خواص سیرابی برای سلامت بدن + ارزش غذایی و کالری
خواص سیرابی مانند سایر گوشت های دیگر حاوی مواد مغذی از جمله B12، سلنیوم و روی است. طرفداران این خوراکی دو دسته هستند یا از آن بسیار متنفر یا عاشق این خوراکی چرب هستند.
سیرابی قبل از پخته شدن دارای بافت بسیار سفتی است. در نتیجه برای خوردن آن باید با حرارت بسیار بالایی ابتدا بخارپز یا آب پز شود. در این صورت بافت آن کاملا جویدنی و نرم می شود.
این خوراکی به تنهایی دارای کالری بسیار کمی است. اما دارای کلسترول بسیار بالایی هست. این رو باید این گوشت را کاملا متعادل مصرف کرد. این گوشت سرشار از مواد معدنی حیاتی است که موجب بالا رفتن سلامت شما می شود.
ارزش غذایی سیرابی
قبل از آشنایی با خواص سیرابی ابتدا بهتر است با ارزش غذایی و کالری این نوع گوشت شما را آشنا کنیم. یک وعده 140 گرمی از سیرابی پخته شده شامل ترکیبات زیر است.
کالری | 131 کالری |
چربی | 5 گرم |
پروتئین | 17 گرم |
ویتامین B12 | 15 درصد از RDA |
کلسیم | 10 درصد از RDA |
سلنیوم | 25 درصد از RDA |
روی | 15 درصد از RDA |
فسفر | 10 درصد از RDA |
آهن | 5 درصد از RDA |
منیزیم | 5 درصد از RDA |
همچنین این نوع گوشت منبع خوبی از منگنز و نیاسین (B3) است. این گوشت لذیذ یک منبع عالی از پروتئین بسیار قابل جذب است و حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین B12، سلنیوم و روی است. این ها موادی هستند که در اغلب مواد غذایی افراد وجود ندارد. اما جالب است که سیرابی به تنهایی همه این ها را در خود دارد.
آیا سیرابی برای سلامت بدن مفید است؟
اگر جزو آن دسته افراد هستید که علاقه ای به سیرابی ندارید و باور دارید این گوشت نقشی در سلامت شما ندارد باید بگوییم یک خوراکی بسیار سالم را از دست می دهید.
خواص سیرابی به اندازه ای بالا و متنوع است که مصرف متعادل آن ایمنی شما را به اندازه چشمگیری بالا خواهد برد. این نوع گوشت دارای ماده معدنی به نام سلنیوم است.
سلنیوم یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است. آنتی اکسیدان موجود در سیرابی از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد با قدرت بسیار بالایی محافظت می کنند. این امر موجب پیشگیری از بیماری هایی نظیر سرطان و التهابات داخلی می شود.
همچنین افرادی متعادل از این گوشت در رژیم غذایی خود مصرف می کنند گلبول های سفید بسیار بالاتری دارند. در نتیجه زمانی که ویروس یا عفونتی وارد بدنشان می شود بدن قدرت بسیار بالایی برای مبارزه با عامل بیماری زا دارد. از طرفی جالب است بدانید زمانی که گلبول های سفید بدنتان از طریق خوراکی ها بالا رفته باشد طول درمان بیماری ها برایتان بسیار کوتاه تر از افرادی بوده که سیستم ایمنی پایین و گلبول سفید کمتری دارند.
خواص سیرابی برای کم خونی
کم خونی از بیماری هایی است که به دلیل نوع تغذیه در بیشتر افراد دیده می شود. همچنین خانم ها به دلیل عادت ماهانه هر ماه خون زیادی را از دست می دهند که باید این دفع خون را با خوردن خوراکی و مکمل های خونساز جبران کنند. اما متاسفانه اغلب خانم ها با مشکلات کم خونی دست پنجه نرم می کنند.
خواص سیرابی به گونه ای است که اگر از آن متعادل مصرف شود کم خونی های شدید را هم درمان می کند. چرا که این نوع گوشت منبع عظیمی از ویتامین B12 و آهن است.
ویتامین B12 یکی از ویتامین های حیاتی است که تنها در دیواره معده ساخته می شوند. از این رو اگر به دلیل ناراحتی معده دچار کم خونی شده باشید مصرف سیرابی یک خوراکی عالی برای درمان کم خونی ناشی از فقر این ویتامین است.
همچنین افرادی که از فقر آهن رنج میبرند. می توانند سیرابی را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. پس از مدتی شاهد درمان فقر آهن خود خواهند بود.
خواص سیرابی در بارداری
خانم ها می توانند از خواص سیرابی در دوران بارداری بهره های زیادی ببرند. این خوراکی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی بسیار زیادی است که سلامت جنین و مادر باردار را به راحتی تامین می کند.
سیرابی منبع عظیمی از خانواده ویتامین B است. از این جهت خانم هایی که به دلیل بارداری تهوع صبحگاهی دارد با خوردن این گوشت در رژیم غذایی خود می توانند تا میزان زیادی این تهوع را کم کنند.
همچنین این گوشت دارای ویتامین هایی نظیر A و E است. این ویتامین ها در بدن نقش آنتی اکسیدانی بسیار قوی بازی می کنند. از این رو در طی دوران بارداری مادر از انواع بیماری های ویروسی و عفونی ایمن است. از طرف دیگر کودکی که به دنیا می آید سیستم ایمنی بسیار قوی تری خواهد داشت.
مادران باردار اغلب در دوران بارداری بسیار احساس خستگی می کنند. ایتن می تواند ناشی از کم خونی دوران بارداری باشد. این کم خونی اگر همان ابتدا درمان و مورد کنترل در نیاید احتمال نقص پس از تولد بسیار بالا می رود. اگر مادران باردار مجاز به مصرف خوراکی هایی نظیر سیرابی باشند می توانند سریعا این کم خونی را جبران کنند.
خواص سیرابی برای استخوان ها
پوکی استخوان از جمله بیماری های خاموشی است که با بالا رفتن سن ناگهان خود را نشان می دهد. البته باید به این نکته اشاره کنیم با بالا رفتن سن، استخوان ها به مرور نه تنها توانایی جذب کلسیم را از دست می دهند بلکه کلسیم و بسیاری از مواد معدنی مهم را نیز از خود دفع می کنند. این عملکرد ریسک پوکی استخوان را بسیار بالاتر می برد. این اتفاق در خانم ها چند برابر آقایان رخ می دهد.
اگر به دنبال پیشگیری از پوکی استخوان از طریق خوراکی ها هستید باید بگوییم از خواص سیرابی به هیچ عنوان غافل نشوید. این نوع گوشت دارای مواد معدنی بسیار حیاتی مانند کلسیم و ویتامین D و K است.
زمانی که شما این گوشت را به اندازه متعادل به رژیم غذایی خود اضافه کنید استخوان هایتان کلسیم بسیار بالایی جذب می کنند. چرا که ویتامین های D و K جذب کلسیم به استخوان را چند برابر می کند.
خواص سیرابی برای شکستگی استخوان
افرادی که دچار شکستگی استخوان می شوند اغلب پزشکان توصیه می کنند از خواص سیرابی و خوراکی های نظیر آن برای سرعت بخشیدن به روند درمان استفاده کنند.
سیرابی کارخانه ای بزرگ از مواد معدنی است که به جوش خوردن استخوان ها بهم کمک ویژه ای می کند. همچنین به دلیل بالا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در این نوع گوشت بافت های اطراف استخوان آسیب دیده که دچار التهاب و پارگی شده اند نیز زودتر بهبود پیدا می کنند. همین عملکرد باعث می شود تا درد ناشی از شکستگی استخوان نیز سریعا کم شود.
خاصیت سیرابی برای بدنسازی
پروتئین از جمله ترکیبات بسیار مهم در بدنسازی است. افراد بسیاری برای حجم گرفتن در بدنسازی رو به خوردن پودرهای شیمیایی می آورند تا بافت های بدنشان طی تمرین های خاص به عضله های حجیم تبدیل شود.
اگر شما به دنبال دریافت پروتئین های طبیعی هستید می توانید پس از مشورت با متخصص تغذیه ورزشی خود از خواص سیرابی برای عضله سازی استفاده کنید.
جالب است بدانید این گوشت تمام اسیدهای آمینه های مورد نیاز بدن شما را برای ساختن ماهیچه ها و ساخت هورمون ها، آنزیم ها و بافت جدید را تامین می کند.
از این رو اگر بدنتان طی تمرین دچار آسیب شود شما با جای دادن این نوع گوشت در رژیم غذاییتان شرایط بهبود سریع تر را برای خود فراهم کرده اید.
خواص سیرابی برای زیبایی پوست و مو
خواص سیرابی به اندازه ای بالا است که می تواند زیبایی مو و پوست شما را نیز در بر بگیرد. اگر این نوع گوشت را به رژیم غذایی خود اضافه کنید بسیاری از مشکلات پوستی و موی شما برطرف خواهد شد.
خواص سیرابی برای رشد و ضخامت مو
موی سالم و ضخیم از ویژگی های یک موی سالم و زیبا است. نوع خوراک ما می تواند رابطه مستقیمی با سلامت آن داشته باشد. اگر شما هم جزو افرادی هستید که علاقه ای به استفاده از مواد شیمیایی ندارید پس بهتر است برای سالم نگه داشتن موهای خود از خواص سیرابی استفاده کنید.
سیرابی دارای ویتامین و مواد معدنی است که موجب افزایش گلبول های قرمز می شود. افزایش گلبول قرمز باعث افزایش گردش خون می شود.
زمانی که گردش خون در سر زیاد شود مواد مغذی بیشتری به فولیکول های مو می رسد. ابعاد این فولیکول ها ابتدا بزرگ می شود. سپس ریزش مو قطع می شود.
زمانی که مواد مغذی بیشتری به فولیکول ها برسد رشد موهای شما افزایش پیدا می کند و ضخامت آن ها نسبت به قبل بیشتر خواهد شد.
سیرابی برای سلامت پوست
خواص سیرابی موجب بالا رفتن سلامت پوستتان می شد. این نوع گوشت دارای ماده معدنی روی است. این ماده معدنی برای رشد و تقسیم سلولی از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو اگر پوستتان دچار زخم شود یا جای جوش روی آن باقی بماند سریعا جای آن ترمیم خواهد شد.
همچنین این نوع گوشت پرخاصیت دارای آنتی اکسیدان های بسیار زیادی است. از این رو سلول های پوستی در برابر استرس اکسیداتیو و اشعه های مضر مقاوم می شود.
در آخر:
برای بالا بردن سیستم ایمنی می توانید از خواص سیرابی بهره مند شوید. این نوع گوشت دارای کلسترول بسیار بالایی است که باید بسیار متعادل مصرف شود.
گوشت سیرابی می تواند یک خوراکی بسیار کامل برای دوران بارداری باشد. چرا که به تنهایی می تواند بخش عظیمی از نیاز مادر باردار و جنین را برطرف کند.
منابع:
Livestrong
healthline