طرز تهیه خورشت کرفس مراحل زیاد و سختی ندارد. این خورشت خوش عطر و طعم را میتوان با گوشت مرغ یا انواع گوشت قرمز تهیه کرد.
در این مقاله میخواهیم چاشنیهایی که به خوشمزهتر شدن خورشت کرفس کمک میکنند را معرفی کنیم. اما در ابتدا باید طرز تهیه این خورشت خوشمزه را بیان کنیم. با ما همراه باشید.
مطالب مرتبط با طرز تهیه خورشت کرفس
- فوت و فنهای مهم برای پخت مرغ شکم پر مجلسی
- قورمه سبزی منحصر به فرد و خوشمزه با سه دستور پخت متفاوت
- 3 مدل سالاد ماکارونی رژیمی، مجلسی و گیاهی یاد بگیرید.
مراحل گام به گام طرز تهیه خورشت کرفس
خورشت کرفس از جمله خورشتهای اصیل ایرانی است که وقتی کاملا جا افتاده شود، طعمی منحصر به فرد میدهد. این خورشت طعمی متمایل به قورمه سبزی و خورشت کنگر دارد.
اما معمولا خورشت قورمه سبزی طرفداران بیشتری دارد. در این مقاله یاد میدهیم که چگونه خورشت کرفس را به خوشمزگی خورشت قورمه سبزی تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه خورشت کرفس برای 4 نفر
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ساقه کرفس | 400 گرم |
برگ کرفس | 200 گرم |
گوشت خورشتی | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد متوسط |
نعناع خشک | 1 قاشق چایخوری |
جعفری تازه | 150 گرم |
رب گوجه فرنگی (برای لعاب) | 1 قاشق چایخوری |
لواشک خانگی | به اندازه 2 کف دست |
آبلیمو یا آبغوره | 2 قاشق غذاخوری |
روغن، نمک و فلفل | به مقدار کافی |
مراحل طرز تهیه خورشت کرفس
با مواد لازم برای طرز تهیه خورشت کرفس آشنا شدید.
در این لیست، مواردی همچون گزینههای زیر سلیقهای هستند و خیلی از افراد آنها را برای پخت این خورشت حذف میکنند:
لواشک خانگی
رب
لیمو عمانی یا غوره
آبلیمو یا آبغوره
اما برای اینکه خورشت کرفس لعاب داری داشته باشید به این گزینهها نیاز دارید. حتی خیلی از افراد از رب آلو هم برای مزه دار کردن این خورشت استفاده میکنند تا علاوه بر ترش شدن، لعاب دار باشد. اما قبل از نکات مهم برای چاشنی این خورشت، بهتر است طرز تهیه آن را آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مرحله اول؛ خرد و سرخ کردن
در این مرحله باید برای آشپزی خود زمینه سازی کنید. به صورت مجزا هر یک از گزینههای زیر را پیش ببرید:
- جعفری، برگ و ساقههای کرفس را خرد کنید و با یکدیگر در روغن با حرارت ملایم سرخ کنید.
- پیازها را ریز خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. بعد از طلایی شدن به آنها گوشت خرد شده را اضافه کنید و باهم کمی سرخ کنید، پس از مدتی به آنها زردچوبه اضافه کنید.
مرحله دوم؛ ترکیب خورشت کرفس
در این مرحله از طرز تهیه خورشت کرفس باید دو ترکیب بالا که به صورت مجزا سرخ کردید را با یکدیگر ترکیب کنید. سپس به مقدار یک لیتر (4 لیوان) آب به آن اضافه کنید. شعله زیر قابلمه را به اندازه متوسط قرار دهید. به مدت یک ساعت و نیم زمان دهید تا خورشت تا حدودی بپزد.
مرحله سوم؛ طعم دهی به خورشت کرفس
بعد از اینکه مدت زمان بیان شده سپری شد، درب قابلمه را بردارید و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید. سپس خورشت را چک کنید. اگر گوشت آن هنوز نپخته بود، باید باز هم آب اضافه کنید و اجازه دهید تا کامل بپزد.
اگر گوشت پخته بود و آب خورشت به اندازه متوسط رسیده بود، باید چاشنیها را اضافه کنید. نعناع خشک، رب گوجه فرنگی و لواشک را به آن اضافه کنید.
باید حدود یک الی دو ساعت زمان دهید تا خورش جا افتاده شود.
در این مدت چک کنید که آب خورشت کم نشده باشد. اگر نیاز به آب بیشتری داشت، مجدد به آن آب اضافه کنید. سپس اجازه دهید کامل بجوشد تا جا بیفتد.
مرحله چهارم؛ خورشت آماده است
بعد از اینکه حدود دو ساعت بعد از اضافه کردن چاشنیها گذشت، خورشت شما آماده است و میتوانید آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید.
خورشت کرفس را به همراه برنج باید میل کرد. این خورشت خوشمزه را اگر برای ناهار قرار است آماده کنید، باید از ساعت 9 صبح دست به کار شوید تا اینکه ساعت 1 الی 2 بعد از ظهر غذای شما آماده باشد.
چه کنیم خورشت کرفس لعاب دار باشد؟
برای لعاب دار شدن خورشت کرفس راهکارهای متعددی وجود دارد. میتوانید از یک یا دو مورد از گزینههای زیر کمک بگیرید:
- مقداری سبزی قورمه سبزی به آن اضافه کنید یا کمی اسفناج ریز خرد شده به آن بیفزایید
- از آلو بخارا میتوانید استفاده کنید اما باید بعد از کمی پختن گوشت آنرا اضافه کنید
- لواشک آلو برای پخت آن در مراحل پایانی به کار ببرید
- رب گوجه فرنگی یا رب آلو به آن اضافه کنید
برای پخت بهتر خورشت کرفس چکار کنیم؟
برای طرز تهیه خورشت کرفس خیلی از افراد به سبکی متفاوت عمل میکنند. برای این منظور نکات زیر را باید در نظر داشت:
- سعی کنید کرفسها را در ابعاد متوسط و ریز خرد کنید
- برای خوش طعم شدن کرفس، بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنید
- برای نگهداری کرفس در فریزر بهتر است کمی آن را از قبل بخارپز کنید و سپس در فریزر نگه دارید تا در مواقع لزوم زودتر بپزد
- در انتها حتما اجازه دهید آب خورشت کشیده شود و حالت لعاب دار داشته باشد اما آبکی نباشد
چه کنیم خورشت کرفس زودتر آماده شود؟
برای اینکه خورشت کرفس زودتر آماده شود، میتوانید به جای گوشت از قطعات سینه مرغ استفاده کنید. البته برای این روش بهتر است کرفسها از قبل کمی بخارپز شده باشند.
حتی میتوانید از زودپز نیز استفاده کنید. البته برای این روش پخت بهتر است آب کمتری به آن اضافه کرد.
برای خوش عطر شدن خورشت کرفس چه باید کرد؟
بعد از طی کردن طرز تهیه خورشت کرفس برای اینکه کرفسی خوش عطر و بو داشته باشید میتوانید از گزینههای زیر کمک بگیرید:
- به کرفس لیمو عمانی اضافه کنید
- مقداری زعفران در مراحل پایانی به آن اضافه کنید
- کمی از سبزی قورمه سبزی برای آن به کار ببرید
- حتما در آن مقداری نعناع خیلی پودر شده اضافه کنید (تا سردی غذا را هم بگیرد)
راهکارهایی برای ترش شدن خورشت کرفس
خیلی از افراد خورشت کرفس را با طعم ترش میپسندند. برای این منظور گزینههای بسیار زیادی میتوان استفاده کرد. از جمله آنها موارد زیر هستند:
- آبغوره یا غوره تازه
- آبلیمو
- لیمو عمانی
- آلو ترش یا لواشک و رب آن
- آب نارنج
کالری و ارزش غذایی خورشت کرفس
با مصرف یک وعده خورشت کرفس، مقداری حدود 300 کالری انرژی به بدن رسانده میشود. یعنی در واقع در هر 100 گرم از خورشت کرفس، حدود 180 کالری انرژی وجود دارد. این خورشت حاوی ترکیباتی همچون گزینههای زیر است:
- پروتئین
- فیبر و آب فراوان
- کربوهیدرات
- چربی
- ویتامین A
- کلسیم
- منیزیم
- فسفر
- پتاسیم
- روی
- سدیم
- سلنیم
این خورشت در صورتی چربی و کلسترول کمی را به بدن میرساند که به طور کامل آن را به صورت آبپز تهیه کنید. البته توصیه میکنیم افرادی که میخواهند کلسترول و کالری کمتری دریافت کنند، حتما گوشت مورد نظر برای پخت این خورشت را بدون چربی و پوست انتخاب کنند.
مطالب مرتبط با طرز تهیه خورشت کرفس
- فوت و فنهای مهم برای پخت مرغ شکم پر مجلسی
- قورمه سبزی منحصر به فرد و خوشمزه با سه دستور پخت متفاوت
- 3 مدل سالاد ماکارونی رژیمی، مجلسی و گیاهی یاد بگیرید.
جمعبندی
طرز تهیه خورشت کرفس را در این مقاله مو به مو توضیح دادیم. برای پخت این خورشت باید به نکاتی که مطرح کردیم به دقت توجه کنید تا طعم خیلی خوبی را ایجاد کنید.