طرز تهیه کمپوت گلابی خانگی در 3 مرحله خیلی ساده
طرز تهیه کمپوت گلابی مراحل فوق العاده سادهای دارد. با این حال نتیجهی کار یک کمپوت خوشمزه و پرخاصیت میشود. مواد اولیه برای تهیه این کمپوت کاملا در دسترس و ساده است. میتوانید آن را در منزل و با چند فوت و فن ساده تهیه کنید. با ادامه این مقاله از کوئیک فیت همراه باشید تا نکات ساده اما مهمی را برای پخت این کمپوت بیان کنیم.
مطالب پیشنهادی مرتبط با طرز تهیه کمپوت گلابی
طرز تهیه کمپوت گلابی خانگی
شاید برای هر فردی این اتفاق افتاده باشد که مقدار زیادی گلابی در یخچال منزل باقی مانده باشد. یکی از بهترین راهکارها برای چنین مواقعی و نگهداری از خواص گلابی، کمپوت کردن آنها است. کمپوت کردن میوهها به شما کمک میکند تا:
از خواص آنها در زمانی که فصل میوه نیست بهره مند شوید؛
میوههای اضافی را دور نریزید؛
هضم میوه برای کودکان و افراد مسن را آسان کنید؛
ماندگاری میوه و خواصی که دارد را بالا ببرید.
گلابی هم یکی از میوههایی است که ماندگاری بالایی دارد اما با این حال ممکن است خراب شود و نیاز باشد که با راهکارهایی مانند کمپوت کردن، ماندگاری آن را بالا برد. اما به غیر از گلابی، گزینههای دیگری هم برای طرز تهیه کمپوت گلابی لازم است که در ادامه آنها را مطرح خواهیم کرد.
مواد لازم برای پخت کمپوت گلابی خوشمزه
برای تهیه این کمپوت پرطرفدار و خوشمزه، باید گلابیهای سالمی را تهیه کنید. این دسر میتواند سلائق مختلف را پوشش دهد و برای بدن فواید متعددی را به همراه داشته باشد. این کمپوت به تقویت بیماران کمک شایانی میرساند و برای تهیه خیلی از دسرها و کیکهای خانگی، گزینهای عالی است.
به کمک مواد گفته شده در جدول زیر، این کمپوت را تهیه کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گلابی | 10 عدد |
شکر | 6 قاشق غذاخوری |
آب | 3 لیوان |
گلاب | 1 قاشق غداخوری |
آب لیمو ترش | 1 قاشق مرباخوری |
هل دم کرده | در صورت تمایل به مقدار دلخواه |
طرز تهیه کمپوت گلابی خانگی
در ادامه مرحله به مرحله، طرز تهیه کمپوت گلابی را آموزش خواهیم داد تا بتوانید به عنوان یک دسر خوشمزه آ را نوش جان کنید.
مرحله اول؛ آماده کردن گلابیها
برای اینکه بتوانید طرز تهیه کمپوت گلابی را دقیق پیش ببرید، باید ماده اولیه آن که گلابی است را با دقت انتخاب کنید. گلابیها را خوب بشویید و خشک کنید. سپس آنها را پوست بکنید. باید آنها را به قطعات دلخواه برش دهید. اما در نظر داشته باشید که معمولا برای کمپوت بهتر است میوه را درشت خرد کنید. چون ممکن است میوه هنگام پخت له شود.
برای مثال بهتر است گلابیها را دو نیم کنید و سپس دانهها و قسمت سفت وسط آنها را به کمک چاقو خارج کنید.
مرحله دوم؛ آماده سازی کمپوت
میتوان گفت این مرحله از طرز تهیه کمپوت گلابی یکی از مهمترین مراحل آن است. اگر این مرحله را با دقت پیش ببرید، کمپوت بهتری خواهید داشت.
ابتدا باید داخل قابلمه آب بریزید و آن را روی حرارت گاز بگذارید. سپس داخل آن شکر بریزید و اجازه دهید تا بجوشد. بعد از اینکه ترکیب به جوش آمد، به آن گلاب و لیموترش اضافه کنید.
وقتی این مواد را اضافه کردید، باید به آرامی گلابیها را داخل آن قرار دهید. حالا حرارت را روی متوسط قرار دهید و اجازه دهید کمپوت به مرور آماده شود.
مرحله سوم؛ کمپوت گلابی آماده است
اجازه دهید تا کمپوت به قوام مطلوب برسد و گلابیها کامل بپزند. در صورتی که گلابی پخته بود ولی شربت کمپوت به قوام مطلوب نرسیده بود، میتوانید برای پیشگیری از له شدن کمپوت، گلابیها را از قابلمه خارج کنید. بعد از اینکه شربت جوشید و به قوام مناسب رسید، گلابیهای پخته شده را داخل آن قرار دهید.
برای نگهداری از این کمپوت هم باید ظرف شیشهای مناسب و استریل شده انتخاب کنید. کمپوت را داخل آن انتقال دهید و درب آن را محکم ببندید تا اصطلاحا هوا نکشد. آن را داخل یخچال نگهداری کنید.
کمپوت گلابی آماده است. نوش جان.
طرز تهیه کمپوت گلابی برای نگهداری در طولانی مدت
برای اینکه بتوانید کمپوت گلابی را در طولانی مدت نگهداری کنید، میتوانید آن را داخل شیشه تهیه کنید. این روش به شما کمک میکند تا بتوانید از کپک زدن کمپوت جلوگیری کنید. با این روش حتی میتوانید کمپوت گلابی را تا یک سال در یخچال نگهداری کنید.
مرحله اول؛ تهیه شربت کمپوت
باید در این مرحله مقدار شکر و آب گفته شده را درون قابلمه روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و شربت بجوشد. باید در نظر داشته باشید که حرارت ملایم برای این منظور مناسب است. در این مرحله بهتر است گلاب را هم به ترکیب اضافه کنید. بعد از کمی جوشیدن شربت، باید آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید در دمای محیط خنک شود.
مرحله دوم؛ خرد کردن گلابیها
گلابیها را پوست بکنید و به اندازههای متوسط و دلخواه برش دهید. برای اینکه رنگ گلابیها تیره نشود باید سه لیوان آب سرد را به همراه سه قاشق سرکه ترکیب کنید. سپس گلابیها را داخل آن قرار دهید. این کار را کافی است چند لحظه انجام دهید تا دور تا دور قطعات گلابی به ترکیب آب سرد و سرکه آغشته شود.
مرحله سوم؛ تکمیل کمپوت
حالا باید گلابیهایی که از ظرف سرکه و آب خارج کردید را داخل شیشه قرار دهید. ظرف شیشهای که انتخاب کردید باید ابعاد مناسبی داشته باشد تا شربت و گلابیها داخل آن جا شوند. بهتر است از قبل شیشه را استریل کرده باشید و به خوبی خشک شده باشد. این کار کمک میکند تا کمپوت کپک نزند.
بعد از چیدن گلابیها داخل شیشه، شربتی که آماده کردید را روی آنها بریزید.
مرحله چهارم؛ پختن کمپوت
حالا باید درب شیشه را محکم ببندید. سپس آن را داخل یک قابلمه بزرگ بگذارید. داخل قابلمه را پر آب کنید. ولی حواستان باشد باید 2 سانتی متر بالای شیشه، آب نباشد. اجازه دهید آب داخل قابلمه بجوشد. وقتی آب به جوش آمد، 30 دقیقه زمان دهید تا گلابیها بپزند. سپس باید حرارت را خاموش کنید. شیشه را از قابلمه خارج نکنید. اجازه دهید با محیط هم دما شوند سپس شیشه را بردارید.
کمپوت آماده است و میتوانید آن را به مدت دلخواه در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم برای طرز تهیه کمپوت گلابی
- در انتخاب گلابیها دقت کنید تا بدون لک و خرابی باشند
- اگر گلابیها خرابی داشتند، تا جای ممکن لک و خرابیها را بگیرید
- به عنوان اسانس میتوانید از دارچین، گلاب و هل برای عطر بهتر کمپوت استفاده کنید
- از انواع گلابی میتوانید برای تهیه کمپوت گلابی استفاده کنید
- حتما درب شیشه را محکم ببندید
- شیشه را از قبل استریل کنید
- فقط پوست گلابیها را بکنید و آنها را خیلی خرد نکنید
- زمان زیادی برای پخت گلابیها نگذارید چون ممکن است گلابیها له شوند
نگهداری از کمپوت گلابی
وقتی مراحل طرز تهیه کمپوت گلابی را پیش بردید، باید نکاتی را برای نگهداری بهتر از آنها انجام دهید. این نکات شامل موارد زیر میشوند:
- کمپوت را در ظروف شیشهای استریل نگهداری کنید
- درب آن را محکم ببندید تا هوا نکشد
- سعی کنید قوام مناسبی داشته باشد تا شکرک نزند یا باعث کپک آن نشود
ارزش غذایی 100 گرم کمپوت گلابی
اگر مراحل طرز تهیه کمپوت گلابی را ادامه دادید، حتما به ارزش غذایی آن هم توجه کنید. در جدول زیر به بیان ارزش غذایی 100 گرم کمپوت گلابی پرداختهایم:
ترکیبات 100 گرم کمپوت گلابی | مقدار موجود |
انرژی | 50 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 12.9 گرم |
پروتئین | 0.34 گرم |
چربی | 0.7 گرم |
قند | 9.70 گرم |
فیبر | 1.60 گرم |
کمپوت گلابی چه خواصی دارد؟
همانطور که گلابی خواص متعددی برای بدن به همراه دارد، کمپوت گلابی هم میتواند این خواص را داشته باشد. اما در نظر داشته باشید که گلابی بعد از حرارت دیدن، مقداری از ویتامینها و مواد معدنی خود را از دست میدهد. همچنین به این ترکیب شکر اضافه میشود که میتواند کالری زیادی را به بدن برساند و زمینه چاقی و ابتلا به دیابت نوع 2 را به همراه داشته باشد.
گلابی اسیدهای مفیدی دارد که برای دندانها و لثه بسیار مفید هستند. از این رو برای رفع باکتریهای دهان مفید است. مصرف گلابی به تقویت دندانها کمک میکند اما کمپوت گلابی به علت داشتن قند میتواند برای دندانها آسیب زننده باشد.
کمپوت گلابی برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند، یا به سوزش معده مبتلا هستند بسیار مفید است. به طور کلی این کمپوت کمک میکند تا معده آرام شود. افرادی که نمیتوانند بخاطر اسیدی که میوههای خام دارند از آنها استفاده کنند، بهتر است از کمپوت استفاده کنند. با این کار از درد معده نیز جلوگیری خواهد شد.
گلابی دارای ویتامینها و مواد معدنی فراوان است. همچنین سرشار از فیبر است. کمپوت گلابی هم از این ترکیبات بی بهره نیست. میتوانید برای دریافت فیبر از این منبع غذایی مفید بهره مند شوید. فیبر موجود در آن به درمان و پیشگیری از ابتلا به یبوست کمک میکند.
در مواقع سرماخوردگی میتوانید مراحل ساده طرز تهیه کمپوت گلابی را پیش ببرید و از خواص مفید آن برای درمان سرماخوردگی کمک بگیرید. گلابی پخته شده به تقویت بدن کمک میکند.
مطالب پیشنهادی مرتبط با طرز تهیه کمپوت گلابی
نکته پایانی
کمپوت گلابی در مراحل سادهای تهیه میشود. حتما آن را برای مواردی که مشکلات گوارشی وجود دارد میل کنید تا از فواید آن برای بهبود وضعیت، بهره مند شوید.