طرز تهیه لازانیا

طرز تهیه لازانیا با انجام چند نکته ساده که در این متن ارائه خواهیم کرد بسیار ساده خواهد شد. لازانیا از جمله پاستاهایی است که علاقمندان بسیاری را به سمت خود جلب می‌کند. از کودکان، جوانان و نوجوانان گرفته تا بزرگسالان به این غذای خوشمزه علاقمند هستند. از این رو لازم است تا روند دقیق پخت این غذای خوشمزه را یاد گرفت که در این متن به طور کامل آنرا آموزش خواهیم داد.

آموزش کامل طرز تهیه لازانیا

لازانیا یکی از غذاهای بین المللی است که هر فردی بسته به سلیقه خود و امکانات موجود تغییراتی در طرز پخت و مواد اولیه آن ایجاد می‌کند. گاهی برخی افراد آنرا در فر تهیه می‌کنند و برخی دیگر در ماکروفر و گاهی ممکن است بدون فر و روی گاز نیز نیاز به پخت و تهیه آن وجود داشته باشد.

طرز تهیه لازانیا در خانه

این غذای اصیل ایتالیایی را می‌توان به عنوان یک غذای اصلی در وعده‌های غذایی مختلف نوش جان کرد. گاهی ممکن است پخت این غذا زمان خاصی را به خود اختصاص دهد اما اگر چند فوت و فن آنرا یاد بگیرید به سرعت و به راحتی می‌توانید آنرا برای اعضای خانواده و مهمانی‌ها تهه کرده و نوش جان کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه حلوا زعفرانی مجلسی + راه زیباترین تزئین آن

مواد لازم برای لازانیا ساده با گوشت

برای طی کردن طرز تهیه لازانیا مواد تخصصی مخصوص خود این غذا لازم است و باید پاستایی که انتخاب می‌شود مخصوص پخت لازانیا باشد. طی کردن روند پخت این غذای اصیل ایتالیایی نیاز به مواد اولیه تازه و خاص خود است که شامل موارد زیر می‌شود.

مواد لازم برای مخلوط مورد نیاز برای طرز تهیه لازانیا

  • لازانیا: 9 ورق پیش پخت
  • گوشت چرخ کرده: 300 گرم
  • پیاز متوسط خرد شده: 1 عدد
  • سیر رنده شده: 2 حبه (در صورت تمایل می‌توانید از 1 قاشق چایخوری پودر سیر به جای سیر تازه استفاده کنید)
  • قارچ خرد شده: 100 گرم
  • پنیر پیتزا: 200 گرم (می‌توانید از پنیر پارمزان به جای آن استفاده کنید)
  • پنیر ریکوتا: 200 گرم
  • رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه‌ای خرد شده: 1 عدد
  • روغن مایع: به اندازه کافی
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به اندازه کافی
  • پودر آویشن: نصف قاشق غذاخوری (در صورت زیاد بودن ممکن است طعم تلخی ایجاد کند)
  • جعفری تازه خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه لازانیای ساده خوشمزه

مواد لازم برای تهیه سس لازانیا

  • شیر: 1 پیمانه
  • آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری
  • کره: 20 گرم
  • نمک: به اندازه کافی
  • پنیر خامه‌ای یا موزارلا: 2 قاشق غذاخوری
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه فرنی (فرنی رژیمی و فرنی کودکان) + نکات مربوط به سلامتی

طرز تهیه لازانیا به صورت مرحله به مرحله

برای پیش گرفتن مراحل طرز تهیه لازانیا بهتر است در ابتدا زمینه‌سازی کنید. یعنی ابتدا سس آنرا تهیه کنید که طرز تهیه آنرا نیز توضیح خواهیم داد و لازانیا را پخته و آماده کنید. پس ابتدا با روند زیر سس را بهتر است آماده کنید.

طرز تهیه سس لازانیا

موادی که برای تهیه سس لازانیا نام بردیم را آماده کنید. بهتر است کمی آرد را روی حرارت تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. در طول این مدت شعله را کم کنید تا آرد ته نگیرد و هم بزنید تا گوله گوله نشود. بعد از اینکه بوی خامی از بین رفت بهتر است کره و پنیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و کره در آن ذوب شود. نیاز نیست تا کاملا داغ شوند و با هم سرخ شوند.

نمک را به آن اضافه کنید و کم کم شروع کنید تا شیر را به این ترکیب اضافه کنید. این ترکیب را به آرامی هم بزنید و روی شعله با حرارت کم قرار دهید تا کمی غلیظ شود. برای جلوگیری از گوله شدن و ته گرفتن بهتر است این ترکیب را دائما هم بزنید. بعد از غلیظ شدن این سس آماده است و آنرا از روی حرارت کنار بگذارید تا در ادامه برای روند طرز تهیه لازانیا از آن استفاده کنیم.

طرز تهیه لازانیا مرحله به مرحله

مراحل کامل طرز تهیه لازانیا

برای شروع ابتدا بهتر است ابتدا فر را روشن کنید و دمای آنرا روی 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا دمای آن به درجه مطلوب برسد و برای قرار دادن لازانیا درون آن برای پخت کامل آماده شود تا نتیجه خوب از این غذای خوشمزه را کسب کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه شله زرد سنتی و قالبی (نفراتی و مرحله به مرحله)

حالا باید شروع کنید تا مواد لازم برای لا به لای لازانیا را تهیه کنید. پیاز خرد شده را با مقداری روغن درون تابه روی حرارت قرار دهید تا کمی سرخ شود، حرارت ببیند و نرم شود. بعد از آن باید گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. حالا باید گوشت چرخ کرده و پیاز کاملا بپزند و سرخ شوند.

کمی زردچوبه را به این ترکیب اضافه کنید و بعد از پخته شدن کامل قارچ و فلفل دلمه‌ای را به آنها اضافه کنید. در این هنگام ممکن است قارچ و فلفل دلمه‌ای کمی آب بندازد و نباید برای رفع آن عجله کنید. زیرا این موضوع سبب می‌شود تا مزه هر کدام از این مواد خوراکی در آمده و با یکدیگر ترکیب شوند.

جعفری خرد شده، آویشن و سیر رنده شده (یا در صورت تمایل پودر سیر برای جلوگیری از بو گرفتن دهان) را به این ترکیب اضافه کنید تا کمی تفت داده شود و مزه سیر نیز به ترکیب اضافه شود. بعد از آن رب گوجه فرنگی را به ترکیب اضافه کنید و کمی با مخلوط به دست آمده سرخ کنید. زمانی که آب این ترکیب کشیده شد آنرا از روی حرارت کنار بگذارید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه 2 نوع کتلت + ارزش غذایی و مواد تشکیل دهنده آن ها

در ظرفی جداگانه آب را جوش آورید و بعد از جوشیدن آب ورقه‌های لازانیا را درون آب جوش بیندازید. برای نرم شدن ورقه‌های لازانیا نیازی نیست زمان زیادی را صرف کنید. تنها با گذر 3 الی 5 دقیقه زمان، لازانیا به طور کامل نرم می‌شوند و آماده برای گذاشتن مواد در لابه لای آنها می‌شوند.

ورقه های لازانیا

برای اینکه ورقه‌های لازانیا به همدیگر نچسبند بهتر است با آب سرد آنها را آبکشی کنید و بعد از آن کمی روغن مایع یا روغن زیتون را روی ورقه‌های لازانیا بمالید.

کم کم مراحل طرز تهیه لازانیا در حال به پایان رسیدن است. حالا ظرفی که برای قرار دادن در فر را در نظر دارید را کمی با فرچه چرب کنید. معمولا ظروف پیرکس مناسب‌ترین گزینه برای این منظور هستند و برای جلوه بهتر از این ظروف شیشه‌ای نشکن استفاده کنید. البته ظروف نچسب مخصوص فر نیز برای این منظور گزینه‌های مناسب دیگری هستند که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه حمص به روش لبنانی + طرز تهیه نان مخصوص حمص (پیتا)

برای چیدن لازانیا در ظرف بهتر است از تمام سلیقتان استفاده کنید تا علاوه بر اینکه چیدمانی تمیز و مرتب را ایجاد می‌کنید، بتوانید تمام مواد آماده شده را به خوبی لا به لای لازانیا قرار دهید. حالا باید کف و دیواره‌های ظرف مورد نظر را با کمک یک برس یا قاشق به طور کامل چرب کنید تا لازانیا به ظرف نچسبد.

حالا سس مخصوص لازانیایی که در ابتدا طرز تهیه آنرا به طور کامل برایتان توضیح دادیم را به کف و دیواره‌های ظرف بمالید. حالا یک لایه از ورقه‌های لازانیا را کف ظرف بچینید. روی آنرا به سس لازانیا آغشته کنید و بعد موادی که برای لا به لای آن آماده کرده‌اید را روی آن بریزید. البته همه مواد را نباید در لایه اول تمام کنید و سعی کنید این مقدار را برای تمام لایه‌ها به طور مساوی و مسطح تقسیم کنید.

طرز ریختن لایه های لازانیا

بعد از اینکه مواد را ریختید، مقداری از پنیر پیتزا و پنیر ریکوتا را روی این لایه به طور یکنواخت اضافه کنید و بعد از آن لایه دیگری از ورقه‌های لازانیا را قرار دهید. سسی که آماده کردید را به ورقه‌های لازانیا آغشته کنید و مقداری از مواد را روی سطح آن پخش کنید و مجددا پنیر پیتزا ریخته و لایه‌های بعدی را به همین روال ادامه دهید تا مواد و ورقه‌های لازانیا تمام شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کاچی با طبخ قدیمی و کمک به درمان کم خونی+ نکات سلامت

برای لایه آخر نیازی نیست مواد آماده شده را اضافه کنید و تنها باید مقداری از سسی که آماده کردید را روی آن بمالید و پنیر پیتزا را روی آن بپاشید. این کار را طوری انجام دهید تا سطح لایه آخر به سس و پنیر پیتزا کاملا آغشته شود.

برای جلوگیری از خشک شدن لازانیا می‌توانید روی سطح لایه آخر را با اسپری کمی آب بپاشید. ظرف را به مدت 30 الی 45 دقیقه درون فر قرار دهید تا کاملا بپزد و پنیر پیتزای لایه رویی طلایی شود.

حالا روند طرز تهیه لازانیا به اتمام رسیده است و باید بعد از گذشت این مدت زمان آنرا از فر خارج کنید و به مدت 10 یا 15 دقیق مهلت دهید تا کمی خنک شده و آنرا به قطعات مورد نظر برش دهید.

طرز تهیه و پخت لازانیا به طور کامل

طرز تهیه لازانیا بدون فر

افرادی که دسترسی به فر ندارند و لازم است تا روش طبخ لازانیا را بدون فر آموزش ببینند می‌توانند نکات خوبی را بعد از چیدمان کامل لازانیا پیش بگیرند تا لازانیای خوشمزه و عالی را آماده سِرو کنند. این نکات شامل موارد زیر می‌شود:

  • تمامی مراحل آماده کردن لازانیا را به روش ارائه شده انجام دهید.
  • لایه‌های لازانیا را درون تابه‌ای که سایز و ابعاد مناسبی داشته باشد بچینید.
  • برای این کار ابتدا کف تابه را به خوبی چرب کنید و لایه‌های لازانیا را روی آن بچینید.
  • بعد از تمام شدن آخرین لایه درب تابه را گذاشته و آنرا روی حرارت بسیار کم قرار دهید.
  • برای اینکه لایه زیری نسوزد، بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید.
  • به مدت 30 دقیقه زمان لازم است تا این غذا به طور کامل بپزد.
طرز تهیه لازانیا بدون نیاز به فر

ارزش غذایی و کالری لازانیا

لازانیا از جمله غذاهایی است که به دلیل داشتن مواد غذایی ترکیبی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. اما باید افرادی که از رژیم غذایی خاصی پیروی می‌کنند این غذا را به اعتدال در رژیم غذایی خود جای دهند.

مطلب پیشنهادی
آش رشته بسیار خوشمزه (طرز تهیه با توضیحات کامل)

هر 100 گرم از این غذا حاوی 280 الی 300 کیلو کالری انرژی است. برای سوزاندن این مقدار کالری نیاز است تا حدود 1 ساعت و نیم پیاده روی ملایم انجام شود. ارزش غذایی در هر 100 گرم لازانیا شامل جدول زیر می‌شود.

کربوهیدرات50.5 گرم
چربی کل3.9 گرم
کلسترول13 میلی گرم
فیبر5.5 گرم
قند0.4 گرم

نکات تکمیلی در مورد تهیه لازانیا

نکات مهم در مورد طرز تهیه لازانیا
  • برای تهیه لازانیا بهتر باید مراحل را به طور کامل و مو به مو پیش روید.
  • این غذا را به اعتدال در رژیم غذایی خود به کار ببرید تا از چاقی و بالا رفتن چربی خون جلوگیری شود.
  • می‌توانید مواد غذایی مورد نظری همچون هویج پخته شده، ذرت و یا نخود فرنگی را به ترکیب مواد آن اضافه کنید.
  • از روغن کمتر استفاده کنید و یا روغن زیتون را برای رژیمی شدن جایگزین کنید.
  • حتما پیاز را ریز رنده کنید یا ریز خرد کنید تا طعم آن کاملا در مواد ترکیب شود.
  • از انواع ادویه بسته به دلخواه می‌توانید استفاده کند.
  • برای تزئین روی لازانیا می‌توانید از سس قرمز، سس خردل یا جعفری خرد شده، زیتون، خیار شور و گوجه استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کاچی با طبخ قدیمی و کمک به درمان کم خونی+ نکات سلامت