10 ایده عالی برای استفاده از موز قهوه ای و خیلی رسیده
موز نسبت به سایر میوهها خیلی سریعتر رسیده و له میشود. به همین دلیل ابتدا پوست آن تغییر رنگ میدهد ولی معمولا میوه آن تا چندین روز کاملا سالم میماند.
موز وقتی کال و نرسیده است رنگ سبز دارد و بعد از اینکه میرسد زرد میشود و سپس به رنگ قهوه ای در میآید. موزهایی که پوست آنها قهوه ای و لک دار میشوند خیلی رسیده هستند.
علت ایجاد لکهای روی موز، آزاد شدن گاز اتیلن است که رنگدانههای زرد را به قهوه ای تبدیل میکند. نکته مهم اینجاست که موز قهوه ای هم مانند موز زرد و تازه ارزش غذایی کافی و کاملی دارد. اما آن را معمولا برای پذیرایی از مهمان استفاده نمیکنند. به همین دلیل با چند ایده عالی که در این مقاله از مجله کوئیک فیت معرفی میکنیم، میتوانید از موز قهوه ای و خیلی رسیده به بهترین شکل استفاده کنید. با ما همراه باشید.
مقالات پیشنهادی مرتبط با موز قهوه ای
- 10 تا از بهترین دسرهای برگزیده جهان را بشناسید
- گرانیتای ایتالیایی را در منزل درست کنید
- طرز تهیه بسیار ساده و راحت حمص به روش لبنانی
1. موز قهوه ای را فریز کنید
در صورتی که نمیتوانید به این زودی موزهای قهوه ای را استفاده کنید، آنها را برای استفاده در زمان بهتر فریز کنید. نگران نباشید خاصیت و طعم آنها تا حد خوبی حفظ میشود. این کار از هدر رفتن این میوه جلوگیری میکند. موز یخ زده برای تهیه بستنی و اسموتی یا انواع شیک گزینه بسیار عالی است.
بستنی موزی
موز را دو نیم کنید.
به انتهای آنها چوب بستنی بزنید.
آنها را داخل فریزر قرار دهید تا یخ بزنند.
بعد از یخ زدن آن را داخل شکلات آب شده فرو کنید.
مجدد داخل فریزر بگذارید تا شکلات سفت شود.
نوش جان
شیک موز
2 عدد موز یخ زده و یک لیوان بستنی را داخل مخلوط کن بریزید.
به آنها 2 لیوان شیر، 2 قاشق شکر و 10 قطعه یخ بیفزایید.
ترکیب را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
نوش جان
2. انواع اسموتی خوشمزه تهیه کنید
یکی از بهترین میوهها برای تهیه اسموتی، موز است. حتی وقتی خیلی رسیده و له میشود، طعم شیرین و بهتری برای اسموتی ایجاد میکند. زیرا موز رسیده قند بیشتری نسبت به موز کال و نیمه رسیده دارد. برای تهیه انواع اسموتی یکی از مواد اولیه موز است اما میتوانید ترکیبات مختلف را انتخاب کنید.
اسموتی موزی
1 عدد موز یخ زده را از فریزر خارج کنید و داخل مخلوط کن بریزید.
1 لیوان ماست پرچرب به آن اضافه کنید.
2 قاشق عسل و نصف لیوان شیر نارگیل را به آنها بیفزایید.
آنها را به خوبی ترکیب کنید تا یکدست شوند.
نوش جان
3. پخت پنکیک با موز قهوه ای را یاد بگیرید
برای اینکه پنکیک لطیف و طعمداری داشته باشید، از موز قهوه ای استفاده کنید. فقط کافی است موز را له یا خرد کنید و به مواد اصلی بیفزایید. خیلی از افراد برای تزیین روی پنکیک از موز استفاده میکنند اما برخی از افراد دیگر برای شیرینتر شدن و پف کردن بیشتر پنکیک از موز استفاده میکنند.
آموزش کامل طرز تهیه پنکیک با موز
4. اوتمیل درست کنید
اوتمیل تهیه شده با بلغور جو دوسر گزینهای عالی برای تامین انرژی و نیازهای بدن است. افزودن موز به انواع اوتمیل باعث افزایش خواص آنتی اکسیدانی آن میشود. حتی فیبر فراوان و ویتامین خوبی به بدن خواهد رساند.
اوتمیل موز و جو دوسر
جو دوسر پرک شده را به همراه نصف لیوان آب و نصف لیوان شیر بپزید.
سپس به آن 1 قاشق شکر بیفزایید.
در ظرفی مناسب بریزید.
روی آن را با موز، کمی دارچین، هلو و هر میوه دلخواه تزیین کنید.
نوش جان
5. برای زیبایی و پوست و مو به کار ببرید
در صورتی که مقدار زیادی از موز قهوه ای باقی ماند، میتوانید با آنها ماسک خانگی برای پوست و موی خود درست کنید. فقط کافی است موز را به ترکیب سایر ماسکها بیفزایید.
6. دمنوش موز تهیه کنید
طعم چای موزی برای ذهن و مغزمان ناآشنا است. این چای طعم خوبی دارد و میتواند خواص خوبی از موز را به بدن ما برساند. موز سرشار از منیزیم و پتاسیم است که برای بدن بسیار مفید است.
چای یا دمنوش موز
یک عدد موز را حلقه حلقه کنید و داخل کتری یا قوری بریزید.
روی آن 2 الی 3 لیوان آب جوش اضافه کنید.
به مدت 5 الی 10 دقیقه آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
میتوانید چوب دارچین یا عسل هم به آن اضافه کنید.
نوش جان
7. موز قهوه ای به جای تخم مرغ است!
در صورتی که فرد به تخم مرغ حساسیت داشته باشد، اغلب از موز به جای تخم مرغ میتواند استفاده کند. اگر گیاهخوار هستید یا مثلا تخم مرغ در منزل ندارید، از این راهکار استفاده کنید. موز له شده به دلیل اینکه شیرین است، جایگزین خوبی برای تخم مرغ در تهیه کیک است. به ازای هر تخم مرغ میتوانید یک موز کوچک به کار ببرید.
8. موز را خشک کنید یا بپزید
میتوانید موز را به صورت گریل شده یا کبابی و یا به صورت میوه خشک نگهداری کنید. بهترین راهکاری که میتوانید انجام دهید تا در سایر فصول از خواص موز بهرهمند شوید، خشک کردن آن است.
موز خشک
پوست موزها را جدا کنید.
آنها را حلقه حلقه کنید.
داخل میوه خشک کن قرار دهید تا خشک شوند یا اینکه داخل یک سینی بچینید.
سپس آن را روی یخچال یا قسمت بالاتر آشپزخانه قرار دهید.
روزانه یک الی دو مرتبه آنها را زیر و رو کنید.
زمان دهید تا کامل خشک شوند.
از آنها کنار سایر میوههای خشک استفاده کنید.
نوش جان
9. نان و کیک موزی درست کنید
کیکهای موزی جزء پرطرفدارترین انواع کیکها هستند. میتوانید پوست موز قهوه ای را جدا کنید و از داخل آن برای تهیه انواع کیک، شیرینی و نان استفاده کنید.
10. ژله و دسرهای مختلف را امتحان کنید
انواع دسرها مانند دسر عربی با موز، انواع ژله و… را میتوانید به راحتی با موز طعم دار کنید. از این طریق ماندگاری خواص موز را هم تا چند روز بیشتر کردهاید.
مقالات پیشنهادی مرتبط با موز قهوه ای
- 10 تا از بهترین دسرهای برگزیده جهان را بشناسید
- گرانیتای ایتالیایی را در منزل درست کنید
- طرز تهیه بسیار ساده و راحت حمص به روش لبنانی
موز قهوه و خیلی رسیده خاصیتی هم دارد؟
موزی که فقط پوست آن قهوهای شده است مانند موز تازه پرخاصیت است. ولی وقتی خود موز به رنگ قهوهای میرسد، ممکن است کمی از مواد مغذی و ویتامینی خود را از دست بدهد. اما هنوز هم خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد. در موز خیلی رسیده فیبرها به مرور تحلیل میروند. نشاستههای پیچیده در آن به قندهای ساده تبدیل میشوند. در نتیجه افرادی که نگران قند خون خود هستند، بهتر است موزهای زرد یا کمتر رسیده را انتخاب کنند.