درمان تنبلی تخمدان با ورزش – معرفی تمام حرکات ورزشی و درمانی
درمان تنبلی تخمدان با ورزش از روش های غیر دارویی است که در روند کند کردن پیشروی و درمان این بیماری می تواند بسیار مفید واقع شود. این بیماری یکی از شایع ترین مشکلات تخمدان است که باعث می شود خانم ها در بارداری دچار مشکل شوند. چرا که در این نوع از سندرم، تخمدان نمی تواند تخمک زیادی آزاد کند و در نتیجه باروری بسیار سخت صورت می گیرد.
این روزها به دلیل استرس، افزایش وزن، عادات غذایی ناسالم، اضطراب، افسردگی، ورزش نکردن و خواب ناکافی تنبلی تخمدان در بین دختران جوان رو به افزایش است. برای درمان این بیماری علاوه بر درمان دارویی، حرکات ورزشی می تواند کمک چشمگیری به متعادل کردن هورمون های بدن کند.
سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟
سندرم تخمدان پلی کیستیک نام علمی تنبلی تخمدان است که 50 درصد از افراد دارای تخمدان به آن مبتلا هستند. در حالت طبیعی تخمدان ها هر ماه برای باروری یک تخمک آزاد می کنند و اگر این تخمک توسط اسپرم بارور نشود به اصطلاح دیواره ی رحم ریزش کرده و فرد پریود می شود.
اما فردی که دچار بیماری تنبلی تخمدان باشد، تخمدان های او قادر نیستند هر ماه تخمک آزاد کنند و سطح هورمون های او کاملا بهم می ریزد. در این زمان اغلب خانم ها دچار مشکلات زیر می شوند:
- پریود نشدن
- نامنظم شدن پریود
- جوش در ناحیه گردن
در تنبلی تخمدان هورمون های مردانه مانند تستسترون و آندروژن در بدن خانم ها و افراد دارای تخمدان بسیار بیشتر از حد نرمال است. این هورمون ها اصلی ترین عاملی هستند که این بیماری را تشدید می کنند. از طرفی باعث خواهند شد بیماری های دیگر مانند افزایش قند خون را در فرد بیمار شاهد باشیم.
چگونه درمان تنبلی تخمدان با ورزش امکان پذیر است؟
درمان تنبلی تخمدان با ورزش راهی بسیار آسان است که خانم ها و تمامی جنسیت های دارای تخمدان در طی درمان دارویی می توانند با انجام روزانه آن روند این بیماری را کند کنند یا حتی به درمان کنند.
از طرفی ورزش منظم و روزانه باعث خواهد شد سطح هورمون های بدن خانم ها و افراد دارای تنبلی تخمدان کم کم متعادل شود. این گونه بیماری تحت کنترل قرار می گیرد و پریود ها تا حدود زیادی منظم خواهند شد.
ورزش کردن یک راه حل عالی برای تنظیم قند خون است. زمانی که قند خون متعادل شود میزان هورمون های تستسترون و آندروژن در بدن تمامی جنسیت های دارای تخمدان پایین می آید. در نتیجه این عامل ریسک ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان را تا میزان چشمگیری پایین خواهد آورد.
یکی دیگر از مزیت هایی که ورزش کردن می تواند برای درمان تخمدان و بهبود عملکرد تخمدان ها داشته باشد این است که، باعث کاهش وزن می شود. کاهش وزن کمک خواهد کرد چربی های اطراف تخمدان برداشته شود و بتواند عملکرد خود را به درستی انجام دهد.
چه ورزش هایی برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک مناسب است؟
1. درمان تنبلی تخمدان با ورزش پیلاتس
پیلاتس ترکیبی از ورزش های قدرتی و کششی است که تمرکز آن بر انعطاف پذیری و قدرت عضلات لگن، کشاله ران و بالا بردن انعطاف پذیری بدن است.
این ورزش باعث می شود علاوه بر کاهش وزن، تمرکز ذهنیتان نیز بالا برود. از آنجایی که این ورزش بر نواحی که تخمدان ها قرار گرفته اند فشار متناسب وارد می کند. در نتیجه باعث خواهد شد عملکرد آن ها تحریک شود و عواملی مانند چربی از دور آن ها برداشته شود.
طی بررسی ها و تحقیقات انجام شده به این نتیجه رسیده اند که درمان تنبلی تخمدان با ورزش پیلاتس بسیار موثر و مفید است. چرا که در این ورزش ذهن و جسم هر دو درگیر هستند و این بدان معنا است که اگر سطح هورمون ها به دلیل تنش های عصبی بهم خورده باشند باعث خواهد شد سیگنال های تنش زا در فرد کاهش پیدا کند.
با کاهش میزان استرس و تنش در فرد، به مرور هورمون های تستسترون و آندروژن در بدن بیمار مبتلا به تنبلی تخمدان کاهش چشمگیری پیدا می کند.
- ورزش پیلاتس از جمله ورزش هایی است که طرفداران بسیاری در میان مردم برای خود پیدا کرده است. این ورزش با ترکیب حرکات هوازی و قدرتی به طرز باور نکردنی تناسب اندام را برای فرد به همراه می آورد. برای اطلاعات بیشتر از این ورزش و نحوه ی عملکرد آن بر روی اندام ها می توانید به مطلب آشنایی با پیلاتس رجوع کنید.
2. نقش یوگا در درمان تنبلی تخمدان
جالب است بدانید یوگا کاران برای درمان تنبلی تخمدان با ورزش یوگا، طراحی های خاصی در نظر گرفته اند و تنها با انجام این ورزش ها به راحتی لگن و تخمدان تحت تاثیر قرار می گیرد. هدف طراحی این حرکات تمرکز بر لگن، پهلو ها و ستون فقرات است که مستقیما در درمان تنبلی تخمدان نقش دارند.
تمریناتی که در این یوگا طراحی شده است خونرسانی به ناحیه تخمدان ها و لگن را افزایش می دهد و با این اتفاق باعث بهبود عملکرد و فعالیت تخمدان ها خواهد شد. همچنین با انجام مرتب این ورزش شانس باروری نیز بسیار بالا می رود.
از طرفی دیگر ورزش یوگا کاملا بر آرامش ذهن متکی است. با انجام آن فرد به مرور از تنش های عصبی و اضطراب های روزانه دور می شود و هورمون سروتونین در بدن افزایش پیدا می کند.
با افزایش این هورمون شاهد کاهش هورمون های محرک تنبلی تخمدان نیز خواهیم بود. با انجام این تمرینات به مرور شانس بهبود و افزایش تولید تخمک در فرد مبتلا به تنبلی تخمدان بالا می رود.
حرکت پروانه
حرکت مرده
حرکت سلام خورشید
حرکت آسیاب دستی
حرکت چرخش ستون فقرات
3. ورزش های هوازی و درمان تنبلی تخمدان
ورزش های هوازی نسبت به ورزش های دیگر بسیار می توانند در درمان تنبلی تخمدان با ورزش بسیار موثر باشند. اما باید قبل از آن معاینه شوید که کیست تخمدان یا رحم نداشته باشد.
این نوع از ورزش ها باعث می شود چربی سوزی و متابولیسم بدن بسیار بالا برود و وزن فرد مبتلا به بیماری تنبلی تخمدان سریع پایین بیاید و چربی سوزی علاوه بر ناحیه تخمدان در قسمت های دیگر نیز بالا برود. همچنین این نوع ورزش ها باعث می شود اکسیژن رسانی به شدت در بدن بالا رود و در نتیجه ی شاهد افزایش چرخش خون در بدن نیز خواهیم بود.
ورزش های هوازی محرک اصلی هورمون های جنسی هستند؛ در نتیجه با این عملکرد محرکی برای بهبود تولید تخمک در تخمدان نیز می باشند. از طرفی دیگر این ورزش نیز مانند تمامی ورزش های دیگر سطح استرس را پایین می آورد و عوامل هورمونی که باعث بیماری تخمدان می شود نیز از بین می رود.
از ورزش های هوازی که می تواند کمک چشمگیری در درمان تنبلی تخمدان و کاهش وزن داشته باشد ورزش زومبا است. زومبا که در ایران به آن بادی ریتمیک نیز می گویند یکی از ورزش های پرطرفدار در جهان است که برای آشنایی بیشتر با آن می توانید مطلب زیر را مطالعه کنید:
زومبا برای لاغری و کاهش افسردگی
3 ورزش برای درمان تنبلی تخمدان
1. ورزش های کاردیو
برای درمان تنبلی تخمدان با ورزش می توانید ورزش هایی که در دسته کاردیو هستند را انجام دهید. این ورزش ها شامل پیاده روی سریع ، دویدن ، دوچرخه سواری یا شنا هستند.
این ورزش ها علاوه بر کاهش پیشرفت بیماری تنبلی تخمدان، با علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز مقابله می کند. این تمرینات پاسخ بدن شما به انسولین را افزایش می دهد و خطر بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. تنها کافیست روزی 30 دقیقه برای آن زمان بگذارید.
2. درمان تنبلی تخمدان با ورزش قدرتی
برای کاهش مقاومت به انسولین و متعادل سازی سطح هورمون های بدن افزایش متابولیسم بدن بسیار اهمیت دارد. برای درمان تنبلی تخمدان با ورزش می توانید از تمرینات قدرتی کمک بگیرید.
برای بهبود عملکرد تخمدان ها در بدن خود می توانید تمرینات وزن بدن مانند اسکوات، حرکات کششی یا سه سر را انجام دهید.
3. تمرینات تناوبی با شدت بالا
منظور از تمرینات تناوبی با شدت بالا این نیست که طولانی مدت ورزش کنید. بلکه منظور انجام ورزش به روش صحیح است. در نتیجه برای درمان تنبلی تخمدان با ورزش بسیار مهم است که بین تمرینات با شدت بالا تایم کوتاهی برای بازیابی قدرت کمی از شدت آن کم کنید.
برای مثال با دوچرخه اسپین فقط 10 تا 15 دقیقه ورزش کنید و کالری بسوزانید. در حالی که چربی شکم را با ورزش های دیگر به طور موثرتری کاهش دهید.
نکته: با کاهش چربی های شکم، سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز درمان می شود.
در آخر:
درمان تنبلی تخمدان با ورزش یکی از راه های ارزان برای درمان و پیشگیری از این بیماری است. با انجام روزانه این ورزش ها می توانید بهبود سلامت بدنی و روحی خود را بالا ببرید. همچنین ورزش می تواند استرس و حس افسردگی را در تمامی افراد پایین بیاورد.
اما این را در نظر داشته باشد با ورزش کردن نمی توان به تنهایی این بیماری را درمان کرد و نیاز است اول یک پزشک متخصص فرد بیمار را معاینه کرده و سپس در کنار درمان دارویی ورزش متناسب با بدن فرد دارای تنبلی تخمدان را نیز مشخص کند.