تغذیهغذاهای سالم

خواص سنجد | 20 خاصیت سنجد برای سلامت بدن و بارداری

خواص سنجد برای بهبود سلامت بسیار زیاد است و به آن نباید تنها به چشم یک میوه در سفره هفت سین نگاه کرد. سنجد دارای خواص آنتی اکسیدانی است که مصرف آن به همه توصیه می شود. این میوه در ترکیبات خود دارای خاصیتی است که مانند مسکن عمل می کند.

همچنین سنجد برای تمامی افرادی که مستعد پوکی استخوان قرار گرفته اند بسیار خوب است؛ چرا که این میوه دارای مواد معدنی است که جذب کلسیم داخل آن را بالاتر می برد.

خواص سنجد برای سلامت استخوان ها

خواص سنجد برای سلامت استخوان ها

1. جلوگیری از پوکی استخوان با مصرف سنجد

پوکی استخوان از بیماری هایی است که در چند دهه اخیر بسیار شیوع پیدا کرده است و علت اصلی آن به دلیل مصرف خوراکی هایی است که تراکم استخوان را بالا نمی برند.

این تصور وجود دارد که برای بالا بردن تراکم استخوان تنها باید لبنیات استفاده کرد، اما این کاملا اشتباه است. ما برای بالا بردن تراکم استخوان های خود می توانیم از خواص سنجد بهره گیریم.

یکی از خاصیت های مهم و درمانی سنجد پیشگیری از پوکی استخوان است. این میوه ی ریز نارنجی رنگ دارای میزان کلسیم قابل توجهی است و همچنین نقطه قوت آن در این است که دارای دیگر مواد معدنی و ویتامین هایی است که جذب کلسیم به استخوان را بالاتر خواهد برد.

2. خواص سنجد و کمک به جوش خوردن استخوان شکسته

در تحقیقاتی که روی خواص سنجد انجام شده است نشان داده است افرادی که در طول شکستگی استخوان روزانه سنجد مصرف می کردند استخوان هایشان زودتر و مستحکم تر جوش خورده است.

مطلب پیشنهادی
خواص آب هویج (نقش بی نظیر آن در سلامت بدن و کودکان)

هنگام شکستگی استخوان لازم است خوراکی هایی مصرف شود که تراکم استخوان ها را چند برابر کند تا قسمت شکستگی درست و زودتر جوش بخورد. سنجد دارای ویتامین و مواد معدنی است که می توانند به راحتی و طرز شگفت انگیزی باعث کوتاه شدن طول مدت بهبود شود.

3. کمک به درد های استخوانی

با افزایش سن غضروف های بین مفصل ها به مرور تحلیل می روند یا بر اثر ایستادن زیاد این اتفاق خواهد افتاد. در نتیجه پیشنهاد می شوند در کنار داروهای غضروف ساز از خوراکی های طبیعی دارای این خاصیت نیز میل کنید.

از خواص سنجد این است که می تواند بخش هایی از بدن را که مسئول ساخت غضروف هستند تحریک کند و مجدد بین مفاصل غضروف تشکیل شود. با این عملکرد درد های استخوانی و کمر به شدت کاهش پیدا می کند.

10 خاصیت سنجد برای بهبود سلامت بدن

خاصیت سنجد برای بهبود سلامت بدن

1.  درمان التهابات با مصرف سنجد

یکی از بی نظیری خواص سنجد آن است که می تواند باعث کاهش التهابات بدن شود. سنجد در ترکیبات خود دارای فلاونوئید است. این ماده یکی از ترکیب های شیمیایی گیاهی است و زمانی که وارد بدن انسان می شود نقش درمانی پیدا می کند و التهابات داخلی بدن را کاهش و درمان می کند.

مطلب پیشنهادی
خواص لیمو ترش | آیا لیمو ترش باعث لاغری و زیبایی پوست می شود؟

همچنین دردهای ناشی از التهابات تنها با درمان آن ها بهبود پیدا می کند؛ درنتیجه اگر دچار این گونه دردها هستید می توانید پس از مشورت با پزشک خود به میزان متعادل روزانه برای درمان التهاب و درد ناشی از آن سنجد مصرف کنید.

2. پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا

با شروع فصل سرما میزان ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار بالا می رود. برای پیشگیری از آن بیشتر متخصصان تغذیه پیشنهاد می کنند خوراکی هایی مصرف کنیم که میزان آنتی اکسیدان بدن را بالا ببرد.

از خواص سنجد آن می باشد که قادر است میزان آنتی اکسیدان بدن را به دلیل وجود ویتامین C و دیگر ویتامین ها به اندازه قابل توجهی افزایش دهد.زمانی که سنجد میل می کنید بدن به طور طبیعی شروع به تولید گلبول های سفید می کند.

با این عملکرد زمانی که ویروسی وارد بدن شود، بدن شما این قابلیت را دارد تا با قوی ترین حالت ممکن با این ویروس مبارزه کند  و نشانه ای از مریضی نشان ندهد.

3. خواص سنجد و قوی شدن سیستم ایمنی بدن

از خواص سنجد می توان برای قوی کردن سیستم ایمنی بهره مند شد. این میوه نارنجی و ریز دارای ویتامین های نظیر ویتامین C و دیگر آنتی اکسیدان هایی است که باعث می شود بدن در قوی ترین حالت خود قرار گیرد، در نتیجه پیشنهاد می شود روزی چند دانه سنجد را در میان وعده های خود اضافه کنید.

مطلب پیشنهادی
خواص انجیر تازه ؛ 8 خاصیت بی نظیر + عوارض زیاده‌روی

4. پیشگیری از سرطان با مصرف سنجد

در چند دهه اخیر سرطان و انواع تومور ها به یکی از بیماری شایع تبدیل شده اند. در نتیجه لازم است قبل از ابتلا به این بیماری از آن پیشگیری کرد

یکی از مهمترین راهکارها برای پیشگیری از سرطان رعایت رژیم غذایی سالم است. در این رژیم غذایی مواد خوراکی را مصرف می کنید که میزان آنتی اکسیدان های بدن شما را بالا ببرند.

از خواص سنجد دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است. آنتی اکسیدان ها زمانی که وارد بدن می شوند به دور سلول های سالم بدن مانند یک محافظ می پیچند، این عملکرد باعث خواهد شد اثر تخریب کنندگی رادیکال های آزاد بر روی سلول ها خنثی شود و احتمال سرطانی شدن آن ها کاهش پیدا کند.

سنجد یکی از خوراکی های بسیار مفیدی است که با مشورت پزشک مصرف آن باعث می شود عوارض شیمی درمانی کاهش پیدا کند و همچنین رشد تومور های سرطانی بسیار کم خواهد شد.

5. کمک به درمان سنگ کلیه از خواص سنجد

طی بررسی ها بر روی خواص سنجد نشان داد که می توان از این میوه برای درمان سنگ کلیه کمک گرفت. ترکیبات سنگ کلیه به گونه ای است که در بدن شبیه به یک دیورتیک طبیعی عمل می کند. دیورتیک داروهایی هستند که باعث ادرار آوری می شود و برای افرادی که دارای سنگ کلیه هستند تجویز می شود.

مطلب پیشنهادی
شاه توت با 5 خاصیت درمانی (مواد مغذی و ویتامین‌های شاتوت)

همچنین مصرف سنجد برای افرادی که سنگ کلیه ندارند نیز بسیار خوب است؛ چرا که این میوه به دلیل ادرار آور بودن کاملا کلیه را سم زدایی کرده و عملکرد آن را بهبود می بخشد.

6. درمان کبد چرب

کبد چرب از دیگر بیماری هایی است که به دلیل عدم رعایت رژیم غذایی سالم و خوردن خوراکی های حاوی کربوهیدرات بالا بسیار شایع شده است.

طی بررسی بر روی خواص سنجد این نتیجه رسیده اند این میوه می تواند یکی از خوراکی های بسیار مفید برای از درمان بیماری های کبدی از جمله کبد چرب باشد.

سنجد به دلیل دارا بودن فیبر فراوان و ویتامین هایی با خاصیت آنتی اکسیدانی به سمت کبد چرب می روند. فیبر ها به دور چربی های اشباع شده می پیچند و آن ها را در خود احاطه کرده و از طریق مدفوع خارج می کنند.

همچنین آنتی اکسیدان ها مبارز های قوی برای چربی های اشباع شده هستند و زمانی که در بدن زیاد شوند به سمت چربی های کبد رفته و آن ها را کاملا از بین می برند. در نتیجه مصرف سنجد می تواند یک گزینه خوب برای پاکسازی کبد باشد.

7. درمان بیماری های باکتریایی

یکی دیگر از خواص سنجد آن است که دارای خاصیت آنتی بیوتیکی است. این مسئله باعث می شود مصرف سنجد یک درمان موثر برای بیماری هایی باشد که علت اصلی آن باکتری باشد.

مطلب پیشنهادی
خواص لیمو شیرین برای سرماخوردگی + 10 خاصیت دیگر

8. کمک به هضم غذا

هضم غذا اگر درست انجام نشود باعث مشکلات گوارشی زیادی خواهد شد. افرادی که دچار بیماری های معده هستند اغلب با مشکل هضم غذا نیز روبرو می شوند.

سنجد در خود دارای فیبر های محلول و غیر محلولی است که باعث می شود غذا برای مدت زمان بالایی در معده باقی بماند. در نتیجه معده زمان بیشتری دارد تا غذا را به آرامی هضم کند. با این عملکرد بیشتر مواد مغذی خوراکی خورده شده نیز جذب بدن می شود.

9. آرامش اعصاب با خوردن سنجد

آزمایش هایی که روی خواص سنجد انجام شده است نشان داده است این میوه می تواند مانند دوز پایین دیازپام عمل کند و باعث کاهش استرس خواهد شد.

البته برای آن که تاثیر این میوه نارنجی بیشتر شود اغلب پزشکان توصیه می کنند تعدادی سنجد خشک شده را در قوری حاوی آب جوش ریخته و با آن دمنوش درست کرده و قبل خواب میل کنید. این گونه هم استرس شما کاهش پیدا می کند و همچنین خواب راحتی نیز خواهید داشت.

10. درمان اسهال با سنجد

یکی از مهمترین خواص سنجد درمان اسهال است. شاید به نظر بیاید سنجد با دارا بودن فیبر فراوان درمانی برای یبوست باشد. اما اینطور نیست.

سنجد به دلیل خاصیت ادرارآوری زیادی که دارد باعث می شود حجم زیادی از مایعات از بدن خارج شود و از طرف دیگر به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی بیوتیکی، معده و روده را کاملا پاکسازی می کند و باعث می شود اسهال درمان شود.

مطلب پیشنهادی
مویز یا کشمش سیاه؛ آشنایی با خواص بی نظیر آن

به همین خاطر برخی از پزشکان به خانواده ها پیشنهاد می کنند برای درمان اسهال کودکان خود از دمنوش سنجد یا میوه آن استفاده کنند.

نکته: از سنجد بسیار کم باید استفاده کرد، چرا که باعث یبوست خواهد شد.

آیا خانم ها در دوران بارداری می توانند سنجد مصرف کنند؟

آیا خانم ها در دوران بارداری می توانند سنجد مصرف کنند

بله. خانم ها اگر به سنجد حساسیت نداشته باشند در دوران بارداری می توانند از خواص سنجد برای سلامت خود و جنین بهره مند شوند.

1. جلوگیری از پوکی استخوان بارداری

یکی از مشکلاتی که خانم ها در دوران بارداری و بعد از زایمان به آن مبتلا می شوند پوکی استخوان است. جنین برای رشد و تشکیل استخوان های خود از کلسیم بدن مادر استفاده می کند. مادرانی که به اندازه نیاز دارای این ماده معدنی نباشد بعد از زایمان در مرز پوکی استخوان قرار خواهند گرفت.

در نتیجه خانم ها در دوران بارداری و پس از آن می توانند از خواص سنجد برای جلوگیری و درمان این بیماری استفاده کنند و به میزان متعادل روزانه سنجد مصرف کنند و کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کنند.

همچنین مصرف سنجد در بارداری به دلیل وجود کلسیم زیادی که دارد باعث خواهد شد جنین استخوان های مستحکمی داشته باشد و از طرفی استخوان ها به درستی شکل بگیرد.

2. خواص سنجد و درمان تهوع دوران بارداری

تهوع و استفراغ در دوران بارداری یکی از مشکلاتی است که نیمی از خانم ها در این دوره با آن دست و پنجه نرم می کنند. آن ها برای درمان این اتفاق باید راهکاری پیدا کنند، چرا که این مسئله باعث می شود بیشتر مواد مغذی و حیاتی بدن خود را از دست بدهند و معده ی آن ها نیز آسیب ببیند.

مطلب پیشنهادی
خواص میوه گواوا - (5 خاصیت درمانی و لاغری + پوست)

از بی نظیری خواص سنجد آن است که یک داروی مناسب برای از بین بردن حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری محسوب می شود. خانم های باردار می توانند با مشورت پزشک خود صبح ها چند دانه سنجد میل کنند تا عضلات معده آن ها قوی شود و هم حالت تهوع آن ها از بین برود.

3. کاهش فشار خون بالا در بارداری

فشار خون بالا در بارداری یکی از مسمومیت هایی است که برخی از خانم ها به آن دچار می شوند و کمی پس از به دنیا آمدن نوزاد این مسمومیت به طور طبیعی درمان می شود.

اما در زمان بارداری مادر باید خوراکی هایی را مصرف کند که تا جای ممکن فشار خون بالا را پایین بیاورد. یکی از خواص سنجد در بارداری آن است که به دلیل وجود آلکالوئید در خود باعث کاهش فشار خون خواهد شد.

آیا سنجد برای لاغری مفید است؟

افراد دارای اضافه وزن همیشه با این مسئله مواجه هستند چه خوراکی هایی را میل کنند تا اشتهای آن ها را کم کرده و همچنین از ریزه خواری های آن ها جلوگیری کند.

مطلب پیشنهادی
هندوانه زرد چیست؟ (8 خاصیت بی نظیر + منع مصرف)

اگر رژیم غذایی لاغری را دنبال می کنید با مشورت متخصص تغذیه خود می توانید به میان وعده های خود چند دانه سنجد اضافه کنید و از خواص سنجد برای لاغری کمک بگیرید. سنجد دارای قند بسیار پایینی است و باعث افزایش وزن نخواهد شد.

همچنین این میوه به دلیل فیبر بالایی که دارد مدت زمان زیادی معده را پر نگه می دارد و شما برای مدت طولانی احساس گرسنگی نخواهید کرد.

آیا افراد دارای دیابت می توانند سنجد میل کنند؟

سنجد یکی از خوراکی های مفید برای افرادی است که دارای دیابت می باشند. خواص سنجد به گونه ای است که می تواند قند خون بالا را کاهش دهد و از طرفی در دیابت نوع 2 مقاومت انسولین به جذب گلوکز را کاهش می دهد.

نکته: افراد دارای دیابت برای اطمینان خاطر از بی خطر بودن 100 درصد سنجد حتما با پزشک خود مشورت کنند.

در آخر:

خواص سنجد برای بهبود سلامت بسیار زیاد است و این میوه نارنجی رنگ می تواند سلامت مادر باردار و جنین را نیز بالا ببرد و همچنین جلوی پوکی استخوان را بگیرد.

اما به یاد داشته باشید از این میوه کاملا متعادل مصرف کنید چرا که مصرف زیاد آن باعث یبوست های سخت می شود و ممکن است عوارض دیگری را به همراه داشته باشد.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *