تغذیهغذاهای سالم

خواص گوشت بوقلمون در 7 مورد بسیار موثر برای سلامتی

خواص گوشت بوقلمون علاوه بر اینکه به تامین ویتامین‌ها و مواد مغذی مفید برای بدن منجر می‌شود، در بهبود و جلوگیری از ابتلا به برخی از بیماری‌ها نیز موثر خواهد بود. در ادامه به بررسی تمام این فواید خواهیم پرداخت تا از آن در رژیم غذایی روزانه بهره بگیریم. با ما همراه باشید.

همه چیز در مورد گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون از جمله گوشت‌هایی است که امروزه بیش از پیش توجه ویژه‌ای به مصرف آن می‌شود. بوقلمون از جمله پرنده‌های بومی آمریکای شمالی است و منبع خوبی از پروتئین به شمار می‌رود. دمای مورد نیاز برای پخت آن 165 درجه فارنهایت است.

خواص و فواید گوشت بوقلمون

مطالب پیشنهادی مرتبط با خواص گوشت بوقلمون

می‌توان گفت 85 گرم گوشت بوقلمون حاوی 120 کیلو کالری انرژی است و همینطور هیچ کربوهیدراتی را شامل نمی‌شود. حدود 24 گرم پروتئین و 2 گرم چربی در آن وجود دارد که شامل ویتامین‌های B6 و B12 و همینطور مواد مغذی از جمله فسفر، منیزیم، پتاسیم، نیاسین، روی، کولین و سلنیوم را نیز شامل می‌شود. اگر پوست آنرا جدا کنید مقدار چربی و کالری آن نیز کمتر خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
سالم ترین نان چه نانی است؟

گوشت تیره بوقلمون (بوقلمونی که به طور طبیعی با تغذیه از علفزارها رشد یافته است) شامل مواد مغذی و ویتامینی بیشتری نسبت به گوشت کمرنگ آن (بوقلمون پرورش یافته) است اما کمی چربی و کالری بیشتری را نیز شامل می‌شود. مقدار کمی اسید آمینه تریپتوفان در گوشت بوقلمون وجود دارد که سبب افزایش انرژی و کمک به حفظ بافت پروتئینی بدن خواهد کرد.

تمام خواص گوشت بوقلمون برای سلامتی بدن

همانطور که اشاره شد این گوشت ویتامین و مواد مغذی فراوانی را برای بدن به همراه دارد. با دانش به اینکه این گوشت چه خواصی به همراه دارد، شاید بهتر باشد از این گزینه برای پخت غذا نیز استفاده شود تا کمی تنوع غذایی و تامین خواص مورد نیاز بدن به غیر از مصرف گوشت قرمز و گوشت مرغ، حاصل شود. پس در ادامه من حتما به این خواص توجه کنید.

منبعی عالی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن

مصرف روزانه پروتئین برای حفظ عضلات بسیار مهم است. حفظ ساختار سلول‌ها و اعصاب در گرو مصرف آن است. با اینکه منابعی غنی از پروتئین از جمله ماهی، انواع آجیل، سویا و بسیاری از موارد دیگر وجود دارند اما بهتر است گوشت بوقلمون که چربی بسیار کمی را به همراه دارد و مقدار کربوهیدرات موجود در آن نیز صفر است، در رژیم غذایی گنجانده شود.

خواص پروتئینی گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون منبعی عالی برای تامین ویتامین B

ویتامین‌های گروه B به تولید انرژی برای بدن، انتقال پیام‌های عصبی به مغز، تشکیل سلول‌های قرمز و سلامت مغز بسیار ضروری هستند. گوشت بوقلمون منبعی عالی برای تامین این گروه از ویتامین‌ها محسوب می‌شود که به ویژه در افراد سالمند بهره‌مندی از خواص گوشت بوقلمون ضروری است و از مواردی از جمله ابتلا به آلزایمر و حواس‌پرتی جلوگیری خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص شیره انگور برای بهبود سلامت بزرگسالان و کودکان

مواد مغذی ضروری گوشت بوقلمون برای بدن

در ترکیبات این گوشت بسیار مفید پتاسیم، منیزیم، روی، سلنیوم و فسفر وجود دارد. سلنیوم موجود در آن نقش به سزایی در تولید هورمون‌های تیروئید را به همراه دارد. این موضوع برای تنظیم کردن سوخت و ساز بده نقش به سزایی دارد.

وجود فسفر برای تضمین سلامت استخوان‌ها، روی برای واکنش‌های آنزیمی بدن، لازم و ضروری است که با مصرف متعادل از گوشت بوقلمون برای بدن تامین خواهد شد.

خواص گوشت بوقلمون در دوران بارداری

دوران باردای باید تمام مواد مغذی و ویتامین‌ها برای بدن تامین شود تا رشد جنین کامل شده و از ایجاد آسیب به مادر جلوگیری شود. همانطور که اشاره شد، پروتئین و ویتامین‌های گروه B در این گوشت وجود دارد که برای تکامل سیستم عصبی جنین و رشد سلولی آن بسیار ضروری است.

خواص گوشت بوقلمون برای دوران بارداری

مادران باردار بهتر است از نوع بوقلمون ارگانیک که از علفزارها تغذیه می‌شوند مصرف کنند تا پروتئین بیشتری به جنین و بدن خود برسانند. البته در صورت حساس بودن دوران بارداریشان می‌توانند از پزشک خود در مورد مصرف آن جویا شوند.

مطلب پیشنهادی
خواص پوست هندوانه را جدی بگیرید + (از سرطان تا زیبایی)

خواص گوشت بوقلمون برای پوست و مو

برای اینکه رشد موها و پوستی سالم داشته باشیم باید از رژیم غذایی اصولی و درستی پیروی کنیم. بافت پوست و رشد تارهای و به مصرف مواد معدنی و ویتامین‌ها نیاز دارد که در گوشت بوقلمون پروتئین و ویتامین‌های ضروری برای حفظ سلامت پوست و مو وجود دارد.

خواص گوشت بوقلمون برای ورزشکاران و بدنسازی

  • اکسیژن‌رسانی بهتر در حین انجام فعالیت بدنی قدرتی و یا ورزش هوازی
  • تامین انرژی مورد نیاز بدن برای انجام حرکات ورزشی
  • با وجود چربی کم سبب کات شدن عضلات خواهد شد
  • تامین پروتئین مورد نیاز برای عضله‌سازی و جلوگیری از ضعیف شدن عضلات
  • تاثیر بسیار مفید برای جلوگیری از گرفتگی عضلات

گوشت بوقلمون مفید برای برخی بیماری‌ها

برخی بیماری‌ها وجود دارند که در صورت تغذیه درست می‌توان علاوه بر پیشگیری از ابتلا به آنها به بهبود و تسکین آنها نیز منجر شد. این ماده غذایی سالم را اگر به اعتدال مصرف کنید موجب موارد زیر خواهد شد:

  • موثر در بهبود کم‌خوابی و بی‌خوابی به دلیل وجود اسید آمینه تریپتوفان
  • تقویت سیستم دفاعی بدن برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های واگیردار با خواص گوشت بوقلمون
  • مفید برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ
  • مفید برای کاهش کلسترول بد خون
  • مفید برای گرفتگی عضلات معده
  • موثر بر کاهش وزن و رفع عوارض ناشی از اضافه وزن با سیر نگه داشتن و چربی کم موجود در آن
  • تقویت استخوان‌ها جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان
  • منبعی عالی برای جلوگیری از کم خونی و عوارض ناشی از آن مانند ریزش مو
مطلب پیشنهادی
خواص تخم مرغ | 18 فایده تخم مرغ برای سلامت و زیبایی

نکات بسیار مهم در مورد مصرف گوشت بوقلمون

برای اینکه خواص بی‌شمار گوشت بوقلمون را به بدن برسانیم باید اطلاعاتی در مورد تهیه بهترین نوع آن داشته باشیم تا با خرید اشتباه آسیبی به بدن وارد نکنیم.

بهتر است نوع تازه آنرا تهیه کرده و از خریداری انواع فراوری شده آن پرهیز کنید. زیرا گوشت بوقلمون فراوری مانند هات داگ، بیکن، سوسیس و… سدیم زیادی را به همراه دارد. علاوه بر این موضوع قبل از بسته بندی و فریز کردن مقدار زیادی از نمک را به آن اضافه می‌کنند. حتی همبرگرهای بسته‌بندی شده نیز از این موارد دور نیستند.

خواص گوشت بوقلمون تازه

با اینکه محدودیتی برای مصرف گوشت بوقلمون وجود ندارد اما می‌توان گفت از نمونه‌های فراوری شده آن کمتر و یا اصلا استفاده نکنید. گوشت بوقلمون تازه‌ای را که در مراتع تغذیه کرده و به صورت ارگانیک رشد کرده است را جایگزین نمونه‌های فراوری شده آن کنید.

دلایل ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها، مصرف نمک زیاد و بیش از اندازه است. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری‌ها بهتر است از نوع تازه گوشت بوقلمون تهیه کنید و فراوری شده آنرا کمتر استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی
خواص ماست برای پوست - فواید برای کودکان و زنان باردار

عوارض مصرف بیش از حد گوشت بوقلمون

در این متن به بررسی مهمترین و برجسته‌ترین خواص گوشت بوقلمون پرداختیم با این حال متوجه شدید که این گوشت چه خواص مفیدی را برای بدن به همراه دارد. اما این موضوع دلیل نمی‌شود که از آن به مقدار نامتعادل استفاده کنید. برای بهره‌مندی از خواص بسیاری از مواد غذایی و خوراکی‌ها باید اعتدال در مصرف آنها را در نظر داشته باشید. گزینه‌های زیر را در مورد آن در نظر داشته باشید:

  • بیماران مبتلا به سنگ کلیه با احتیاط بیشتری این گوشت را استفاده کنند زیرا اگزالات در ترکیبات آن وجود دارد (بهتر است از پزشک خود در مورد استفاده از آن جویا شوند)
  • سلنیوم موجود در آن ممکن است احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد
  • از مصرف نوع فراوری شده آن پرهیز کنید
  • بیماران مبتلا به نقرس در مورد استفاده گوشت بوقلمون باید از پزشک خود مشورت بگیرند

موارد و نحوه استفاده از گوشت بوقلمون

پیش گرفتن یک رژیم غذایی متنوع و متعادل علاوه بر اینکه می‌تواند مواد مغذی زیادی را برای بدن تامین کند به تناسب اندام نیز منجر خواهد شد. از گوشت بوقلمون به اعتدال در رژیم غذایی استفاده کنید تا فواید آنرا جذب کرده و از مضرات مصرف بیش از حد آن در امان باشید.

مطلب پیشنهادی
خواص خشخاش - فواید ناشناخته خشخاش + ارزش غذایی

در تهیه بسیاری از مواد غذایی و خوراکی می‌توانید از این گوشت استفاده کنید اما بهتر است از نوع ارگانیک آن تهیه کرده و استفاده کنید. در تهیه بسیاری از خوراک‌ها و جایگزین گوشت می‌توانید از آن استفاده کنید. البته کباب بوقلمون نیز بسیار خوشمزه است که طرفداران خود را دارد.

مقایسه گوشت بوقلمون سفید و قرمز

گوشت بوقلمون در اروپا 11 برابر ایران بیشتر به کار برده می‌شود. جالب است بدانید گوشت بوقلمون دو نوع سفید و قرمز دارد. این تفاوت رنگ به علت محلی یا پرورشی بودن بوقلمون است که اتفاق می‌افتد.

اما گوشت بوقلمون قرمز یا تیره، دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری نسبت به نوع سفید آن است. اما نوع سفید کالری و چربی بیشتری نسبت به نوع تیره دارد که با جدا کردن پوست آن، چربی و کالری کمتری به بدن می‌رساند. گوشت بوقلمون مزرعه‌ای، نسبت به بوقلمون صنعتی امگا 3 بیشتری به همراه دارد.

اما دمای لازم برای پخت هر دو نوع گوشت بوقلمون، 74 درجه سانتی گراد است. حتی زمان پخت هر دوی آنها هم یکی است. با این حال باید در نظر داشته باشید که خواص گوشت بوقلمون سفید و قرمز بسیار بالا است و برای بدن فواید بی‌شماری را به همراه دارند.

مطلب پیشنهادی
خواص شیر برای استخوان‌ها و بدنسازی + 7 جایگزین شیر

جایگاه گوشت بوقلمون در رژیم غذایی

امروزه خوراکی‌های فراورده شده متعددی وجود دارد. از جمله آنها می‌توان به انواع هات داگ، همبرگر، سوسیس و کالباس معرفی کرد. اما موارد بیان شده دارای نمک و مواد نگهدارنده زیادی هستند که برای خیلی از افراد چنین مواردی مطلوب نیست. اما به جای آنها می‌توانید از بوقلمون ارگانیک، تازه و کم چرب استفاده کنید.

مطالب پیشنهادی مرتبط با خواص گوشت بوقلمون

نکات پایانی

در این متن به طور کامل در مورد خواص گوشت بوقلمون مواردی را ارائه کردیم که می‌توانید از آن به اعتدال در رژیم غذایی استفاده کنید. تنوعی از مواد غذایی و به کار بردن انواع مواد خوراکی به تامین بسیاری از ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک خواهد کرد.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *