چای به چگونه تهیه میشود؟ + 18 خاصیت برجسته این نوشیدنی
چای به از جمله نوشیدنیهای گرم و پرخاصیتی است که طرفداران ویژه خود را دارد. میوه به، به عنوان یکی از میوههای پرخاصیت شناخته میشود که چای آن نیز از این خواص بیبهره نیست. در ادامه متن به طرز تهیه این چای، تمام خواص و عوارض مصرف بیش از حد آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
مواد معدنی و ویتامینهای موجود در چای به
چای به یکی از نوشیدنیهای خوشطعمی است که به عنوان یک میان وعده در کنار یک کیک خانگی خواص بیشماری را به بدن میرساند. انواع ویتامینها و مواد معدنی در این میوه وجود دارد.
در چای به، ویتامینهایی از جمله ویتامین C، ویتامین A و B وجود دارد. مواد معدنی مفیدی در ترکیبات این چای وجود دارد که سبب رساندن خواص زیادی به بدن میشود. از جمله مواد معدنی موجود در این میوه و چای آن میتوان به فیبر و پروتئین اشاره کرد. سدیم، روی، آهن، منیزیم، کلسیم و همینطور اسید فولیک و فسفر نیز در ترکیبات این ماده خوراکی خوشمزه وجود دارد.
مهمترین خواصی که چای به برای بدن دارد
- بهرهمندی از خواص چای به برای درمان ریزش مو و کمک به رفع آن
- استفاده از دمنوش به به دلیل داشتن فیبر، برای درمان مشکلات گوارشی مانند یبوست، رفلاکس معده، استفراغ و حالت تهوع، تنبلی روده، ورم و التهاب روده، بهبود اسهال خونی و رفع اسهالهای مزمن بسیار موثر است
- وجود پکتین در به و دمنوش به میتواند به بهبود بیماریهای قلبی و عروقی کمک شایانی برساند
- آرامشبخشی بسیار عالی برای اعصاب و روحیه محسوب میشود و این خاصیت را حتی میتوان از عطر چای به نیز کسب کرد
- چای به تاثیر به سزایی در کنترل فشار خون به همراه خواهد داشت
- کمک به کاهش کلسترول بد خون و پیشگیری از بالا رفتن آن
- ادرار آور طبیعی و موثر برای رفع مشکلات کلیه و مثانه
- جلوگیری از ایجاد لخته در خون و تنظیم کننده غلظت خون
- این چای به عنوان آرامش بخش و نشاط آوری طبیعی برای هر فردی محسوب میشود
- مفید برای رفع خستگی روزانه و از بین برنده تنشهای روزمره
- بالا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی چای به سبب پیشگیری از احتمال ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ خواهد شد
- کمک به از بین بردن بوی بد دهان
- بهبود سردرد روزانه با استفاده از این دمنوش ممکن میشود
- مفید برای بهبود علائم سرماخوردگی از جمله گلودرد و سرفه
- مفید برای مشکلات پوستی از جمله کاهش چین و چروک، رفع پف چشم، آبرسانی خوراکی برای پوست
- بهبود مشکلات کبد
- کمک به کاهش وزن و لاغری (از آن به عنوان میان وعده در رژیمهای کاهش وزن میتوان بهره گرفت)
- مفید برای کاهش تب و کاهش دمای بالای بدن
طبع چای به چیست؟
طبع چای به را در طب سنتی معتدل میدانند. همین موضوع سبب میشود تا این دمنوش خوشمزه برای استفاده همه افراد مناسب باشد و بتوانند در مواقع مختلف آنرا نوش جان کنند.
حتی خانمهای باردار نیز برای تقویت رحم در دوران بارداری میتوانند از این دمنوش بهرهمند شوند. (البته بهتر است در این مورد حتما از پزشک خود مشورت بگیرند)
بهترین روش طرز تهیه چای به بسیار خوشمزه
با دانش به اینکه دمنوش به چه خواصی را برای بدن به همراه دارد، وقت این است که با طرز تهیه صحیح آن آشنا شویم. برای این کار نیازی به مواد خاصی نیست و فقط باید مقداری به خشک، آب جوش و یک قوری مناسب در دسترس داشته باشید.
طرز تهیه به خشک برای چای به
برای تهیه دمنوش به لازم است تا مقداری به خشک داشته باشید. این کار را بهتر است به وسیله چند عدد به و یک رنده انجام دهید. به را رنده کرده و اجازه دهید کاملا خشک شود.
برای اینکه از دمنوش به بتوانید در زمانهای مختلف استفاده کنید، بهتر است حدود 5 عدد به را با سمت درشت رنده کرده و یا با یک کارد به قطعات ریز در آورید. حدود 2 الی 3 روز در جای خشک نگه دارید تا کاملا خشک شوند.
البته برخی از افراد برای تهیه دمنوش به، قسمت میانی آن را خشک کرده و اطراف گوشتی آنرا برای تهیه مربا استفاده میکنند. این موضوع چیزی از خاصیت دمنوش کم نمیکند و راهکار بدی محسوب نمیشود.
میتوانید برای داشتن رنگ بهتر بعد از اینکه کاملا به خرد یا رنده شده، خشک شد، آنرا درون ماهیتابه کمی تفت دهید. این کار را بهتر است طوری انجام دهید که کمی رنگ آن تغییر کند. بیشتر تفت دادن آن و تیره شدن علاوه بر اینکه سبب تلخ شدن طعم آن میشود، سبب از دست دادن خواص چای به نیز خواهد شد.
دم کردن چای به خوشمزه
برای اینکه چای به خوشمزهای داشته باشید، میتوانید کمی هل یا دارچین نیز به این دمنوش اضافه کنید اما در اینجا فقط دم کردن آن را توضیح میدهیم و گزینههای طعمدهنده را بنا به سلیقه خود با مقدار مناسب کم یا اضافه کنید.
- به مقدار 1 قاشق غذاخوری به خشک برای هر نفر درون قوری بریزید
- اگر از طعمدهندههای دیگری مانند هل، لیمو عمانی و چوب دارچین میخواهید استفاده کنید الان وقت اضافه کردن است
- به ازای هر 1 قاشق به خشکی که اضافه کردید لازم است 1 پیمانه آب جوش اضافه کنید
- مدت زمان 20 دقیقه لازم است تا چای به کاملا دم بکشد
- حالا دمنوش آماده نوشیدن است و میتوان آنرا در کنار کیک خانگی خوشمزه و یک قطعه نبات یا قند و عسل نوش جان کرد
طعمدار کردن چای به
برای طعم دار کردن بیشتر دمنوش به میتوان از گزینههای متعددی استفاده کرد. مواد خوراکی بسیاری وجود دارد که میتوان حین دم کردن چای به اضافه کرد. گزینههای زیر مناسبترین آنها هستند:
- چوب دارچین (پودر دارچین ممکن است دمنوش را کدر کند که بهتر است از چوب آن استفاده کرد)
- چند قطره آبلیمو بعد از دم کشیدن
- لیمو عمانی حین دم کشیدن
- گل محمدی خشک شده حین دم کشیدن
- استفاده از گلاب برای هنگام سرو
عوارض مصرف بیش از حد چای به
این دمنوش خواص بیشماری به همراه دارد. اما گاهی با مصرف بیش از حد آن ممکن است عوارضی برای بدن ایجاد شود. البته تاکنون عوارض جبران ناپذیری از آن بیان نشده است اما افرادی که به برخی از مواد غذایی مانند خود میوه به آلرژی دارند بهتر است از آن به اعتدال استفاده کنند و در صورت مشاهده بروز علام آلرژیک مصرف آنرا قطع کنند.
بهتر است روزانه از این دمنوش بین 2 الی 3 فنجان مصرف کرد تا از احتمال بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال جلوگیری کرد. زیرا این دمنوش فیبر زیادی دارد و برای معده برخی از افراد، این موضوع میتواند اذیت کننده باشد.
نکات تکمیلی
در این متن 18 مورد از برجستهترین خواص چای به را به همراه عوارض مصرف بیش از حد آن، ارائه کردیم. با در نظر گرفتن خواص متعدد آن میتوان از عوارض احتمالی که بسیار نادر است نیز چشمپوشی کرد. این دمنوش را برای یک عصر نشینی دلچسب آماده کرده و نوش جان کنید تا از بسیاری از بیماریها دور شده و حتی به درمان آنها منجر شوید.