خواص آووکادو – 6 فایده برای سلامت + ارزش غذایی و کالری
آووکادو یک میوه استوایی است که این روزها به یک خوراکی فوق العاده محبوب در بین افراد آگاه از سلامت تبدیل شده است. این میوه علاوه بر طعم خاص و فوق العاده، دارای فواید بی نظیری برای سلامت بدن و پوست می باشد.
در این مطلب به 6 خواص آووکادو که کمتر شناخته شده است و از طرفی این خواص به اثبات رسیده اند، پرداخته ایم.
6 فایده شگفت انگیز خواص آووکادو
آووکادو به نسبت میوه های دیگر از نظر خواص، بی نظیری خاصی دارد. بیشتر میوه ها در درجه اول ترکیباتشان از کربوهیدرات تشکیل شده است، اما یکی از خواص آووکادو این می باشد که ترکیباتش از چربی های سالم تشکیل شده است. این خود برتری این میوه را در قدم اول به خوبی نشان خواهد داد.
نکته: مطالعات بسیار در باب خواص آووکادو نشان داده است که از نظر ایجاد سلامت بسیار قدرتمند عمل می کند.
ارزش غذایی و کالری آووکادو
یکی از خواص آووکادو این می باشد که سرشار و غنی از مواد مغذی می باشد. این میوه ی سبز رنگ دارای ارزش غذایی بسیاری است. از طرفی آووکادو به دلیل طعم خوب و بافت خاصی که دارد می توان آن را به راحتی در غذا های مختلف اضافه کرد.
نکته: ترکیب اصلی آووکادو ماده ای به نام گواکاموله است.
آووکادو بسیار مقوی و مفید می باشد. این میوه حاوی طیف گسترده ای از مواد مغذی از جمله 20 ویتامین و مواد معدنی مختلف است که شامل مواد زیر می باشد:
- ویتامین k: میزان 26 درصد
- فولات: میزان 20 درصد
- ویتامین C: میزان 17 درصد
- پتاسیم: میزان 14 درصد
- ویتامین B5: میزان 15 درصد
- ویتامین B6: میزان 13 درصد
- ویتامین E : میزان 10 درصد
همچنین این میوه حاوی مقادیر بسیار کمی از منیزیم، منگنز، مس، آهن، روی، فسفر و باقی ویتامین خانواده B می باشد.
نکته: کالری آووکادو 160 کالری در میزان 100 گرم آن است.
نکته: آووکادو فاقد کلسترول و سدیم می باشد و از نظر ترکیبات چربی جزو چربی های اشباع کم و غیر اشباع محسوب می شود.
1. پتاسیم زیاد و خواص آووکادو
مطالعات بر روی انسان ها نشان داده است، بیشتر افراد روزانه میزان پتاسیم متعادل و مورد نیاز بدن خود مصرف نمی کنند. پتاسیم یک ماده معدنی مغذی است که در برخی از چاشنی و میوه ها وجود دارد.
عملکرد پتاسیم در بدن این گونه می باشد که میزان الکترون ها ضروری در بدن را به خوبی کنترل می کند. همچنین یکی دیگر از عملکرد های این ماده معدنی که به خواص آووکادو افزوده است این می باشد که به سهولت جذب ماده ی معدنی کلسیم به استخوان ها نیز کمک می کند.
اغلب موز را یک میوه ی سرشار از پتاسیم می دانند و برای متعادل سازی سطح پتاسیم بدن خود از این میوه مصرف می کنند؛ اما آووکادو نسبت به موز غنی تر از این ماده معدنی می باشد؛ به گونه ای که در میزان 100 گرم آووکادو 14 درصد پتاسیم وجود دارد؛ در حالی که در همین میزان موز تنها 10 درصد از این ماده ی معدنی وجود دارد.
نکته: مطالعات متعددی نشان داده است، مصرف بیش از حد آووکادو به علت وجود پتاسیم باعث کاهش بیش از اندازه فشار خون می شود. این خود عامل خطرناکی برای ابتلا به سکته مغزی و قلبی می باشد. همچنین افزایش این ماده ی معدنی در عملکرد کلیه اختلال ایجاد خواهد کرد. (منبع)
2. سلامت قلب با خواص آووکادو
آووکادو جز میوه هایی است که پرچرب محسوب می شود. در حقیقت 77 درصد از کالری موجود در این میوه بخاطر چربی می باشد؛ اما از دیگر خواص آووکادو این می باشد که ترکیبات چربی دار این میوه خوش طعم و عطر اشباع نشده است.
البته این نکته قابل ذکر است که چربی این میوه نیز مانند اکثر گیاهان است؛ اما این بدان معنی نیست که حرارت دادن این میوه، خواص آووکادو را از بین ببرد و آن را به ترکیبات خطرناک سمی تبدیل کند. در نتیجه گزینه مناسبی برای مصرف سرخ کردن و پختن می باشد.
یکی دیگر از خواص آووکادو این است که خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی در خود دارد. این خواص را مدیون ماده ای به نام اسید اولئیک است؛ با وجود این خاصیت مصرف آووکادو می تواند گزینه مناسبی برای کاهش بیماری های التهابی و عفونتی باشد. همچنین در پیشگیری از رشد سلول های سرطانی نیز موفق می باشد.
3. بهره گیری از فیبر آووکادو
یکی از خواص آووکادو این است که در ترکیبات آن فیبر فراوان یافت می شود. فیبر یک ماده مغذی برای سلامت بدن محسوب می شود. این میوه به علت وجود فیبر های فراوانی که در خود دارد یک خوراکی دیر هضم به حساب می آید؛ در نتیجه می توان این گونه نتیجه گرفت، مصرف این میوه کمک شایانی به کاهش وزن و کنترل قند خون خواهد کرد.
از مزیت های دیگر فیبر آووکادو این می باشد که دو نوع فیبر غیر محلول و محلول را با هم دارا است، این بدان معنی است که سلامت دستگاه گوارش را کاملا تضمین خواهد کرد. این نوع فیبر ها غذای مناسبی برای باکتری های بد روده محسوب می شوند و هنگامی که این باکتری ها میزانشان متعادل شود، روده عملکرد بهتری خواهد داشت.
نکته: 25 درصد از فیبر آووکادو در 100 گرم محلول می باشد و 75 درصد از فیبر ها غیر محلول است.
4. کاهش کلسترول و تری گلیسرید با آووکادو
تحقیقات و بررسی ها نشان داده است بیماری قلبی یکی از شایعترین عوامل فوت در جهان می باشد. عوامل شایعی وجود دار که سلامت قلب را تهدید می کند که اصلی ترین آن اختلالات خونی و رگ ها هستند. مواردی که خون و رگ های خونی را تهدید می کنند شامل، کلسترول، تری گلیسیرید، اختلالات التهابی و فشار خون می شود.
مطالعات درباره عملکرد و خواص آووکادو بر روی بیماری های قلبی نشان داده است، این میوه استثنایی قادر است میزان کلسترول را به اندازه ی چشمگیری پایین بیاورد و همچنین در این مطالعات به این نتیجه رسیده اند مصرف آووکادو تری گلیسیرید خون را به میزان 20 درصد کاهش می دهد.
نکته: یکی دیگر از خواص آووکادو این است که میزان کلسترول خوب خون را 11 درصد افزایش می دهد.
5. بالا بردن سلامت بدن
در مطالعه ای که بر روی خواص آووکادو انجام شد، یک نتیجه ی جالبی که به آن دست پیدا کردند این مسئله بود، افرادی که عادت به مصرف ای میوه مغذی دارند، از سلامت بالاتری نسبت باقی افراد برخوردار هستند.
همچنین این مطالعات نشان داد افرادی که در میان وعده های غذایی خود این میوه ی خوش طعم قرار داده اند، ریسک ابتلا به سندرم متابولیک و عوامل کوچکی که باعث بیماری های قلبی و دیابت می شود را به اندازه ی چشمگیری پایین آورده است.
نتیجه ی دیگری که در این تحقیقات به آن رسیدند (اما عامل صددرصدی از خواص آووکادو آن را نمی دانند) این بود که، افرادی که آووکادو مصرف می کردند وزن متعادلی داشتند و چربی های شکمی آن ها بسیار کمتر از باقی افراد دیگر بود.
6. بالا بردن جذب مواد مغذی با خواص آووکادو
هنگامی که صحبت از میزان مواد مغذی در بدن می شود، منظور تنها میزان مصرف خوراکی نیست. یکی از مهمترین عوامل در سلامت و عملکرد سیستم بدن، جذب مواد مغذی است. هنگامی که خوراکی مصرف می شود باید شرایط در بدن به گونه ای باشد که بالاترین جذب مواد مغذی صورت گیرد.
یکی از عالی ترین خواص آووکادو این است که، میزان جذب ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی را در بدن بالا می برد. در نتیجه این اتفاق علاوه بر رفع کمبود مواد حیاتی بدن، انرژی لازم روزانه را نیز تامین و بالا می برد. برخی از مواد مغذی و حیاتی بدن انسان محلول در چربی است یعنی این مواد باید برای جذب بهتر با خوراکی های حاوی چربی ترکیب شوند؛ که آووکادو یکی از بهترین گزینه ها برای این عملکرد می باشد.
نکته: ویتامین های A ،D ،E و K محلول در چربی هستند، همراه با آنتی اکسیدان هایی مانند کاروتنوئیدها.
نکته: مطالعات نشان داده است یکی از خواص آووکادو این است که باعث افزایش جذب آنتی اکسیدان از میزان 2.6 به 15 برابر می شود.
خواص آووکادو این گونه است که علاوه بر آن که دارای مواد مغذی بسیاری در خود است، باعث خواهد شد، ارزش غذایی سایر خوراکی های گیاهی دیگر نیز حفظ شود و به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند. این یک عملکرد عالی برای جذب منبع چربی سالم هنگام خوردن سبزیجات است؛ بدون آن بسیاری از مواد مغذی و مفید گیاهان هدر می رود.
در آخر
خواص آووکادو و مشتقات آن برای بدن بسیار زیاد است؛ چرا که آنتی اکسیدان های موجود در آن خود به تنهایی یک عامل بسیار مهم برای تضمین و محافظت از سلامت بدن می باشد.
اما در مصرف این میوه خوش طعم باید تعادل را رعایت کرد، چرا که مصرف زیاد آن مشکلاتی نظیر اسهال را به همراه خواهد داشت و همچنین بدن در مقابل مصرف زیاد هر خوراکی واکنش بد نشان خواهد داد.