تغذیهغذاهای سالم

خواص خرما + 11 خاصیت ناشناخته درمانی و زیبایی با خرما

خواص خرما برای بالا بردن سلامت بدن بسیار بی نظیر است. خرما سرشار از فیبر و کربوهیدرات است که بدون شک آن را به یکی از سالم ترین میوه های خشک تبدیل می کند. این میوه حاوی مقدار زیادی ویتامین های ضروری و مواد معدنی حیاتی است.

خرما به دلیل دارا بودن مقدار زیادی قند طبیعی بسیار شناخته شده است. البته جالب است بدانید که خرمای خشک کالری بالاتری در مقایسه با خرمای تازه دارد. این میوه علاوه بر خاصیت درمانی در زیبایی نیز نقش دارد که در ادامه با آن ها کاملا آشنا خواهید شد.

11 خاصیت بی نظیر خرما

خاصیت بی نظیر خرما

1. بهبود حرکت سالم روده

از خواص خرما می توان به بالا بودن فیبر آن اشاره کرد. فیبر موجود در خرما بسیار زیاد است این خاصیت می تواند برای افرادی که از حرکات نامنظم روده رنج می برند بسیار مفید باشد.

در تحقیقی که برای درک اثرات خرما در پیشگیری از مشکلات مربوط به روده انجام شد. مشاهده شد که هنگام مصرف منظم خرما، غلظت آمونیاک در مدفوع نیز به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

مطلب پیشنهادی
خواص خربزه در 17 مورد + ارزش غذایی و ویتامین‌ها

بنابراین ، می توان به طور قاطع گفت که تاثیر خرما بر رژیم غذایی کلی و سلامتی شما بی نظیر است و می تواند به شما در داشتن شیوه زندگی بهتر با کمک مصرف منظم کمک کند.

2. بالا بردن آنتی اکسیدان بدن

خرما به دلیل غلظت بالای آنتی اکسیدان ها شناخته شده است. در مقایسه با سایر میوه های خشک در همان رده خرما در صدر جدول با بالاترین غلظت آنتی اکسیدان قرار دارد.

در نتیجه از این خواص خرما برای بالا بردن آنتی اکسیدان بدن می توانید استفاده کنید. زمانی که آنتی اکسیدان ها در بدن شما بالا باشد به دنبال آن سیستم ایمنی شما نیز بالا خواهد رفت.

3. خواص خرما برای مغز

خواص خرما برای مغز

سایتوکاین های التهابی مانند اینترلوکین می توانند برای مغز شما بسیار خطرناک باشند. همچنین افزایش این ماده موجب بیماری های عصبی مانند آلزایمر خواهد شد.

از خواص خرما این است که می تواند میزان این ماده ی مضر را کم کند. در نتیجه ریسک بیماری های عصبی و مغزی بسیار پایین خواهد آمد.

مطلب پیشنهادی
خواص انگور و بهبود سلامت + مصرف انگور در بارداری

خرما مسائل مربوط به اختلال اضطراب را کاهش می دهد و همچنین به تقویت حافظه و یادگیری کمک می کند. جالب است بدانید تاثیرات مصرف منظم خرما بر سلامت عصبی کاملا تایید شده است. علاوه بر جلوگیری از بیماری هایی مانند آلزایمر این میوه می تواند به بهبود کلی مغز کمک کنند.

4. کاهش خطر ابتلا به سرطان

سرطان یک بیماری سخت است که جان بسیاری را در سراسر جهان می گیرد و همچنین بار مالی زیادی دارد. افزایش شیوع سرطان از تغییرات سریع ناشی از سبک زندگی و رژیم غذایی دوران مدرن نسبت داده می شود.

خواص خرما بسیار عالی و شگفت آور است. غلظت بالای آنتی اکسیدان ها در خرما به کاهش فعالیت رادیکال های آزاد کمک می کند. در نتیجه احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد.

استفاده از خرما به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه می تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان بسیار موثر باشد و همچنین می تواند به طور قابل توجهی در کاهش بروز تومورهای خوش خیم کمک کند.

5. جلوگیری از عفونت

عفونت های باکتریایی گاهی اوقات می تواند کشنده باشد و درمان آن نیز هزینه زیادی را در بر خواهد داشت. در دنیای پزشکی تقریباً همه عفونت های میکروبی با کمک آنتی بیوتیک ها درمان می شوند که دارای عوارض جانبی زیادی است.

مطلب پیشنهادی
خواص زالزالک ؛ 7 مورد فوق العاده از این میوه کوچک

برای پیشگیری یا سرعت بخشیدن به درمان بیماری های عفونتی می توانید از خواص خرما کمک بگیرید. این میوه ی خشک به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی که دارد می تواند یک گزینه ی طبیعی برای بیماری های عفونتی باشد.

6. پیشگیری از دیابت

دیابت نوع 2 یکی از شایع ترین بیماری ها در سراسر جهان است. این اتفاق به دلیل افزایش مصرف فست فودها و خوردن غذاهایی با کالری و قند بالا است.

از خواص خرما می توانید برای درمان و پیشگیری از این بیماری کمک بگیرید. خرما توانایی افزایش تولید انسولین را دارد و همچنین دارای خواص متعددی است که می تواند به کاهش میزان جذب گلوکز از روده کمک کند. این می تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند.

7. خاصیت ضدالتهابی خرما

التهاب یک مکانیسم واکنشی بدن انسان است که به مبارزه با چندین بیماری ضربه ای و عفونت کمک می کند. تنظیم عوامل التهابی نقش مهمی در حفظ سلامت کلی بیمار دارد.

مطلب پیشنهادی
کشمش میان‌وعده‌ای مفید با 14 خاصیت درمانی + معرفی انواع آن

فنولیک ها و فلاونوئیدهای موجود در خرما توانایی فوق العاده ای در کاهش التهاب ایجاد شده در بدن دارند. خرما همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که عوامل ایجاد التهاب را از بین خواهد برد.

جالب است بدانید خواص خرما در زمینه ی خاصیت ضد التهابی آن به گونه ای است که در تحقیقات نشان داده شد مصرف عصاره ی آن به اندازه چشمگیری باعث کاهش عوامل متورم کننده ی پاها دارد.

8. محافظت از کلیه ها

مشکلات کلیوی نیز از جمله بیماری هایی هستند که در جهان بسیار شده است. خواص خرما بسیار متعدد است و می تواند از چند جهت سلامت کلیه ها را بالا ببرد.

در تحقیقات و بررسی ها نشان داده شده است خرما با تشکیل یک لایه محافظ ضایعات ناشی از فعالیت بدن را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.

در مطالعه دیگر نشان داده شد عصاره ی خرما موجب کاهش اوره در پلاسما کلیه شده است. این عملکرد باعث بهبود و پایداری سلامت کلیه ها می شود.

مطلب پیشنهادی
مویز یا کشمش سیاه؛ آشنایی با خواص بی نظیر آن

9. افزایش باروری مردان با خرما

ناباروری یکی از مشکلاتی است بسیاری از زوج ها درگیر آن هستند. نسبت جهانی ناباروری مردان رو به افزایش است و تغییر شیوه زندگی افراد که باعث ایجاد استرس ناخواسته زیادی می شود یکی از دلایل اصلی این امر است.

خواص خرما بر درمان ناباروری مردان در سراسر جهان شناخته شده است. ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی در این میوه وجود دارد که می تواند به بهبود تعداد اسپرم و همچنین افزایش میل جنسی در آقایان کمک کند.

برخی از مطالعات همچنین نشان داده اند که مصرف متعادل خرما همچنین منجر به افزایش اندازه بیضه ها و افزایش سایز سینه در خانم ها می شود.

10. بهبود سلامت استخوان

افرادی که از پوکی استخوان رنج می برند بیشتر در معرض شکستگی و سایر مشکلات ناشی از سلامت استخوان قرار دارند. برای این که استخوان ها سالم باشند باید بدن منابع کافی از چندین ریز مغذی را دریافت کند.

مطلب پیشنهادی
خواص انجیر تازه ؛ 8 خاصیت بی نظیر + عوارض زیاده‌روی

برای استحکام استخوان ها می توانید از خواص خرما کمک بگیرید. خرما سرشار از ریزمغذی هایی مانند سلنیوم، منگنز، منیزیم و مس است.

ریز مغذی های موجود در خرما در درمان بیماری های استخوانی مانند پوکی استخوان نیز بسیار موثر است. بنابراین بسیار توصیه می شود که خرما را به در میان وعده های خود قرار دهید تا استخوان های شما در طول زندگی سالم بمانند.

11. تقویت سیستم عصبی

سیستم عصبی اساساً شبکه ارتباطی است که عملکرد بدن شما را حفظ می کند. مشکلات عصبی بسیار خطرناک هستند. چرا که می توانند روی چندین قسمت بدن به طور هم زمان تاثیر بگذارند.

از خواص خرما این است که سرشار از مواد مغذی مانند پتاسیم است. در عین حال این میوه ی خشک دارای سطوح بسیار کمی از سدیم است. همین دو عامل موجب شده است خرما یک میوه ی تضمین شده برای سلامت سیستم عصبی شما باشد.

نکته: غذاهای سرشار از پتاسیم ارتباط بین سلول های عصبی را بسیار آسان می کند. مقدار کم سدیم موجود در خرما احتمال ابتلا به فشار خون را کاهش می دهد که به نوبه خود موجب سلامت سیستم عصبی بدن می شود

خواص خرما برای پوست

خواص خرما برای پوست

مواد مغذی مختلفی وجود دارد که می تواند برای پوست شما مفید باشد. توصیه اغلب پزشکان این است که به جای استفاده از مواد شیمیایی تا جای ممکن از خوراکی های طبیعی برای بهبود سلامت پوست خود کمک بگیرید.

مطلب پیشنهادی
خواص رامبوتان (14 خاصیت بسیار مفید + طریقه مصرف)

برای بهبود و زیبایی پوست می توانید از خواص خرما کمک بگیرید. خرما به دلیل غلظت بالای ویتامین C و ویتامین D باعث می شود تا پوست شما به خوبی مواد مغذی را دریافت کند. این دو ویتامین برای بهبود خاصیت ارتجاعی پوست مفید هستند.

مواد مغذی موجود در خرما برای جلوگیری از پیری سریع مفید هستد و به شما کمک می کند تا برای مدت زمان طولانی جوان به نظر برسید.

خواص خرما برای مو

خواص خرما برای مو

ریزش مو به اندازه ای دغدغه ی بزرگی است که باعث شده صنعت های چند میلیارد دلاری مسئول درمان آن شوند. روش های درمانی مختلفی برای درمان ریزش مو وجود دارد اما اکثر آن ها دارای عوارض جانبی زیادی هستند یا پس از قطع دارو مجدد شاهد ریزش مو خواهید بود.

از خواص خرما می توانید برای موهای خود نیز استفاده کنید. این میوه سرشار از آهن است که برای موها بسیار مفید است. افزایش آهن در خرما باعث می شود جریان خون قوی بماند و پوست سر تغذیه مورد نیاز خود را دریافت کند.

مطلب پیشنهادی
خواص هندوانه برای سلامتی بدن (11 خاصیت فوق العاده)

همچنین افزایش جریان اکسیژن به پوست سر شما رشد موهای جدید را تسهیل می کند و از طرفی میزان ریزش مو را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.

در آخر:

خرما از جمله میوه های خشکی است که دارای ریز مغذی های بسیار زیادی است. اغلب پزشکان توصیه می کنند این میوه ی خشک را به تعادل حتما مصرف کنید تا از خواص آن برای سلامتی بهره مند شوید.

از طرفی این را به خاطر داشته باشید مصرف زیاد خرما ممکن است موجب جوش شود. افرادی که دارای طبعی گرم هستند باید با احتیاط آن را میل کنند؛ چرا که ممکن از باعث کهیر و جوش شود.

منبع:

Pharmeasy.in
healthline

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *