بهترین و مناسب ترین گوشت برای مصرف روزانه را بشناسید
مناسب ترین گوشت برای مصرف چه گوشتی است؟
آیا میتوان روزانه گوشت مصرف کرد؟
یکی از مهمترین منابع غذایی برای دریافت آمینو اسیدها، انواع گوشت هستند. برای اینکه بتوانیم به رشد عضلانی دست یابیم، لازم است برخی از منابع پروتئینی همچون گوشت را استفاده کنیم. اما در خیلی از موارد نیاز داریم تا بتوانیم مناسب ترین گوشت برای مصرف را بشناسیم. در ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت به بررسی این موضوع میپردازیم. با ما همراه باشید.
مقالات پیشنهادی مرتبط با مناسب ترین گوشت
چرا باید گوشت و مرغ مصرف کنیم؟
منابع عالی و پرمصرف برای دریافت پروتئین، گوشت و مرغ هستند. این گروه از مواد غذایی، ویتامینها و مواد معدنی دیگری را هم به بدن میرسانند. از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ید
- آهن
- روی
- انواع ویتامینها به ویژه ویتامین B12
- اسیدهای چرب ضروری
با توجه به چنین ترکیباتی که انواع گوشت به همراه دارند، ایده خوبی هست که در طول هفته از گوشت و مرغ استفاده کنیم. ولی معمولا بهتر است گوشتهای بدون چربی را انتخاب کنید. از طرف دیگر معمولا توصیه میشود به انواع گوشتهای فراوری شده هم برای دریافت مواد معدنی و ویتامینی اعتماد نکنید. زیرا ممکن است مقدار زیادی نمک و چربی اشباع شده به بدن برسانند. (منبع)
گوشت و مرغ بهترین منابع برای دریافت پروتئین هستند. برای اینکه بتوانیم به رشد و نمو متعادلی دست یابیم باید پروتئین دریافت کنیم. علاوه بر پروتئین به موارد دیگر هم نیاز داریم که در انواع گوشت به وفور یافت میشوند:
- آهن به همراه دارند که برای حمل اکسیژن در بدن ضروری است
- ید به بدن میرسانند که به ترشح هورمونها در غده تیروئید کمک میکند
- روی به همراه دارند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت پوست و مو، رشد و نمو و سلامت دوران بارداری ضروری است
- دارای ویتامین B12 هستند که برای سلامت و ترمیم سیستم عصبی ما ضروری است
- حاوی امگا3 هستند که از سلامت قلب و مغز حمایت میکند
چه مقدار گوشت باید مصرف کرد؟
اما نکته مهمی که در رابطه با اندازه مصرف گوشت وجود دارد این است که برای هر فرد مقدار متفاوتی ممکن است نیاز باشد. فقط باید بدانید که به اندازه کافی گوشت مصرف میکنید ولی نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.
در برنامههای غذایی سلامت، مانند رژیم غذایی ایتالیایی، مقدار توصیه شده گوشت مصرفی برای هر روز، 1 الی 3 وعده معرفی شده است. در این وعدهها میتوان از مرغ بدون چربی، گوشت بدون چربی، ماهی، تخم مرغ، توفو، آجیل، مغزها و حبوبات استفاده کرد. ولی در دوران بارداری باید این مقدار به 3 الی 4 وعده در روز افزایش یابد.
برای اینکه مطمئن شوید روی، آهن و ویتامین B12 به اندازه کافی به بدنتان میرسد، بهتر است نیمی از این وعدهها از گوشت قرمز بدون چربی باشند.
البته مصرف بیش از اندازه گوشت هم میتواند خطر ابتلا به خیلی از بیماریها را به همراه داشته باشد. به همین دلیل باید میزان مصرف گوشت را تا کمتر از نیم کیلوگرم در هفته کاهش دهید.
برخی از منابع بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است، بر این اعتقاد هستند که مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز میتواند سبب کاهش طول عمر و ابتلا به برخی از انواع سرطانها شود. اما تاثیرات مضر گوشتهای سفید خیلی کمتر از انواع گوشت قرمز است. تا وقتی که بتوانید گوشت قرمز را متعادل و کنترل شده مصرف کنید، خطری شما را تهدید نخواهد کرد.
معمولا گفته میشود در وعدههای اصلی غذایی یک چهارم ظرف به منبع پروتئینی اختصاص داده شود.
مقدار استاندارد گوشت و مرغ در یک وعده اصلی غذایی
- 80 گرم مرغ بدون پوست و چربی پخته شده مانند بوقلمون یا مرغ (معادل 100 گرم خام میشود)
- 65 گرم گوشت قرمز بدون چربی پخته شده مانند گوشت گاو، گوساله، گوسفند، بره و بز (معادل 90 تا 100 گرم خام میشود)
یکی از رژیمها یا سبک غذایی سالم معروف در جهان، رژیم ایتالیایی است. در این رژیم 455 گرم گوشت بدون چربی در طول هفته توصیه میشود. باید در طول این رژیم مصرف گوشتهای فراوری شده مانند ژامبون و بیکن را به طور کامل محدود کرد تا از بروز خطرات متعدد برای سلامتی جلوگیری شود.
معرفی مناسب ترین گوشت برای مصرف
تنوع بالایی از مواد غذایی برای دریافت پروتئین وجود دارد. اما بین این همه منبع، متنوع لازم است سالم ترین و مناسب ترین گوشت را بشناسیم تا بتوانیم سلامت بدن خود را تضمین کنیم. در ادامه بهترین موارد را معرفی خواهیم کرد.
استفاده از ماهی و تضمین سلامت بدن
یکی از سالم ترین و مناسب ترین گوشت مصرفی، ماهی است. ماهی به عنوان پرمصرفترین انواع غذای دریایی هم شناخته میشود. به عنوان بهترین منبع اسید چرب امگا3 است و غذاهای متنوعی را با آن میتوان پخت.
همچنین استفاده از انواع ماهی مقادیری ویتامین D و برخی از انواع ویتامین B و خیلی از مواد معدنی دیگر را به بدن میرساند. معمولا گفته میشود در هر هفته دو وعده ماهی مصرف شود و مقدار ماهی 98 گرم باشد.
مصرف بیش از اندازه ماهی هم نگرانیهای خاص خود را دارد. به دلیل وجود جیوه در برخی از انواع ماهی، نیاز است گزینه مناسبتر را انتخاب کرد. ماهی سالمون گزینه سالمتری نسبت به سایر انواع ماهی است.
مصرف گوشت انواع ماکیان
گوشت پرندگان طرفداران زیادی دارد. این گروه از منابع پروتئینی، تنوع بسیار بالایی هم دارند. از جمله آنها میتوان به بوقلمون و مرغ اشاره کرد. سینه مرغ و سینه بوقلمون چربی بسیار کمتری نسبت به سایر انواع دارند. تا وقتی که پوست آنها جدا شود و مصرف نشود، چربی و کالری بسیار کمی را به بدن میرساند.
مصرف گوشت پرندگان، پروتئین فراوانی را برای بدن به همراه دارد. حتی مقادیری ویتامین B6 و ویتامین B12 به همراه مقادیری آهن و منیزیم را به بدن میرساند. استفاده از این منابع غذایی سیری مطلوبی را برای فرد به همراه دارد که به کاهش وزن و عضله سازی کمک میکند.
البته باید در نظر داشته باشید که روش پخت گوشت تاثیر به سزایی روی کیفیت آن دارد. مثلا سرخ کردن گوشت سبب بالا رفتن کالری آن میشود. مصرف گوشتهای سفید روی کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان تاثیر دارد. ولی با این حال مصرف بیش از اندازه آنها توصیه نمیشود.
استفاده از گوشت دام تغذیه شده با علوفه
گوشتهای دامی که با علوفه تغذیه میکنند، نسبت به گوشت دامهای که علف مصرف نمیکنند، امگا3 بیشتری به بدن میرساند. برخی از افراد بر این عقیده هستند که گوشت دامهای تغذیه شده با علوفه، ترکیبات مغذی بیشتر، ترکیبات آنتی اکسیدانی و ویتامینهای بیشتری را به همراه دارند.
با این حال به هیچ وجه تاثیر ماهیهای پرچرب را نادیده نگیرید. آنها امگا3 بیشتری را نسبت به منابع گوشت قرمز به بدن میرسانند. معمولا توصیه میشود انواع گوشت قرمز را در هر هفته بیشتر یا کمتر از نیم کیلوگرم مصرف نکنید.
مقالات پیشنهادی مرتبط با مناسب ترین گوشت
شما اضافه کنید
در این مقاله مناسب ترین گوشت مصرفی را معرفی کردیم. سلایق مختلفی برای مصرف منابع پروتئینی وجود دارد. شما برای دریافت پروتئین به کدام منبع بیشتر اعتماد میکنید؟ از چه منبعی بیشتر برای دریافت پروتئین کمک میگیرید؟ حتما در قسمت ارسال دیدگاه، به این سوالات پاسخ دهید تا ما و سایر همراهان مجله کوئیک فیت با سایر منابع آشنا شویم.