سس بشامل | ترفند های رستورانی + 6 نوع سس بشامل با غذا
سس بشامل یکی از سس های معروف و خوشمزه فرانسوی است که این سس را بیشتر در تهیه و سرو لازانیا استفاده می کنند. اما در چند دهه اخیر و با پیشرفت دانسته های آشپزی این سس را در غذاهایی نظیر پاستا نیز استفاده می کنند.
سس بشامل یا سس سفید
سس بشامل را با نام سس سفید نیز می شناسند. البته نام بشامل برای افرادی که حرفه ای آشپزی نمی کنند ممکن است نا آشنا باشد. از آنجایی که این سس از مواد غذایی چرب و پر کالری درست شده است مصرف بیش از اندازه آن اضافه وزن را به همراه خواد داشت.
این سس در گذشته با یک نوع دستور عمل درست می شده است اما طرز تهیه سس بشامل امروزه کاملا متفاوت از آن است. طرز تهیه این سس لذیذ به اندازه ای ساده است که به راحتی و در مدت زمانی کوتاه می توان آن را در منزل تهیه کرد.
مطالب مرتبط
- طرز تهیه 4 سس رژیمی بسیار خوشمزه و سلامت فوری
- طرز تهیه سرکه بالزامیک اصل به روش قدیمی در خانه
- طرز تهیه حمص به روش لبنانی + طرز تهیه نان مخصوص حمص (پیتا)
1. تهیه ساده ترین سس بشامل
مواد اولیه
- آرد: 2 قاشق غذاخوری
- شیر: یک و نیم پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- کره کم چرب: 2 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه: به میزان لازم
- آویشن: یک قاشق چایخوری
- جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
- کاری: نصف قاشق چایخوری
- زیره سبز آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری
- میخک آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری
مراحل تهیه سس بشامل ساده در منزل
1. ابتدا باید کره کم چرب را درون ظرفی بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا آب شود.
نکته آشپزی: البته می توان از کره های معمولی یا حیوانی بدون بو نیز برای تهیه سس بشامل استفاده کرد. اما از آنجایی که این سس بسیار چرب است در این طرز تهیه پیشنهاد ما استفاده از کره کم چرب می باشد.
2. پس از آن که کره ذوب شد آرد سفید را کم کم به آن اضافه می کنیم و هم زمان با آن آرد را هم می زنیم.
3. تفت دادن و هم زدن آرد را به اندازه ای ادامه می دهیم که حالت خمیری به خود بگیرد.
در این زمان می بینیم ترکیب ما شروع به حباب زدن می کند.
نکته آشپزی: هنگام تفت دادن آرد حواسمان باید به حرارت باشد؛ چرا که ممکن است با کمی غفلت آرد بسوزد.
نکته آشپزی: زمانی که آرد را با کره تفت می دهیم نباید رنگ آرد تیره شود.
نکته آشپزی: هنگامی که خمیر آرد و کره درست شد آن را باید به میزانی هم زد تا آرد از حالت گوله شده خارج شود و خمیر ما یک دست شود.
4. هنگامی که خمیر ما آماده شد به آن کم کم شیر را اضافه می کنیم. ترکیبات را مداوم هم می زنیم تا اگر گوله هایی از آرد باقی مانده باشد در این لحظه باز شود.
5. سس را هم زمان که حرارت می دهیم هم می زنیم تا مواد به ته ظرف نچسبد. این کار را تا زمانی که سس بشامل به غلظت مورد نظر نرسیده است ادامه می دهیم.
6. زمانی که ترکیبات به غلظت مورد نظر رسید جوز هندی، آویشن، نمک و فلفل و باقی ادویه ها را به ظرف اضافه می کنیم و آن را با سس هم می زنیم.
7. در این مرحله حرارت را بسیار کم می کنیم و اجازه می دهیم تا تمامی ترکیبات سس بشامل با یکدیگر بر اثر حرارت ترکیب شوند. با این عمل طعم تمامی مواد به خوبی به خورد سس خواهد رفت.
8. در آخر پس از خاموش کردن حرارت اجازه می دهیم سس بشامل تهیه شده در دمای اتاق کمی خنک و غلیظ تر شود.
9. البته اگر این سس را برای پاستا استفاده می کنید بهتر است همانطور داغ به پاستاها اضافه شود.
2. ترفند های درست کردن سس بشامل رستورانی
1. یکی از ترفند های مهمی که در غلظت سس بشامل مهم است و شاید به آن کمتر اهمیت داده شود این نکته می باشد که، میزان کره و آرد استفاده شده کاملا با یکدیگر باید برابر باشد.
2. برخی از افراد هنگام درست کردن خمیر اولیه هر میزان ترکیبات را هم می زنند باز هم در آخر گوله های آرد در سس سفید دیده خواهد شد. برای حل این مشکل بهتر است قبل از اضافه کردن آرد به کره ذوب شده آرد را چند بار الک کنیم.
3. یکی از فوت های کوزه گری در تهیه سس بشامل این است که شیر با دمای محیط نباید یکی نباشد و کاملا یخ باشد.
با این کار خمیر و شیر دو دمای کاملا متضاد خواهند داشت و ترکیبشان باعث خواهد شد، طعمشان به خوبی به خورد یک دیگر برود.
4. برای آن که سس سفید یا بشامل ما عطر و طعم بهتری داشته باشد در 5 دقیقه آخر آن را به سس باید اضافه کنیم.
5. اگر به طعم سبزیجات علاقه دارید می توانید کمی جعفری تازه را ساطوری کرده و هنگام طبخ به سس بشامل اضافه کنید. جعفری طعم بی نظیری به سس می دهد.
3. طرز تهیه سس سفید (بشامل) با ماست
از آنجایی که سس بشامل بسیار چرب است بسیاری از افراد آن را تا جای ممکن از غذای خود حذف می کنند. اما خبر خوب این است این سس قابلیت آن را دارد تا برخی خوراکی ها را جایگزین یکدیگر کرد تا کالری آن پایین تر آید و همه از خوردن آن بتوانند لذت ببرند.
مواد اولیه
- آرد: 2 قاشق غذاخوری
- ماست غلیظ (شیرین نباشد): 2 پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- کره کم چرب: 2 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه: به میزان لازم
- آویشن: یک قاشق چایخوری
- جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
- کاری: نصف قاشق چایخوری
- زیره سبز آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری
- میخک آسیاب شده: نصف قاشق چایخوری
مراحل تهیه سس بشامل با ماست
1. ابتدا در ماهیتابه ای کره کم چرب را با حرارت ملایم ذوب می کنیم.
2. سپس برای آن که آرد کمتر گوله نشود آن را قبل از حرارت دادن کره، چند بار الک می کنیم تا کاملا یکدست شود. سپس آرد لک شده را به کره ذوب شده اضافه می کنیم و آن را هم میزنیم تا حالت خمیری پیدا کند. در این مرحله هم زدن و حرارت دادن به خمیر را به قدری ادامه می دهیم تا حباب هایی از خمیر خارج شود.
3. در این مرحله 2 پیمانه ماست را کم کم به خمیر درست کرده اضافه می کنیم و شروع به هم زدن می کنیم. پس از کمی حرارت دیدن ماست، ممکن است آب بیندازد. این طبیعی است و البته به ترکیب شدن مواد با یکدیگر کمک خواهد کرد.
نکته آشپزی: در طرز تهیه سس بشامل با ماست ممکن است گوله های آرد بیشتر باشد و با هم زدن از بین نرود. راه حل این مشکل این می باشد که، ترکیبات را داخل مخلوط کن برقی یا دستی ریخته و تا یکدست شدن کامل آن ها میکس کنیم در آخر مجدد آن را به ظرف روی حرارت باز می گردانیم.
4. زمانی که سس ما کاملا رقیق و یک دست شد آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و تا رسیدن به غلظت مناسب حرارت را خاموش نمی کنیم.
5. سپس 5 دقیقه مانده به خاموش کردن حرارت به سس خود، تمامی ادویه های تهیه شده را داخل سس می ریزیم و اجازه می دهیم کمی با سس جوش بخورد.
6. در آخر سس بشامل را از روی حرارت بر می داریم و اجازه می دهیم در محیط آشپزخانه کمی خنک شود.
مطالب مرتبط
- طرز تهیه 4 سس رژیمی بسیار خوشمزه و سلامت فوری
- طرز تهیه سرکه بالزامیک اصل به روش قدیمی در خانه
- طرز تهیه حمص به روش لبنانی + طرز تهیه نان مخصوص حمص (پیتا)
ارزش غذایی و کالری سس بشامل
ترکیبات اصلی | میزان در 100 گرم |
کالری | 105 کالری |
چربی | 10 درصد |
کلسترول | 2 درصد |
پتاسیم | 2 درصد |
سدیم | 14 درصد |
پروتئین | 7 درصد |
ویتامین A | 5 درصد |
ویتامین D | 12درصد |
ویتامین B12 | 5 درصد |
ویتامین C | 1 درصد |
کلسیم | 12 درصد |
منیزیم | 3 درصد |
آهن | 1 درصد |
کربوهیدرات | 2 درصد |
4. سس بشامل با طعم سیر
سس بشامل یا سس سفید تنها مختص به یک غذا نیست. این سس را با کم و زیاد کردن ترکیباتش می توان در کنار غذاهای دیگر نیز میل کرد. اگر غلظت این سس کم باشد این امکان وجود دارد آن را به سوپ شیر نیز اضافه کرد. اگر سس بشامل طعم کمی سیر داخل خودش داشته باشد به عنوان سسی دلچسب در کنار کنتاکی مرغ، لازانیا و پاستا نیز سرو شود.
طرز تهیه سس بی نظیر بشامل با طعم سیر
طرز تهیه سس بشامل با طعم سیر بسیار آسان است.
تنها کافیست پس از درست کردن خمیر با ماست یا شیر یا خامه در ادامه ی طبخ هنگامی که سس نیمه آماده شد به مواد آن به اندازه یک یا دو حبه سیر رنده شده اضافه کنیم و اجازه دهیم سس بشامل با ترکیبات 5 دقیقه جوش بخورد. سپس سس سفید را از روی حرارت برداریم.
5. طرز تهیه سس لذیذ بشامل با قارچ
سس بشامل به اندازه ای قابلیت تغییر است و تنوع دارد که بدون شک هم باید طرفداران زیادی نیز داشته باشد. از دیگر سس بشامل ترکیب آن با قارچ است.
در طرز تهیه بشامل با قارچ تنها کافی است زمانی که تمامی مراحل را انجام داید هم زمان قارچ ها را در ماهیتابه ای دیگر تفت دهید و اجازه دهید کمی آب بیندازد.
سپس زمانی که از پخت سس مطمئن شدیم قارچ ها را به آن اضفه می کنیم و اجا می دهیم با هم کمی جوش بخورند. پس از 10 دقیقه سس لذیذ بشامل قارچی شما آماده است.
6.طرز تهیه سس پنیری بشامل
یکی از مواری که می تواند بر لذت خوردن غذا با سس بشامل اضافه کند کش آمدن پنیر داخل آن است که برخی به دلخواه به این سس لذیذ آن را اضافه می کنند.
برای تهیه سس پنیری بشامل کافیست مراحل قسمت اول را با دقت انجام دهید و مراقب باشید آرد گواه شده ای داخل آن نماند. سپس هنگامی که این سس فوق العاده پخته شد به آن هر اندازه که دوست دارید غذایتان به خاطر وجود پنیر کش بیاید پنیر پیتزای پارمزان اضافه می کنید.
البته این نکته را به خاطر داشته باشید اغلب پنیر های پیتزا کمی شور هستند در نتیجه اگر قصد آن را دارید سس پنیری بشامل را برای غذای خود در منزل تهیه کنید تا جای ممکن به آن کم نمک اضافه کنید. همچنین راهکار دیگر آن است که نمک را در آخر به آن اضافه کنید تا از شوری سس جلوگیری کنید.
طرز تهیه یک غذای ساده و سریع به همراه بشامل
خانم های شاغل اغلب زمانی که مهمان دارند یا برای خانواده ای مهمان سرزده می آید درست کرن غذا برای آقایان و خانم ها در این زمان یکی از دغدغه ها به حساب می آید و ترجیح بر آن است که از بیرون غدا تهیه کنند. اما در ادامه آموزش غذایی را خواهیم داد که در کنار سس بشامل حداکثر یک ساعت زمان برای پخت آن زمان می برد.
مواد اولیه:
- سینه مرغ: دو عدد
- پیاز: یک عدد متوسط
- فلفل دلمه ای: یک عدد متوسط
- زرچوبه و نمک: به میزان لازم
- ابتدا سینه مرغ را در ظرفی عمیق قرار داده و بالای مرغ ها آب می ریزم.
2. پیاز و فلفل دلمه ای را خورد کرده و به مرغ ها اضافه می کنیم. همچنین برای طعم دار شدن نمک و فلفل را هم اضافه می کنیم
3. حدود 20 دقیقه با دمای نسبتا زیاد اجازه می دهیم مرغ ها با آب جوش بخورند اما پخته نشوند. سپس زمانی که روی مرغ کمی کف جمع شد آن را از روی حرارت بر می داریم و آن را با آب یخ آبکش می کنیم.
این کار باعث می شود هورمون ها و آلودگی های احتمالی کاملا از مرغ خارج شود.
4. در این مرحله مرغ ها را به اندازه های دلخواه برش بزنید و در ماهی تابه ای روغن یا کره بریزید تا کاملا داغ شود. در این هنگام به تکه های مرغ فلفل، پاپریکا و جعفری خورد شده اضافه کنید و کمی با دست آن ها را هم بزنید.
5. پس از داغ شدن روغن یا کره آب شده تکه های مرغ را داخل ماهیتابه اضافه کرده و آن ها را سریع پشت و رو کنید تا نسوزند. اگر ماهیتابه شما گود است می توانید روغن های داغ شده را با سرعت زیاد روی دیگر فیله های مرغ بریزید تا کاملا هم پخته شود هم سرخ شود.
6. زمانی که مرغ ها طلایی شدند به مدت 5 دقیقه دذب ماهیتابه را بگذارید تا مطمئن شویدفیله ها مغز پخت شده اند.
7. در این مدت زمان می توانید یکی از 6 مدل سس بشامل بالا را تهیه کنید و با سیب زمینی در کنار و فیله ها آن را سرو کنید.
طرز تهیه ماهی با سس بشامل
افرادی که علاقه به ماهی دارند بدون شک ماهی هایی که با سس بشامل پخته می شوند نیز غذای بسیار لذیذی برای آن ها باشد. دستور پخت این غذا بسیار آسان است و می توانید در طبخ ماهی تنوع ایجاد کنید.
مواد اولیه:
مواد لازم | میزان |
فیله ماهی | 700 گرم |
کره | 3 قاشق غذاخوری |
کره | 4 قاشق غذاخوری برای سس |
آرد ساده | 2 قاشق غذاخوری |
شیر | 250 میلی لیتر |
نمک | به میزان لازم |
آبلیمو | به میزان لازم |
خامه ترش | 125 میلی لیتر |
زرده تخم مرغ | یک عدد |
پنیر سوئیسی رنده شده | 4 قاشق غذاخوری |
پخت ماهی:
فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد داغ کنید.
نصف قاشق غذاخوری کره را در یک قابلمه دوب کنید و سپس کف ظرفی که قرار است ماهی در آن پخته شود بریزید.
سپس فیله های ماهی را داخل ظرف بچینید و یک تکه از کره را روی هر فیله ماهی قرار دهید. به مدت 15 دقیقه زمان بدهید تا ماهی کاملا پخته شود.
سس بشامل:
در همین حال در یک قابلمه 4 قاشق غذاخوری کره را ذوب کرده و آرد را با آن مخلوط کنید. مراقب باشید آرد قهوه ای نشود.
وقتی شروع به غلیظ شدن کرد شیر را به تدریج بریزید و مرتباً هم بزنید. نمک بزنید و بگذارید بجوشد. سپس آب لیمو و خامه ترش را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
پخت را ادامه دهید و وقتی سس داغ شد زرده تخم مرغ را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید.
مخلوط کردن:
در این مرحله سس آماده شده را روی ماهی های از قبل پخته شده بریزید و بعد پنیر های رنده شده را روی آن کاملا پخش کنید. برای 15 دقیقه دوباره ماهی ها را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید روی غذای شما کاملا طلایی شود.
منبع: allrecipes