این 7 خوراکی مقوی بهترین جایگزین قند هستند
امروزه غذاهای فراوری شده متعدد و متنوعی وارد بازار میشوند. به همین دلیل روزانه ممکن است رژیم غذایی در جوامع مختلف تغییراتی داشته باشد. اما در این بین به طرز چشمگیری مصرف قند و شکر تصفیه شده رو به رشد روز افزون است. تا حدی که خیلی از افراد به مصرف شیرینیجات اعتیاد پیدا میکنند.
طبق گزارشات یک فرد بزرگسال، به طور متوسط روزانه 17 قاشق چایخوری قند افزوده استفاده میکند. این میزان خیلی بیشتر از مقدار توصیه شده است. یک رژیم غذایی متعادل نباید بیشتر از 10 درصد کالری روزانه را از منابع قند تامین کند. با ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت همراه ما باشید تا بهترین جایگزین قند را برایتان معرفی کنیم.
مقالات پیشنهادی مرتبط با جایگزین قند
- باورهای غلط و درست در مورد سیستم ایمنی بدن را بشناسید
- از کجا بدانیم قلبمان سالم است؟ نشانه های قلب سالم را بشناسید
- 10 غذای پیر کننده که باید مراقب مصرف آن ها باشید
چرا باید جایگزینهای بهتری به جای قند مصرف کنیم؟
معمولا خیلی از افراد از عوارضی که مصرف بیش از اندازه قند و شکر به همراه دارد، آگاه هستند. اما با این حال تعدادی هم با این عوارض آشنا نیستند. یکی از ارکان مهم برنامه غذایی این است که بتوانیم عادات سالم را جایگزین عادات ناسالم کنیم. وقتی بدانیم برخی از مواد غذایی عوارضی را برای بدن به همراه دارند، میتوانیم آنها را راحتتر کنار بگذاریم. مصرف نامتعادل قند تصفیه شده میتواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد:
- بروز اگزما
- پیری زودرس
- پوسیدگی دندانها
- چاقی و اضافه وزن
- ابتلا به دیابت نوع 2
- تضعیف سیستم ایمنی بدن
- زمینه سازی بیماری کلیوی و کبدی
- زمینه ابتلا به انواع خاصی از سرطان
- افزایش خطر بروز بیماریهای قلب و عروق
- تشدید اختلالات روحی مانند استرس، اضطراب و تنش
بهترین جایگزین قند را بشناسید
اما برای اینکه بتوانیم از چنین عوارضی در امان بمانیم، بهترین راهکار استفاده از جایگزینهای مناسب برای قند و شکر است.
1. عسل طبیعی؛ بهترین جایگزین قند است
عسل خالص برای درمان خیلی از مشکلات بدنی مفید است و خواص آنتی اکسیدانی بسیار بالایی به همراه دارد. طعم آن بسیار شیرین و مطلوب است و به عنوان جایگزین عالی برای قند معرفی میشود.
به نوعی میتوان عسل را یک داروی موثر و غذای کامل معرفی کرد.
عسل مواد معدنی و ویتامینی فراوانی دارد. آنتی آکسیدانهایی مانند فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک از جمله ترکیبات عالی آن هستند. این خاصیت بسیار بالا باعث پیشگیری از ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان و دیابت خواهد شد.
جالب است بدانید عسل به عنوان مادهای طبیعی است که به درمان بیماریهای ناشی از مصرف قند و شکر هم کمک میکند. قند موجود در هر 100 گرم عسل، معادل 80 گرم است اما در کنار آن خواص فراوانی را به بدن میرساند.
با تمام این تاثیرات مطلوب، حتی نباید در مصرف عسل هم زیاده روی کرد.
2. کشمش به جای قند میل کنید
یکی از مواد غذایی طبیعی دیگر که طعم شیرین و مقوی دارد، کشمش است. انواع کشمش به تقویت بدن و تنظیم قند خون کمک میکنند. حتی برای تقویت سیستم ایمنی بدن هم موثر هستند.
در گذشته، مردم از کشمش به عنوان دومین شیرین کننده بعد از عسل استفاده میکردند. البته در نظر داشته باشیده که کشمش هم در صورتی که مانند عسل به صورت طبیعی به دست آمده باشد، تاثیرات خوبی دارد.
یعنی آن را به صورت طبیعی و در نور آفتاب، بدون مصرف تیزاب و سایر مواد شیمیایی خشک کرده باشند. میزان قند موجود در هر 100 گرم کشمش، معادل 58 گرم است.
3. خرما را جایگزین قند کنید
یکی از میوههای خیلی شیرین و لذیذ، خرما است. این میوه خواص متعددی دارد و به بهبود عملکرد مغز و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی میرساند. باعث تقویت قوای بدن میشود و برای تنظیم سطح کلسترول گزینه مناسبی است. یکی از بهترین گزینهها خرمای مجول است.
در مناطق گرمسیری و به ویژه جنوب ایران، تنوع بالایی از انواع خرما را میتوان تهیه کرد. خرما 50 درصد گلوکز و 25 درصد ساکارز به همراه دارد. با اینکه خرما یکی از بهترین جایگزینهای قند و شکر است اما باید افرادی که قند خون بالایی دارند از مصرف نامتعادل آن اجتناب کنند.
یکی از بهترین گزینهها خرمای مجول است که میتوانید اطلاعات دقیق در مورد آن را در مقاله خواص خرمای مجول (5 خاصیت مهم + ارزش غذایی) مطالعه بفرمایید.
4. با توت خشک بدن خود را تقویت کنید
یکی از خوراکیهای لذیذ و مقوی که جزو تنقلات پرطرفدار است، توت خشک محسوب میشود. طعم شیرین و پرخاصیت آن برای کنار چای یا سایر نوشیدنیها، حس مطلوبی را ایجاد میکند.
با مصرف توت خشک میتوان کم خونی ناشی از فقر آهن را تا حدودی کنترل کرد. حتی خاصیت ضد سرطانی هم دارد و برای کاهش قند خون موثر است. از آن به عنوان ماده طبیعی برای درمان آسم، سرفه و روماتیسم نیز استفاده میکنند.
سعی کنید توت خشکی تهیه کنید که با روش طبیعی به دست آمده باشد و از مواد شیمیایی برای خشک کردن آن استفاده نکرده باشند. هر 100 گرم توت خشک به مقدار 7 گرم قند به همراه دارد. مصرف آن به تامین قند مورد نیاز بدن نیز کمک میکند.
5. انجیر خشک را جایگزین قند کنید
یکی از میوههای پرخاصیت انجیر است که با خشک کردن آن فقط میزانی آب از دست میرود. انجیر خشک میتواند خواص زیر را به همراه داشته باشد:
تقویت کننده حافظه
تقویت کننده ریشه مو
درمانی برای گلو درد
موثر برای لاغری
ضد سرطان
بهبود عارضههای مفاصل
انجیر خشک به دلیل به همراه داشتن انواع ویتامینها و خواص معدنی، به عنوان آنتی اکسیدانی قوی معرفی میشود. از آن به عنوان میان وعدهای عالی در کنار نوشیدنیهای گرم میتوانید استفاده کنید.
انجیر خشک جایگزینی عالی برای قند و شکر است. بهتر است نوعی را تهیه کنید که با روش طبیعی و بدون مواد شیمیایی خشک شده باشد. هر 100 گرم انجیر خشک، به مقدار 45 گرم قند برای بدن به همراه دارد.
6. استویا تهیه کنید
استویا گیاهی از خانواده گلهای داودی است. کالری این گیاه به حدی ناچیز است که اغلب از آن صرف نظر میکنند. قند حاصل از آن بی ضرر است و عوارضی به همراه ندارد. مصرف آن به کاهش علائم فشار خون و قند خون بالا کمک میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد استویا، مقاله زیر را مطالعه بفرمایید:
استویا چیست؟ خواص درمانی و عوارض احتمالی آن کدامند؟
7. شربت افرا جایگزین قند است
برای تهیه شربت افرا از شیره درخت افرا استفاده میشود. این شربت مواد معدنی همچون روی، کلسیم، پتاسیم، منگنز و آهن را به همراه دارد. به همین دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالایی را به بدن میرساند. با این حال برای اثبات خواص ضد سرطانی این شربت تحقیقات بیشتری لازم است.
شاخص گلیسمی بالایی دارد و ممکن است باعث افزایش قند خون شود.
مقالات پیشنهادی مرتبط با جایگزین قند
- باورهای غلط و درست در مورد سیستم ایمنی بدن را بشناسید
- از کجا بدانیم قلبمان سالم است؟ نشانه های قلب سالم را بشناسید
- 10 غذای پیر کننده که باید مراقب مصرف آن ها باشید
شما بگویید
در این مقاله به بیان جایگزینهایی برای قند پرداختیم. برای ما و سایر همراهان کوئیک فیت در قسمت ارسال دیدگاهها، پیشنهاد خود را برای جایگزین قند مطرح کنید.