رژیم غذاییرژیم کاهش وزن

رژیم لاغری و نکاتی درباره لاغر شدن، رژیم یا ورزش؟

تفکر رایج اما اشتباهی وجود دارد. بیشتر افراد تصور می کنند رژیم لاغری فقط نخوردن است؛ در صورتی که این طور نیست.
رژیم لاغری در واقع به کارها و عادات سالم غذایی برای بهبود سلامت حیات بدن گفته می شود. یعنی شامل خوردن میوه و سبزیجات، عدم استعمال دخانیات و نخوردن یا مصرف متعادل از الکل است. در این مقاله به طور جامع درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد.

مقالات پیشنهادی مرتبط با رژیم لاغری

رژیم های غذایی چگونه به وجود آمدند؟

رژیم لاغری و استفاده از تکنیک های لاغری زمانی شروع شد که رفاه نسبی در جامعه به وجود آمد. همچنین افراد زمان بیشتری برای ارزیابی اندام خود داشتند. به این ترتیب راه هایی برای لاغر شدن و لاغر ماندن به وجود آمد.

از طرفی با پیشرفت جامعه و تشکیل نهادهای اداره کننده و کارهای دفتری، تغییراتی در نوع سبک زندگی و کار افراد ایجاد شد.
با این وجود افراد بیشتری در اثر تحرک کم و خوردن بیش از اندازه خوراکی های دارای چربی های اشباع دچار اضافه وزن و تغییرات اندامی شدند. در نتیجه اینجا بود که رژیم لاغری روی مد آمد.

تعریفی از رژیم لاغری

رژیم لاغری (یا رژیم غذایی) در بسیاری از جوامع، یکی از راه های پرطرفدار برای کاهش وزن و همچنین رسیدن به اندام مورد نظر محسوب می شود. این امر به این دلیل است که رژیم غذایی گرفتن نسبت به راه های دیگر لاغری مانند لیپوساکشن، استفاده از قرص های لاغری و ورزش کردن، راحت تر به نظر می رسد.
اگر هزینه متخصص تغذیه را با هزینه دیگر راه های لاغری مقایسه کنید، می بینید که رژیم لاغری هزینه کمتری خواهد داشت. بنابراین بسیاری از افرادی که دارای اضافه وزن هستند به رژیم های لاغری روی می آورند.

انواع رژیم لاغری

در دنیای امروز داشتن تناسب اندام یکی از معیارهای زیبایی محسوب می شود. بنابراین رژیم های لاغری زیادی پا به عرصه گذاشتند. علاوه بر اینکه هر متخصص تغذیه روش خاص خود را در لاغری برای هر فرد پیش می گیرد.
در دنیای مجازی نیز برنامه های غذایی به عنوان رژیم های لاغری به وفور یافت می شود که در ادامه به برخی از آن ها اشاره کوتاهی خواهیم داشت. با ادامه این مقاله همراه ما باشید.

1. رژیم لاغری جنرال موتورز

در این رژیم غذایی کربوهیدرات به مقدار خیلی زیاد از وعده غذایی حذف شده است. در این رژیم هر روز از یک گروه مواد غذایی داخل هرم غذایی استفاده می شود.
به این صورت که روز اول فقط میوه مصرف می کنید؛ به جز موز. در روز دوم سبزیجات مصرف می کنید؛ به جز سیب زمینی. به طور کلی در این رژیم پروتئین، سبزیجات و میوه ها را جایگزین کربوهیدرات ها کرده اند.
در صورتی که علاقه دارید با این رژیم بیشتر آشنا شوید، حتما مقاله روند دقیق و کامل رژیم جنرال موتورز 7 روزه برای کاهش وزن سریع را مطالعه کنید.

مطلب پیشنهادی
با 5 اپلیکیشن رژیم غذایی برتر جهان، لاغر شوید!

2. رژیم لاغری تخم مرغ

رژیم لاغری تخم مرغ همانطور که از نامش پیداست. برای کم کردن وزن به تخم مرغ متوسل شده است. این رژیم شامل دو نوع 3 روزه و دو هفته ای است.

وعده های این رژیم بیشتر بر پایه تخم مرغ هستند. ولی در کنار تخم مرغ از سبزیجات و میوه نیز استفاده می شود. برای اینکه دقیقتر با روند این رژیم آشنا شوید، مقاله روند لاغری 3 روزه با رژیم تخم مرغ را مطالعه کنید.

3. رژیم لاغری پروتئین

رژیم لاغری پروتئین با حذف کربوهیدرات ها و جایگزینی آنها با پروتئین ها به لاغری کمک کند. عوارض این رژیم را میتوان بی آبی بدن و در نهایت یبوست عنوان کرد که راه هایی هم برای پیشگیری از آن گفته شده است. رژیم لاغری پروتئین در لینک زیر به صورت مفصل توضیح داده شده است:
آشنایی کامل با روند رژیم پروتئین یک هفته ای

4. رژیم لاغری اتکینز

در رژیم اتکینز کربوهیدرات از منوی غذایی حذف می شود، با این عملکرد بدن برای تامین انرژی به چربی سوزی اقدام می کند.

در این حالت بدن هم انرژی بیشتری از سوختن چربی ها کسب می کند و هم به کاهش وزن کمک می شود.

رژیم اتکینز شامل چهار مرحله است که برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است به مطلب نوشته شده درباره این رژیم مراجعه کنید، فقط کافی هست روی رژیم اتکینز چه ویژگی‌هایی دارد کلیک کنید.

5. رژیم لاغری شیر و خرما

رژیم شیر و خرما شامل دو یا سه هفته می شود که در هفته اول فرد فقط شیر و خرما مصرف می کند و در هفته های بعدی در وعده های مختلف، مقداری غذای آب پز به وعده غذایی اضافه می شود. این رژیم طرفداران بسیاری دارد و به طور مفصل در مقاله رژیم شیر و خرمای 3 هفته ای و لاغری 7 الی 15 کیلویی به آن پرداخته شده است.

6. رژیم لاغری کتوژنیک

در رژیم کتوژنیک مصرف چربی و کربوهیدرات ها قطع نمی شود. این مواد مغذی همچنان در وعده غذایی وجود دارند.

در نتیجه از آسیب احتمالی به سلامت بدن بر اثر کمبود این مواد خبری نیست. این رژیم یکی از رژیم های معروف است که می‌توانید توضیحات کاملی را در مورد آن در مقاله انواع رژیم کتوژنیک مطالعه کنید.

7. رژیم لاغری شیر

در این رژیم، خوراک مصرفی شما در طول روز تنها شیر می باشد. شیر با داشتن کلسیم بالا می تواند در از بین رفتن سلول های چربی مضر کمک شایانی داشته باشد.

از آن جایی که شیر غذای کاملی برای بزرگسالان محسوب نمی شود، ممکن است این رژیم آسیب هایی نیز به دنبال داشته باشد. در مقاله رژیم شیر 4 هفته ای، می‌توانید روند دقیق این رژیم را مطالعه کنید و با فواید و مضراتی که دارد آشنا شوید.

8. رژیم لاغری کانادایی

رژیم کانادایی معمولا بین 12 تا 15 روز طول می کشد. این رژیم به این صورت است که 12 روز آن به رژیم پرداخته می شود و 3 روز باقی مانده برای تثبیت رژیم تلاش می شود.

رژیم لاغری کانادایی یکی از رژیم های لاغری است که این روزها طرفداران بسیاری برای خود پیدا کرده است. ما روند دقیق این رژیم کاهش وزن را در مقاله دستورالعمل کامل رژیم کانادایی 15 روزه برایتان مشخص کرده‌ایم. برای آشنایی بیشتر با این رژیم حتما این مقاله را مطالعه کنید. در ادامه این مقاله می‌خواهیم به نکات مهمی در رابطه با انواع رژیم بپردازیم.

نتیجه گیری بهتر از رژیم های لاغری

رژیم های لاغری شامل اهدافی می شوند که در ادامه به صورت مفصل به آنها خواهیم پرداخت. ولی هر فردی برای رژیم گرفتن دلیل خاص خود و هدف مخصوصی دارد. برای هر هدفی که رژیم می گیرید باید به نکات مهمی توجه کنید که در ادامه آنها را بیان کرده ایم.

برنامه ریزی برای رژیم

1. اولویت گذاشتن

در این بخش فرد باید تصمیم بگیرد که چه چیزهای برای او اولویت دارد. یا اینکه دوست دارد که صورت تپل با گونه های برجسته اما با شکم و پهلوی اضافه داشته باشد. یا دوست دارد صورت کمی لاغر با شکم صاف داشته باشد.

این تصمیم بسیار سختی است که فرد قبل از انجام هر گونه رژیم لاغری در نظر بگیرد. اگر میخواهد رژیم بگیرد باید تصمیماتی از این دست بگیرد و خواسته هایش را اولویت بندی کند.

2. داشتن اهداف منطقی

قبل از هر چیزی باید انتظاری که از خود در بعد از رژیم دارید را خوب بررسی کنید. شما نمی توانید با 36 سال سن و دوبار زایمان سزارین سریعا به وزن و هیکل دوران قبل از زایمان خود بازگردید. باید اهداف خود را منطقی و دست یافتنی انتخاب کنید تا مایوس نشوید و بتوانید رژیم خود را برای مدت طولانی تری حفظ کنید.

پس سعی کنید اهداف کوچک انتخاب کنید و بعد از رسیدن به هدفتان، هدف دیگری را مد نظر بگیرید و تلاش کنید تا به آن دست پیدا کنید.

3. زمانبندی درست

برای انجام کارهای بزرگ وقت زیادی باید گذاشته شود. توقع نداشته باشید 15 یا 20 کیلو از وزن خود را در مدت کوتاهی از دست دهید.

به این نکته توجه کنید که چه مدت زمان طول کشیده است تا شما به وزنی که حال دارید برسید، پس مسلما همان مقدار زمان لازم دارید تا دوباره آن وزن را کم کنید.

4. تعیین اهداف قابل اندازه گیری و در نظر گرفتن مشکلات

با وزن کردن خود در هر روز و دیدن اینکه چه مقدار از وزن شما کم شده است، مسلما به شما انگیزه می دهد که به کارتان ادامه دهید. پس خود را وزن کنید و مقدار آن را یادداشت کنید و به آن نگاه کنید تا انگیزه بگیرید.

البته این نکته قابل اهمیت است که وضعیت زندگی و محدودیت های خودتان را  نیز در این زمینه در نظر بگیرید و توقع معجزه نداشته باشید. ممکن است شما در طول یک رژیم لاغری به موانعی برخورد کنید بنابراین مجبور شوید برای چند روزی رژیم خود را قطع کنید.

مهمانی و مسافرت رفتن، بیمار شدن و حتی ممکن است برخی با رژیم گرفتن در دوران قاعدگی مشکل داشته باشند. بنابراین چنین مشکلاتی را پیش بینی کنید تا در صورت رعایت نکردن رژیم، دچار عذاب وجدان نشوید.

5. تاریخ گذاری و اصلاح کردن

وقتی شروع به گرفتن رژیم لاغری می کنید، تاریخ شروع و پایان آن و مقدار وزنی که کم کرده اید، را یادداشت کنید. با این کار متوجه می شوید در چه مدت زمان، چه مقدار وزن کم می کنید.

با این کار هم انگیزه می گیرید و هم می توانید اگر با رعایت یک رژیم لاغری به نتیجه مطلوب خود نرسیدید، در پی رژیم دیگری باشید که مناسب تر است.

رژیم لاغری یا ورزش؟

در ابتدای این مطلب گفته شد که رژیم لاغری به معنی گرسنگی کشیدن نیست. در رژیم لاغری علاوه بر خوردن سبزیجات و میوه های سالم، ورزش کردن، عدم استعمال دخانیات و کم کردن نوشیدن الکل یا عدم نوشیدن آن است.

بنابراین رژیم لاغری را نمی توان جدا از ورزش کردن تصور کرد. هر رژیم لاغری که دارید کمی ورزش کردن در کنار آن، نتیجه بهتری خواهد داشت. بعضی از افراد تصمیم می گیرند که یکی از این ها را انتخاب کنند. یعنی یا ورزش انجام دهند و یا رژیم غذایی پیش بگیرند. ولی چرا نباید این دو را از یکدیگر جدا کرد؟
در این رابطه باید به دو نکته مهم توجه کرد.

مطلب پیشنهادی
رژیم گوجه برای کاهش وزنی سریع در عرض سه روز

اولین نکته: حفظ بافت عضلانی

از آنجایی که بسیاری از رژیم ها تنها با کم شدن آب میان بافتی و تحلیل عضله به لاغری بدن می پردازد ورزش کردن در کنار رژیم گرفتن می تواند راه بهتری برای کاهش وزن باشد. چون باعث تحلیل عضلات و قوای جسمانی نمی شود.

دومین نکته: توجه به پایداریِ تناسب اندام

 لاغر شدن چه با ورزش و چه با رژیم لاغری پایدار نیست و پس از ترک این دو وزن شما میتواند به حالت اولیه خود بازگردد، لذا در این بخش مهم این نیست کدام راه برای لاغر شدن انتخاب می کنید، تنها باید در آن پشتکار داشت.

رژیم لاغری یا ورزش؟

لاغری و چاقی در طب سنتی

لاغری و چاقی در طب سنتی به افراد و مزاج آنها بستگی دارد، کسانی دارای طبع خشک هستند و آب بدنشان کم است، معمولا افراد لاغر اندامی هستند. لاغر به این معنا نیست که پوست و استخوان هستند، بلکه به این معنا که اضافه وزن زیاد و چربی دور شکم و پهلو ندارند و با کمی ورزش می توانند به وزن و اندام ایده آل خود برسند.

از طرفی کسانی که طبع بدن آنها تر است، افرادی هستند که معمولا با چاقی دست و پنجه نرم می کنند. آب بدنشان زیاد است و همین باعث احساس خمودی، کسلی و خواب در آن ها میشود.

این افراد برخلاف کسانی که طبع بدنشان خشک است، به فعالیت های بدنی علاقه ای ندارند و سکون را می طلبند. همین عامل نیز می تواند در چاقی و لاغری افراد تاثیرگذار باشد.

چرا بعضی ها لاغرند و بعضی ها چاق اند؟

ممکن است با افرادی که میگویند “آب هم بخوریم، چاق می شویم” روبرو شده باشید. این جمله شاید به نظر خنده دار باشد، ولی درست است. بسیاری از کسانی که اضافه وزن دارند، آب میان بافتی بدن آنها زیاد است و ممکن است حتی چربی زیادی هم  نداشته باشند، در نتیجه همین عامل باعث می شود، واقعا با خوردن آب چاق شوند.

این ویژگی ها از پدر و مادر به ارث می رسد. اگر فرد ورزش کند و رژیم های لاغری سخت هم بگیرد، لاغر نمی شود. اما از طرفی هم کسانی هستند که لاغرند و در آرزوی چاق شدن هستند.

این افراد حتی با خوردن وعده های پرحجم غذایی هم چاق نمی شوند. چون این ویژگی را از پدر و مادر خود به ارث برده اند. بنابراین افراد نباید خود را بقیه همکلاسی های ورزشی یا اطرافیان مقایسه کنند.

نکته: چاقی و لاغری می تواند دلیلی مانند وراثت داشته باشد و به سبک زندگی و ورزش کردن ارتباط نداشته باشد.

تفکرات اشتباه در مورد رژیم های لاغری

تفکرات و باورهای غلط در رابطه با حوزه های مختلف همیشه وجود دارد. این موضوع در مورد رژیم های غذایی هم صدق می کند و باورهای غلط و درست زیادی در موردشان وجود دارد. در ادامه این مقاله به باورهای اشتباهی که در مورد رژیم های لاغری وجود دارد، می پردازیم.

مطلب پیشنهادی
5 سوپرفود عالی برای کاهش وزن سریعتر را بشناسید

اشتباه شماره یک

برخی از افراد تصور میکنند، حذف یکی از وعده های غذایی در لاغر شدنشان موثر است و از این راه می توانند وزن بیشتری در مدت زمان کمتری را کم کنند.

این یک تصور غلط است. هیچ گاه وعده های غذایی به خصوص صبحانه را از منوی روزانه خود حذف نکنید. این کار باعث تحلیل عضلات می شود و کمکی به آب کردن چربی پهلوها و شکم نخواهد کرد.

اشتباه شماره دو

اینکه افراد وعده های غذایی خود را  از 3 وعده غذا در روز به 6 وعده غذا در روز تغییر می دهند، کار اشتباهی است. این کار بیشتر به چاق شدن کمک میکند تا به لاغر شدن.

اشتباه شماره سه

فاصله وعده شام تا خواب باید بین سه تا چهار ساعت باشد. رعایت این نکته بسیار ضروری است و همانطور که در اشتباه اول ذکر کردم، نخوردن شام نیز ضرر دارد. اگر از جمله افرادی هستید که مشغله کاری زیادی دارید وعده شامتان را دیر می خورید، سعی کنید شام سبک تری میل کنید.

چرا معمولا رژیم های لاغری موثر نیستند؟

بدیهی است میزان وزن شما به مقدار غذایی که میخورید و مقدار انرژی که می سوزانید بستگی دارد. چیزی که بیشتر مردم متوجه آن نیستند این است که گرسنگی و انرژی توسط مغز کنترل میشود که بدون آگاهی ما صورت می گیرد. مغز ما کارهای زیادی را در پشت پرده انجام می دهد و این چیز خوبی است چون ذهن خودآگاه ما زود منحرف می شود.

خیلی خوب است که نفس کشیدن را وقتی که محو تماشای یک فیلم هستیم، فراموش نمی کنیم و راه رفتن را وقتی به فکر اینکه شام چه چیزی بخوریم، از یاد نمیبریم. مهم نیست که ما چه مقداری را برای وزن خود در نظر داریم.

مغز ما یک بازه 4.5 تا 7 کیلوگرمی را برای کاهش و افزایش وزن در نظر میگیرد و ما می توانیم با تغییر در سبک زندگیمان، وزن خود را در این محدوده بالا و پایین ببریم. اما برای تغییر در وزن خود در خارج این محدود کار دشواری را باید انجام دهیم.

عملکرد مغز در هنگام کاهش وزن

هیپوتالاموس بخشی از مغز است که وزن بدن را تنظیم میکند. بیش از یک دوجین مواد شیمیایی در مغز شما وجود دارد که به بدن دستور افزایش وزن را می دهد و همینطور بیش از یک دو جین دیگر مواد شیمیایی هستند که به بدن دستور کاهش وزن را می دهد.

این سیستم مانند یک ترموستات عمل میکند و نسبت به علائمی که از بدن ارسال می شود با تنظیم کردن گرسنگی، فعالیت های بدن و متابولیسم واکنش نشان می دهد تا وزن شما را در شرایط متغیر ثابت نگه دارد. این کاری است که ترموستات انجام میدهد.

به این مثال توجه کنید:
وقتی شما در زمستان پنجره خانه را باز میکنید، ترموستات به دیگ بخار دستور میدهد گرمای بیشتری تولید کند تا دمای خانه ثابت نگه داشته شود و سرد نشود.
مغز دقیقا به همین شکل کار میکند.
نسبت به کاهش وزن با ابزار های قدرتمند واکنش نشان می دهد تا بدن شما به وزنی که مغز شما به عنوان وزن طبیعی میشناسد، برگردد. اگر وزن زیادی را از دست دهید، بدن شما واکنشی نشان می دهد که انگار شما دچار قحطی شده اید. این موضوع ربطی به این ندارد که شما از ابتدا لاغر بوده اید یا چاق بوده اید. مغز شما دقیقا واکنش مشابهی نشان می دهد. ما دوست داریم که مغز ما به ما بگوید، تو نیاز داری که وزن کم کنی؛ اما نمیتواند.

چرا رژیم ها موثر نیستند؟

اگر شما وزن زیادی را از دست دهید، بدن شما گرسنه می شود و عضلات، انرژی کمتری می سوزانند. دکتر وردی لایبل از دانشگاه کلمبیا متوجه شده اند که افرادی که 10 درصد وزنشان را از دست میدهند، 250 تا 400 واحد کمتر کالری می سوزانند چون جلوی متابولیسم بدنشان گرفته می شود و این مقدار زیادی خوراکی است.

این به این معنی است که کسی که تحت رژیم موفق است از کسی که وزن مشابهی دارد و همیشه در همان وزن بوده است باید غذای کمتری بخورد.

سیر تکاملی لاغری با رژیم غذایی

از نقطه نظر تکاملی، کاری که مغز انجام میدهد منطقی به نظر می رسد. زمانی که غذا کمتر بود، زنده ماندن افراد در گذشته به نگهداری و حفظ انرژی بستگی داشت و در زمانی که خوراک موجود بود اضافه وزن پیدا می کردند.

این کار از آنان در برابر قحطی بعدی محافظت می کرد. در طول تاریخ، بشر گرسنگی و قحطی مشکل خیلی بزرگ تری از اضافه وزن بود و شاید این بیانگر حقیقت تلخی باشد و آن این است که نقطه تنظیم بالا میرود ولی به ندرت پایین می آید.

رژیم غذایی موفق نقطه تنظیم شما را پایین نمی آورد. حتی اگر برای هفت سال شما وزن خود را ثابت نگه دارید، مغز شما سعی میکند شما را مجبور کند که وزن خود را اضافه کنید. اگر این کاهش وزن به دلیل قحطی و گرسنگی باشد، این پاسخی منطقی خواهد بود.

در دنیایی که وقتی از صندلی ماشین خود پیاده نمی شوید و همبرگر می خورید، این روش قابل انجام نیست. این تفاوت بین گذشته ما و وفور مواد غذایی امروز ما، دلیلی است که دکتر یونی فریدهاف از دانشگاه اوتاوا؛ قصد دارد بیماران خود را به زمانی ببرد که غذا کمتر در دسترس بود. این همچنین به این مربوط میشود که تغییر محیطی غذایی به راستی مهمترین راه حل برای چاقی باشد.

اضافه وزن دائمی و موقت

متاسفانه، اضافه وزن موقت، میتواند دائمی شود. اگر به مدت طولانی در وزن بالا بمانید، احتمالا برای ما در حدود چند سال؛ مغز ما فکر میکند که در شرایط طبیعی جدیدی قرار گرفته است.

روانشناسان درباره خوراک مردم را به دو گروه تقسیم میکند. کسانی که به گرسنگی تکیه میکنند و کسانی که به صورت ارادی به کنترل وزن خود می پردازند مثل کسانی که رژیم میگیرند. اجازه بدهید به آنان خورندگان حسی و خورندگان کنترلی بگوییم.

در این قسمت جالب است بدانیم که خورندگان حسی، کمتر احتمال دارد که وزنشان بالا برود و آنها مدت کمتری را به غذا فکر میکنند. خورندگان کنترلی، آسیب پذیری بیشتری نسبت به پاسخ به تبلیغات دارند.

آنها سایز های بالا و هرچه میخواهید را دارند. در افرادی که سعی دارند خودشان را کنترل کنند، زیاده روی های کوچک، مثل خوردن یک قاشق بستنی، بیشتر احتمال دارد که منجر به پرخوری شود.

چرخه پرخوری و کم خوری

کودکان خیلی بیشتر در این چرخه پرخوری و رژیم گرفتن آسیب پذیر هستند. در یک مطالعه طولانی مدت نشان داده شده است که دخترانی که در سالهای ابتدایی نوجوانیشان رژیم گرفته اند، سه برابر بیشتر از سایرین احتمال اینکه در پنج سال بعد چاق شوند را دارند. نتیجه همه ی این مطالعات این است که عامل مشترکی که افزایش وزن را پیش بینی می کند، ایجاد اختلالات غذایی را نیز پیش بینی میکند.

پس اگر شما از آن دسته کسانی هستید که به دلیل وزنشان دیگر اعضای خانواده تان و دوستانتان را به دلیل اضافه وزن دست انداخته اید، دیگر این کار را نکنید.

عادات غذای مناسب و نامناسب

در یک پژوهش به بررسی خطر مرگ در طی یک دوره 14 ساله بر اساس 4 عادت سالم پرداخته شد. این عادات شامل خوردن مقدار کافی میوه و سبزیجات، سه بار در هفته ورزش، عدم مصرف دخانیات و اعتدال در نوشیدن الکل هستند.

انجام این عادات برای کسانی که وزن طبیعی خودشان را دارند و رژیم نمی گیرند در مقایسه با کسانی که رژیم میگیرند و وزنشان را کنترل میکنند، خطر مرگ کمتری دارد. این خطر برای کسانی که وزنشان را کنترل میکنند و فقط از یکی از عادات سالم استفاده میکنند کمتر است. در این تحقیق ثابت شد، خطر مرگ برای کسانی که اضافه وزن مفرط دارند هفت برابر بیشتر از افراد سالم است.

رژیم های غذایی خیلی قابل اعتماد نیستند. پنج سال پس از یک رژیم غذایی، بیشتر افراد وزن از دست داده خود را بازپس گرفتند. 40 درصد آنها وزنشان از قبل هم بیشتر شده است. بیشتر رژیم های غذایی در دراز مدت باعث افزایش وزن می شوند تا کاهش وزن.

اگر رژیم گرفتن خوب نیست پس باید چه کار کرد؟

در اینجا باید بگوییم که سیگنال ها و علائم بدنتان را بفهمید؛ هنگامی غذا بخورید که گرسنه هستید و وقتی از خوردن دست بکشید که سیر هستید.

بسیاری از اضافه وزن ها وقتی به وجود می آیند که ما سیر هستیم اما شروع به خوردن می کنیم. شما باید بدون نگرانی شروع به خوردن کنید و بفهمید که بدنتان کی سیر می شود. ممکن است ایجاد این عادت، یک سال طول بکشد. فراموش نکنید که احتمالا این روش شما را لاغر نمی کند.

پزشکان دلایلی را که باعث کاهش وزن در افراد می شود را نمی دانند. به همین دلیل است که افراد زیادی بر روی جلوگیری از افزایش وزن به جای کاهش وزن تمرکز دارند. بیاید با این حقیقت روبرو شویم که اگر رژیم های لاغری موثر بودند همه ما الان لاغر بودیم. چرا کارهای مشابهی را انجام می دهیم و انتظار نتیجه ای متفاوت را داریم؟

شاید به نظر برسد که رژیم های غذایی سالم هستند اما آنها واقعا آسیب های زیادی را به صورت ناخودآگاه به بدن وارد می کنند و بدترین آنها زندگی را خراب می کنند.

وسواس به وزن منجر به ناهنجاری می شود؛ به ویژه در مورد نوجوانان. در ایالات متحده آمریکا 80 درصد نوجوانان میگویند که رژیم گرفته اند ولی راه اشتباهی را انتخاب کرده اند. در نهایت به این باور رسیدند که رژیم گرفتن هدر دادن وقت و انرژی است.

انرژی را که می تواند صرف رسیدگی به خانواده کنید، از شما میگیرد. از آنجا که اراده محدود است، هر شیوه ای که متکی به ممارست باشد میتواند در نهایت شکسته شود. به ویژه زمانی که حواستان به جا و چیز دیگری پرت میشود.

مقالات پیشنهادی مرتبط با رژیم لاغری

مطلب پیشنهادی
برای افزایش قدرت بدنی باید این 8 راز را بدانید

سخن آخر

در آخر باید عرض کنم که رژیم لاغری برای کم کردن وزن روش مناسبی نیست؛ روش هایی مانند استفاده از قرص لاغری و لیپوساکشن هم روش های بی خطری برای کم کردن وزن نیستند، بنابراین به شما پیشنهاد میکنم برای کم کردن وزن خود کمی همت به خرج دهید و ورزش کنید. اما در کنار آن برنامه غذایی سالمی را هم باید پیش ببرید. روی مصرف مواد غذایی سالم با مقدار متعادل تمرکز کنید. اما سختگیرانه پیش نروید.

حمیرا باجلان

حمیرا باجلان هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *