طرز تهیه لازانیا بدون فر + اصلیترین نوع پخت لازانیا با گوشت
طرز تهیه لازانیا بسته به ذائقهها و سلیقههای غذایی مختلف، ممکن است متفاوت انجام شود. اما برخی از روشها همیشه پسندیده هستند که در واقع روش کلی و اصلی برای پخت یک لازانیای خوشمزه یکسان است. فقط برخی از مواد به کار برده شده در آن ممکن است کم، زیاد و حذف یا اضافه شوند.
این غذای خوشمزه یکی از محبوبترین غذاهایی است که سن و سال یا جنسیت نمیشناسد و بسیاری از افراد به آن علاقهمند هستند. از این رو لازم دانستیم تا در این متن آموزش گام به گام بهترین نوع آنرا برایتان بیان کنیم تا بتوانید آنرا داخل فر یا حتی بدون استفاده از فر آماده کنید. در انتها نیز به بررسی ارزش غذایی این غذای خوشمزه پرداختهایم. با ما همراه باشید.
آموزش کامل طرز تهیه لازانیا
لازانیا یکی از غذاهای بین المللی است که هر فردی بسته به سلیقه خود و امکانات موجود تغییراتی در طرز پخت و مواد اولیه آن ایجاد میکند. گاهی برخی افراد آنرا در فر تهیه میکنند و برخی دیگر در ماکروفر و گاهی ممکن است بدون فر و روی گاز نیز نیاز به پخت و تهیه آن وجود داشته باشد.
این غذای اصیل ایتالیایی را میتوان به عنوان یک غذای اصلی در وعدههای غذایی مختلف نوش جان کرد. گاهی ممکن است پخت این غذا زمان خاصی را به خود اختصاص دهد اما اگر چند فوت و فن آنرا یاد بگیرید به سرعت و به راحتی میتوانید آنرا برای اعضای خانواده و مهمانیها تهیه کرده و نوش جان کنید.
مطالب مرتبط با طرز تهیه لازانیا
- آموزش سس قارچ، مناسب برای مزهدار کردن لازانیا و سایر غذاها.
- طرز تهیه منتو (یک غذای متنوع و خوشمزه) و خمیر منتو را به راحتی یاد بگیرید.
- آموزش پیتزای ایتالیایی به سبک رستورانها در منزل با چند ترفند ساده.
مواد لازم برای لازانیا ساده با گوشت
برای طی کردن طرز تهیه لازانیا مواد تخصصی مخصوص خود این غذا لازم است و باید پاستایی که انتخاب میشود مخصوص پخت لازانیا باشد. طی کردن روند پخت این غذای اصیل ایتالیایی، نیاز به مواد اولیه تازه و خاص خود را دارد که لیستی از آنها را برایتان آماده کردهایم.
مواد لازم برای مخلوط به کار برده شده در طرز تهیه لازانیا
- لازانیا: 9 ورق پیش پخت
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- پیاز متوسط خرد شده: 1 عدد
- سیر رنده شده: 2 حبه (در صورت تمایل میتوانید از 1 قاشق چایخوری پودر سیر به جای سیر تازه استفاده کنید)
- قارچ خرد شده: 100 گرم
- پنیر پیتزا: 200 گرم (میتوانید از پنیر پارمزان به جای آن استفاده کنید)
- پنیر ریکوتا: 200 گرم
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری (برخی افراد از گوجه تازه خرد شده به جای رب در طرز تهیه لازانیا استفاده میکنند)
- فلفل دلمهای خرد شده: 1 پیمانه (اگر تمایل به رنگهای مختلف داشته باشید، حدود یک پیمانه ترکیب شده از آنها را باید در نظر بگیرید)
- روغن مایع: به اندازه کافی
- نمک، فلفل، زردچوبه: به اندازه کافی
- پودر آویشن: نصف قاشق غذاخوری (در صورت زیاد بودن ممکن است طعم تلخی ایجاد کند)
- جعفری تازه خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه سس لازانیا
- شیر: 1 پیمانه
- آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری
- کره: 20 گرم
- نمک: به اندازه کافی
- پنیر خامهای یا موزارلا: 2 قاشق غذاخوری
مرحله به مرحله با طرز تهیه لازانیا
برای پیش گرفتن مراحل طرز تهیه لازانیا بهتر است در ابتدا زمینهسازی کنید. یعنی ابتدا سس آنرا تهیه کنید که طرز تهیه آنرا نیز توضیح خواهیم داد. که بعد از آن باید لازانیا را پخته و آماده کنید. پس ابتدا با روند زیر بهتر است سس را آماده کنید.
مرحله اول؛ طرز تهیه سس لازانیا
موادی که برای تهیه سس لازانیا نام بردیم را آماده کنید. بهتر است کمی آرد را روی حرارت تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. در طول این مدت شعله را کم کنید تا آرد ته نگیرد و خوب هم بزنید تا گوله گوله نشود.
بعد از اینکه بوی خامی از بین رفت بهتر است کره و پنیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و کره در آن ذوب شود. نیاز نیست تا کاملا داغ شوند و با هم سرخ شوند.
نمک را به آن اضافه کنید و کم کم شروع کنید تا شیر را به این ترکیب اضافه کنید. این ترکیب را به آرامی هم بزنید و روی شعله با حرارت کم قرار دهید تا کمی غلیظ شود.
برای جلوگیری از گوله شدن و ته گرفتن بهتر است این ترکیب را دائما هم بزنید. بعد از غلیظ شدن، سس آماده است و آنرا از روی حرارت کنار بگذارید تا در ادامه برای روند طرز تهیه لازانیا از آن استفاده کنیم.
مرحله دوم؛ آماده کردن فر
برای شروع ابتدا بهتر است فر را روشن کنید و دمای آنرا روی 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا دمای آن به درجه مطلوب برسد. با این کار دمای فر برای قرار دادن لازانیا برای پخت کامل آماده میشود تا نتیجه خوب از این غذای خوشمزه را کسب کنید.
مرحله سوم؛ آماده کردن مواد لازانیا
حالا باید شروع کنید تا مواد لازم برای لا به لای لازانیا را آماده کنید. پیاز خرد شده را با مقداری روغن درون تابه روی حرارت قرار دهید تا کمی سرخ شود، حرارت ببیند و نرم شود. بعد از آن باید گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید. حالا باید گوشت چرخ کرده و پیاز کاملا بپزند و سرخ شوند.
کمی زردچوبه را به این ترکیب اضافه کنید و بعد از پخته شدن کامل قارچ و فلفل دلمهای را به آنها اضافه کنید. در این هنگام ممکن است قارچ و فلفل دلمهای کمی آب بیندازد و نباید برای رفع آن عجله کنید. زیرا این موضوع سبب میشود تا مزه هر کدام از این مواد خوراکی در آمده و با یکدیگر ترکیب شوند.
جعفری خرد شده، آویشن و سیر رنده شده (یا در صورت تمایل پودر سیر برای جلوگیری از بو گرفتن دهان) را به این ترکیب اضافه کنید تا کمی تفت داده شود و مزه سیر نیز به ترکیب اضافه شود. بعد از آن رب گوجه فرنگی را به ترکیب اضافه کنید و کمی با مخلوط به دست آمده سرخ کنید. زمانی که آب این ترکیب کشیده شد آنرا از روی حرارت کنار بگذارید.
مرحله چهارم؛ آماده کردن ورقههای لازانیا
در ظرفی جداگانه آب را جوش آورید و بعد از جوشیدن آب، ورقههای لازانیا را درون آب جوش بیندازید. برای نرم شدن ورقههای لازانیا نیازی نیست زمان زیادی را صرف کنید. تنها با گذر 3 الی 5 دقیقه زمان، لازانیا به طور کامل نرم میشوند و آماده برای گذاشتن مواد در لابه لای آنها میشوند.
برای اینکه ورقههای لازانیا به همدیگر نچسبند بهتر است با آب سرد آنها را آبکشی کنید و بعد از آن کمی روغن مایع یا روغن زیتون را روی ورقههای لازانیا بمالید.
مرحله پنجم؛ چیدن لازانیا در ظرف مناسب
کم کم مراحل طرز تهیه لازانیا در حال به پایان رسیدن است. حالا ظرفی که برای قرار دادن در فر در نظر دارید را کمی با فرچه چرب کنید. معمولا ظروف پیرکس مناسبترین گزینه برای این منظور هستند و برای جلوه بهتر از این ظروف شیشهای نشکن استفاده کنید. البته ظروف نچسب مخصوص فر نیز برای این منظور گزینههای مناسب دیگری هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
برای چیدن لازانیا در ظرف بهتر است از تمام سلیقهتان استفاده کنید تا علاوه بر اینکه چیدمانی تمیز و مرتب را ایجاد میکنید، بتوانید تمام مواد آماده شده را به خوبی لا به لای لازانیا قرار دهید. حالا باید کف و دیوارههای ظرف مورد نظر را با کمک یک برس یا قاشق به طور کامل چرب کنید تا لازانیا به ظرف نچسبد.
مرحله ششم؛ آماده شدن لایهها
سس مخصوص لازانیا که در ابتدا طرز تهیه آنرا به طور کامل برایتان توضیح دادیم را به کف و دیوارههای ظرف بمالید. حالا یک لایه از ورقههای لازانیا را کف ظرف بچینید. روی آنرا به سس لازانیا آغشته کنید و بعد موادی که برای لا به لای آن آماده کردهاید را روی آن بریزید. البته همه مواد را نباید در لایه اول تمام کنید و سعی کنید این مقدار را برای تمام لایهها به طور مساوی و مسطح تقسیم کنید.
بعد از اینکه مواد را ریختید، مقداری از پنیر پیتزا و پنیر ریکوتا را روی این لایه به طور یکنواخت اضافه کنید و بعد از آن لایه دیگری از ورقههای لازانیا را قرار دهید. ورقههای لازانیا را به سسی که آماده کردید، آغشته کنید و مقداری از مواد را روی سطح آن پخش کنید. مجددا پنیر پیتزا ریخته و لایههای بعدی را به همین روال ادامه دهید تا مواد و ورقههای لازانیا تمام شود.
مرحله هفتم؛ لایه آخر لازانیا آماده است
برای لایه آخر نیازی نیست مواد آماده شده را اضافه کنید و تنها باید مقداری از سسی که آماده کردید را روی آن بمالید و پنیر پیتزا را روی آن پخش کنید. این کار را طوری انجام دهید تا سطح لایه آخر به سس و پنیر پیتزا کاملا آغشته شود.
برای جلوگیری از خشک شدن لازانیا میتوانید روی سطح لایه آخر را با اسپری کمی آب بپاشید. ظرف را به مدت 30 الی 45 دقیقه درون فر قرار دهید تا کاملا بپزد و پنیر پیتزای لایه رویی طلایی شود.
حالا روند طرز تهیه لازانیا به اتمام رسیده است و باید بعد از گذشت این مدت زمان آنرا از فر خارج کنید و به مدت 10 یا 15 دقیقه مهلت دهید تا کمی خنک شده و آنرا به قطعات مورد نظر برش دهید.
- لازانیا یکی از انواع پاستاها است که با ظاهری کاملا متفاوت تهیه و پخت میشود. اگر علاقمند به تهیه پاستا در طعمهای مختلف هستید، پیشنهاد میکنیم پاستا آلفردو را از دست ندهید. این غذای خوشمزه با یک سس منحصر به فرد آماده میشود. برای آموزش مرحله به مرحله این غذای خوشمزه میتوانید به مقاله طرز تهیه پاستا آلفردو با سس خوشمزه مراجعه کنید.
طرز تهیه لازانیا بدون فر
افرادی که دسترسی به فر ندارند و لازم است تا روش طبخ لازانیا را بدون فر را آموزش ببینند، میتوانند نکات خوبی را بعد از چیدمان کامل لازانیا پیش بگیرند تا لازانیای خوشمزه و عالی را آماده سِرو کنند. این نکات شامل موارد زیر میشود:
- تمامی مراحل آماده کردن لازانیا را به روش ارائه شده انجام دهید.
- اما تنها کار متفاوتی که باید انجام دهید این است که لایههای لازانیا را درون تابهای که سایز و ابعاد مناسبی داشته باشد بچینید.
- برای این کار ابتدا کف تابه را به خوبی چرب کنید و سپس سس لازانیای تهیه شده را به آن بمالید.
- حالا لایههای لازانیا را روی آن بچینید.
- بعد از تمام شدن آخرین لایه درب تابه را گذاشته و آنرا روی حرارت بسیار کم قرار دهید.
- برای اینکه لایه زیری نسوزد، بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید.
- به مدت 30 دقیقه زمان لازم است تا این غذا به طور کامل بپزد.
طرز تهیه لازانیا رولی
لازانیای رولی، طعم و بویی مانند لازانیای معمولی دارد اما به شکل رولتی پیچیده میشود. مزیت این روش این است که برای سرو کردن نیازی به ایجاد برش نیست و هر رولت آن را میتوان بدون نیاز به برش میل کرد.
برای انجام طرز تهیه لازانیا رولی میتوانید مواد اولیه بیان شده را با همان مقدار تهیه کنید و بعد از آن مراحل زیر را طی کنید:
- ورقههای لازانیا را بعد از جوشاندن و آبکش کردن به سس لازانیا آغشته کنید
- ورقههای لازانیا را روی یک سینی قرار دهید و بعد مواد تهیه شده برای داخل لازانیا را روی آن پخش کنید
- نباید لایه مواد تهیه شده خیلی کلفت یا خیلی نازک باشد
- مقداری از پنیر پیتزا را برای هر رولت اضافه کنید
- بعد از آن شروع کنید به رول کردن لازانیاها و برای جلوگیری از ایجاد پارگی، بهتر است آنها را به آرامی بپیچید
- برای هر نفر، بسته به اشتها و میل به غذا 2 یا 3 رول از این رولتها کافی است
- سپس ظرف مناسبی را آماده کنید و کف آنرا چرب کنید و لایه نازکی از سس لازانیا به کف آن اضافه کنید (میتوانید مقداری رب گوجه فرنگی ترکیب شده با آب را نیز به کف ظرف اضافه کنید که کاملا به سلیقه و ذائقه افراد بستگی دارد)
- حالا لازانیاهای رول شده را بسته به سلیقه به شکل عمودی یا افقی درون ظرف قرار دهید
- پس از آن لازم است مقداری از پنیر پیتزا را روی همه رولتهای آماده شده اضافه کنید و آنرا داخل فر یا روی گاز قرار دهید
- برای پخت لازم است 30 الی 40 دقیقه داخل فر یا روی گاز با حرارت خیلی ملایم آنرا قرار دهید
ارزش غذایی و کالری لازانیا
لازانیا از جمله غذاهای اصلی است که به دلیل داشتن مواد خوراکی ترکیبی از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. اما باید افرادی که از رژیم غذایی خاصی پیروی میکنند این غذا را به اعتدال در رژیم غذایی خود جای دهند.
هر 100 گرم از این غذا حاوی 280 الی 300 کیلو کالری انرژی است. برای سوزاندن این مقدار کالری نیاز است تا حدود 1 ساعت و نیم پیاده روی ملایم انجام شود. ارزش غذایی در هر 100 گرم لازانیا شامل جدول زیر میشود.
کربوهیدرات | 50.5 گرم |
چربی کل | 3.9 گرم |
کلسترول | 13 میلی گرم |
فیبر | 5.5 گرم |
قند | 0.4 گرم |
نکات مهم در مورد سِرو و طرز تهیه لازانیا
- برای تهیه لازانیای بهتر، باید مراحل را به طور کامل و مو به مو پیش روید.
- این غذا را به اعتدال در رژیم غذایی خود به کار ببرید تا از چاقی و بالا رفتن چربی خون جلوگیری شود.
- میتوانید مواد غذایی مورد نظری همچون هویج پخته شده، ذرت و یا نخود فرنگی را به ترکیب مواد آن اضافه کنید.
- از روغن کمتری استفاده کنید و یا روغن زیتون را برای رژیمی شدن جایگزین کنید.
- حتما پیاز را ریز رنده کنید یا ریز خرد کنید تا طعم آن کاملا در مواد ترکیب شود.
- از انواع ادویه به دلخواه میتوانید استفاده کند.
- برای تزئین روی لازانیا میتوانید از سس قرمز، سس خردل یا جعفری خرد شده، زیتون، خیار شور و گوجه استفاده کنید.
مطالب مرتبط با طرز تهیه لازانیا
- آموزش سس قارچ، مناسب برای مزهدار کردن لازانیا و سایر غذاها.
- طرز تهیه منتو (یک غذای متنوع و خوشمزه) و خمیر منتو را به راحتی یاد بگیرید.
- آموزش پیتزای ایتالیایی به سبک رستورانها در منزل با چند ترفند ساده.
جمعبندی
برای طرز تهیه لازانیا نکات مهم آشپزی و فوت و فن پخت راحت آن کاملا بیان شد. این غذای اصیل ایتالیایی یکی از غذاهای مورد علاقه کودکان محسوب میشود که در طول هفته میتوان از آن در منوی غذایی آنها استفاده کرد.