خواص فندق در 25 مورد کلی، بسیار مفید برای سلامتی

- تبلیغات -

خواص فندق شامل موارد مهم و بسیاری برای سلامتی است. ظاهر آن گرد و رنگی متمایل به قهوه ای دارد. فندق دارای پوسته بیرونی سفتی است که برای خوردن و حتی پخت و پز پوسته بیرونی آنرا می شکنند و جدا میکنند. فندق در اواسط فصل پاییز برداشت میشود.

 

مواد مغذی موجود در فندق

این آجیل حاوی مقدار زیادی مواد مغذی و انواع ویتامین ها است. این دانه سرشار از پروتئین و چربی های غیر اشباع مانند امگا6 و امگا9 به شمار می‌رود. غنی از انواع ویتامین مانند ویتامین E، ویتامین B6 و B1، و همینطور انواع مواد مغذی همچون تیامین، روی، مس، منگنز، فولات، منیزیم، فیبر و همینطور کربوهیدرات را شامل می شود.

این دانه مغذی خوش طعم معمولا در کشور هایی مانند ترکیه، گرجستان، یونان، جنوب ایالت اسپانیا، انگلستان، واشینگتن و همینطور در ایران مناطقی از جمله الموت قزوین و اشکورات رودسر گیلان، رامسر و شهسوار مازندران یافت میشود. بزرگترین تولید کننده این دانه در سراسر جهان، کشور ترکیه است.

 

خواص فندق برای سلامتی و تقویت بدن

این دانه بسیار مغذی حاوی خواص بسیار زیادی است. سلامتی بدن و رسیدن به بدنی ایمن با خوردن این دانه ممکن می شود. وجود آنتی اکسیدان های فراوان سبب شده است خواص بسیار موثری برای درمان سرطان و همینطور پیشگیری از ابتلا به آن داشته باشد. مواردی از جمله بهبود علائم پارکینسون، درمان سیاتیک، درمان نقرس، درمان زخم های واریسی و دفع سموم از بدن از خواص خوب فندق به شمار می رود.

 

تقویت قلب

فندق به علت وجود آنتی اکسیدان و اسید های چرب سالم باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود و کلسترول خوب و تری گلیسیرید را ثابت باقی می‌گذارد. اگر در طول بیست روز، روزانه به مقدار متعادلی فندق مصرف شود، علاوه بر کاهش کلسترول خون به بهبود عملکرد و سلامت قلب کمک شایانی خواهد شد.

 

کاهش سطح قند خون و کنترل دیابت

یکی از خواص فندق کاهش سطح قند خون است. فندق به علت دارا بودن اسید اولئیک، که چربی اصلی فندق است، بر روی انسولین تاثیر مثبتی می گذارد. از این رو اگر بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به دیابت روزانه مقداری فندق مصرف شود. هم چنین افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند، برای کنترل قند خون میتوانند از فندق استفاده کنند.

 

کاهش احتمال ابتلا به سرطان و درمان آن

فندق حاوی پروآنتوسیانیدین ها است. این ماده موجود در فندق خطر ابتلا به انواع سرطان مثل سرطان کبد و سرطان روده بزرگ را به شدت کاهش میدهد. فندق سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان به شمار می رود. آنتی‌اکسیدان های موجود در فندق از سایر مغز ها مثل گردو، پسته و بادام بیشتر است. این آنتی اکسیدان ها خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و از ایجاد استرس اکسیداتیو جلوگیری میکند.

 

موثر برای داشتن پوستی زیبا

یکی از خواص فندق، جلوگیری از پیری زودرس و پیشگیری از ایجاد چین و چروک پوست به شمار می رود. فندق دارای مقداری زیادی ویتامین A ،E است، هر دو این ویتامین ها به همراه مقدار زیادی آنتی اکسیدان سبب جلوگیری از پیری زودرس پوست خواهند شد.

ویتامین E موجود در فندق همراه با چربی آن، باعث آبرسانی بیشتر و  بهتر به پوست میشود و همچنین لطافت و نرم شدن را برای پوست ایجاد می کند. فندق دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که از پوست در مقابل رادیکال های آزاد و اشعه UV، که برای پوست مضر و سرطانزا است، محافظت میکند. فندق عملکردی مانند کرم‌های ضد آفتاب دارد. می توان به جای کرم ضد آفتاب از روغن فندق استفاده کرد و هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب، قطراتی از آن را روی سطح پوست مالید.

 

درمان جوش و آکنه

خاصیت آنتی اکسیدانی این آجیل سبب شده است تا برای درمان آکنه بسیار مفید باشد. برای اینکار کافیست از فندق  و دانه های قهوه استفاده کنید. تخمیر مقداری پودر فندق به همراه مقداری پودر قهوه و روغن نارگیل می تواند برای از بین بردن آکنه ها بسیار موثر باشد.

 

تقویت موی سر

برای درمان موهای خشک و شکننده میتوان از فندق استفاده کرد. مقداری فندق پودر شده را به تخم مرغ ترکیب کنید و روی سر خود بمالید. حتما ریشه موها به این ترکیب آغشته شود. بعد از گذشت بیست دقیقه موهای سر خود را  با آب ولرم آبکشی کنید. از سویی دیگر می توانید از روغن فندق برای درمان موخوره استفاده کنید. روزانه مقداری روغن فندق را به انتهای موهای خود بزنید. این کار علاوه بر درمان موخوره باعث درخشندگی موها نیز میشود.

 

افزایش قوای توده های عضلانی

فندق حاوی مقدار زیادی منیزیم است. منیزیم برای کاهش درد و تنش های عضلانی و اسپاسم بسیار موثر است. منیزیم موجود در فندق، سطح کلسیم بدن را کنترل می کند. از این رو از دردهای عضلانی و انقباضات ماهیچه ای می‌کاهد.

 

 

بهبود عملکرد روده ها و درمان یبوست

یکی از خواص دیگر فندق رفع یبوست است. فندق حاوی مقدار زیادی فیبر است و روده برای داشتن عملکرد و دفع بهتر نیاز به فیبر دارد. روزانه باید 10 درصد فیبر به بدن برسد، تا مدفوع شل و قابل دفع شود. با خوردن و خوب جویدن فندق به میزان متعادل در روز می توان، یبوست را درمان و حتی از ابتلا به آن جلوگیری کرد.

 

استخوان هایی سالم و محکم

فندق دارای مقدار زیادی کلسیم، منیزیم و منگنز است. بدن هر فرد برای رشد و تقویت استخوان ها به این سه ماده مغذی نیاز دارد. اگر مواد غذایی که استفاده میکنیم این سه ویتامین را نداشته باشد بدن از کلسیم موجود در استخوان ها استفاده میکند و این کار خطر ابتلا به پوکی استخوان را بالا می برد. یکی از خواص فندق بهبود سلامت و تقویت استخوان ها به شمار می رود. بهتر است برای داشتن استخوان هایی سالم تر، حتما از فندق در رژیم غذایی روزانه بهره گرفته شود.

 

بهبود عملکرد دستگاه عصبی

اسید آمینه ها برای این که عملکرد بهتری داشته باشند، به ویتامین B6 نیاز دارند. فندق دارای مقدار زیادی ویتامین B6 است. اسید آمینه ها باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی میشود. ویتامین B6 برای تولید اپی نفرین، سروتونین و ملاتونین که انتقال دهنده های عصبی هستند، لازم و حیاتی به شمار می رود.

 

کاهش استرس

فندق حاوی مقدار زیادی اسید چرب امگا3، اسید آلفا لینولنیک و ویتامین B است. که این مواد به همراه هم باعث کاهش احتمال ابتلا به استرس، افسردگی و اسکیزوفرنی میشود. از دیگر خواص فندق بهبود حافظه است که آن هم به دلیل وجود مقدار زیادی فسفر است. در زمان امتحانات برای این که حافظه تقویت شود و عملکرد مناسبی داشته باشد، از شکلات تلخ که حاوی فندق است، می توان استفاده کرد.

 

مفید برای دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی خانم ها باید از انواع ویتامین ها و مواد مغذی استفاده کنند. فندق برای خانم های باردار و شیرده می تواند تامین کننده تمام ویتامین ها باشد. برای سیر کردن کودکان و تامین مواد مغذی آن ها می‌توان از فندق استفاده کرد. فندق به علت دارا بودن مواد مغذی، انرژی زیادی دارد و مانع از بروز گرسنگی میشود.

 

تامین آهن مورد نیاز بدن و درمان کم خونی

فندق سرشار از آهن است و مصرف روزانه آن باعث رفع کم خونی بدن میشود. گلبول های قرمز برای جذب اکسیژن از آهن استفاده میکنند اگر آهن موجود در بدن به اندازه کافی وجود داشته باشد، عملکرد گلبول های قرمز را بهبود می بخشد.

 

تنظیم چرخه قاعدگی و بهبود دردهای آن

یکی از خواص فندق بهبود عملکرد و چرخه قاعدگی منظم در بانوان است. به علت وجود انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین E، کلسیم و منیزیم برای سیکل قاعدگی بسیار مفید است. وجود این مواد مغذی در فندق علاوه بر نرمال و طبیعی شدن سیکل ماهیانه درد های این دوره را نیز کاهش می دهد.

 

افزایش وزن

افرادی که لاغر هستند و کمبود وزن دارند و میتوانند روزانه مقداری فندق مصرف کرده و به وزن ایده‌آل برسند. از آنجایی که فندق بیشتر ویتامین و مواد مغذی مورد نیاز بدن را دارد برای جبران کمبود وزن می توان از فندق استفاده کرد تا به وزن دلخواه و متناسب رسید.

 

درمان دیابت و کاهش قند خون

یکی از خواص فندق کنترل سطح قند خون است. به علت فیبری که در فندق وجود دارد باعث میشود که فرد احساس سیری کند. به همین دلیل مدت زمان تقریبا زیادی را سیر باقی می ماند و این کار باعث می شود قند خون کاهش یابد. کلسترول بد خون را کاهش و کلسترول خوب بدن را افزایش می دهد. از این رو به افرادی که دیابت نوع دو دارند پیشنهاد میشود که مصرف فندق را در سبد غذایی خود بگنجانند.

 

مفید برای مغز و کاهش سکته مغزی

از دیگر خواص فندق، کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی است. طی آزمایش و تحقیقات انجام شده مصرف 42 گرم آجیل و انواع مغزها خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد. شما می توانید مقداری فندق را پودر کنید و روی مرغ یا ماهی ریخته و سپس آن را بپزید و نوش جان کنید.

 

کنترل فشارخون

پتاسیم موجود در فندق ،برای کنترل فشار خون لازم و ضروری است. برای کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی، بیماری های قلبی و فلج (پارالیز) بدن به پتاسیم نیاز دارد. فندق برای افرادی که فشار خون بالایی دارند بسیار مفید است.

 

کمک به انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی بیش از حد زخم ها

یکی از خواص فندق، جلوگیری از ایجاد خونریزی بیش از حد است. وقتی که قسمتی از پوست بدن بریده میشود، خون از آن خارج خواهد شد. بعد از گذشت زمانی، مغز دستور میدهد که جلوی خونریزی گرفته شود. فندق دارای مقادیر زیادی ویتامین K است که باعث لخته شدن خون میشود. وجود این ویتامین باعث تحریک سنتز پلاکت ها شده و مانع از خونریزی بیش از حد میشود.

 

افزایش احتمال باروری

فندق سرشار از آنتی اکسیدان، امگا3، فولات و سایر مواد دیگر است که مصرف مداوم آن باعث بهبود کیفیت اسپرم مردان میشود. طی تحقیقات انجام شده مصرف مداوم فندق تعداد اسپرم را تا 20 درصد افزایش می دهد. علاوه بر افزایش تعداد اسپرم باعث بهبود کیفیت آن نیز میشود. در خانم ها نیز سبب تقویت نطفه شده و از سقط جنین جلوگیری می کند.

 

تقویت قدرت ایمنی بدن

وقتی که خون به درستی و راحتی در بدن جریان داشته باشد قدرت ایمنی بدن افزایش می یابد. یکی دیگر از خواص فندق افزایش سیستم ایمنی بدن است. فندق حاوی مقادیر زیادی کلسیم، پتاسیم، منگنز و منیزیم است و وجود این مواد برای این که جریان خون بهتر باشد لازم و ضروری است.

 

درمان تعریق کف دست

از دیگر خواص فندق می توان به درمان تعریق کف دست اشاره کرد. تعریق کف دست عوامل مختلفی دارد یکی از این عوامل می توانند به علت کمبود ویتامین D و B باشد. از آن جایی که فندق حاوی مقادیر زیادی از ویتامین B ،D است میتواند باعث کاهش تعریق کف دست شود.

 

بهبود عملکرد کبد

وجود ویتامین E در بدن به بهبود عملکرد کبد کمک می کند. افرادی که به بیماری های کبدی مبتلا هستند باید از مواد غذایی استفاده کنند که حاوی ویتامین E است. مصرف این ویتامین برای افراد مبتلا به این بیماری ها باید تحت نظر و تجویز پزشک باشد.

 

کنترل و بهبود بیماری ام اس

همان طور که قبلا هم اشاره شد، فندق سرشار از اسید چرب امگا3 است. این اسید های چرب خاصیت ضد التهابی دارند و به سلامت افرادی که به بیماری ام اس مبتلا هستند کمک میکند. افراد مبتلا به این بیماری بهتر است، روزانه بیست عدد فندق در رژیم غذایی خود بگنجانند.

 

تقویت بینایی

وقتی که ویتامین A و C در بدن کم باشد، باعث ایجاد اختلال در بینایی فرد میشود. فندق سرشار از ویتامین A و C است که باعث تقویت بینایی فرد میشود. در گذشته فندق را میسوزاندند و از چربی به دست آمده آن، سرمه تهیه می‌کردند. برای تقویت بینایی و ابروها از آن می توان استفاده کرد.

 

سخن پایانی

این آجیل پرخاصیت بهتر است در حد تعادل در رژیم غذایی روزانه مصرف شود. زیرا اگر اعتدال در مصرف آن رعایت نشود ممکن است باعث بالا رفتن فشار خون، ایجاد نفخ معده و حالت تهوع شود. بهتر است این نکته را در نظر بگیرید که هنگام خوردن این آجیل خوشمزه، حتما آنرا کامل و خوب بجوید. زیرا با این کار علاوه بر اینکه از بروز رودل کردن جلوگیری می کنید، از سویی دیگر سبب جذب هرچه بیشتر و بهتر مواد مغذی آن خواهید شد. ورزشکاران و افرادی که تمایل به رساندن تمام مواد مغذی و ویتامین ها به بدن خود را دارند، می توانند از خواص فندق بهره گیرند. بهتر است افراد سرد مزاج آنرا با مقداری آب و عسل و افراد گرم مزاج آنرا با سکنجبین میل کنند.