انرژی بالایی به بدن بر می گرداند. مربای این میوه مانند خود آن این خاصیت را نیز به همراه دارد. مصرف آن در میان وعده با چای یا صبحانه انرژی زیادی را تا شب به شخص خواهد بخشید.
مربای انگور به گونه ای می باشد که اگر شخصی در طی روز احساس ضعف شدید کند با خوردن یک قاشق از این مربا انرژی سریعا به او باز می گردد.

مطلب پیشنهادی
2 روش برای تهیه مربای زغال اخته بدون هسته و سریع در منزل

2. تقویت سیستم دفاعی بدن

انگور پس از پخته شدن بسیاری از فیبر های خود را از دست می دهد؛ اما به جای آن خاصیت آنتی اکسیدانی این میوه چند برابر خواهد شد. آنتی اکسیدان ها نقش بسیار مهمی را در سلامت بدن ایفا می کنند. این مواد سلول های بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند؛ در نتیجه این اتفاق باعث خواهد شد سلول ها سالم به طور غیرطبیعی تکثیر نشوند و از بروز سرطان های مختلف جلوگیری می کند.

آنتی اکسیدان های موجود در مربای انگور باعث افزایش گلبول های سفید در بدن می شود، در نتیجه ی این عملکرد بدن در برابر انواع ویروس ها، باکتری ها و عفونت ها می تواند مقاومت بیشتری را از خود نشان دهد. اگر این مربا با عسل طبخ شود این خاصیت چند برابر نیز می شود.

در آخر:

مربای انگور جز مرباهای پرخاصیت و مغذی می باشد؛ اما این را باید در نظر داشت مانند هر خوراکی دیگر برای همه ی افراد مفید نمی باشد و ممکن است مضراتی نیز داشته باشد. به خصوص افراد دیابتی از مصرف این مربا به شدت باید پرهیز کنند چرا که هم انگور و هم شکر باعث بالا رفتن قند این بیماران خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای به شفاف و بدون شکرک + نکات طلایی