دمنوش به و 5 خاصیت ناشناخته آن (2 نوع طرز تهیه)
دمنوش به یکی از نوشیدنی های خوش عطر و خوش طعمی است که علاوه بر این دارای خواص بسیار مفیدی نیز می باشد که با مصرف آن بدن را در مقابل بیماری ها از جمله سرطان ایمن خواهد کرد. در دهه ی اخیر مجدد مانند گذشته اغلب مردم رو به مصرف دمنوش ها آورده اند؛ چرا که اغلب می خواهند علاوه بر تامین آب بدن، سلامت خود را نیز تضمین کنند. در این مقاله آموزش دو نوع دمنوش داده شده است و در آخر از فواید آن برای بدن صحبت به میان آمده است.
مراحل و طرز تهیه دمنوش به خوش رنگ
1. ابتدا تعدادی به را بر می داریم و آن ها را با رنده ی درشت رنده می کنیم یا با چاقو به صورت لایه لایه در می آوریم.
برای آن که به خواص خود را حفظ کند بهتر است پوست آن کنده نشود.
2. در ماهیتابه ای با حرارت کم به های ریز شده را می ریزیم و این میوه را تفت می دهیم، به اندازه ای تفت دادن را ادامه می دهیم که تا رنگ به ها از روشن به قهوه ای تبدیل شود.
نکته آشپزی: باید مراقب بود تا به ها خیلی تفت نخورند تا به حالت خشک و سوخته در نیایند.
نکته آشپزی: زمانی که این میوه را تفت می دهیم، رنگ آن قهوه ای می شود. این کار باعث خواهد شد دمنوش ما رنگ بسیار عالی به خود بگیرد.
3. سپس در این مرحله به های تفت داده شده را با دستگاه میوه خشک کن کاملا خشک می کنیم.
البته برای این روش می توان ورق آلومینیومی روی بخاری یا شوفاژ قرار داد، سپس به های ریز شده را روی آن می گذاریم تا کاملا رطوبت آن ها گرفته و خشک شوند.
4. در این مرحله به های خشک شده است و آن ها را در ظرف شیشه ای باید بریزیم و درب آن را محکم ببندیم تا در مقابل رطوبت محافظت شوند.
5. هر بار برای تهیه دمنوش به، مقداری از آن را بر می داریم و مانند چای آن را دم می کنیم.
مراحل و طرز تهیه دمنوش با دارچین
طرز تهیه دمنوش به با دارچین تقریبا شبیه به دامنوش ساده به می باشد. در این نوع دمنوش ابتدا به ها را ورقه ای می کنیم. سپس به های ریز شده را با مقداری دارچین تفت می دهیم تا کمی قهوه ای شوند.
سپس به های تفت داده شده با دارچین را بر روی بخاری قرار می دهیم یا با دستگاه میوه خشک کن، رطوبت میوه را می گیریم. در آخر آن را داخل ظرفی شیشه ای می ریزیم و هر بار مانند چای آن را دم کرده و میل می کنیم.
خواص دمنوش به برای سلامت بدن
1. چای به برای مقاوم سازی معده
امروزه به دلایل مختلف از جمله خوردن غذاهای ناسالم و تنش های عصبی مشکل معده کم کم دارد به یکی بیماری های شایع بین افراد تبدیل می شود.
مصرف دمنوش به می تواند کمک چشمگیری برای رفع این بیماری باشد. این میوه دارای فنول های بسیار مفید برای معده است. فنول های موجود در به برای تسکین و رفع زخم معده بسیار عالی هستند.
اگر این دمنوش به صورت ناشتا میل شود باعث کاهش رفلاکس های صبحگاهی می شود. اگر این دمنوش مفید را به صورت مداوم در صبح جایگزین چای کنیم باعث خواهد شد رفلاکس معده کاملا درمان شود. همچنین حتی عطر این دمنوش باعث رفع حالت تهوع و استفراغ می شود.
2. دمنوش به برای جلوگیری از سرماخوردگی
با ورود فصل سرما سرماخوردگی و آنفولانزا بین مردم بسیار شایع می شود. بهتر است قبل از مبتلا شدن به این بیماری بدن را برای مقابله با آن ها آماده کرد.
دمنوش به دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد که این عامل باعث قوی شدن سیستم دفاعی بدن خواهد شد. این آنتی اکسیدان ها از طریق افزایش گلبول های سفید در خون، بدن را در برابر عفونت ها و باکتری مقاوم خواهد کرد. همچنین به و دمنوش آن دارای ویتامین C می باشد؛ این ویتامین نیز خود بدن را در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا مقاوم خواهد کرد.
3. پیشگیری از سرطان
به و دمنوش آن سرشار از آنتی اکسیدان های مفید و قوی می باشد. در بدن رادیکال های آزاد تولید می شود و این رادیکال های آزاد به سلول های بدن آسیب می رساند؛ این رادیکال ها علاوه بر آسیب رساندن گاهی سلول های بدن را تحریک کرده و باعث تولید بیش از حد آن ها می شود. در نتیجه ی این کار تومور های مختلف در بدن ایجاد می شود. اما آنتی اکسیدان ها با این رادیکال های آزاد اما مضر مبارزه می کنند و به نوعی محافظی برای سلول های بدن محسوب می شود.
4. دمنوش به و سلامت قلب
به علت تمایل برای مصرف فست فود ها در بین مردم، خطر ابتلا به سکته قلبی و سکته مغزی بالا رفته است. کلسترول ها در رگ های خونی و عروق رسوب می کنند و باعث بیماری قلبی و مغزی خواهند شد.
دمنوش به دارای آنتی اکسیدان های متنوع می باشد که کلسترول های بد بدن را از بین خواهد برد؛ در نتیجه ی این کار باعث خواهد شد، دیگر رگ های بدن دچار انسداد نشوند و خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی کاهش پیدا خواهد کرد.
5. کاهش وزن با مصرف دمنوش به
کالری چای به بسیار پایین است از طرفی چربی سوزی بالایی دارد. این دمنوش دارای فیبر محلول در آب می باشد که کمک خواهد کرد شخص پس از مصرف آن کمتر احساس گرسنگی کند. به دلیل همین خاصیت یک چای رژیمی عالی برای افرادی که دنبال لاغری هستند؛ می باشد.
مصرف دمنوش به در بارداری
خانم های باردار و شیرده بسیار در رژیم غذایی خود باید احتیاط کنند. از آن جایی که این دمنوش دارای ویتامین A می باشد ممکن است برای دوران بارداری برای جنین خطرناک باشد؛ چرا که با رقیق شدن خون این امکان وجود دارد که سقط جنین نیز اتفاق بیفتد، بنابراین لازم است برای مصرف این دمنوش در دوران بارداری و شیردهی حتما با پزشک خود مشورت داشته باشید.
در آخر:
دمنوش به یکی از پر خواص ترین نوشیدنی های گرم می باشد که بدن را در برابر سرماخوردگی و عفونت های احتمالی حفظ می کند. همچنین به دلیل آنتی اکسیدان های قوی و متنوع به نوعی از سرطان پیشگیری خواهد کرد. البته این نکته قابل اهمیت است که خانم های باردار برای مصرف آن حتما با پزشک خود باید مشورت کنند.